KWS+
Reclama header after big part 2

ACUM, LA MINISTERUL AGRICULTURII! ANUNȚUL LUI DAEA DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2018!

Publicat: 03 ianuarie 2019 - 11:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EVENIMENT ÎN DESFĂȘURARE! În acest moment, la Ministerul Agriculturii, se desfășoară o conferință de presă, susținută de ministrul agriculturii, Petre Daea. Primele informații pe care șeful de la Agricultură le-a furnizat media, în debutul conferinței, sunt despre plata subvențiilor cuvenite fermierilor români.

Anul trecut, un obiectiv extrem de important care a aprins scânteia reușitei a fost acela de a acorda subvențiile la timp. Cred că vă e proaspătă în minte afirmația președintelui  partidului, Liviu Dragnea, acordarea subvențiilor la timp este extrem de importantă fiind motorul economiei. (...) În Parlamentul României a fost aprobat bugetul pentru Ministerul Agriculturii în așa fel încât aceste subvenții să fie acordate la timp și necondiționat.

În anul 2017, un an de asemenea cu împliniri, a fost posibilă acordarea în avans a sumei de  959,74 milioane euro și 473,18 milioane euro, la plata finală.
În anul 2018, cu pornirea subvențiilor în 16 octombrie, în aceleași condiții ca în anul 2017, a fost acordată la avans suma de 1,062 miliarde euro și 557 milioane de euro la plată finală. Putem constata că la avans, față de anul 2017, a fost plătit cu 110,65% mai mult și cu 117,83% mai mult la plata finală.

În campania 2017, 16.10.2017 - 15.10 2018, s-a plătit 2,8 miliarde euro, 2,6 din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă n.r.)  și 184 milioane euro din FEADR (Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală n.r.).
Campania 2018, din 16.10.2018 până-n 20.12.2018 - când a fost ziua în care, procedural, s-au închis căile de transmitere către fermieri a sumelor respective, înțelegând aici programul de lucru din trezorerie, în așa fel încât să-și facă și dumnealor bilanțul anului, s-a reușit a se transmite la  fermierii români suma de 1,660 miliarde euro față de 1,430 miliarde euro, în aceeași perioadă.

Noi am socotit din anul 2018, din momentul în care au apărut acele secvențe de secetă, am socotit necesar să transmitem îngrijorarea noastră și a fermierilor români la Comisia Europeană pentru a acorda 70% avans la subvenții, știți foarte bine că se dă 50% avans. (...) Acest sprijin s-a dovedit a fi util. Seceta pedologică a impietat executarea lucrărilor în câmp, îngreunând activitatea fermierilor, pentru a pune sămânța în sol fermierul a cheltuit mai mult și, practic, era imperios necesar să venim cu o subvenție suplimentară. Fermierii sunt eroi pentru că au reușit să pună 2 milioane hectare de grâu, a declarat ministrul agriculturii.

Așadar, plata subvențiilor APIA s-a oprit pe data de 20 decembrie  2018 din pricina programului de funcționare a Trezoreriei statului, spune ministrul agriculturii.

Petre Daea a transmis un mesaj pentru fermieri, dar și pentru funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), care au muncit zi și noapte, chiar în zilele de sărbătoare, zilele libere. Șeful de la Agricultură le transmite respectul lui pentru munca depusă.

Funcționarii APIA au lucrat în zilele de repaus, în zilele libere, bravo lor, respect! Susținerea prin subvenții este extrem de necesară și trebuie să rămână ca o constantă în conștiința statală și a aparatului administrativ de a acorda la timp subvențiile. Am început pe 16 octombrie (2018 n.r.), minutul 1 și am respectat întocmai derularea subvențiilor. Vreau să le mulțumesc fermierilor că au înțeles bine să depună la timp cererile. Pe 15 mai, România a fost singura țară din Europa care a încheiat depunerea cererilor. Insist ca această măsură să rămână în comportamentul zilnic al fiecărui fermier și al fiecărui funcționar, a mai spus Daea.

 

 

Vizualizat: 4399 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

14 ianuarie 2021 - 08:19

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

13 ianuarie 2021 - 19:58

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în Egipt a anulat licitația de marţi (12.01.2021) după ce ofertele primite au crescut cu 30USD/tonă, comparativ cu licitaţia din decembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii