Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ACUM LA MADR! NOTIFICARE la BRUXELLES pentru PLĂȚILE FERMIERILOR!

Publicat: 22 februarie 2017 - 13:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LIDERII FERMIERILOR CHEMAȚI URGENT DE MINISTRU! Liderii fermierilor din România au fost chemați urgent la Ministerul Agriculturii pentru o ședință fulger! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a discutat modificările care vor fi făcute în Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015. Negocierile pe criteriile de eligibilitate pentru schemele de plată din zootehnie s-au desfășurat ieri, marți, 21 februarie 2017, de la ora 8 dimineața până la ora 17. Astăzi, MADR notifică la Bruxelles!

Ministerul Agriculturii intenționează să expedieze astăzi, miercuri, 22 februarie 2017, către Bruxelles o notificare în care sunt stabilite criteriile de eligibilitate pentru sprijinul cuplat la bovine, de lapte și de carne, la ovine și caprine pentru anul 2017.

Criteriile de eligibilitate pentru sprijinul cuplat la bovine de carne rămân aceleași din notificarea făcută de România în anul 2014. În aceeși situație este și sprijinul cuplat pentru ovine și caprine.

Noi solicitasem să crească vârsta pentru bovinele de carne la 14 ani de la 12 ani, cum a fost în notificarea din 2014, dar nu am avut solicitări legate de efective. Efectivul rămâne același între 10 capete de bovine minim și 250 de capete maxim. În schimb, am solicitat să fie divizată suma. Din totalul de 11 milioane de euro, cât avem alocarea financiară petru 2017, am cerut 8 milioane de euro pentru tauri de reproducție și vaci alăptante și 3 milioane de euro să fie pentru tineret, aici ar fi intrat tineretul din rasele de carne și ar fi putut intra aici și îngrășătoriile.

Aici era o nemulțumire a colegilor care au îngrășătorii pentru că ei nu prea au beneficiat până acum  de sprijinul cuplat. Și atunci, prin alocarea separată a banilor ar fi putut beneficia și cei care au doar îngrășare. Din păcate, nu am putut merge pe această schemă, de divizare a sumei pentru că s-au cerut de la Bruxelles justificări suplimentare.

Adică, noi trebuia să demonstrăm că suntem în deficit pe acest sector pe carne și pe vaci de reproducție față de un an istoric care ar fi fost 2009. Și aici era riscul. Sectorul de vaci de carne era în 2009 la început. Vorbim strict de rasele de carne. Nu aveam cum să demonstrăm că suntem în deficit pentru că noi ne-am dezvoltat din 2009 până acum.

Pe noi ne-a chemat la minister în regim de urgență ieri dimineață la 8.30, ne-a anunțat alaltăieri (luni, 20 februarie n.r.) după-amiază, tocmai în ideea ca Ministerul Agriculturii și asociațiile reprezentantive să stabilim cum facem.

O variantă era revenirea la notificarea inițială, adică fără modificări, să fie sprijinul cuplat așa cum s-a acordat în 2015 și 2016, iar a doua variantă era să justificăm modificările cerute. Adică, s-ar fi lungit cumva lucrurile, nu cred că noi am fi avut suficiente argumente ca să justificăm schema. Și atunci, de comun acord, am stabilit să se revină la varianta inițială, fără împărțirea schemei și valoarea subvenției să fie la fel pentru toate animalele eligibile, declară Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine de Carne, pentru AGROINFO.

Crescătorii de bovine de carne au mai cerut ca taurii de reproducție să beneficieze de sprijinul cuplat anual, nu o singură dată în viață, așa cum este acum în criteriile de eligibilitate pentru această schemă de plată.

Acestea sunt amănunte care se mai pot discuta și după notificarea făcută către Bruxelles. Astăzi (miercuri, 22 februarie 2017 n.r.) urmează să trimită Ministerul Agriculturii varianta finală în ceea ce privește sprijinul cuplat. Trebuie să comunice hotărârea pe care a luat-o Ministerul Agriculturii, împreună cu asociațiile, pe care schemă să mergem. Documentul s-a trimis astăzi către Bruxelles. Dar se mai pot opera mici modificări de finețe care să nu influențeze mult sprijinul ca să nu existe riscul de a apărea din nou probleme și să punem în pericol plățile, declară liderul crescătorilor de bovine de carne.

Pentru proiectul de modificare a Ordonanței subvențiilor, Ordonanța 3/2015, liderii fermierilor nu au avut multe propuneri de făcut.

În proiectul de ordonanță pe care ni l-au prezentat cei de la Ministerul Agriculturii se specifică foarte clar că și în cazul cooperativelor se poate face dovada încărcăturii pe pășune cu animalele membrilor. Pentru că așa este și normal, nicăieri în Europa nu funcționează cooperativele cu obligația membrilor de a transfera animalele. Una dintre propunerile de modificare, față de versiunea inițială  ordonanței, a fost chiar asta, pentru subvenția la pășune, să poată fi încasată și de cooperative. Alte modificări mari nu sunt față de varianta inițială a proiectului Ordonanței care este pe pagina MADR, adaugă Grigorean.

Vizualizat: 6701 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

SORGUL, MAI SCUMP DECÂT PORUMBUL

SORGUL, MAI SCUMP DECÂT PORUMBUL

07 iulie 2020 - 13:58

În 2019, producţia americană de sorg a înregistrat o scădere netă, ajungând la 8,7 milioane tone faţă de 9,3 milioane tone în 2018. Pentru 2020 previziunile sunt mult mai optimiste, fiind aşteptată o recoltă de 10,7 milioane tone.

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

06 iulie 2020 - 09:52

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt regulile pe care sunt obligați fermierii să le respecte în acest an pentru a încasa subvențiile agricole solicitate în Campania 2020.

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

06 iulie 2020 - 09:25

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează care sunt eșantioanele de control în teren, stabilite până la această dată, în cadrul Campaniei 2020 pentru plata subvențiilor agricole cuvenite fermierilor români pentru acest an.

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

06 iulie 2020 - 09:03

CONTROL APIA PE TEREN! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început de la 1 iulie 2020 eșantionarea fermierilor pentru efectuarea controlului la fața locului. AGROINFO vă spune ce verificări face APIA pentru fiecare schemă de plată în parte. Informațiile ne-au fost furnizate de către APIA.

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

06 iulie 2020 - 08:39

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt termenele stabilite pentru plata subvențiilor APIA în luna iulie 2020.

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii