KWS+
Reclama header after big part 2

ACTELE DE CARE AVEȚI NEVOIE pentru SUBVENȚIA de 3.000 de EURO!

Publicat: 04 iunie 2017 - 13:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TERMEN LIMITĂ 15 IUNIE 2017! Petra Ochișor, șefa Direcției de Agricultură Giurgiu, a explicat pentru Viața Satului, TVR 1, de ce acte au nevoie fermierii români care vor să încaseze ajutorul de minimis de 3.000 de euro pentru cultivarea tomatelor în spații protejate, cum se completează aceste acte. Termenul limită pentru depunerea actelor la direcțiile agricole este 15 iunie 2017!

Angajații direcțiilor agricole județene lucrează și la sfârșit de săptămână pentru ca fermierii, înscriși în Programul tomate românești, să aibă timp să completeze și să depună actele care dovedesc că au comercializat cantitatea minimă de 2.000 kg roșii pentru încasarea subvenției de 3.000 de euro/beneficiar. 

IMPORTANT PENTRU FERMIERII PERSOANE FIZICE! Ce trebuie să știe fermierii persoane fizice despre actele necesare, completarea acestora pentru obținerea ajutorului de minimis.

La persoanele fizice comercializarea și dovada comercializării tomatelor se face cu o filă din carnetul de comercializare. Am să precizez faptul că fila din carnetul de comercializare se referă la exemplarul roz din cele trei pe care le are carnetul de comercializare. Prima filă albă, în serie cu cea roză și cea verde, se completează în momentul în care faci vânzarea la piață, când vinzi cu amănuntul sau când vinzi tot unui agent economic persoană juridică.

Particularitatea, repet pentru persoane fizice, care vând prin acest carnet de comercializare este următoarea: dacă se duc la piață cu o cantitate de tomate și o vând cu amănuntul, cu kilogramul, către alte persoane fizice, la sfârșitul zilei, cantitatea totală pe care au vândut-o se trece în carnetul de comercializare ca și tomate sau roșii România, cum vor să scrie, se scriu kilogramele și prețul de vânzare, iar dedesubt se scrie: vândut către persoane fizice cu amănuntul în piața și denumirea pieței unde au făcut comercializarea. Jos, unde scrie cumpărător, reprezentantul Administrației Piețelor cu care s-a luat legătura le va valida cu o ștampilă și semnătură faptul că în ziua în care ei au completat și au făcut această vânzare au fost acolo și le certifică acest document.

Faptul că trebuie pusă ștampila pe ambele file, în afară de prima filă care, de obicei, se dă cumpărătorului, a doua filă, cea roz, se detașează și se aduce ca document justificativ la direcție, bineînțeles după ce se însumează acele 2.000 de kilograme. Rugămintea este să înțeleagă că ștampila se aplică atât pe prima filă, pe a doua, cât și pe a treia filă pentru că sunt autocopiative, dar ștampila nu se poate decât în original.

Fila din carnet de culoare verde rămâne în carnet și se predă când se completează tot carnetul la primărie. Mai precizez încă un aspect legat de persoanele fizice care pot vinde și altor persoane juridice, tot cu această filă, că se ștampilează la fel de către cumpărător, dar sus, în dreapta, unde scrie cumpărător trebuiesc trecute datele de identificare pentru persoana juridică, căreia i s-a făcut vânzarea. Repet, se adună toate filele și însumând, cantitatea vândută de tomate să ajungă la 2 tone de tomate pentru a putea veni și face documentația pentru a obține ajutorul.

În momentul în care ajunge (fermierul n.r.) la direcția agricolă, cererea tip se completează personal de beneficiarul ajutorului, înscris în programul de tomate, și un proces-verbal în care se confirmă și se certifică predarea documentelor și cantitatea valorificată, explică Petra Ochișor, director executiv DAJ Giurgiu, pentru TVR 1.

IMPORTANT PENTRU FERMIERII PERSOANE JURIDICE! Ce trebuie să știe fermierii persoane juridice despre actele necesare, completarea acestora pentru obținerea ajutorului de minimis.

Persoanele juridice au factură și bon de casă. Indiferent de modalitatea încasării banilor, pentru că la persoanele juridice se poate primi contravaloarea mărfii vândute, fie în schimbul banilor cash, fie prin ordin de plată, pe cash, pe chitanțier sau pe bonulețul emis de casa de marcat. Este adevărat că și persoanele juridice au în vedere să nu depășească plafonul impus de lege, ca sumă, limita de 5.000 de lei bani cash, explică Petra Ochișor. Șefa DAJ Giurgiu adaugă că persoanele juridice vor proceda cu filele facturierului în același mod în care procedează persoanele fizice cu carnetul de comercializare.

La nivelul județului Giurgiu, din totalul de 935 de beneficiari înscriși în Programul tomate românești, până la această dată, și-au depus documentația corect întocmit 70 de fermieri. Dosarele lor vor fi transmise pentru plata subvenției de 3.000 de euro, echivalentul în lei.

NU UITAȚI! Termenul limită de depunere a actelor este 15 iunie 2017!

Vizualizat: 10452 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

14 ianuarie 2021 - 08:19

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

13 ianuarie 2021 - 19:58

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în Egipt a anulat licitația de marţi (12.01.2021) după ce ofertele primite au crescut cu 30USD/tonă, comparativ cu licitaţia din decembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii