Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ACHIM IRIMESCU: BANII trebuie să ajungă cât mai RAPID la FERMIERI!

Publicat: 18 iulie 2016 - 16:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MINISTRUL AGRICULTURII DE LA BRUXELLES. Achim Irimescu a declarat că fermierii români vor beneficia de un nou pachet de ajutoare financiare, alocate de Comisia Europeană. Condițiile pentru accesarea acestor bani de către fermieri ar urma să fie decise de comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, undeva prin luna septembrie 2016.

Comisarul Phil Hogan a prezentat astăzi (luni, 18 iulie 2016 n.r.) un pachet pentru sectoarele în criză. În primul rând, este vorba de sectorul laptelui, lăsând însă flexibilitate statelor membre pentru a putea distribui ajutorul și către alte sectoare. Foarte important este că suma respectivă, de 500 de milioane de euro, a fost împărțită în două, 350 de milioane pentru a adresa problemele din sector și 150 de milioane de euro pentru a permite statelor să reducă voluntar producția de lapte. Credem noi că e o măsură foarte bună pentru că sectorul laptelui se confruntă, de când s-a renunțat la cota de lapte, cu probleme grave.

Ministrul agriculturii spune că legislația trebuie adoptată cât mai rapid și că trebuie puse niște condiții care să nu genereze birocrație.

Fermierii se confruntă cu din ce în ce mai multă birocrație. Ca urmare, pentru implementarea cât mai rapidă a măsurilor este nevoie de eforturi susținute și de inspirație pentru a veni cu măsuri cât mai simple și, desigur, banii să ajungă cât mai repede la fermieri. nu uităm că pachetul anterior, decis în septembrie 2015 a avut termen limită 30 iunie 2016. Și, sigur, multe state, inclusiv România, au ales o serie de măsuri care au permis să se aloce acești bani de abia înaintea termenului de 30 iunie. Practic, fermierii fiind în prag de faliment, mulți dintre ei. Deci, trebuie să facem în așa fel încât banii să ajungă cât mai rapid la fermieri, a declarat ministrul român al agriculturii.

colaj-irimescu-bruxelles_b

Secvențe din timpul întâlnirii de la Bruxelles. Dreapta sus, ministrul agriculturii Achim Irimescu dă mâna cu comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan. Luni, 18 iulie 2016. Fotografii Ministerul Agriculturii

Achim Irimescu a mai spus că fermierii români care au ferme de creștere a vacilor de lapte, mai ales cei din zonele montane, au nevoie de un sprijin financiar în condițiile în care litrul de lapte este vândut de ei cu 40 de bani, iar pe rafturile magazinelor ajunge la prețul de 4,50 de lei. Diferența este uriașă și undeva pe filieră cineva câștigă enorm pe spinarea fermierilor.

Timp de două zile, ministrul Achim Irimescu a participat la Bruxelles, alături de miniştrii agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene, la Consiliul Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), unde dezbaterile au fost centrate pe situaţia actuală a pieţelor, măsuri de sprijin, înverzirea şi simplificarea Politicii Agricole Comune.

România a mai beneficiat de un pachet de ajutoare excepționale de criză pentru sectorul laptelui și sectorul cărnii de porc, în valoare de 11,1 milioane de euro. Deși acești bani au fost alocați de Comisia Europeană în toamna anului trecut, abia luna trecută ajutoarele excepționale au ajuns la fermierii români.

Inițial, au fost stabilite o serie de criterii care împiedicau accesarea banilor de către agricultori pentru ca, ulterior, când s-a observat că sumele nu se pot împărți, criteriile să se relaxeze. De trei ori a fost amânat termenul limită fixat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru depunerea solicitărilor.

Vizualizat: 6994 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA

VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA

Echipa VIITOR PENTRU SATE se mută în Vrancea pentru o săptămână! Într-o zonă încărcată cu istorie, tradiţii, agricultură vom lua la pas satele a patru comune vrâncene pentru a descoperi şi promova locuri, fapte, oameni şi tot ceea ce se întâmplă frumos în satul românesc.
Urmăriţi-ne din 14 până în 18 iunie. Revista FERMA va transmite din #VRANCEA!
#Răcoasa #Soveja #Străoane #Năruja #ViitorPentruSate
PS. Imaginile sunt filmate la sfârşitul lunii noiembrie 2018, când ne-am deplasat în zonă pentru a discuta cu edilii celor patru comune cuprinse în proiect

Reporteri: Nicoleta Dragomir, Marian Musat, Leonard Stafie
Video: Claudiu Borobei

Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare IPSO Agricultura, desfasurare de forte la Jucu Chrono - asteptarea a luat sfârsit!

Bancul zilei

Răzbunare...

Răzbunare...
Soţul: De câte ori ne certăm tu eşti foarte calmă. Cum reuşeşti? Detalii