Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

60 de milioane de euro ar fi pierdut România pentru că au întârziat plățile pe agromediu!

Publicat: 20 ianuarie 2016 - 14:30
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

19.000 de fermieri români au încasat plățile pe agromediu. Suma totală virată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este 15.505.323,12 euro. 30.000 de fermieri români cu angajamente pe agromediu nu și-au primit încă plățile compensatorii. Ce spune ministrul agriculturii despre data când își vor primi fermierii banii pe agromediu?

Mi-am propus să plătesc pe agromediu 75 de milioane de euro și am plătit doar 15 milioane de euro. Am pierdut 60 de milioane de euro pentru că plățile compensatorii pe agromediu au fost pe Pilonul II, pe fostul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), 2007-2013. Banii aceia s-au pierdut. Acum o să facem plățile pe agromediu din noul PNDR. Dar am pierdut 60 de milioane de euro! La plățile în avans nu am pierdut nimic și ele continuă anul acesta, declară Achim Irimescu.

Citește aici ce pachete de agromediu s-au plătit și câți bani au fost virați pentru fiecare pachet!

Plățile pe agromediu ar putea reîncepe la sfârșitul lunii martie, cam în același timp cu plata subvenției pe suprafață. Ministrul agriculturii susține că a mai avut discuții cu dezvoltatorul softului cu care lucrează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), consorțiul SIVECO-Teamnet, și fermierii români și-ar putea primi subvențiile europene la sfârșitul lunii martie.

Am discutat ferm cu furnizorul de soft și cu APIA. Inițial, au estimat sfârșitul lunii aprilie (era vorba de 27 aprilie pentru începerea plăților către fermierii români n.r.). Am reușit să câștigăm o lună prin asumarea responsabilității pe anumite proceduri, spune șeful de la Agricultură.

Vizualizat: 3025 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Nick
|
01. 23, 2016. Saturday 23:49

De ce nu dau adeverinte si pentru agromediu.

1.
Ec.Barta elena
|
01. 21, 2016. Thursday 08:54

UIMIRE CUTREMURĂTOARE!!!!! Conducerea APIA centrală cât și conducerea MADR nu informează despre cauzele adevărate care conduc la imposibilitatea începerii plăților finale a subvențiilor pe suprafață pentru anul 2015. Prin actele normative, OUG 3/23,03,2015 și O. MADR nr.619 / 06,04,2015 modificat pe 29,04,2015, fermierii au obligația să depună la APIA, documentele doveditoare privind îndeplinirea condițiilor pentru acordarea sprijinului cuplat, până la data de 31 martie a anului următor anului de cerere curent. Concret pentru anul 2015, termenul de depunere a acestor documente, este 31 martie 2016. Întrebare: Cum poate APIA să avizeze la plată cererile fără respectarea acestor prevederi? Unde și în ce țară trăim? Conform PAC din UE pentru perioada 2015 - 2020 ( D-ul Cioloș a contribuit la această politică din funcția pe care a deținut-o de comisar european pe agricutură), plățile finale nu se pot începe decât cel mai devreme cu sfărșitul lunii aprilie 2016. Pentru agricultorii din România înseamnă o decapitalizare a bunei desfășurări a campaniei agricole din primăvara acestui an.
CONCLUZIA: Ori nu se cunosc prevederile actelor normative! Ori se dorește o neinformare corectă a cetățenilor care mai muncesc în agricultură!
21,01,2016. Barta Elena din Tecuci,jud.Galați, telef.0721-050014. Vă rog să publicați acest comentariu. Mulțumesc anticipat.

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii