Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

1,2 miliarde de euro, subvențiile fermierilor, sunt blocate!

Publicat: 09 februarie 2016 - 18:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

1,2 miliarde de euro, subvențiile fermierilor, stau blocate în loc să intre în circuitul economic! Cine a provocat această încurcătură? Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu-și face treaba, spune Laurențiu Baciu, liderul Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Ministrul agriculturii tratează cu prea multă blândețe problemele. Nu vreau să spun că le tratează cu superficialitate. Din conducerea APIA nu trebuia schimbat neapărat directorul general sau directorul adjunct. Trebuiau schimbate și alte persoane din APIA care s-au implicat în conceperea Ordinului 619 ( actul normativ care stabilește criteriile de eligibilitate pentru toate schemele de plată din agricultură n.r.), un act normativ anapoda, contra naturii, ineficient. Motiv pentru care ați văzut ce au pățit fermierii.  

Apoi, este și neglijența de care au dat dovadă funcționarii APIA în semnarea contractelor cu dezvoltatorul softului, cu SIVECO. Nu știm când va fi gata modulul cu care lucrează APIA; când luăm banii și cum. Fermierii din teritoriu sunt foarte nemulțumiți. Presiunile sunt mari și dacă le dăm curs, fermierii vor să vină cu toții la București. Nepăsarea de la APIA le face fermierilor români mari greutăți, spune Laurențiu Baciu.

Liderul LAPAR este convins că ar trebui să se renunțe la mulți dintre funcționarii APIA care nu au nicio legătură cu obiectul muncii. Marți seara, fermierul-șef a avut o întâlnire cu ministrul agriculturii Achim Irimescu pentru a discuta cea mai spinoasă problemă care frământă, la această oră, agricultorii: întârzierea subvențiilor. 

Fermierul-șef a declarat că va face o listă neagră a funcționarilor APIA care nu-și fac treaba și o va pune pe masa ministrului Achim Irimescu. Laurențiu Baciu spune că nu a făcut decât să apese degetul pe rană și să dea în vileag ce se petrece în realitate.

Vizualizat: 4980 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MERPANO - Ziua Câmpului - 2019

MERPANO - Ziua Câmpului - 2019

Tehnologiile agricole moderne reprezentate prin furnizorii de inputuri şi maşini agricole s-au reunit la "Ziua Câmpului Merpano" în a doua săptămână a lunii iunie. Peste cinci sute de fermieri şi clienţi ai Merpano au vizitat platforma de lângă Săcălaz (jud. Timiş), totul într-o atmosferă relaxată, profesionistă şi prietenească.

Interviu cu Tomel Petrache, director marketing Merpano.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

La vânătoare...

La vânătoare...
Ce-ai vânat azi, Ioane? Detalii