Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VOCEA LOR TREBUIE AUZITĂ! BATE VÂNTUL DISPERĂRII ÎN CONTURILE FERMIERILOR ROMÂNI!

Publicat: 30 decembrie 2020 - 08:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ SUBVENȚII, AGRICULTURA E MOARTĂ, ȚĂRANUL SĂRAC. Sfârșit de an cu conturile goale și multă disperare. AGROINFO le dă cuvântul fermierilor români pentru ca vocea lor să fie auzită de autorități.

E multă disperare și multă dezamăgire între fermierii români. Au conturile goale, întreabă zilnic de subvențiile APIA, de ajutoarele Covid 19. APIA comunică mereu că se fac autorizări la plată pentru toate aceste ajutoare, dar banii nu au ajuns încă în conturi. AGROINFO i-a întrebat AICI pe fermieri, crescători de animale, câtă încredere au în APIA și cât de mult depind de subvenții. Mesajele au fost multe și-n cele mai multe dintre ele, fermierii au spus cu revoltă că nu au primit niciun ban de la APIA anul acesta, că pământul trebuie arat și animalele hrănite, că nu au cum să supraviețuiască fără subvenții în condițiile în care prețul la care-și vând produsele este unul mic și nu le acoperă cheltuielile. Este dreptul lor să-și primească subvențiile.

Roth Rolf: Din pacate multi vad subventia ca o pomana data fermierilor,inclusiv unii de la APIA,nu mai vorbesc de oameni fara cunostinte in domeniu care sunt doar invidiosi.Si da,sunt multi care speculeaza subventia in agricultura.Imi aduc aminte cum s-au scumpit toate din momentul in care s-a auzit ca se dau subventii,toate s-au scumpit,in special utilajele agricole.Si da,se face specula de catre multi beneficiari,dar asta nu tine de fermieri in general,tine de sistemul care permite astfel de lucruri.Va spun ce am citit despre subventia agricola in Germania:-subventia este diferenta pentru munca depusa si venit la fermieri si pentru garantarea produselor alimentare la pret accesibil,deci nu ni se face noua un favor ci tot pentru consumatorii finali care au nevoie de hrana zilnic.

Daniela și Gelu Bot: Adică celor care muncesc 24 din 24 de ore pe zi cred că le fac mare favoare cu o amărâtă de subvenție , cea mai mică din Europa, ce bine că primesc ajutoare sociale toți puturoșii care nu vreau să muncească și stau tot timpul la bar , dar îi ceva normal în România.

Adrian Valentin Codish: Eu prefer sa nu mi se ofere subventie dar sa imi mareasca pretul la lapte si carne.. si atunci chiar nu am nevoie de mila statului... si asa ii dau cum.ii dau... întârziați si altele... noi cei cu animale nu avem nevoie de ei... iar cei cu pamant normal trebuie sa primeze de ce? Ei nu se gandesc ca noi cei cu animale NU AVEM SARBATORII NU AVEM ZILE LIBERE NU AVEM TIMP DE NOI... dar unul cu pamant daca are chef azi se duce daca nu se duce maine sau poimâine... noi ce.i care trebuie sa fim respectați suntem din pacate înjurați si marginalizați... trist

Gery Mike: În UE au subvenții mai mari, credite cu dobândă de 2%,în Elveția fermierii sunt plătiți ca să pășuneze munții este dreptul lor pentru ca produc mâncare. La noi în schimb fermierii primesc" ajutoare sociale" cu excepția fermelor patronate de străini sau de vreun parlamentar care primesc subvențiile la timp.

Rodica Malanciuc: Fara subventii nu mai exista ferma in Romania. Sa beti lapte de soia...ca e mai bun. Chiar si cu subventii ne vindem si casa si masa ...tot este greu. De exemplu,ptr.a produce un litru de lapte,a carui pret de livrare este ridicol,costurile sunt in crestere galopanta.

Florin Purea: Daca nu era subvenția, kg de porc era 25 lei viu, laptele era 2 euro litrul și kg de vita 5 euro kg viu prețuri minime. Puterea de cumpărare era scăzută la jumătate omul semăna fiecare tarla cu porumb și sfecla și cartofi.

Sorin Hirju: Brașov nimic. Am intrebat APIA, răspuns cei care au avut control pe teren și teledetecție numai din martie-aprilie.

Adina Lugojan: În piața nu mai vine lumea acuș suntem obligați să falimentam nu mai avem cumpăratori, toată lumea la Market.

Nicu Loghinescu: Bineînțeles că depindem de subvenții altfel poate chiar dacă nu renuntam ne era foarte greu.

Marian Burcea: Românul întotdeauna e nemulțumit! acum că primește bani are cheltuieli dar acum 20 de ani nu erau cheltuieli???

Gigi Popovici: Nu am Primit nici in acest moment nici..restanta pamant,nici ajutorul de covid,nici COP bovine lapte, desi sunt autorizat la plata aproape o luna de zile!Sunt niste nesimtiti mincinosi.

Florin Miheș: Dacă ajungi să depinzi de ei, ești pierdut.

Costică Beereza: La noi nu a dat nimic nici pe animale nici pe pămînt transa 2 își bate joc de popor. Botosani.

Aurel Leuștean: Sunt de acord cu dv. ca anuntati ce vi se transmite dar o rugaminte am, cind cineva comenteaza un articol de bine sau de rau, dv. trimiteti acele comentarii la cei care v-au dat comunicatul sa vada si ei ce li se reproseaza. cit despre subventii nu pot spune ca nu sint bine venite singurul lucru care se petrece cu aceste subventii, nu sint platite la momentul potrivit cind fermierii au nevoie de ele .guvernul impreuna cu apia fac o mare greseala cind achita subventiile, pentu a avea un nr.cit mai mare de fermieri achitati dau intii la cei cu sprafete mici de la 1 ha pina la 50 ha pentr ca astia sint in nr mare iar pe cei cu suprafete mari la urma. eu nu fac diferenta de la fermier mic la fermier mare dar hai sa ne gindim cit investeste un fermier care lucreaza 1 ha si cit investeste cel care lucreaza 100 ha pentru ca cel din urma are de achitat imputuri ,arenda, inpozite . zilieri etc.va multumesc.

Mihaela Otet: Fara subvenții agricultura este moartă....taranul este sarac

rginean Alexandru: Sa vedeți minune ca nemții nu sunt ofensați ca primesc mai mult de dublu, la noi agricultori sunt considerați niște țepari care cerșesc si ei subvențiile întârziate cu un an. Mai rar specie de oameni ca romanii, cum urmărim noi sa ne punem bețe-n roate singuri.

Nicu Oichia: Sunt niște drepturi ale fermierilor. Nu înțeleg de ce se ofensează unii că întreabă × de acești bani??

Liliana Adumitroaie: Dacă nu ar fi fost subvenția mult teren ar fi fost nelucrat.

Mirela Anton: Pentru cei care isi permit sa se descurce și fără, da, e un bonus, dar pentru marea majoritate este salvarea ca nu pot sa se descurce fără de.asta e bine sa se respecte cînd mint mereu ca se dau ca fiecare fermier are socotelile lui și în agricultură zootehnie trebuie toate făcute la timp.

Vali Enache: Ma deranjeaza atitudinea unora care cer taierea subventiei....si apoi se plang ca marfa de afara intra foarte ieftin in tara!..v-ati gandit vreodata de ce intra acea marfa ieftin?!?...va spun tot eu...intra ieftin pt.ca au subventiile foarte mari sii ajuta statul...si pot vinde produsul mai ieftin....pt.ca e acoperit de aceasta subventie...care multi n-o inteleg...

Gabriela Strajer: Muncesc cinstit pentru banii din subvenție, nu sunt un bonus sunt prețul corect pentru munca depusa.

Medeleanu Ionela: Da voi știți ce înseamnă agricultura? Știți cum e sa tii animalele pe stabulatie și mai știți ce seceta a fost anul acesta ? Nu aruncati cu pietre ...

 

 

Vizualizat: 1852 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii