Adama
Vinasa Rompak

VOCEA LOR TREBUIE AUZITĂ! BATE VÂNTUL DISPERĂRII ÎN CONTURILE FERMIERILOR ROMÂNI!

Publicat: 30 decembrie 2020 - 08:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ SUBVENȚII, AGRICULTURA E MOARTĂ, ȚĂRANUL SĂRAC. Sfârșit de an cu conturile goale și multă disperare. AGROINFO le dă cuvântul fermierilor români pentru ca vocea lor să fie auzită de autorități.

E multă disperare și multă dezamăgire între fermierii români. Au conturile goale, întreabă zilnic de subvențiile APIA, de ajutoarele Covid 19. APIA comunică mereu că se fac autorizări la plată pentru toate aceste ajutoare, dar banii nu au ajuns încă în conturi. AGROINFO i-a întrebat AICI pe fermieri, crescători de animale, câtă încredere au în APIA și cât de mult depind de subvenții. Mesajele au fost multe și-n cele mai multe dintre ele, fermierii au spus cu revoltă că nu au primit niciun ban de la APIA anul acesta, că pământul trebuie arat și animalele hrănite, că nu au cum să supraviețuiască fără subvenții în condițiile în care prețul la care-și vând produsele este unul mic și nu le acoperă cheltuielile. Este dreptul lor să-și primească subvențiile.

Roth Rolf: Din pacate multi vad subventia ca o pomana data fermierilor,inclusiv unii de la APIA,nu mai vorbesc de oameni fara cunostinte in domeniu care sunt doar invidiosi.Si da,sunt multi care speculeaza subventia in agricultura.Imi aduc aminte cum s-au scumpit toate din momentul in care s-a auzit ca se dau subventii,toate s-au scumpit,in special utilajele agricole.Si da,se face specula de catre multi beneficiari,dar asta nu tine de fermieri in general,tine de sistemul care permite astfel de lucruri.Va spun ce am citit despre subventia agricola in Germania:-subventia este diferenta pentru munca depusa si venit la fermieri si pentru garantarea produselor alimentare la pret accesibil,deci nu ni se face noua un favor ci tot pentru consumatorii finali care au nevoie de hrana zilnic.

Daniela și Gelu Bot: Adică celor care muncesc 24 din 24 de ore pe zi cred că le fac mare favoare cu o amărâtă de subvenție , cea mai mică din Europa, ce bine că primesc ajutoare sociale toți puturoșii care nu vreau să muncească și stau tot timpul la bar , dar îi ceva normal în România.

Adrian Valentin Codish: Eu prefer sa nu mi se ofere subventie dar sa imi mareasca pretul la lapte si carne.. si atunci chiar nu am nevoie de mila statului... si asa ii dau cum.ii dau... întârziați si altele... noi cei cu animale nu avem nevoie de ei... iar cei cu pamant normal trebuie sa primeze de ce? Ei nu se gandesc ca noi cei cu animale NU AVEM SARBATORII NU AVEM ZILE LIBERE NU AVEM TIMP DE NOI... dar unul cu pamant daca are chef azi se duce daca nu se duce maine sau poimâine... noi ce.i care trebuie sa fim respectați suntem din pacate înjurați si marginalizați... trist

Gery Mike: În UE au subvenții mai mari, credite cu dobândă de 2%,în Elveția fermierii sunt plătiți ca să pășuneze munții este dreptul lor pentru ca produc mâncare. La noi în schimb fermierii primesc" ajutoare sociale" cu excepția fermelor patronate de străini sau de vreun parlamentar care primesc subvențiile la timp.

Rodica Malanciuc: Fara subventii nu mai exista ferma in Romania. Sa beti lapte de soia...ca e mai bun. Chiar si cu subventii ne vindem si casa si masa ...tot este greu. De exemplu,ptr.a produce un litru de lapte,a carui pret de livrare este ridicol,costurile sunt in crestere galopanta.

Florin Purea: Daca nu era subvenția, kg de porc era 25 lei viu, laptele era 2 euro litrul și kg de vita 5 euro kg viu prețuri minime. Puterea de cumpărare era scăzută la jumătate omul semăna fiecare tarla cu porumb și sfecla și cartofi.

Sorin Hirju: Brașov nimic. Am intrebat APIA, răspuns cei care au avut control pe teren și teledetecție numai din martie-aprilie.

Adina Lugojan: În piața nu mai vine lumea acuș suntem obligați să falimentam nu mai avem cumpăratori, toată lumea la Market.

Nicu Loghinescu: Bineînțeles că depindem de subvenții altfel poate chiar dacă nu renuntam ne era foarte greu.

Marian Burcea: Românul întotdeauna e nemulțumit! acum că primește bani are cheltuieli dar acum 20 de ani nu erau cheltuieli???

Gigi Popovici: Nu am Primit nici in acest moment nici..restanta pamant,nici ajutorul de covid,nici COP bovine lapte, desi sunt autorizat la plata aproape o luna de zile!Sunt niste nesimtiti mincinosi.

Florin Miheș: Dacă ajungi să depinzi de ei, ești pierdut.

Costică Beereza: La noi nu a dat nimic nici pe animale nici pe pămînt transa 2 își bate joc de popor. Botosani.

Aurel Leuștean: Sunt de acord cu dv. ca anuntati ce vi se transmite dar o rugaminte am, cind cineva comenteaza un articol de bine sau de rau, dv. trimiteti acele comentarii la cei care v-au dat comunicatul sa vada si ei ce li se reproseaza. cit despre subventii nu pot spune ca nu sint bine venite singurul lucru care se petrece cu aceste subventii, nu sint platite la momentul potrivit cind fermierii au nevoie de ele .guvernul impreuna cu apia fac o mare greseala cind achita subventiile, pentu a avea un nr.cit mai mare de fermieri achitati dau intii la cei cu sprafete mici de la 1 ha pina la 50 ha pentr ca astia sint in nr mare iar pe cei cu suprafete mari la urma. eu nu fac diferenta de la fermier mic la fermier mare dar hai sa ne gindim cit investeste un fermier care lucreaza 1 ha si cit investeste cel care lucreaza 100 ha pentru ca cel din urma are de achitat imputuri ,arenda, inpozite . zilieri etc.va multumesc.

Mihaela Otet: Fara subvenții agricultura este moartă....taranul este sarac

rginean Alexandru: Sa vedeți minune ca nemții nu sunt ofensați ca primesc mai mult de dublu, la noi agricultori sunt considerați niște țepari care cerșesc si ei subvențiile întârziate cu un an. Mai rar specie de oameni ca romanii, cum urmărim noi sa ne punem bețe-n roate singuri.

Nicu Oichia: Sunt niște drepturi ale fermierilor. Nu înțeleg de ce se ofensează unii că întreabă × de acești bani??

Liliana Adumitroaie: Dacă nu ar fi fost subvenția mult teren ar fi fost nelucrat.

Mirela Anton: Pentru cei care isi permit sa se descurce și fără, da, e un bonus, dar pentru marea majoritate este salvarea ca nu pot sa se descurce fără de.asta e bine sa se respecte cînd mint mereu ca se dau ca fiecare fermier are socotelile lui și în agricultură zootehnie trebuie toate făcute la timp.

Vali Enache: Ma deranjeaza atitudinea unora care cer taierea subventiei....si apoi se plang ca marfa de afara intra foarte ieftin in tara!..v-ati gandit vreodata de ce intra acea marfa ieftin?!?...va spun tot eu...intra ieftin pt.ca au subventiile foarte mari sii ajuta statul...si pot vinde produsul mai ieftin....pt.ca e acoperit de aceasta subventie...care multi n-o inteleg...

Gabriela Strajer: Muncesc cinstit pentru banii din subvenție, nu sunt un bonus sunt prețul corect pentru munca depusa.

Medeleanu Ionela: Da voi știți ce înseamnă agricultura? Știți cum e sa tii animalele pe stabulatie și mai știți ce seceta a fost anul acesta ? Nu aruncati cu pietre ...

 

 

Vizualizat: 2314 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii