KWS+
Reclama header after big part 2

VOCEA LOR TREBUIE AUZITĂ! BATE VÂNTUL DISPERĂRII ÎN CONTURILE FERMIERILOR ROMÂNI!

Publicat: 30 decembrie 2020 - 08:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ SUBVENȚII, AGRICULTURA E MOARTĂ, ȚĂRANUL SĂRAC. Sfârșit de an cu conturile goale și multă disperare. AGROINFO le dă cuvântul fermierilor români pentru ca vocea lor să fie auzită de autorități.

E multă disperare și multă dezamăgire între fermierii români. Au conturile goale, întreabă zilnic de subvențiile APIA, de ajutoarele Covid 19. APIA comunică mereu că se fac autorizări la plată pentru toate aceste ajutoare, dar banii nu au ajuns încă în conturi. AGROINFO i-a întrebat AICI pe fermieri, crescători de animale, câtă încredere au în APIA și cât de mult depind de subvenții. Mesajele au fost multe și-n cele mai multe dintre ele, fermierii au spus cu revoltă că nu au primit niciun ban de la APIA anul acesta, că pământul trebuie arat și animalele hrănite, că nu au cum să supraviețuiască fără subvenții în condițiile în care prețul la care-și vând produsele este unul mic și nu le acoperă cheltuielile. Este dreptul lor să-și primească subvențiile.

Roth Rolf: Din pacate multi vad subventia ca o pomana data fermierilor,inclusiv unii de la APIA,nu mai vorbesc de oameni fara cunostinte in domeniu care sunt doar invidiosi.Si da,sunt multi care speculeaza subventia in agricultura.Imi aduc aminte cum s-au scumpit toate din momentul in care s-a auzit ca se dau subventii,toate s-au scumpit,in special utilajele agricole.Si da,se face specula de catre multi beneficiari,dar asta nu tine de fermieri in general,tine de sistemul care permite astfel de lucruri.Va spun ce am citit despre subventia agricola in Germania:-subventia este diferenta pentru munca depusa si venit la fermieri si pentru garantarea produselor alimentare la pret accesibil,deci nu ni se face noua un favor ci tot pentru consumatorii finali care au nevoie de hrana zilnic.

Daniela și Gelu Bot: Adică celor care muncesc 24 din 24 de ore pe zi cred că le fac mare favoare cu o amărâtă de subvenție , cea mai mică din Europa, ce bine că primesc ajutoare sociale toți puturoșii care nu vreau să muncească și stau tot timpul la bar , dar îi ceva normal în România.

Adrian Valentin Codish: Eu prefer sa nu mi se ofere subventie dar sa imi mareasca pretul la lapte si carne.. si atunci chiar nu am nevoie de mila statului... si asa ii dau cum.ii dau... întârziați si altele... noi cei cu animale nu avem nevoie de ei... iar cei cu pamant normal trebuie sa primeze de ce? Ei nu se gandesc ca noi cei cu animale NU AVEM SARBATORII NU AVEM ZILE LIBERE NU AVEM TIMP DE NOI... dar unul cu pamant daca are chef azi se duce daca nu se duce maine sau poimâine... noi ce.i care trebuie sa fim respectați suntem din pacate înjurați si marginalizați... trist

Gery Mike: În UE au subvenții mai mari, credite cu dobândă de 2%,în Elveția fermierii sunt plătiți ca să pășuneze munții este dreptul lor pentru ca produc mâncare. La noi în schimb fermierii primesc" ajutoare sociale" cu excepția fermelor patronate de străini sau de vreun parlamentar care primesc subvențiile la timp.

Rodica Malanciuc: Fara subventii nu mai exista ferma in Romania. Sa beti lapte de soia...ca e mai bun. Chiar si cu subventii ne vindem si casa si masa ...tot este greu. De exemplu,ptr.a produce un litru de lapte,a carui pret de livrare este ridicol,costurile sunt in crestere galopanta.

Florin Purea: Daca nu era subvenția, kg de porc era 25 lei viu, laptele era 2 euro litrul și kg de vita 5 euro kg viu prețuri minime. Puterea de cumpărare era scăzută la jumătate omul semăna fiecare tarla cu porumb și sfecla și cartofi.

Sorin Hirju: Brașov nimic. Am intrebat APIA, răspuns cei care au avut control pe teren și teledetecție numai din martie-aprilie.

Adina Lugojan: În piața nu mai vine lumea acuș suntem obligați să falimentam nu mai avem cumpăratori, toată lumea la Market.

Nicu Loghinescu: Bineînțeles că depindem de subvenții altfel poate chiar dacă nu renuntam ne era foarte greu.

Marian Burcea: Românul întotdeauna e nemulțumit! acum că primește bani are cheltuieli dar acum 20 de ani nu erau cheltuieli???

Gigi Popovici: Nu am Primit nici in acest moment nici..restanta pamant,nici ajutorul de covid,nici COP bovine lapte, desi sunt autorizat la plata aproape o luna de zile!Sunt niste nesimtiti mincinosi.

Florin Miheș: Dacă ajungi să depinzi de ei, ești pierdut.

Costică Beereza: La noi nu a dat nimic nici pe animale nici pe pămînt transa 2 își bate joc de popor. Botosani.

Aurel Leuștean: Sunt de acord cu dv. ca anuntati ce vi se transmite dar o rugaminte am, cind cineva comenteaza un articol de bine sau de rau, dv. trimiteti acele comentarii la cei care v-au dat comunicatul sa vada si ei ce li se reproseaza. cit despre subventii nu pot spune ca nu sint bine venite singurul lucru care se petrece cu aceste subventii, nu sint platite la momentul potrivit cind fermierii au nevoie de ele .guvernul impreuna cu apia fac o mare greseala cind achita subventiile, pentu a avea un nr.cit mai mare de fermieri achitati dau intii la cei cu sprafete mici de la 1 ha pina la 50 ha pentr ca astia sint in nr mare iar pe cei cu suprafete mari la urma. eu nu fac diferenta de la fermier mic la fermier mare dar hai sa ne gindim cit investeste un fermier care lucreaza 1 ha si cit investeste cel care lucreaza 100 ha pentru ca cel din urma are de achitat imputuri ,arenda, inpozite . zilieri etc.va multumesc.

Mihaela Otet: Fara subvenții agricultura este moartă....taranul este sarac

rginean Alexandru: Sa vedeți minune ca nemții nu sunt ofensați ca primesc mai mult de dublu, la noi agricultori sunt considerați niște țepari care cerșesc si ei subvențiile întârziate cu un an. Mai rar specie de oameni ca romanii, cum urmărim noi sa ne punem bețe-n roate singuri.

Nicu Oichia: Sunt niște drepturi ale fermierilor. Nu înțeleg de ce se ofensează unii că întreabă × de acești bani??

Liliana Adumitroaie: Dacă nu ar fi fost subvenția mult teren ar fi fost nelucrat.

Mirela Anton: Pentru cei care isi permit sa se descurce și fără, da, e un bonus, dar pentru marea majoritate este salvarea ca nu pot sa se descurce fără de.asta e bine sa se respecte cînd mint mereu ca se dau ca fiecare fermier are socotelile lui și în agricultură zootehnie trebuie toate făcute la timp.

Vali Enache: Ma deranjeaza atitudinea unora care cer taierea subventiei....si apoi se plang ca marfa de afara intra foarte ieftin in tara!..v-ati gandit vreodata de ce intra acea marfa ieftin?!?...va spun tot eu...intra ieftin pt.ca au subventiile foarte mari sii ajuta statul...si pot vinde produsul mai ieftin....pt.ca e acoperit de aceasta subventie...care multi n-o inteleg...

Gabriela Strajer: Muncesc cinstit pentru banii din subvenție, nu sunt un bonus sunt prețul corect pentru munca depusa.

Medeleanu Ionela: Da voi știți ce înseamnă agricultura? Știți cum e sa tii animalele pe stabulatie și mai știți ce seceta a fost anul acesta ? Nu aruncati cu pietre ...

 

 

Vizualizat: 1713 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii