KWS+
Reclama header after big part 2

PLATĂ SUBVENȚII APIA! CÂTĂ ÎNCREDERE AVEȚI ÎN APIA, CÂT DE MULT DEPINDEȚI DE SUBVENȚIA APIA?

Publicat: 28 decembrie 2020 - 08:35
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERILOR. Plata subvențiilor rămâne un subiect fierbinte pentru mulți dintre fermierii români. E tema care-i preocupă cel mai mult dintre toate știrile pe care le publicăm. Fermierii ne-au rugat să punem aceste întrebări: câți fermieri și-au primit în conturi subvențiile cuvenite pentru anul de cerere 2020, câtă încredere au fermierii români în Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și cât de mult depind fermierii de subvenția APIA?

În primul rând, vom lămuri o confuzie pe care o fac mulți. Gravă! Fiecare comunicat transmis de APIA și publicat de AGROINFO, exact în forma în care ne-a fost transmis de către APIA, are replici acide, de cele mai multe ori agresive sau duse până la un limbaj care nu le face cinste fermierilor, din partea unor fermieri. Sunt mulți care strigă: minciuni! nu-i adevărat! când APIA anunță că a început plata unor subvenții sau ajutoare. Se întâmplă frecvent să fim noi acuzați că am anunțat începerea plăților, să ni se atribuie nouă acest rol pe care-l are APIA, Ministerul Agriculturii sau Guvernul. Total greșit! Nu noi anunțăm!! APIA anunță, Ministerul Agriculturii anunță, Guvernul anunță aceste informații legate de sumele pentru fermieri și de plata acestor sume de bani.

Sunt unii care fac această confuzie gravă și care au ajuns, în mod aberant, să acuze publicațiile că nu le sunt plătite la timp subvențiile APIA. AGROINFO sau altă publicație nu se ocupă de plata subvențiilor APIA. Nu publicațiile, nu ziarele, gestionează fondurile europene sau din bugetul de stat din care se plătesc subvențiile. Ce pot face publicațiile, ziarele online, este să vă aducă la cunoștință toate informațiile care vin de la APIA, toate comunicatele de la APIA, Guvern, Ministerul Agriculturii, instituții europene, etc, toate informațiile care vă privesc, să vă explice toate condițiile pentru încasarea subvențiilor sau a fondurilor europene pentru proiecte, informații, desigur, puse la dispoziția noastră tot de către APIA, de Ministerul Agriculturii, de Guvern, de AFIR sau alte instituții din agricultură, din România sau de la Bruxelles. Nu vom cenzura niciodată aceste informații oricât ar încerca unii răuvoitori să ne determine să le ascundem. Sunt informații care trebuie să ajungă la fermieri!

Nu AGROINFO și nici altă publicație nu stabilesc condițiile de eligbilitate pentru o subvenție APIA. AGROINFO poate avertiza în scris, atrage atenția că o condiție sau alta pentru încasarea subvențiilor limitează accesul fermierilor la bani și poate insista ca o condiție sau alta să fie schimbată. AGROINFO poate aduce în atenția autorităților nedreptățile strecurate la plata acestor subvenții sau alte decizii nedrepte ori absurde, pentru ca acestea să fie înlăturate. Și nu o dată, AGROINFO a reușit să îndrepte situații prin ceea ce a scris și se va lupta să le îndrepte în continuare, să fie în avantajul fermierilor.  

AGROINFO nu cenzurează niciun comunicat de la APIA sau de la altă instituție abilitată să se ocupe de agricultură și nici opiniile fermierilor. Nu practicăm cenzura de niciun fel. În ciuda furiei unor fermieri, vom publica în continuare fiecare informație transmisă nouă de către APIA sau de altă instituție, informații care sunt utile pentru agricultori.

În același timp, așa cum v-am obișnuit, dăm cuvântul tuturor fermierilor, indiferent că sunt mari sau mici, că au exploatații agricole de mii de hectare sau mii de capete de animale sau că au exploatații de câteva hectare și doar câteva capete de animale. Pentru noi, toți sunteți egali, toți aveți dreptul să vă expuneți punctul de vedere, necazurile, problemele. Argumentat și cu bun simț, fără atacuri gratuite. Rolul nostru este să informăm, să sancționăm în scris derapaje, nedreptăți. Dar de gestionarea banilor, de virarea plăților către fermieri se ocupă APIA, Ministerul Agriculturii, Guvernul. 

Un mesaj primit de noi de la un fermier care lucrează pământul, dar crește și animale, arată în ce s-a transformat, în opinia lui, subvenția APIA:

Vă scriu  in calitate de fermier din zootehnie, dar și cultură mare. Toată lumea întreabă în continuu  când intră subvenția? Credeți-mă, e urât. Când intră atunci intră. Subvenția e un bonus, dacă  nu o aveam  ce făceam?! Acea subvenție  din cauză că nu a avut norme și politici axate pe producție a făcut mai mult rău țării decât bine. Speculanții din agricultură  au transformat-o  în ajutor social, ne-a scris Claudiu Mureșan. Fermierul Claudiu Mureșan este din Ocna Mureș, lucrează 5 hectare de teren și are 10 vaci.

Un alt mesaj, primit de la alt fermier, ne roagă să inițiem un sondaj de opinie, legat tot de subvenții:

Faceți vă rog un sondaj public pe facebook să aflăm câți fermieri au primit subvenții pentru anul 2020 și câți încă așteaptă. Mulțumesc! Ne-a scris Presserv Agricol.

Pornind de la aceste două mesaje, vă întrebăm: câți ați primit subvențiile APIA pentru anul 2020? Câtă încredere aveți în APIA? Depindeți sau nu de subvențiile APIA?

Răspunsurile voastre vor fi conținute într-o continuare la acest articol și vor ajunge la conducerea APIA și a Ministerului Agriculturii.


 

Vizualizat: 3901 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Gigi.popovici11
|
12. 29, 2020. Tuesday 12:42
Nu am Primit nici in acest moment nici..restanta pamant,nici ajutorul de covid,nici COP bovine lapte, desi sunt autorizat la plata aproape o luna de zile!Sunt niste nesimtiti mincinosi
1.
ricu
|
12. 28, 2020. Monday 19:47
sint deacord cu dv. ca anuntati ce vi se transmite dar o rugaminte am cind cineva comenteaza un artiicol de bine sau de rau dv. trimiteti acele comentarii la cei care vau dat comunicatul sa vada si ei ce li se reproseaza. cit despre subventii nu pot spune ca nu sint bine venite singurul lucru care sepetrece cu aceste subventii nu sint platite la momentul potrivit cind fermierii au nevoie de ele .guvernul inpreuna cu apia fac o mare greseala cind achita subventiile ,pentu a avea un nr.cit mai mare de fermieri achitati dau intii la cei cu sprafete mici de la 1 ha pina la 50 ha pentr ca astia sint in nr mare iar pe cei cu suprafete mari la urma. eu nu fac diferenta de la fermier mic la fermier mare dar hai sa ne gindim cit investeste un fermier care lucreaza 1 ha si cit investeste cel care lucreaza 100 ha pentru ca cel din urma are de achitat imputuri ,arenda, inpozite . zilieri etc.va multumesc
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii