Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PLATĂ SUBVENȚII APIA! CÂTĂ ÎNCREDERE AVEȚI ÎN APIA, CÂT DE MULT DEPINDEȚI DE SUBVENȚIA APIA?

Publicat: 28 decembrie 2020 - 08:35
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERILOR. Plata subvențiilor rămâne un subiect fierbinte pentru mulți dintre fermierii români. E tema care-i preocupă cel mai mult dintre toate știrile pe care le publicăm. Fermierii ne-au rugat să punem aceste întrebări: câți fermieri și-au primit în conturi subvențiile cuvenite pentru anul de cerere 2020, câtă încredere au fermierii români în Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și cât de mult depind fermierii de subvenția APIA?

În primul rând, vom lămuri o confuzie pe care o fac mulți. Gravă! Fiecare comunicat transmis de APIA și publicat de AGROINFO, exact în forma în care ne-a fost transmis de către APIA, are replici acide, de cele mai multe ori agresive sau duse până la un limbaj care nu le face cinste fermierilor, din partea unor fermieri. Sunt mulți care strigă: minciuni! nu-i adevărat! când APIA anunță că a început plata unor subvenții sau ajutoare. Se întâmplă frecvent să fim noi acuzați că am anunțat începerea plăților, să ni se atribuie nouă acest rol pe care-l are APIA, Ministerul Agriculturii sau Guvernul. Total greșit! Nu noi anunțăm!! APIA anunță, Ministerul Agriculturii anunță, Guvernul anunță aceste informații legate de sumele pentru fermieri și de plata acestor sume de bani.

Sunt unii care fac această confuzie gravă și care au ajuns, în mod aberant, să acuze publicațiile că nu le sunt plătite la timp subvențiile APIA. AGROINFO sau altă publicație nu se ocupă de plata subvențiilor APIA. Nu publicațiile, nu ziarele, gestionează fondurile europene sau din bugetul de stat din care se plătesc subvențiile. Ce pot face publicațiile, ziarele online, este să vă aducă la cunoștință toate informațiile care vin de la APIA, toate comunicatele de la APIA, Guvern, Ministerul Agriculturii, instituții europene, etc, toate informațiile care vă privesc, să vă explice toate condițiile pentru încasarea subvențiilor sau a fondurilor europene pentru proiecte, informații, desigur, puse la dispoziția noastră tot de către APIA, de Ministerul Agriculturii, de Guvern, de AFIR sau alte instituții din agricultură, din România sau de la Bruxelles. Nu vom cenzura niciodată aceste informații oricât ar încerca unii răuvoitori să ne determine să le ascundem. Sunt informații care trebuie să ajungă la fermieri!

Nu AGROINFO și nici altă publicație nu stabilesc condițiile de eligbilitate pentru o subvenție APIA. AGROINFO poate avertiza în scris, atrage atenția că o condiție sau alta pentru încasarea subvențiilor limitează accesul fermierilor la bani și poate insista ca o condiție sau alta să fie schimbată. AGROINFO poate aduce în atenția autorităților nedreptățile strecurate la plata acestor subvenții sau alte decizii nedrepte ori absurde, pentru ca acestea să fie înlăturate. Și nu o dată, AGROINFO a reușit să îndrepte situații prin ceea ce a scris și se va lupta să le îndrepte în continuare, să fie în avantajul fermierilor.  

AGROINFO nu cenzurează niciun comunicat de la APIA sau de la altă instituție abilitată să se ocupe de agricultură și nici opiniile fermierilor. Nu practicăm cenzura de niciun fel. În ciuda furiei unor fermieri, vom publica în continuare fiecare informație transmisă nouă de către APIA sau de altă instituție, informații care sunt utile pentru agricultori.

În același timp, așa cum v-am obișnuit, dăm cuvântul tuturor fermierilor, indiferent că sunt mari sau mici, că au exploatații agricole de mii de hectare sau mii de capete de animale sau că au exploatații de câteva hectare și doar câteva capete de animale. Pentru noi, toți sunteți egali, toți aveți dreptul să vă expuneți punctul de vedere, necazurile, problemele. Argumentat și cu bun simț, fără atacuri gratuite. Rolul nostru este să informăm, să sancționăm în scris derapaje, nedreptăți. Dar de gestionarea banilor, de virarea plăților către fermieri se ocupă APIA, Ministerul Agriculturii, Guvernul. 

Un mesaj primit de noi de la un fermier care lucrează pământul, dar crește și animale, arată în ce s-a transformat, în opinia lui, subvenția APIA:

Vă scriu  in calitate de fermier din zootehnie, dar și cultură mare. Toată lumea întreabă în continuu  când intră subvenția? Credeți-mă, e urât. Când intră atunci intră. Subvenția e un bonus, dacă  nu o aveam  ce făceam?! Acea subvenție  din cauză că nu a avut norme și politici axate pe producție a făcut mai mult rău țării decât bine. Speculanții din agricultură  au transformat-o  în ajutor social, ne-a scris Claudiu Mureșan. Fermierul Claudiu Mureșan este din Ocna Mureș, lucrează 5 hectare de teren și are 10 vaci.

Un alt mesaj, primit de la alt fermier, ne roagă să inițiem un sondaj de opinie, legat tot de subvenții:

Faceți vă rog un sondaj public pe facebook să aflăm câți fermieri au primit subvenții pentru anul 2020 și câți încă așteaptă. Mulțumesc! Ne-a scris Presserv Agricol.

Pornind de la aceste două mesaje, vă întrebăm: câți ați primit subvențiile APIA pentru anul 2020? Câtă încredere aveți în APIA? Depindeți sau nu de subvențiile APIA?

Răspunsurile voastre vor fi conținute într-o continuare la acest articol și vor ajunge la conducerea APIA și a Ministerului Agriculturii.


 

Vizualizat: 4065 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Gigi.popovici11
|
12. 29, 2020. Tuesday 12:42
Nu am Primit nici in acest moment nici..restanta pamant,nici ajutorul de covid,nici COP bovine lapte, desi sunt autorizat la plata aproape o luna de zile!Sunt niste nesimtiti mincinosi
1.
ricu
|
12. 28, 2020. Monday 19:47
sint deacord cu dv. ca anuntati ce vi se transmite dar o rugaminte am cind cineva comenteaza un artiicol de bine sau de rau dv. trimiteti acele comentarii la cei care vau dat comunicatul sa vada si ei ce li se reproseaza. cit despre subventii nu pot spune ca nu sint bine venite singurul lucru care sepetrece cu aceste subventii nu sint platite la momentul potrivit cind fermierii au nevoie de ele .guvernul inpreuna cu apia fac o mare greseala cind achita subventiile ,pentu a avea un nr.cit mai mare de fermieri achitati dau intii la cei cu sprafete mici de la 1 ha pina la 50 ha pentr ca astia sint in nr mare iar pe cei cu suprafete mari la urma. eu nu fac diferenta de la fermier mic la fermier mare dar hai sa ne gindim cit investeste un fermier care lucreaza 1 ha si cit investeste cel care lucreaza 100 ha pentru ca cel din urma are de achitat imputuri ,arenda, inpozite . zilieri etc.va multumesc
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii