Adama
Vinasa Rompak

PLATĂ SUBVENȚII APIA! CÂTĂ ÎNCREDERE AVEȚI ÎN APIA, CÂT DE MULT DEPINDEȚI DE SUBVENȚIA APIA?

Publicat: 28 decembrie 2020 - 08:35
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERILOR. Plata subvențiilor rămâne un subiect fierbinte pentru mulți dintre fermierii români. E tema care-i preocupă cel mai mult dintre toate știrile pe care le publicăm. Fermierii ne-au rugat să punem aceste întrebări: câți fermieri și-au primit în conturi subvențiile cuvenite pentru anul de cerere 2020, câtă încredere au fermierii români în Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și cât de mult depind fermierii de subvenția APIA?

În primul rând, vom lămuri o confuzie pe care o fac mulți. Gravă! Fiecare comunicat transmis de APIA și publicat de AGROINFO, exact în forma în care ne-a fost transmis de către APIA, are replici acide, de cele mai multe ori agresive sau duse până la un limbaj care nu le face cinste fermierilor, din partea unor fermieri. Sunt mulți care strigă: minciuni! nu-i adevărat! când APIA anunță că a început plata unor subvenții sau ajutoare. Se întâmplă frecvent să fim noi acuzați că am anunțat începerea plăților, să ni se atribuie nouă acest rol pe care-l are APIA, Ministerul Agriculturii sau Guvernul. Total greșit! Nu noi anunțăm!! APIA anunță, Ministerul Agriculturii anunță, Guvernul anunță aceste informații legate de sumele pentru fermieri și de plata acestor sume de bani.

Sunt unii care fac această confuzie gravă și care au ajuns, în mod aberant, să acuze publicațiile că nu le sunt plătite la timp subvențiile APIA. AGROINFO sau altă publicație nu se ocupă de plata subvențiilor APIA. Nu publicațiile, nu ziarele, gestionează fondurile europene sau din bugetul de stat din care se plătesc subvențiile. Ce pot face publicațiile, ziarele online, este să vă aducă la cunoștință toate informațiile care vin de la APIA, toate comunicatele de la APIA, Guvern, Ministerul Agriculturii, instituții europene, etc, toate informațiile care vă privesc, să vă explice toate condițiile pentru încasarea subvențiilor sau a fondurilor europene pentru proiecte, informații, desigur, puse la dispoziția noastră tot de către APIA, de Ministerul Agriculturii, de Guvern, de AFIR sau alte instituții din agricultură, din România sau de la Bruxelles. Nu vom cenzura niciodată aceste informații oricât ar încerca unii răuvoitori să ne determine să le ascundem. Sunt informații care trebuie să ajungă la fermieri!

Nu AGROINFO și nici altă publicație nu stabilesc condițiile de eligbilitate pentru o subvenție APIA. AGROINFO poate avertiza în scris, atrage atenția că o condiție sau alta pentru încasarea subvențiilor limitează accesul fermierilor la bani și poate insista ca o condiție sau alta să fie schimbată. AGROINFO poate aduce în atenția autorităților nedreptățile strecurate la plata acestor subvenții sau alte decizii nedrepte ori absurde, pentru ca acestea să fie înlăturate. Și nu o dată, AGROINFO a reușit să îndrepte situații prin ceea ce a scris și se va lupta să le îndrepte în continuare, să fie în avantajul fermierilor.  

AGROINFO nu cenzurează niciun comunicat de la APIA sau de la altă instituție abilitată să se ocupe de agricultură și nici opiniile fermierilor. Nu practicăm cenzura de niciun fel. În ciuda furiei unor fermieri, vom publica în continuare fiecare informație transmisă nouă de către APIA sau de altă instituție, informații care sunt utile pentru agricultori.

În același timp, așa cum v-am obișnuit, dăm cuvântul tuturor fermierilor, indiferent că sunt mari sau mici, că au exploatații agricole de mii de hectare sau mii de capete de animale sau că au exploatații de câteva hectare și doar câteva capete de animale. Pentru noi, toți sunteți egali, toți aveți dreptul să vă expuneți punctul de vedere, necazurile, problemele. Argumentat și cu bun simț, fără atacuri gratuite. Rolul nostru este să informăm, să sancționăm în scris derapaje, nedreptăți. Dar de gestionarea banilor, de virarea plăților către fermieri se ocupă APIA, Ministerul Agriculturii, Guvernul. 

Un mesaj primit de noi de la un fermier care lucrează pământul, dar crește și animale, arată în ce s-a transformat, în opinia lui, subvenția APIA:

Vă scriu  in calitate de fermier din zootehnie, dar și cultură mare. Toată lumea întreabă în continuu  când intră subvenția? Credeți-mă, e urât. Când intră atunci intră. Subvenția e un bonus, dacă  nu o aveam  ce făceam?! Acea subvenție  din cauză că nu a avut norme și politici axate pe producție a făcut mai mult rău țării decât bine. Speculanții din agricultură  au transformat-o  în ajutor social, ne-a scris Claudiu Mureșan. Fermierul Claudiu Mureșan este din Ocna Mureș, lucrează 5 hectare de teren și are 10 vaci.

Un alt mesaj, primit de la alt fermier, ne roagă să inițiem un sondaj de opinie, legat tot de subvenții:

Faceți vă rog un sondaj public pe facebook să aflăm câți fermieri au primit subvenții pentru anul 2020 și câți încă așteaptă. Mulțumesc! Ne-a scris Presserv Agricol.

Pornind de la aceste două mesaje, vă întrebăm: câți ați primit subvențiile APIA pentru anul 2020? Câtă încredere aveți în APIA? Depindeți sau nu de subvențiile APIA?

Răspunsurile voastre vor fi conținute într-o continuare la acest articol și vor ajunge la conducerea APIA și a Ministerului Agriculturii.


 

Vizualizat: 4734 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

10 decembrie 2024 - 07:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început din 2 decembrie 2024 plățile finale aferente acestui an. Astfel, pe lista de plată se adaugă și subvențiile APIA care nu au fost incluse la avansul APIA. PD-08 - Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat, ecoschemă așteptată de crescătorii care au bifat-o pe cererea de plată.

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Gigi.popovici11
|
12. 29, 2020. Tuesday 12:42
Nu am Primit nici in acest moment nici..restanta pamant,nici ajutorul de covid,nici COP bovine lapte, desi sunt autorizat la plata aproape o luna de zile!Sunt niste nesimtiti mincinosi
1.
ricu
|
12. 28, 2020. Monday 19:47
sint deacord cu dv. ca anuntati ce vi se transmite dar o rugaminte am cind cineva comenteaza un artiicol de bine sau de rau dv. trimiteti acele comentarii la cei care vau dat comunicatul sa vada si ei ce li se reproseaza. cit despre subventii nu pot spune ca nu sint bine venite singurul lucru care sepetrece cu aceste subventii nu sint platite la momentul potrivit cind fermierii au nevoie de ele .guvernul inpreuna cu apia fac o mare greseala cind achita subventiile ,pentu a avea un nr.cit mai mare de fermieri achitati dau intii la cei cu sprafete mici de la 1 ha pina la 50 ha pentr ca astia sint in nr mare iar pe cei cu suprafete mari la urma. eu nu fac diferenta de la fermier mic la fermier mare dar hai sa ne gindim cit investeste un fermier care lucreaza 1 ha si cit investeste cel care lucreaza 100 ha pentru ca cel din urma are de achitat imputuri ,arenda, inpozite . zilieri etc.va multumesc
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii