KWS+
Reclama header after big part 2

DAȚI URGENT DRUMUL SUBVENȚIILOR APIA!

Publicat: 16 decembrie 2020 - 08:13
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AMĂGIȚI DE COMUNICĂRILE OFICIALE! Tot mai mulți fermieri ne scriu mesaje în care-și arată dezamăgirea cruntă, furia față de comunicările făcute de oficiali despre achitarea celei de-a doua tranșe din subvențiile agricole aferente anului 2020 și despre achitarea altor ajutoare din agricultură, cum este cel de criză. Conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a comunicat pe 3 decembrie 2020 că a autorizat la plată un număr record de fermieri și o sumă uriașă.

Suntem pe data de 16 decembrie 2020, s-au scurs trei săptămâni de la comunicarea făcută de conducerea APIA și subvențiile nu ar fi ajuns în conturile fermierilor, potrivit mesajelor acestora. De cât timp au nevoie banii ca să fie transferați dintr-un cont, cel al APIA, în altul, cel al fermierului?! În condițiile în care un transfer bancar se face, în zilele noastre, în câteva minute. Conducerea APIA a explicat, de mai multe ori, că e nevoie de 3-5 zile pentru circuitul bancar. Au trecut 3 săptămâni! Fermierii sunt îndreptățiți să întrebe ce se întâmplă cu subvențiile lor!

Nici avansul APIA, plătit în perioada 16 octombrie - 27 noiembrie 2020, nu a fost încasat de toți fermierii care au depus cerere unică pentru 2020. Cei din eșantionul de control APIA, mai ales cei aflați la teledetecție, nu și-au văzut nici acum banii cuveniți, deși li s-a promis, atât ministrul agriculturii, Adrian Oros, cât și conducerea centrală APIA au susținut în declarații publice că avansul le va fi achitat și fermierilor aflați la control.

Ce spune comunicatul APIA din 3 decembrie 2020, la o zi după demararea plăților finale către fermieri:

Până la acest moment (3 decembrie n.r.) s-au autorizat la plată un număr de 113.390 fermieri cu suma totală de 94.402.342,72 euro, din care: 
    - 16.707.808,75 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA);
    - 2.265.712,46 euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR);
    - 450.889,46 euro cofinanțare de la Bugetul Național (BN1).

Plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, iar plăţile finanțate din FEADR la cursul de schimb de 4,7830 lei pentru un euro.

APIA va continua efectuarea plăților aferente Campaniei 2020 în același ritm susținut, astfel încât toți beneficiarii să primească în timp util banii cuveniți. Acesta e comunicatul transmis de conducerea APIA.

Care ritm susținut?! Că banii nu au ajuns la noi! Spun furioși fermierii. Din 3 decembrie de când a transmis acest comunicat presei, APIA tace. Nu a mai comunicat nimic în decursul acestor trei săptămâni despre plăți. Fermierii cred că APIA nu are bani, că nu ar fi primit bani de la bugetul de stat, ca să le achite subvențiile. Se știe că subvențiile europene le sunt plătite fermierilor de la bugetul de stat și, ulterior, România decontează aceste plăți la Comisia Europeană. Chiar dacă este așa, APIA ar trebui să le comunice fermierilor ce se întâmplă cu plățile lor.

APIA face plata finală pentru schemele de plată care au intrat în calculul avansului:

Schema de plată unică pe suprafață SAPS - 98,7381 euro/ha. APIA ar trebui să le achite fermierilor diferența de 30%. 70% din această subvenție a fost achitată, conform APIA, în avans.
Schema de plată redistributivă - primul interval 1-5 hectare inclusiv - 5 euro/ha; al doilea interval, peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv - 48,1053 euro/ha. Fermierii primesc diferența de 30% la plățile finale care au început pe data de 2 decembrie 2020. APIA spune că le-a achitat, până la data de 27 noiembrie, 70% din cuantumul acestei scheme de plată pe suprafață.
Schema de pată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire) - 57,8245 euro/ha. APIA le achită fermierilor 30% din această subvenție, 70% din cuantum a fost achitat la plățile în avans.
Schema de plată pentru tinerii fermieri - 36,6119 euro/ha. APIA le achită fermierilor 30% din această schemă de plată, 70% a fost plătit de APIA în avans.

Schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine - 17,9060 euro/ha. APIA le achită crescătorilor de animale 30% din această subvenție, 70% fiind virat la plățile în avans.

Să nu mai spunem de subvențiile restante la plată, cum este ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură, fermierii așteaptă plata pentru trimestrul 2 al acestui an. Hotărârea de Guvern care suplimentează cu 176 milioane de lei suma pentru această plată a fost aprobată deja de Executiv, anunțată de două ori, dar nepublicată încă în Monitorul Oficial.

Ajutorul Covid-19, atât cel acordat din bugetul de stat, cât și cel din bani europeni pe Măsura 21, e nicăieri. Fermierilor și crescătorilor de animale li s-a spus că plata acestui ajutor începe pe 25 noiembrie 2020.  VEDEȚI AICI DECLARAȚIILE MINISTRULUI AGRICULTURII ȘI ALE ȘEFULUI APIA! Nu e de mirare că mulți dintre fermieri strigă acum: Minciuni! Minciuni! Nici vorbă de 25 noiembrie! Ajutoarele pentru secetă, pauză! Despre alte subvenții cuvenite fermierilor și crescătorilor de animale pentru acest an, nu mai deschidem subiectul. 


Vizualizat: 2596 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Suditu Aurel
|
12. 16, 2020. Wednesday 09:16
Ne merităm soarta,uitați-vă ce se întâmplă în Polonia,de 30 de ani suntem bătaia lor de joc,nici măcar o dată nu am protestat. Mie scârbă de ce se întâmplă la noi,agricultura mi-a dat și oferit cele mai frumoase clipe,am 42 de ani,din 1992 cind am renunțat la școală pentru agricultură nu am crezut că voi ajunge să mă gândesc să renunț și să plec afară,dar din păcate sînt forțat să fac acest lucru.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii