KWS+
Reclama header after big part 2

CÂND E PLĂTITĂ SUBVENȚIA DE 7.000 DE EURO/FERMĂ? CE AU ANUNȚAT MINISTRUL AGRICULTURII ȘI ȘEFUL APIA!

Publicat: 14 decembrie 2020 - 21:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, și directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, au anunțat că plata ajutorului Covid-19 de 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, începe din data de 25 noiembrie 2020. Domniile lor or fi uitat ce au spus, ori au uitat de plată, pentru că suntem în 14 decembrie 2020 și nu a început încă plata. Micii crescători de animale sunt revoltați pentru că au fost mințiți.

Fermierii și crescătorii de animale au fost anunțați atât de ministrul agriculturii, Adrian Oros, cât și de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, că plata subvenției de 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, va fi demarată la data de 25 noiembrie 2020. Suntem în 14 decembrie și plata nu a fost demarată. Potrivit ultimelor informații obținute de AGROINFO de la APIA, nu sunt încheiate nici acum verificările APIA pentru aceste cereri.

Să le reamintim șefilor din Agricultură ce au afirmat public, dar, din păcate pentru fermieri, nu s-au ținut de cuvânt:

Începând din 25 noiembrie, practic de mâine, intră despăgubirile privind măsurile de sprijin pentru fermierii care au fost afectați de criza Covid și aici discutăm de 170 de milioane de euro, bani europeni, și de 260 milioane, bani de la bugetul național.
Atât cei care activează în zootehnie, crescătorii de bovine, de carne și de lapte, de ovine și caprine, apicultorii, cei care cresc porc și pasăre în sistem industrial, dar și legumicultorii și pomicultorii vor primi, începând din 25 noiembrie, aceste despăgubiri. Sunt 122.000 de beneficiari, ale căror cereri au fost verificate și care vor intra la plată prin APIA, așa cum v-am spus, începând din 25 noiembrie, anunța ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Buzău, pe data de 24 noiembrie 2020. Același anunț apare publicat de șeful de la Agricultură și pe pagina sa oficială Facebook.

Pentru Măsura 21 a fost transmis deja (eșantionul de control n.r.), Măsura 21 este o măsură din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR), este tot așa, o cerere unică pentru trei sectoare, bovine, ovine și caprine, și sectorul vegetal, unde, cumva, ministerul a încercat să-i sprijine pe fiecare și pentru Măsura 21 au fost extrase eșantioanele de control. Eșantionul de control ce înseamnă? Adică, 5% s-a extras pe cele două metode, pe baza analizei de risc și randomizat. Pe baza analizei de risc înseamnă unde sunt sumele foarte mari, sunt la limita eligibilității și aici prezentînd un anume risc. Iar randomizat, ce înseamnă, aleatoriu (la întâmplare n.r.). Pentru randomizat, au fost extrase 2221 de cereri, să vă spun câteva județe unde sunt cele mai multe, de exemplu, Bihor, 105, Clujul, 83, Dolj, 105, Harghita 90, Mureș 67, Suceava 106. Acestea sunt eșantioanele mari. Nu sunt foarte multe.

Colegii au termen undeva o săpătămână, 10 zile să le finalizeze. Sunt implicate echipele de control de la nivelul întregii țări, serviciul specializat de birou inspecții, respectiv Serviciul Control Teren. Ei vor face aceste verificări. Iar pe risc avem 1844 de cereri, aici cele mai multe ar fi 89, să dăm așa un exemplu, în județul Alba, sau Mureș 81, Oltul 75, și acestea nu sunt foarte mari eșantioane, astfel încât colegii în câteva zile să le finalizeze, astfel încât începînd cu data de 25 noiembrie să începem și aceste plăți, pe care dorim să le finalizăm într-un timp foarte, foarte scurt, anunța și șeful APIA, Adrian Pintea, pe data de 17 noiembrie 2020, într-o emisiune Agro TV.

Recapitulăm, pe 17 noiembrie 2020, la o emisiune Agro TV (înregistrarea video există), șeful APIA anunța că pe 25 noiembrie 2020 începe plata ajutorului Covid-19 de 7.000 de euro/fermă. La data de 24 noiembrie 2020, ministrul agriculturii anunța același lucru.

Plata APIA nu a început nici acum, fermierii sunt revoltați, ne scriu zilnic și ne întreabă, pe bună dreptate, de ce au fost mințiți. La ora asta, măcar o parte din ei ar fi avut banii în conturi. Astăzi, la redacția AGROINFO a telefonat un crescător de bovine din Vatra Dornei. De ce am fost mințiți că pe data de 25 noiembrie începe plata ajutorului de 7.000 de euro/fermă?! Cine ne poate spune când vor ajunge banii ăștia la noi?! Dacă șefii din Agricultură spun una și fac alta?! O să ne dea banii ăștia pe la anul, prin martie, dacă vom mai rezista cu fermele. Am 40 de vaci și prețul furajelor s-a dublat din august și până acum. În august, luam făină furajeră cu 90 de bani pe kilogram, acum, în decembrie o iau cu 1,40 lei/kg și 1,50 lei/kg. Nu înțeleg de ce ne-au mințit?! Ne-a spus supărat crescătorul de vaci.


Vizualizat: 2230 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii