Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CÂND E PLĂTITĂ SUBVENȚIA DE 7.000 DE EURO/FERMĂ? CE AU ANUNȚAT MINISTRUL AGRICULTURII ȘI ȘEFUL APIA!

Publicat: 14 decembrie 2020 - 21:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, și directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, au anunțat că plata ajutorului Covid-19 de 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, începe din data de 25 noiembrie 2020. Domniile lor or fi uitat ce au spus, ori au uitat de plată, pentru că suntem în 14 decembrie 2020 și nu a început încă plata. Micii crescători de animale sunt revoltați pentru că au fost mințiți.

Fermierii și crescătorii de animale au fost anunțați atât de ministrul agriculturii, Adrian Oros, cât și de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, că plata subvenției de 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, va fi demarată la data de 25 noiembrie 2020. Suntem în 14 decembrie și plata nu a fost demarată. Potrivit ultimelor informații obținute de AGROINFO de la APIA, nu sunt încheiate nici acum verificările APIA pentru aceste cereri.

Să le reamintim șefilor din Agricultură ce au afirmat public, dar, din păcate pentru fermieri, nu s-au ținut de cuvânt:

Începând din 25 noiembrie, practic de mâine, intră despăgubirile privind măsurile de sprijin pentru fermierii care au fost afectați de criza Covid și aici discutăm de 170 de milioane de euro, bani europeni, și de 260 milioane, bani de la bugetul național.
Atât cei care activează în zootehnie, crescătorii de bovine, de carne și de lapte, de ovine și caprine, apicultorii, cei care cresc porc și pasăre în sistem industrial, dar și legumicultorii și pomicultorii vor primi, începând din 25 noiembrie, aceste despăgubiri. Sunt 122.000 de beneficiari, ale căror cereri au fost verificate și care vor intra la plată prin APIA, așa cum v-am spus, începând din 25 noiembrie, anunța ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Buzău, pe data de 24 noiembrie 2020. Același anunț apare publicat de șeful de la Agricultură și pe pagina sa oficială Facebook.

Pentru Măsura 21 a fost transmis deja (eșantionul de control n.r.), Măsura 21 este o măsură din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR), este tot așa, o cerere unică pentru trei sectoare, bovine, ovine și caprine, și sectorul vegetal, unde, cumva, ministerul a încercat să-i sprijine pe fiecare și pentru Măsura 21 au fost extrase eșantioanele de control. Eșantionul de control ce înseamnă? Adică, 5% s-a extras pe cele două metode, pe baza analizei de risc și randomizat. Pe baza analizei de risc înseamnă unde sunt sumele foarte mari, sunt la limita eligibilității și aici prezentînd un anume risc. Iar randomizat, ce înseamnă, aleatoriu (la întâmplare n.r.). Pentru randomizat, au fost extrase 2221 de cereri, să vă spun câteva județe unde sunt cele mai multe, de exemplu, Bihor, 105, Clujul, 83, Dolj, 105, Harghita 90, Mureș 67, Suceava 106. Acestea sunt eșantioanele mari. Nu sunt foarte multe.

Colegii au termen undeva o săpătămână, 10 zile să le finalizeze. Sunt implicate echipele de control de la nivelul întregii țări, serviciul specializat de birou inspecții, respectiv Serviciul Control Teren. Ei vor face aceste verificări. Iar pe risc avem 1844 de cereri, aici cele mai multe ar fi 89, să dăm așa un exemplu, în județul Alba, sau Mureș 81, Oltul 75, și acestea nu sunt foarte mari eșantioane, astfel încât colegii în câteva zile să le finalizeze, astfel încât începînd cu data de 25 noiembrie să începem și aceste plăți, pe care dorim să le finalizăm într-un timp foarte, foarte scurt, anunța și șeful APIA, Adrian Pintea, pe data de 17 noiembrie 2020, într-o emisiune Agro TV.

Recapitulăm, pe 17 noiembrie 2020, la o emisiune Agro TV (înregistrarea video există), șeful APIA anunța că pe 25 noiembrie 2020 începe plata ajutorului Covid-19 de 7.000 de euro/fermă. La data de 24 noiembrie 2020, ministrul agriculturii anunța același lucru.

Plata APIA nu a început nici acum, fermierii sunt revoltați, ne scriu zilnic și ne întreabă, pe bună dreptate, de ce au fost mințiți. La ora asta, măcar o parte din ei ar fi avut banii în conturi. Astăzi, la redacția AGROINFO a telefonat un crescător de bovine din Vatra Dornei. De ce am fost mințiți că pe data de 25 noiembrie începe plata ajutorului de 7.000 de euro/fermă?! Cine ne poate spune când vor ajunge banii ăștia la noi?! Dacă șefii din Agricultură spun una și fac alta?! O să ne dea banii ăștia pe la anul, prin martie, dacă vom mai rezista cu fermele. Am 40 de vaci și prețul furajelor s-a dublat din august și până acum. În august, luam făină furajeră cu 90 de bani pe kilogram, acum, în decembrie o iau cu 1,40 lei/kg și 1,50 lei/kg. Nu înțeleg de ce ne-au mințit?! Ne-a spus supărat crescătorul de vaci.


Vizualizat: 2381 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii