Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

CÂND E PLĂTITĂ SUBVENȚIA DE 7.000 DE EURO/FERMĂ? CE AU ANUNȚAT MINISTRUL AGRICULTURII ȘI ȘEFUL APIA!

Publicat: 14 decembrie 2020 - 21:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, și directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, au anunțat că plata ajutorului Covid-19 de 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, începe din data de 25 noiembrie 2020. Domniile lor or fi uitat ce au spus, ori au uitat de plată, pentru că suntem în 14 decembrie 2020 și nu a început încă plata. Micii crescători de animale sunt revoltați pentru că au fost mințiți.

Fermierii și crescătorii de animale au fost anunțați atât de ministrul agriculturii, Adrian Oros, cât și de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, că plata subvenției de 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, va fi demarată la data de 25 noiembrie 2020. Suntem în 14 decembrie și plata nu a fost demarată. Potrivit ultimelor informații obținute de AGROINFO de la APIA, nu sunt încheiate nici acum verificările APIA pentru aceste cereri.

Să le reamintim șefilor din Agricultură ce au afirmat public, dar, din păcate pentru fermieri, nu s-au ținut de cuvânt:

Începând din 25 noiembrie, practic de mâine, intră despăgubirile privind măsurile de sprijin pentru fermierii care au fost afectați de criza Covid și aici discutăm de 170 de milioane de euro, bani europeni, și de 260 milioane, bani de la bugetul național.
Atât cei care activează în zootehnie, crescătorii de bovine, de carne și de lapte, de ovine și caprine, apicultorii, cei care cresc porc și pasăre în sistem industrial, dar și legumicultorii și pomicultorii vor primi, începând din 25 noiembrie, aceste despăgubiri. Sunt 122.000 de beneficiari, ale căror cereri au fost verificate și care vor intra la plată prin APIA, așa cum v-am spus, începând din 25 noiembrie, anunța ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Buzău, pe data de 24 noiembrie 2020. Același anunț apare publicat de șeful de la Agricultură și pe pagina sa oficială Facebook.

Pentru Măsura 21 a fost transmis deja (eșantionul de control n.r.), Măsura 21 este o măsură din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR), este tot așa, o cerere unică pentru trei sectoare, bovine, ovine și caprine, și sectorul vegetal, unde, cumva, ministerul a încercat să-i sprijine pe fiecare și pentru Măsura 21 au fost extrase eșantioanele de control. Eșantionul de control ce înseamnă? Adică, 5% s-a extras pe cele două metode, pe baza analizei de risc și randomizat. Pe baza analizei de risc înseamnă unde sunt sumele foarte mari, sunt la limita eligibilității și aici prezentînd un anume risc. Iar randomizat, ce înseamnă, aleatoriu (la întâmplare n.r.). Pentru randomizat, au fost extrase 2221 de cereri, să vă spun câteva județe unde sunt cele mai multe, de exemplu, Bihor, 105, Clujul, 83, Dolj, 105, Harghita 90, Mureș 67, Suceava 106. Acestea sunt eșantioanele mari. Nu sunt foarte multe.

Colegii au termen undeva o săpătămână, 10 zile să le finalizeze. Sunt implicate echipele de control de la nivelul întregii țări, serviciul specializat de birou inspecții, respectiv Serviciul Control Teren. Ei vor face aceste verificări. Iar pe risc avem 1844 de cereri, aici cele mai multe ar fi 89, să dăm așa un exemplu, în județul Alba, sau Mureș 81, Oltul 75, și acestea nu sunt foarte mari eșantioane, astfel încât colegii în câteva zile să le finalizeze, astfel încât începînd cu data de 25 noiembrie să începem și aceste plăți, pe care dorim să le finalizăm într-un timp foarte, foarte scurt, anunța și șeful APIA, Adrian Pintea, pe data de 17 noiembrie 2020, într-o emisiune Agro TV.

Recapitulăm, pe 17 noiembrie 2020, la o emisiune Agro TV (înregistrarea video există), șeful APIA anunța că pe 25 noiembrie 2020 începe plata ajutorului Covid-19 de 7.000 de euro/fermă. La data de 24 noiembrie 2020, ministrul agriculturii anunța același lucru.

Plata APIA nu a început nici acum, fermierii sunt revoltați, ne scriu zilnic și ne întreabă, pe bună dreptate, de ce au fost mințiți. La ora asta, măcar o parte din ei ar fi avut banii în conturi. Astăzi, la redacția AGROINFO a telefonat un crescător de bovine din Vatra Dornei. De ce am fost mințiți că pe data de 25 noiembrie începe plata ajutorului de 7.000 de euro/fermă?! Cine ne poate spune când vor ajunge banii ăștia la noi?! Dacă șefii din Agricultură spun una și fac alta?! O să ne dea banii ăștia pe la anul, prin martie, dacă vom mai rezista cu fermele. Am 40 de vaci și prețul furajelor s-a dublat din august și până acum. În august, luam făină furajeră cu 90 de bani pe kilogram, acum, în decembrie o iau cu 1,40 lei/kg și 1,50 lei/kg. Nu înțeleg de ce ne-au mințit?! Ne-a spus supărat crescătorul de vaci.


Vizualizat: 2657 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți agro-mediu și climă făcute de AFIR în contul fermierilor!

Plăți agro-mediu și climă făcute de AFIR în contul fermierilor!

02 octombrie 2023 - 15:56

Valoarea plăților efectuate de AFIR se ridică la 20,1 miliarde de euro, fonduri nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de investiții, precum și pentru plățile compensatorii aferente măsurilor de mediu și climă, precizează un comunicat al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale transmis Agroinfo.

AFIR ASTĂZI: Prime pentru fermieri, crescători de animale!

AFIR ASTĂZI: Prime pentru fermieri, crescători de animale!

02 octombrie 2023 - 15:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Ministrul Barbu: Adio subvenții pentru ovinele cu crotalii mai vechi de 7 ani!

Ministrul Barbu: Adio subvenții pentru ovinele cu crotalii mai vechi de 7 ani!

02 octombrie 2023 - 08:20

Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunțat, săptămâna trecută, la Agro TV, că va face o analiză în sectorul ovin și va exclude de la plata subvențiilor pe cap animal toate ovinele care au depășit 7 ani, dacă ASAS stabilește că aceste ovine nu mai sunt în perioada optimă.

Votat! Subvenții egale pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Votat! Subvenții egale pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

02 octombrie 2023 - 07:30

"În Croația, la Split, după câteva săptămâni de dezbateri purtate la Strasbourg și Bruxelles, a fost finalizat și adoptat documentul care reflectă viziunea Partidului Popular European cu privire la sectorul agricol," a anunțat europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI. Odată cu votarea documentului s-a votat și egalizarea subvențiilor între fermierii din estul și vestul Europei.

Eurodeputat Buda: Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale!

Eurodeputat Buda: Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale!

02 octombrie 2023 - 07:11

"Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale. Ele facilitează schimbul de cunoștințe, resurse și experiență între fermieri," spune eurodeputatul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Scrisoarea Ciobănașului de la oi pentru specialistul în oierit dr.ing. Gheorghe Neață!

Scrisoarea Ciobănașului de la oi pentru specialistul în oierit dr.ing. Gheorghe Neață!

01 octombrie 2023 - 19:11

Ciobănașul de la oi, pe numele lui adevărat Ioan Andrei Toderescu, de pe Dealurile Cugirului, județul Alba, are un mesaj pentru dr.ing. Gheorghe Neață, director Registrul Genealogic Țurcană, Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara. Scrisoarea Ciobănașului a fost trimisă redacției Agroinfo. Ciobănașul de la oi spune că este unul dintre puținii păstori montani. 

Ministrul agriculturii, anunț IMPORTANT ACUM ajutoare europene fermieri!

Ministrul agriculturii, anunț IMPORTANT ACUM ajutoare europene fermieri!

01 octombrie 2023 - 07:40

"Atât pentru beneficiari publici, cât și privați, va fi prelungită perioada de finalizare a investiției până în 31 decembrie 2025, pentru a evita dezangajarea fondurilor europene," a anunțat ministrul agriculturii, la acest sfârșit de săptămână, în cadrul vizitei făcută în județul Timiș.

APIA a început plata subvenției la animale!

APIA a început plata subvenției la animale!

01 octombrie 2023 - 07:20

Sprijin financiar în valoare de peste 2,42 milioane lei pentru crescătorii de animale, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis Agroinfo.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Subvenționez doar vacile care sunt performante!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Subvenționez doar vacile care sunt performante!

29 septembrie 2023 - 15:56

Ministrul agriculturii Florin Barbu a declarat astăzi, în județul Timiș, unde se află în vizită, că vor fi subvenționate doar vacile care sunt performante, banii alocați până acum ajutorului național tranzitoriu bovine fiind transferați, din 2024, către o nouă subvenție.

Oierul Dumitru Andreșoi: Țurcana poate să ajungă la 130 kg!

Oierul Dumitru Andreșoi: Țurcana poate să ajungă la 130 kg!

28 septembrie 2023 - 15:55

„Am demonstrat că Țurcana poate să ajungă la exemplare de 128 kg şi peste 130 de kg la adulţi, iar mieii de anul acesta m-au surprins chiar şi pe mine. Cel mai greu l-am avut la 87 de kg!” Spune preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, Dumitru Andreşoi, considerat oierul cu cea mai mare turmă din România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Pe bicicletă...

Pe bicicletă...
Un preot mergea pe bicicletă, un poliţai îl vede şi îl întreabă: Detalii