KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CÂND E PLĂTITĂ SUBVENȚIA DE 7.000 DE EURO/FERMĂ? CE AU ANUNȚAT MINISTRUL AGRICULTURII ȘI ȘEFUL APIA!

Publicat: 14 decembrie 2020 - 21:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, și directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, au anunțat că plata ajutorului Covid-19 de 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, începe din data de 25 noiembrie 2020. Domniile lor or fi uitat ce au spus, ori au uitat de plată, pentru că suntem în 14 decembrie 2020 și nu a început încă plata. Micii crescători de animale sunt revoltați pentru că au fost mințiți.

Fermierii și crescătorii de animale au fost anunțați atât de ministrul agriculturii, Adrian Oros, cât și de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, că plata subvenției de 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, va fi demarată la data de 25 noiembrie 2020. Suntem în 14 decembrie și plata nu a fost demarată. Potrivit ultimelor informații obținute de AGROINFO de la APIA, nu sunt încheiate nici acum verificările APIA pentru aceste cereri.

Să le reamintim șefilor din Agricultură ce au afirmat public, dar, din păcate pentru fermieri, nu s-au ținut de cuvânt:

Începând din 25 noiembrie, practic de mâine, intră despăgubirile privind măsurile de sprijin pentru fermierii care au fost afectați de criza Covid și aici discutăm de 170 de milioane de euro, bani europeni, și de 260 milioane, bani de la bugetul național.
Atât cei care activează în zootehnie, crescătorii de bovine, de carne și de lapte, de ovine și caprine, apicultorii, cei care cresc porc și pasăre în sistem industrial, dar și legumicultorii și pomicultorii vor primi, începând din 25 noiembrie, aceste despăgubiri. Sunt 122.000 de beneficiari, ale căror cereri au fost verificate și care vor intra la plată prin APIA, așa cum v-am spus, începând din 25 noiembrie, anunța ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Buzău, pe data de 24 noiembrie 2020. Același anunț apare publicat de șeful de la Agricultură și pe pagina sa oficială Facebook.

Pentru Măsura 21 a fost transmis deja (eșantionul de control n.r.), Măsura 21 este o măsură din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR), este tot așa, o cerere unică pentru trei sectoare, bovine, ovine și caprine, și sectorul vegetal, unde, cumva, ministerul a încercat să-i sprijine pe fiecare și pentru Măsura 21 au fost extrase eșantioanele de control. Eșantionul de control ce înseamnă? Adică, 5% s-a extras pe cele două metode, pe baza analizei de risc și randomizat. Pe baza analizei de risc înseamnă unde sunt sumele foarte mari, sunt la limita eligibilității și aici prezentînd un anume risc. Iar randomizat, ce înseamnă, aleatoriu (la întâmplare n.r.). Pentru randomizat, au fost extrase 2221 de cereri, să vă spun câteva județe unde sunt cele mai multe, de exemplu, Bihor, 105, Clujul, 83, Dolj, 105, Harghita 90, Mureș 67, Suceava 106. Acestea sunt eșantioanele mari. Nu sunt foarte multe.

Colegii au termen undeva o săpătămână, 10 zile să le finalizeze. Sunt implicate echipele de control de la nivelul întregii țări, serviciul specializat de birou inspecții, respectiv Serviciul Control Teren. Ei vor face aceste verificări. Iar pe risc avem 1844 de cereri, aici cele mai multe ar fi 89, să dăm așa un exemplu, în județul Alba, sau Mureș 81, Oltul 75, și acestea nu sunt foarte mari eșantioane, astfel încât colegii în câteva zile să le finalizeze, astfel încât începînd cu data de 25 noiembrie să începem și aceste plăți, pe care dorim să le finalizăm într-un timp foarte, foarte scurt, anunța și șeful APIA, Adrian Pintea, pe data de 17 noiembrie 2020, într-o emisiune Agro TV.

Recapitulăm, pe 17 noiembrie 2020, la o emisiune Agro TV (înregistrarea video există), șeful APIA anunța că pe 25 noiembrie 2020 începe plata ajutorului Covid-19 de 7.000 de euro/fermă. La data de 24 noiembrie 2020, ministrul agriculturii anunța același lucru.

Plata APIA nu a început nici acum, fermierii sunt revoltați, ne scriu zilnic și ne întreabă, pe bună dreptate, de ce au fost mințiți. La ora asta, măcar o parte din ei ar fi avut banii în conturi. Astăzi, la redacția AGROINFO a telefonat un crescător de bovine din Vatra Dornei. De ce am fost mințiți că pe data de 25 noiembrie începe plata ajutorului de 7.000 de euro/fermă?! Cine ne poate spune când vor ajunge banii ăștia la noi?! Dacă șefii din Agricultură spun una și fac alta?! O să ne dea banii ăștia pe la anul, prin martie, dacă vom mai rezista cu fermele. Am 40 de vaci și prețul furajelor s-a dublat din august și până acum. În august, luam făină furajeră cu 90 de bani pe kilogram, acum, în decembrie o iau cu 1,40 lei/kg și 1,50 lei/kg. Nu înțeleg de ce ne-au mințit?! Ne-a spus supărat crescătorul de vaci.


Vizualizat: 2434 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

02 august 2021 - 20:04

Există fermieri veritabili și cei care fac agricultură doar ca să primească subvenții, a declarat secretarul de stat MADR, George Cățean, la sfârșitul săptămânii trecute, la Borsec. Cei care fac agricultura pentru a încasa subvențiile vor dispărea dintre fermierii veritabili.

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

02 august 2021 - 18:53

Animals International cere Poliției și ANSVSA să facă razie națională și să aplice sancțiuni! Animals International atrage atenția că în ciuda anunțului ANSVSA de sistare a exportului cu animale vii, mulți operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă, acuză Animals International într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

02 august 2021 - 18:28

Shopron, primul farmers market din Brașov, se va deschide în zona Bartolomeu, în luna septembrie, în vecinătatea complextului Brintex din Șoșeaua Cristianului nr.7. Acesta este un nou proiect comercial de amploare care se dorește a fi primul „farmers market” din Brașov. Magazinul are o suprafață de 13.000 mp, iar fermierii locali, crescătorii de animale pot să vândă aici de la legume la carne și brânzeturi.

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 17:27

Premierul Florin Cîțu a cerut Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA), Poliției și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să asigure suspendarea transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, și să aplice cele mai aspre sancțiuni, unde este cazul.

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Prezentați actele la controlul APIA!

Prezentați actele la controlul APIA!

02 august 2021 - 06:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care sunt incluși în eșantionul de control că au obligația de a prezenta toate documentele solicitate de inspectorii APIA.

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii