Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OIERII ROMÂNI PROPUN SĂ-ȘI ANGAJEZE ZILIERI AȘA CUM SE PROCEDEAZĂ ÎN FRANȚA!

Publicat: 05 iunie 2020 - 08:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CUM SĂ FIE ANGAJAȚI ZILIERII! Crescătorul de ovine Ionică Sterp, vicepreședintele Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC), le-a spus ieri crescătorilor de animale, într-un live pe Facebook, că APC propune ca zilierii să fie angajați la fermele de ovine pe fluturași, așa cum se procedează în Franța. Adică, crescătorii de animale să nu fie obligați să le încheie lucrătorilor un contract. Să plătească o taxă la Finanțe pe fiecare zi lucrată de zilier.

Inspectoratul Teritorial de Muncă din mai multe județe a transmis notificări către asociațiile crescătorilor de animale prin care fermierii sunt avertizați că riscă amenzi uriașe și chiar dosare penale dacă sunt prinși că au lucrători fără contracte legale de muncă și dacă acestor lucrători nu li se respectă programul de lucru, de 48 de ore pe săptămână, 5 zile lucrătoare, două zile libere. AGROINFO a publicat notificarea transmisă de ITM aici: VINE CONTROLUL LA STÂNELE DE OI!

Crescătorii de ovine din România găsesc greu ciobani, iar când îi găsesc, mulți dintre aceștia nu au cărți de identitate. Practic, nu au cum să le încheie un contract de muncă fără un act de identitate. O altă problemă este că lucrătorii, se întâmplă frecvent, vin o zi, două la stână și apoi pleacă.

Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) propune ca lucrătorii din fermele de ovine să fie angajați pe baza unei taxe achitată de oier la Finanțe. O taxă achitată pe ziua lucrată de muncitor. De exemplu, dacă un oier vrea să-și angajeze un zilier pentru două luni, va achita taxa pentru 60 de zile. În Franța, spune oierul Ionică Sterp, sunt fluturași pe care crescătorii îi cumpără, practic, de la Finanțe, un fluturaș pentru o zi lucrătoare și astfel, oierii își achită datoriile către stat, iar munca nu mai e considerată "la negru".

Am făcut o adresă la Ministerul Agriculturii și la Ministerul Muncii să se ia de urgență măsuri cu ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă n.r.) și astăzi (joi, 4 iunie n.r.) asta se discută să vedem ce formă legală găsim. Noi suntem de acord să plătim după acel muncitor, dar nu poți veni tu, ITM, să-mi spui 5 zile și două zile să-i dau liber. Cum să-i fac carte de muncă dacă el (zilierul n.r.) nici buletin nu are?! Cum să-i faci carte de muncă dacă nu are buletin?! Îl aduc, îl duc la poliție, îl identific, îmi dă datele...Noi am venit cu o propunere din partea asociației, cum e în Franța, să fie niște fluturași la Finanțe, să stabilim o normă de venit cât trebuie să-i dăm acolo lui (zilierului n.r.) 300-400 de lei. Mă duc și iau 30 de fluturași din ăia, dacă el a plecat, a stat două săptămâni și a plecat, în momentul ăla eu am rămas cu banii dați la Finanțe.

Deci, către stat eu mi-am făcut obligația. Stă două luni, am luat 60 de fluturași, la Finanțe când am plătit, când vine ITM îi arăt: uite, domle, oamenii sunt în regulă. Asta am propus noi cu asociația. A venit o parte de fermieri, nu pot să dau nume, din partea altor asociații, care au zis: nu, domle, să facem altfel de legislație. Fiecare vine cu propunerea lui. Eu am zis să simplificăm cât de mult se poate pentru că birocrația asta cu hârtiile ne omoară pe toți pentru că nu avem școlile necesare. Dar în momentul în care mergem fiecare la Finanțe, dăm 15, 30 de fluturași. Pe ce nume? Sterp Ioan și angajat e cutărescu, verifici la poliție dacă are buletin, dacă nu are...Și încă ceva, în momentul în care el a stat trei săptămâni, un an, doi ani la tine, pe fluturașii ăia, el să beneficieze de o pensie și ciobanul ăla. Deci, ciobanul care lucră la tine să beneficieze de o pensie și el. Au fost încântați de idee. Asta arde pentru că sunt amenzi foarte mari de la ITM și nu numai amenzi, și dosare penale. Cum poți să-i spui la ăla să lucre numai opt ore la tine și așa îi găsim greu, dacă-i mai speriem și mai zăpăcim și cu asta, a spus oierul Ionică Sterp, vicepreședinte APC.

Vizualizat: 4519 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

VESTE BUNĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

VESTE BUNĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 19:07

ANUNȚ OFICIAL! Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) pregătește demararea lucrărilor pentru încă 7 noi platforme pentru gunoiul de grajd și pentru o stație de compostare, anunță Ministerul Mediului într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

22 octombrie 2020 - 17:45

COMUNICAT. Agroland a preluat recent activitatea platformei Avicola Mihăilești, producător de ouă de consum și pui de o zi, care include șase ferme, aflate pe o suprafață de 30 ha, în județul Giurgiu, anunță un comunicat Agroland transmis pentru AGROINFO.

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii