KWS+
Reclama header after big part 2

MINISTRUL OROS, PLATA AJUTOARELOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 21 septembrie 2020 - 11:09
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOARE CRIZĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține că toți crescătorii de animale primesc ajutoarele acordate în contextul crizei sanitare. Indiferent că e vorba de ferme de vaci cu peste 91 de capete de animale sau ferme care au sub 90 capete animale, toate vor beneficia de un ajutor de 100 de euro pe cap de animal. Dacă la vaci se știe cuantumul pe cap de animal, la ovine/caprine nu se știe. Șeful MADR nu a precizat însă diferențele dintre ajutoarele acordate fermelor mari și cele pentru fermele mici sau medii.

Avem despăgubiri pentru fiecare sector în parte, cam 200 de euro pe hectar, respectiv undeva la 100 de euro pe vacă. În ce privește sectorul zootehnic, dăm aceste forme de sprijin, atât din bani europeni cât și din bani de la bugetul național. Pentru banii de la bugetul național a trebuit să elaborăm niște ordonanțe de urgență care au fost publicate. Mai exact, am încadrat sprijinul la bovine cu bani de la stat, fermele cu peste 91 de capete, care sunt mai puține. La cele sub 90 de capete, unde sunt cele mai multe ferme, oferim despăgubiri din bani europeni. Indiferent din care categorie fac parte, ajutorul este undeva la 100 de euro pe cap de bovină.

Pentru apicultură, despăgubirea este de 25 de lei pe familie de albină. Pentru fermele de păsări și fermele de porci unde, de asemenea, au fost pierderi mari am alocat iar niște bani, la fel și pentru sectorul de pomicultură și legumicultură. Nu știu exact cât o să fie această despăgubire pe cap de oaie, în total avem 42 de milioane de euro. Toate aceste scheme de sprijn, și la bovine, la oaie, porc, pasăre, le-am discutat cu toate asociațiile care au venit la minister în săptămânile trecute. Cu cifrele în față, am găsit forma prin care vor fi acordate aceste despăgubiri, a declarat ministrul Oros, săptămâna trecută, în județul Mureș.

Trebuie menționat că există diferențe între ajutoarele acordate crescătorilor de animale din bugetul de stat și cele din fonduri europene. Astfel, în acest moment, pot să depună cereri la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) doar fermele de bovine care au peste 91 de capete de femele bovine adulte cu vârsta de minim 24 de luni la 1 iulie 2020. Cuantumul ajutorului este stabilit la 100 de euro/cap de animal, iar banii sunt plătiți crescătorilor de la bugetul de stat. Plata acestui ajutor va fi efectuată de către APIA anul acesta, până la 31 decembrie 2020. Comisia Europeană a aprobat deja acest ajutor.

TERMENUL LIMITĂ PENTRU CEREREA APIA ESTE 29 SEPTEMBRIE 2020!

Spre deosebire de crescătorii care au peste 91 capete bovine, cei care au sub 90 de capete bovine nu pot să solicite, în acest moment, ajutorul pentru criză. Ministerul Agriculturii a elaborat fișa Măsurii 21 prin care crescătorii de bovine, fermele care au de la 5 capete de bovine în sus beneficiază de un ajutor de maxim 7.000 de euro/fermă. Acest ajutor nu a fost încă aprobat de Comisia Europeană. Cererea pentru plata acestui ajutor trebuie aprobată până la 31 decembrie 2020, iar plata ajutorului se va face din bani europen. Atenție! Termenul până la care se face plata este 30 iunie 2021. Deci, anul viitor, până-n vară crescătorii de bovine care dețin sub 90 de capete pot spera să primească acest ajutor.

Aceeași situație este valabilă și pentru crescătorii de ovine/caprine. Ajutorul acordat din bani europeni, tot prin Măsura 21, este de maxim 7.000 de euro/fermă, cererea va fi aprobată până la 31 decembrie 2020, iar plata se va face până la 30 iunie 2021.

DETALII AICI DESPRE AJUTOARELE PENTRU MICII CRESCĂTORI!

Crescătorii de porci și cei de păsări primesc  acum un ajutor pentru pierderile cauzate de criza sanitară. La fel ca-n cazul crescătorilor de bovine care dețin peste 91 de capete de bovine, și crescătorii de porci și păsări au termen 29 septembrie 2020 pentru depunerea cererii la APIA.

VEZI DETALII AICI: OFICIAL APIA! LISTA AJUTOARELOR APIA COVID-19! CONDIȚII ȘI TERMENE PENTRU CERERE!

Vizualizat: 4898 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

15 ianuarie 2021 - 08:50

MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

14 ianuarie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
09. 22, 2020. Tuesday 05:44
DACA SANTEM INREGISTRATI LA DOCTORUL VETERINAR DIN LOCALITATEA DE RESEDINTA CU TOATE DOCUMENTELE NECESARE CA FIIND CRESCATORI DE PORCI CU ACTE IN REGULA , NOI DE CE NU BENEFIINCEM DE SUBVENTII PENTRU SUINE? INTREB SI EU PENTRU CA AM INTELES CA SE DA NUMAI LA FERME MARI .DE CE? SANTEM SUTE DE MII DE CRESCATORI MICI PE CARE NU-I IA NA NIMENI IN SEAMA DAR CARE MANANCA DE PE SPINAREA NOASTA SI NU SE PLANG LA NIMENI.SA AVETI O ZI BUNA DRAGI CRESCATOTI DE PORCI................!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii