Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MINISTRUL OROS, PLATA AJUTOARELOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 21 septembrie 2020 - 11:09
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOARE CRIZĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține că toți crescătorii de animale primesc ajutoarele acordate în contextul crizei sanitare. Indiferent că e vorba de ferme de vaci cu peste 91 de capete de animale sau ferme care au sub 90 capete animale, toate vor beneficia de un ajutor de 100 de euro pe cap de animal. Dacă la vaci se știe cuantumul pe cap de animal, la ovine/caprine nu se știe. Șeful MADR nu a precizat însă diferențele dintre ajutoarele acordate fermelor mari și cele pentru fermele mici sau medii.

Avem despăgubiri pentru fiecare sector în parte, cam 200 de euro pe hectar, respectiv undeva la 100 de euro pe vacă. În ce privește sectorul zootehnic, dăm aceste forme de sprijin, atât din bani europeni cât și din bani de la bugetul național. Pentru banii de la bugetul național a trebuit să elaborăm niște ordonanțe de urgență care au fost publicate. Mai exact, am încadrat sprijinul la bovine cu bani de la stat, fermele cu peste 91 de capete, care sunt mai puține. La cele sub 90 de capete, unde sunt cele mai multe ferme, oferim despăgubiri din bani europeni. Indiferent din care categorie fac parte, ajutorul este undeva la 100 de euro pe cap de bovină.

Pentru apicultură, despăgubirea este de 25 de lei pe familie de albină. Pentru fermele de păsări și fermele de porci unde, de asemenea, au fost pierderi mari am alocat iar niște bani, la fel și pentru sectorul de pomicultură și legumicultură. Nu știu exact cât o să fie această despăgubire pe cap de oaie, în total avem 42 de milioane de euro. Toate aceste scheme de sprijn, și la bovine, la oaie, porc, pasăre, le-am discutat cu toate asociațiile care au venit la minister în săptămânile trecute. Cu cifrele în față, am găsit forma prin care vor fi acordate aceste despăgubiri, a declarat ministrul Oros, săptămâna trecută, în județul Mureș.

Trebuie menționat că există diferențe între ajutoarele acordate crescătorilor de animale din bugetul de stat și cele din fonduri europene. Astfel, în acest moment, pot să depună cereri la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) doar fermele de bovine care au peste 91 de capete de femele bovine adulte cu vârsta de minim 24 de luni la 1 iulie 2020. Cuantumul ajutorului este stabilit la 100 de euro/cap de animal, iar banii sunt plătiți crescătorilor de la bugetul de stat. Plata acestui ajutor va fi efectuată de către APIA anul acesta, până la 31 decembrie 2020. Comisia Europeană a aprobat deja acest ajutor.

TERMENUL LIMITĂ PENTRU CEREREA APIA ESTE 29 SEPTEMBRIE 2020!

Spre deosebire de crescătorii care au peste 91 capete bovine, cei care au sub 90 de capete bovine nu pot să solicite, în acest moment, ajutorul pentru criză. Ministerul Agriculturii a elaborat fișa Măsurii 21 prin care crescătorii de bovine, fermele care au de la 5 capete de bovine în sus beneficiază de un ajutor de maxim 7.000 de euro/fermă. Acest ajutor nu a fost încă aprobat de Comisia Europeană. Cererea pentru plata acestui ajutor trebuie aprobată până la 31 decembrie 2020, iar plata ajutorului se va face din bani europen. Atenție! Termenul până la care se face plata este 30 iunie 2021. Deci, anul viitor, până-n vară crescătorii de bovine care dețin sub 90 de capete pot spera să primească acest ajutor.

Aceeași situație este valabilă și pentru crescătorii de ovine/caprine. Ajutorul acordat din bani europeni, tot prin Măsura 21, este de maxim 7.000 de euro/fermă, cererea va fi aprobată până la 31 decembrie 2020, iar plata se va face până la 30 iunie 2021.

DETALII AICI DESPRE AJUTOARELE PENTRU MICII CRESCĂTORI!

Crescătorii de porci și cei de păsări primesc  acum un ajutor pentru pierderile cauzate de criza sanitară. La fel ca-n cazul crescătorilor de bovine care dețin peste 91 de capete de bovine, și crescătorii de porci și păsări au termen 29 septembrie 2020 pentru depunerea cererii la APIA.

VEZI DETALII AICI: OFICIAL APIA! LISTA AJUTOARELOR APIA COVID-19! CONDIȚII ȘI TERMENE PENTRU CERERE!

Vizualizat: 4950 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor de stat creșterea animalelor 2021! MADR anunță astăzi suma alocată pentru plata ajutorului!

Ajutor de stat creșterea animalelor 2021! MADR anunță astăzi suma alocată pentru plata ajutorului!

22 aprilie 2021 - 18:56

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, pe site-ul oficial, o altă variantă a proiectului de hotărâre de Guvern pentru suma alocată ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor. Este vorba de ajutorul acordat asociațiilor crescătorilor care mențin registrele genealogice și efectuează teste pentru determinarea calității genetice a șeptelului.

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

22 aprilie 2021 - 18:06

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii „Cașcaval de Săveni” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

Mesaj APIA de astăzi pentru fermieri!

Mesaj APIA de astăzi pentru fermieri!

22 aprilie 2021 - 17:50

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 550.655 cereri, pentru o suprafață de 3.793.501,08 ha.

Am 100 de vaci și niciun metru pătrat de pășune!

Am 100 de vaci și niciun metru pătrat de pășune!

22 aprilie 2021 - 12:17

Crescătorul de animale Dumitru Jurjac din județul Bihor, comuna Girișu de Criș, deține o fermă cu 100 de capete vaci de lapte și spune că nu are nici o palmă de pășune, fiind nevoit să-și țină vacile pe fermă și să le cumpere furaje.

Primar condamnat la închisoare! A luat ajutoare europene pentru o fermă care nu există!

Primar condamnat la închisoare! A luat ajutoare europene pentru o fermă care nu există!

22 aprilie 2021 - 09:20

Un primar din județul Gorj a fost condamnat miercuri, 21 aprilie 2021, la doi ani și trei luni de închisoare cu executare pentru că a încasat ajutoare europene pentru o fermă care există doar pe hârtie. Primarul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Decizia instanței este definitivă, iar primarul a fost încarcerat.

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

22 aprilie 2021 - 08:16

Din 10 mai 2021, peste 20.000 de recenzori vor merge din fermă în fermă, pentru a strânge informații despre culturi, terenuri, animale sau muncitori.

Sumele care se scad din ajutorul Covid 19 pentru anul 2021 pentru crescătorii de bovine!

Sumele care se scad din ajutorul Covid 19 pentru anul 2021 pentru crescătorii de bovine!

22 aprilie 2021 - 07:44

Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 21 aprilie 2021, condițiile pentru schema Covid 19 acordată în acest an crescătorilor de bovine. Valoarea totală, maximă, pe care o poate încasa o întreprindere, fermă, din domeniul creșterii bovinelor, indiferent de forma juridică, este de 225.000 de euro, echivalentul în lei.

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

21 aprilie 2021 - 20:21

Prin Planul Național Strategic se va pune accent pe sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri, pe consolidarea mediului asociativ şi pe îmbunătățirea poziției fermierilor în cadrul lanțului agroalimentar, anunță  secretarul de stat MADR Marius Mihai Micu, care a participat astăzi la videoconferința miniștrilor agriculturii din grupul Visegrad și Bulgaria, Croația, România, Slovenia.

Data de referință ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

Data de referință ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

21 aprilie 2021 - 14:48

Anul trecut, mulți dintre crescătorii de vaci au pierdut ajutorul Covid 19 pentru că aveau animalele trecute pe codul numeric personal, iar cererea unică era depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe întreprindere individuală II, de familie IF sau persoană fizică autorizată PFA.

Ordonanță de Urgență! Ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

Ordonanță de Urgență! Ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

21 aprilie 2021 - 13:56

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, în dezbatere, proiectul de Ordonanță de Urgență pentru instituirea unui ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
09. 22, 2020. Tuesday 05:44
DACA SANTEM INREGISTRATI LA DOCTORUL VETERINAR DIN LOCALITATEA DE RESEDINTA CU TOATE DOCUMENTELE NECESARE CA FIIND CRESCATORI DE PORCI CU ACTE IN REGULA , NOI DE CE NU BENEFIINCEM DE SUBVENTII PENTRU SUINE? INTREB SI EU PENTRU CA AM INTELES CA SE DA NUMAI LA FERME MARI .DE CE? SANTEM SUTE DE MII DE CRESCATORI MICI PE CARE NU-I IA NA NIMENI IN SEAMA DAR CARE MANANCA DE PE SPINAREA NOASTA SI NU SE PLANG LA NIMENI.SA AVETI O ZI BUNA DRAGI CRESCATOTI DE PORCI................!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La curse

La curse
Un tip avea un cal de curse ce nu câştigase niciodată o cursa. Detalii