Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

AJUTOARELE COVID-19 PENTRU MICII CRESCĂTORI DE ANIMALE!

Publicat: 10 septembrie 2020 - 10:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUMĂ FORFETARĂ PE FERMĂ. Micii crescători de animale ne întreabă frecvent, în ultimele zile, dacă beneficiază de un ajutor Covid-19, un sprijin financiar excepțional acordat pentru situații de criză. Există Măsura 21, atât pentru crescătorii de bovine care au sub 91 de capete de animale, cât și pentru crescătorii de ovine și/sau caprine. ATENȚIE! Această Măsură nu este activă la această dată!

Întrebarea care apare cel mai des în mesajele crescătorilor transmise către noi este: Unde facem cerere pentru ajutor?

Cererile pentru acest ajutor nu se preiau deocamdată. Nu aveți, în acest moment, unde să depuneți cererea.

Atenție! Măsura 21 nu a fost încă lansată, acest ajutor este în schiță, micii crescători de bovine și cei de ovine/caprine nu pot solicita deocamdată acest ajutor. Fișa Măsurii 21, atât pentru crescători de bovine, cât și pentru cei care dețin ovine/caprine conține doar condiții generale de eligibilitate, cuantumul ajutorului și termenele, de deschidere a măsurii și de efectuare a plăților. Pe înțelesul tuturor, este o propunere, poate suferi modificări și nu poate fi lansată până nu va fi aprobată de Comisia Europeană.

Termenul până la care poate fi deschisă Măsura 21 și se pot prelua cereri este 31 decembrie 2020, menționat de fișa Măsurii 21.

Termenul până la care poate fi plătit acest ajutor micilor crescători de bovine și celor de ovine/caprine este 30 iunie 2021.

Ajutorul pe Măsura 21 se acordă din fonduri europene, PNDR 2020. Este un ajutor cu caracter temporar acordat pentru pierderile suferite de crescătorii de animale pe timpul pandemiei de coronavirus.

Bugetul total al Măsurii 21 este  de 150 de milioane de euro, bani rămași neutilizați din PNDR 2014-2020, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Deci, banii provin din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR). Precizăm că din acest buget de 150 de milioane de euro, o parte revine cultivatorilor de legume și fructe. Concret, 103 milioane de euro sunt pentru crescătorii de bovine care dețin sub 91 de capete de vaci și pentru crescătorii de ovine/caprine, 63 de milioane de euro pentru crescătorii de bovine și 40 de milioane de euro pentru crescătorii de ovine/caprine.

AJUTORUL PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE CARE AU SUB 91 DE BOVINE!

Cine va beneficia de acest ajutor?

Solicitantul trebuie să fie fermier activ, conform definiției în sensul art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013 și să fie înregistrat la APIA cu cerere unică de plată pentru anul 2020;

Solicitantul nu poate primi sprijin decât o singură dată în cadrul acestei măsuri prin PNDR 2014-2020.

Solicitantul deține minimum 5 UVM femele adulte din specia bovine, înregistrate în RNE, cu condiția de a avea înscrise minim 5 UVM femele adulte din specia bovine pe unitate de producţie cu cod ANSVSA;
Fiecare femelă adultă din specia bovine pentru care se solicită sprijin trebuie să aibă vârsta de minimum 24 luni la data de 1 iulie 2020.

Care va fi valoarea ajutorului pe fermă?

Ajutorul nu se acordă pe cap de animal. Este stabilită o sumă forfetară, sumă fixă, pe exploatația agricolă.

•între 5 UVM - 10 UVM- 1000 Euro
•între 11 UVM- 20 UVM- 2500 Euro
•între 21 UVM– 30 UVM- 3500 Euro
•între 31 UVM– 40 UVM- 4750 Euro
•între 41 UVM- 50 UVM- 5000 Euro
•între 51 UVM– 60 UVM- 6000 Euro
•între 61 UVM- 90 UVM- 7000 Euro

În cazul în care un fermier are o exploataţie mixtă (zootehnic și vegetal sau sector zootehnic - specii de animale diferite sau sector vegetal culturi anuale sau perene diferite), care se încadrează în aria de eligibiliate, fermierul poate solicita sprijin pentru mai multe specii de animale sau pentru ambele sectoare – vegetal şi zootehnic, dar sprijinul cumulat pe care îl poate primi prin Măsura 21 din PNDR 2020 nu poate depăşi 7000 Euro/fermier/exploataţie.

Bugetul total alocat pentru plata acestui ajutor pentru creșterea bovinelor este 63 de milioane de euro, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Oros.

 Pentru această schemă de ajutor se așteaptă aprobarea Comisiei Europene.

AJUTORUL PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

Cine va beneficia de acest ajutor?

  • Solicitantul trebuie să fie fermier activ, conform definiţiei în sensul art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013 şi să fie înregistrat la APIA cu cerere unică de plată pentru anul 2020;
  • Solicitantul nu poate primi sprijin decât o singură dată în cadrul acestei măsuri prin PNDR 2014-2020;
  • Solicitantul deţine minimum 50 capete femele adulte din specia ovine/caprine, înregistrate în RNE pe unitate de producţie cu cod ANSVSA;
  • Fiecare femelă adultă din specia ovine/caprine pentru care se solicită sprijin, trebuie să aibă vârsta de minimum 12 luni la data de 31 martie 2020;

 Care va fi valoarea ajutorului pe fermă?

•între 50-100 capete- 500 Euro/exploataţie
•între 101-200 capete- 800 Euro/exploataţie
•între 201-300 capete- 1300 Euro/exploataţie
•între 301-400 capete- 1700 Euro/exploataţie
•între 401-500 capete- 2100 Euro/exploataţie
•peste 500 capete - 2500 Euro/exploataţie

În cazul în care un fermier are o exploataţie mixtă (zootehnic şi vegetal sau sector zootehnic - specii de animale diferite sau sector vegetal culturi anuale sau perene diferite), care se încadrează în aria de eligibiliate, fermierul poate solicita sprijin pentru mai multe specii de animale sau pentru ambele sectoare – vegetal şi zootehnic, dar sprijinul cumulat pe care îl poate primi prin Măsura 21 din PNDR 2020 nu poate depăşi 7000 Euro/fermier/exploataţie.

Bugetul total alocat pentru plata acestui ajutor pentru creșterea ovinelor/caprinelor este de 40 de milioane de euro, a declarat ministrul agriculturii.

Pentru această schemă de ajutor se așteaptă aprobarea Comisiei Europene.

IMPORTANT DE REȚINUT! Ajutorul Covid-19 pentru micii crescători de animale nu este deocamdată activ. Nu se depun, la această dată, cereri. Măsura 21 nu a fost lansată, nu a fost deschisă pentru depunerea cererilor. Termenul până la care se va deschide este 31 decembrie 2020. Plata ajutorului se va face anul viitor, până la termenul de 30 iunie 2020. AGROINFO v-a pus la dispoziție ce conține fișa Măsurii 21 pentru ambele sectoare, bovine și ovine/caprine. Alte detalii despre obținerea ajutorului, a banilor, nu sunt la acest moment.

Vizualizat: 8952 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

27 septembrie 2020 - 20:10

COMUNICAT MADR AJUTOARE EXCEPȚIONALE! Ministerul Agriculturii anunță crescătorii de animale care beneficiază de ajutoarele excepționale acordate în contextul crizei sanitare că mai au doar două zile la dispoziție pentru depunerea cererii la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

25 septembrie 2020 - 13:23

COMUNICAT. În ședința Guvernului din data de 24 septembrie 2020, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua plata acestor ajutoare în termen de trei luni de la încheierea perioadei de depozitare, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii, transmis pentru AGROINFO.

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

25 septembrie 2020 - 12:47

PERCHEZIȚIE LA UN CRESCĂTOR DE OVINE! Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoșani au descins miercuri, 23 septembrie 2020, la imobilele unui crescător de animale din comuna Bălușeni. În urma percheziției, au fost ridicate crotalii noi și uzate. Oierul este bănuit de evaziune fiscală.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Austral® Plus este un produs complex pentru tratamentul semințelor de cereale ce conține două substanțe active care se completează reciproc (teflutrin – cu efect insecticid și fludioxonil – acțiune fungică). Oferă spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor și bolilor la cereale păioase.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii