Adama
Agreena
AGRICOVER

MASACRUL DE LA CARNIPROD TULCEA: NOUĂ MILIOANE DE EURO, DESPĂGUBIRI!

Publicat: 30 iulie 2018 - 14:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV! 3.000 de porci mai sunt ASTĂZI de ucis la CARNIPROD Tulcea din cei 48.611 porci, ultima cifră, și apoi se face curățenie și rămâne pustiul din ceva ce altădată era o exploatație comercială profitabilă. Ei (autoritățile n.r.) au spus ușor: distruge tot! Dar nimeni nu se gândește la bani. Am pierdut 9 milioane de euro și nu am primit nimic până acum. Trebuie să fac plecăciuni și piruete ca să-mi primesc banii, declară Nicolae Ciuleac, proprietar și director general CARNIPROD, excluisv pentru AGROINFO.

Mai avem 3000 și ceva de animale de omorât. Restul, am omorât tot spre satisfacția tuturor. 48.611 de porci au fost uciși, că acum știm mai bine. Despăgubirile? O să ne uităm pe gaura cheii poate or veni într-o zi. Ei (autoritățile n.r.) atâta știu să distrugă tot, dar după aia că cine plătește, intră tot în stand-by (în așteptare n.r.) și se uită unul la altul. Asta este situația.

Până acum nu am primit nimic. Mai mult decât atât, toate colateralele astea, cheltuielile colaterale, ce a implicat această acțiune și pe astea le-am plătit. În afară de faptul că am distrus tot ce am avut. Și pe oameni, pe angajați îi plătesc pentru că nu poți să-i lași așa cu ochii în soare. Dar ceea ce știu eu că la complex, după ce se termină porcii, o să mai rămână câțiva angajați ca să dezinfecteze și să curețe tot ce era acolo. Și cam asta a fost povestea complexului de porci, declară Nicolae Ciuleac, acționar majoritar și director general CARNIPROD, exclusiv pentru AGROINFO.

Autoritățile i-au făcut praf și pulbere afacerea din pricina depistării în fermele de porci și-n abator a două focare de pestă porcină africană. A fost un coșmar, cu scene greu de imaginat, acum cine va achita nota de plată pentru tot ce s-a întâmplat? La ce sumă se ridică paguba de la CARNIPROD? Cu cât ar trebui statul român să-l despăgubească pe proprietarul exploatației comerciale distrusă de virusul Pestei Porcine Africane (PPA)?

La 8-9 milioane de euro, cu toate colateralele, ăsta este totalul. Cu 500 de tone de carne, cu cerealele pe care le avem, cu tot ce s-a retras din magazine, cu preparatele retrase de la clienți, cam tot ceea ce se distruge. Cam aici este.

Scrieți acolo că ar fi cazul să ne dea despăgubirile. Ei spun ușor: distruge tot! Dar la bani nu se gândește niciunul, că trebuie să dea bani. Și trebuie să faci plecăciuni și tot felul de piruete ca să-i convingi să-ți dea și banii. Fiecare, nu-i la mine, nu-i la mine, nu-i la el. Dar până la urmă banii unde sunt? Că salariile astea,  nu vin de acasă cu bani. Banii ăștia trebuie cineva să-i pună la loc, spune dezamăgit proprietarul exploatației comerciale.

Masacrul de la CARNIPROD Tulcea a început marți, 3 iulie 2018! Au fost uciși câte 1.000 - 2.000 de porci pe zi și incinerați. Lacăte pe fabrică și pe 30 de magazine. 500 de angajați rămân fără loc de muncă. 700 de tone de carne, aflate pe stoc, au fost incinerate. Marfa din cele 30 de magazine a fost retrasă și incinerată. CITEȘTE AICI UN INTERVIU ACORDAT ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU AGROINFO DE PROPRIETARUL CARNIPROD: EXCLUSIV! FERMIER BOGAT, RUINAT ÎNTR-O SINGURĂ ZI: SĂ UCIZI 48.000 DE PORCI E UN COȘMAR!

Vizualizat: 8053 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cine beneficiază  anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

Cine beneficiază anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

29 martie 2024 - 08:19

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat condițiile minime, generale de eligibilitate pentru plata subvențiilor agricole aferente acestui an și beneficiarii. 

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

28 martie 2024 - 19:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat, pe site-ul oficial, condițiile pentru obținerea în 2024 a ajutorului național tranzitoriu, ANT, ovine/caprine, subvenție plătită de la bugetul de stat.

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

28 martie 2024 - 11:26

Fermierii cultivatori de mazăre de grădină, fasole păstăi și fasole boabe, care exploatează cel puțin un hectar, beneficiază anul acesta de sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

27 martie 2024 - 15:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a răspuns crescătorilor de animale care întreabă de plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, vaci lapte și vaci carne.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii