KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! FERMIER BOGAT, RUINAT ÎNTR-O SINGURĂ ZI: SĂ UCIZI 48.000 DE PORCI E UN COȘMAR!

Publicat: 04 iulie 2018 - 17:16
5 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PRĂBUȘIREA UNUI IMPERIU DIN AGRICULTURĂ! Masacrul a început marți, 3 iulie 2018! 48.000 de porci uciși, câte 1.000 - 2.000 de porci pe zi. Lacăte pe fabrică și pe 30 de magazine. 500 de angajați, concediați aproape toți. 700 de tone de carne, aflate pe stoc, sechestrate pentru a fi incinerate. Marfa din cele 30 de magazine, incinerată.

Într-o singură zi, putem spune, s-a instalat coșmarul acolo unde s-a clădit în ani un imperiu în agricultură, cu ferme de creștere și îngrășare a porcilor, procesare și desfacere. Totul s-a prăbușit din secunda în care medicii veterinari au dat verdictul: virusul Pestei Porcine Africane (PPA) a infestat fermele și abatorul.  Vorbim despre CARNIPROD Tulcea, care a avut o cifră de afaceri, anul trecut, de aproape 19 milioane de euro.

Știți ce e aici? Să ucizi 48.000 de porci! Nici să nu vă imaginați ce e aici, nu vă gândiți la asta. E macabru!


Nicolae Ciuleac (în foto), director general și acționarul majoritar CARNIPROD Tulcea, exploatația comercială unde medicii veterinari au depistat virusul Pestei Porcine Africane (PPA), a acceptat să vorbească astăzi despre coșmarul prin care trece.

Ce se întâmplă cu angajații dumneavoastră?

Nicolae Ciuleac: Îi trimit la plimbare.

V-ați făcut un calcul, știți cât e paguba?

Nicolae Ciuleac: Paguba e uriașă și sunt și pagube colaterale. Avem 700 de tone de carne pe stoc. Tot merge la incinerare. Conform ultimelor date, tot! nicolae-ciuleac-foto_b    

Și marfa din magazine?

Nicolae Ciuleac: Tot. Când am spus tot, înseamnă tot. Magazinele sunt deja închise.

Practic, e la pământ afacerea pe care ați clădit-o în ani?

Nicolae Ciuleac: Nu sunt la pământ. Oamenii (angajații n.r.), da.

Ce veți face? Cum veți reclădi afacerea?

Nicolae Ciuleac: Una e zootehnia, alta e producția. Deci, sunt două puncte diferite. O să ne reorganizăm altfel. Asta e. Ce să facem? Voi face în continuare, dar asta e cu bătaie lungă. Fermele trebuie să stea mult timp, să nu se întâmple nimic acolo. Este o perioadă de carantină a fermei, după aceea va trebui noi să intervenim pentru o igienizare mai amplă, pentru că, sigur, nu se putea face întotdeauna așa cum trebuie, pentru că erau populate. Acum, dați-vă seama, că toate canalele de dejecție, și toate treburile astea, virusul ăsta trăiește (virusul Pestei Porcine Africane n.r.) cam 263 de zile, cam atât rezistă. Nu sunt sigur, dar astea sunt informațiile mele. În perioada asta, fermele nu se pot repopula. Trebuie să pui porci-santinele. Deci, nu poți să pui o cantitate mare de porci. Pui un porc, doi, trei santinele și vezi dacă se întâmplă ceva într-o anumită perioadă, ca să verifici.

Exploatația comercială era asigurată?

Nicolae Ciuleac: Dacă cineva face asigurare pe porc înseamnă că niciun consumator nu-l mai poate plăti, pentru că asigurarea la porc este foarte costisitoare. O să primim despăgubiri, dar nu mă avantajează cu nimic despăgubirile că porc tot nu mai am. Nu avem acum o sumă finală cu care vom fi despăgubiți. Dacă pun și toate magazinele și marfa din 30 de locații de magazine, plus stocurile de carne, vai de mine! Plus cheltuielile colaterale pentru arderea porcilor, lemne și tot ce s-a făcut, oameni implicați. Știți ce e aici? Să ucizi 48.000 de capete de porci?! Nici să nu vă imaginați ce e aici, nu vă gândiți la asta. E macabru! Eu nu vreau să văd și așa am visurile mele urâte. Nu vreau să văd nimic și nu vreau să mai știu nimic. Cât pot...mă rog...nu știu. Și eu am o limită de a suporta.

Veți disponibiliza toți angajații?

Nicolae Ciuleac: De la complexul zootehnic, da. Să nu zicem chiar toți, dar mare parte. Pe întreaga societate suntem 500 de angajați. La complexul zootehnic sunt 150 de angajați.

Păstrați angajații din fabrică și pe cei de la magazine?

Nicolae Ciuleac: Păi, rămân acum, o parte. Să nu credeți că porcul nostru, dacă l-am avut, nu costa bani. Și al nostru costa tot bani. Avem porcul cu 6,15 lei/kg în viu, la prețul de producție. Așa că, și la prețul pieței, dacă mă duc să cumpăr, tot așa mă costă. Numai că nu e de la mine, asta e tot. O să cumpăr din altă parte.

Înțeleg că fermele nu vor fi redeschise curând, că va dura mult. Dar partea de procesare? Când veți putea relua activitatea?

Nicolae Ciuleac: Când o să ia toată carnea de aici care există sub sechestru și sub sigiliu, o să începem o dezinfectare masivă și după aceea, după nu știu cât timp, avem fabrică și lucrăm. Acum, o să dureze asta, nu știu cât timp, dar vedem cât de repede se mișcă treaba. Mai ai și "noroc" din ăsta când nu merg toate bine...

Noi am ezitat să încheiem interviul cu formula uzuală, o zi bună, am încheiat discuția spunându-i lui Nicolae Ciuleac că ne pare rău pentru ceea ce i s-a întâmplat.

Inițial, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a comunicat oficial că este vorba despre uciderea a 44.580 de porci. Directorul general CARNIPROD ne-a spus că sunt mai mulți, 48.000 de porci.

Nicolae Ciuleac a ridicat această afacere în agricultură cu banii agonisiți în Austria, unde a fugit pe vremea lui Ceaușescu, în 1978. În 1993, s-a întors acasă, în România, și a înființat, alături de alți patru asociați, CARNIPROD, companie care a reușit să crească volumul afacerilor în fiecare an datorită calității excepționale a produselor. În 2002, când Nicolae Ciuleac, acționar majoritar, a preluat și funcția de director general, presa scria că în CARNIPROD au fost investite, pentru un grad tehnologic de nivel occidental, 14 milioane de euro, din care 3 milioane de euro accesate prin programul SAPARD.

Compania agricolă, cu o vechime de 25 de ani pe piață, deține, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei, două ferme de porci în complexul zootehnic, fabrică și 30 de magazine în Constanța, București, Brăila, Tulcea și Galați. Afacerea a crescut constant, deviza companiei fiind să ofere consumatorilor tot ce e mai bun din carne, iar planul, extinderea pieței de desfacere în Italia, Spania și Anglia.

În acest moment, la CARNIPROD este Comisia de evaluare a pagubelor, formată din reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare Tulcea, ai Prefecturii Tulcea, ai Agenției Naționale pentru Zootehnie și un reprezentant al firmei. Prefectul județului Tulcea ne-a spus că în fiecare zi sunt sacrificați între 1.000 de porci și 2.000 de porci până vor fi uciși toți cei 48.000 de porci care populau fermele.

Comisia de evaluare face poze, documente pe tot ce se ucide, se incinerează și se va stabili suma pentru despăgubire în funcție de mai multe criterii. La porcine, despăgubirile se stabilesc în funcție de rasă, sex, în funcție de greutate, prețul pieței la carne și așa mai departe. Deci, Comisia stabilește un preț pentru fiecare lot în parte. Dosarul pentru despăgubiri vine în prima fază la noi, apoi se ocupă de el Direcția Sanitară Veterinară prin ANSVSA, a declarat Lucian Furdui, prefectul județului Tulcea, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Acest text aparține exclusiv AGROINFO. Preluarea lui se face doar cu acordul AGROINFO.

Sursa foto: site companie, adevărul.ro


Vizualizat: 242885 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

15 ianuarie 2021 - 08:50

MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

14 ianuarie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
Aby
|
07. 09, 2018. Monday 09:48
Asta e cea mai mare mârșăvie... Cine a văzut ca au fost arși 48 mii de porci? O parte din porci au fost arși restul vânduți-exportați. Ii despăgubește o parte din carne iar restul e vândut la supra preț ca na nu se mai găsește carne ieftina. Iar carnea v a fi adusa din afara ca a noastră nu e buna. Iar domnul patron sa și aducă aminte ca trebuie sa cotizeze dacă vrea afaceri...asa e la noi.
4.
didinel
|
07. 06, 2018. Friday 13:08
masoneria distruge Romania....
virusi fabricati in laboratoarele lor si actionat la comanda.....
3.
Alex B
|
07. 05, 2018. Thursday 21:01
Multumim Carniprod pentru toti acesti ani!Va asteptam sa reveniți în forță. Sper sa găsiți puterea si resursele necesare sa transformați acest dezastru in ceva măreț! Mult succes!
2.
Velciev
|
07. 05, 2018. Thursday 13:15
La comanda occidentului producătorii Români trebuie distruși
Pentru că CORPORAȚIILE și MULTINAȚIONALELE să își vândă produsele lor otrăvite pt decimarea populației și grăbirea GLOBALIZĂRII
1.
|
07. 04, 2018. Wednesday 20:55
Asa este descurajat producatorul roman.
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii