KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! LISTA NEAGRĂ DE LA APIA!

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 12:38
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AMENINȚARE PE FAȚĂ CA ÎN ANII ’50! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este de o săptămână în mare fierbere. Angajații din fiecare centru județean protestează spontan pentru că le vor scădea salariile din ianuarie 2018. Directorul general APIA, Adrian Pintea, a cerut, săptămâna trecută, printr-o adresă, tuturor Centrelor APIA din țară să i se comunice lista cu numele protestatarilor. Amenințare pe față ca în anii ’50, spun revoltați angajații. AGROINFO a aflat ce răspuns a primit din teritoriu șeful APIA!

Domnul ministru a venit chiar la mine, la Olt, și în ziua următoare, directorul general APIA a și cerut tabelele cu toți cei care au participat la protest. Am întrebat pentru ce se cer tabelele, dar nu am primit un răspuns concret. De ce credeți că ar putea să ceară aceste tabele?! Protestele au fost pașnice și la București vom protesta pașnic pentru a ne apăra drepturile. Nu e în regulă. Adică, le spui angajaților APIA că le mărești salariile și, de fapt, vi și le iei din salarii. Protestează toate centrele județene inclusiv Centrul APIA Ilfov. Nu a făcut nimeni nicun tabel la APIA Olt, sunt fotografii de la proteste și pot să ne identifice de acolo. Am protestat toți, ce rost are să mai facem tabel?! Din informațiile mele nu a trimis nimeni din țară vreun tabel cu protestatarii, declară Octavian Mateescu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, pentru AGROINFO.

AGROINFO A PUBLICAT AICI ADRESA INTERNĂ APIA PRIN CARE ȘEFUL AGENȚIEI CERE TABELE CU NUMELE PROTESTATARILOR!

AGROINFO a aflat, pe surse, că unii dintre șefii Centrelor Județene APIA i-au răspuns sec directorului general APIA la adresa în care li se solicită să facă, spunem noi, lista neagră cu răzvrătiții din APIA. Cităm din răspunsul transmis către șeful APIA:

Toți funcționarii publici din cadrul Centrului Județean au participat la un protest spontan față de prevederile Legii 153/2017 (Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice n.r.). Excepție au făcut funcționarii aflați în concediu de odihnă, concedii medicale sau cei care au de recuperat ore suplimentare. Nu a fost afectat fluxul normal de lucru pentru autorizarea dosarelor la plată. Programul de lucru va fi prelungit corespunzător până la ora 18.

Noi nu vrem să dăm în agenția noastră soră, AFIR. Dar APIA gestionează din 2008 măsuri delegate de la AFIR care însumează anual 1,2 miliarde de euro. Angajații AFIR au salarii cu cel puțin 10% mai mari decât noi și noi, cei de la APIA, lucrăm și pentru AFIR. Este adevărat și ni se pare și nouă absurd să vină fermierul o dată la noi, să facă cereri pe schema unică de plată pe suprafață (SAPS) sau pe ajutorul național trazitoriu (ANT) și după aceea să meargă la AFIR să facă cerere pentru măsurile de agromediu, de exemplu. Este aiurea! Dar dacă tot muncim pentru ei, pentru că jumătate din sumele de 2,3 miliarde, 2,4 miliarde de euro sunt pe măsuri delegate de dezvoltare rurală, nici salariile măcar să nu fie corespunzătoare?! Ne-au spus revoltați mai mulți angajați APIA din țară.

Angajații APIA se pregătesc să vină miercuri, 22 noiembrie 2017, să picheteze sediul Ministerului Agriculturiicolaj-protest-apia_b

Miercuri pichetăm Ministerul Agriculturii între orele 11 – 14. Fiecare județ va mobiliza oameni, oricum o să fim suficienți pentru a atrage atenția. M-au sunat colegii mei și vor să vină mulți la București. Chiar le-am spus că nu trebuie să vină atât de mulți pentru că trebuie să menținem continuitatea la centrele județene, că nu o să închidem agenția. Deci, solicitări sunt din teritoriu, dar eu le-am spus să vină în număr mai restrâns decât ar fi vrut să vină. Deci, oamenii sunt foarte supărați și de venit nu se pune problema că nu o să avem oameni în București miercuri. Nici nu avem unde acolo, la București, să venim atât de mulți. Colegii din țară mi-au spus că vin cu 50-60 de oameni de la fiecare centru și le-am spus că sunt prea mulți. Prin Cartel Alfa, unde suntem afiliați, am depus la Primăria București o cerere pentru pichetarea Ministerului Agriculturii. Astăzi (luni, 20 noiembrie 2017) este ședință la Primăria București, dar nu văd de ce nu ne-ar aproba pichetarea Ministerului Agriculturii, declară Octavian Mateescu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, pentru AGROINFO.


MINISTRUL DAEA LE-A PROMIS SALARII MARI ȘI LE DĂ SALARII MAI MICI!

Domnul ministru ne-a spus să muncim că avem destui bani. La recomandarea Comisiei Europene am avut o majorare de salarii de 75%. Dar nu am avut-o doar noi, mulți alții au avut această majorare. Noi avem salarii bune din 2015, până atunci aveam salarii mici. A vrut să ne alinieze și pe noi la ceilalți care derulau fonduri europene, gen AFIR, Ministerul Fondurilor Europene. Ei au salarii mari și ne-au adus și pe noi cu salariile aproape de ei. Nu avem salarii ca ei, dar tocmai asta ne-a promis domnul ministru, când a venit în primăvară la conducere, să ne aducă și pe noi la nivelul acelor salarii, diferența aceasta de 15% există între noi și AFIR, iar domnul ministru ne-a promis că ne dă, că ne cresc salariile cu 15%. Ne-a promis asta la toate întâlnirile și, de fapt, prin legea salarizării ne-a luat 30%-40%.

Bugetul se face în câteva zile și dacă așa rămâne, vom avea salarii mai mici. Scopul protestelor noastre este să nu ne scadă salariile. Să le atragem atenția guvernanților că suntem o agenție care a absorbit foarte mulți bani europeni, de la înființare și până acum, și în continuare avem bani de absorbit. Prin scăderea salariilor noastre, nu o să suferim doar noi angajații, o să sufere, după părerea mea, și fermierii și absorbția fondurilor europene și toată țara. V-am spus că la recomandarea Comisiei Europene ne-au fost mărite salariile pentru a ne exista salariați tentați să ia mită de la fermierii cărora le dau subvențiile, spune Mateescu.

De când au început protestele la APIA, ministrul agriculturii, Petre Daea, nu a discutat cu conducerea Federației Naționale a Sindicatelor APIA.

Nu, nu a discutat cu noi. Semnalele de la Ministerul Agriculturii sunt că, practic, nu intenționează să ne rezolve problema.. Salariile vor scădea cu 30%, cel mai mult sunt afectate pozițiile de la consilier în sus, cu cât salariul este mai mare, cu atât pierderea este mai mare. Dar majoritatea sunt consilieri superiori în agenție și vor avea de suferit. Noi cerem menținerea salariilor în plan. Aparatul Central nu este afectat, ca întotdeauna, cu toate că noi suntem o agenție, un tot unitar și nu ar trebui să se întâmple așa ceva.

Memorii facem din primăvara lui 2017, de când legea a ieșit în draft, și am atenționat și Ministerul Agriculturii și conducerea APIA că salariile ne vor scădea. Se pare că nu ne-a luat nimeni în seamă și nici nu au vrut să ne rezolve problema. Avem răspunsuri de la ei prin care ne-au amăgit, declară liderul sindical APIA.

INTERVINE POLITICUL!

Dacă ministrul agricuturii nu a discutat deocamdată cu liderul sindical APIA, în schimb un parlamentar de Olt l-a chemat pe Octavian Mateescu la o discuție despre protestele spontane de la APIA.

M-a chemat domnul deputat PSD Marius Iancu. I-am explicat exact cu grila de salarizare, care sunt pierderile și soluția care ar fi să nu ne scadă salariile, adică trecerea pe grila centrală, asta ar fi soluția.  Domnul deputat a înțeles situația și mi-a spus că va transmite mai departe. O să le explice mai sus colegilor ceea ce am discutat cu dânsul, spune liderul sindical Octavian Mateescu.

Vizualizat: 11253 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

21 ianuarie 2021 - 14:15

MESAJUL UNUI FERMIER PENTRU MINISTRUL AGRICULTURII! Claudia Elena Matei, fermier din județul Satu Mare, i-a scris ministrului agriculturii, Adrian Oros, un mesaj prin care îi solicită ca fermierii români să beneficieze de un ajutor financiar pentru înființarea culturilor agricole de primăvară.

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

21 ianuarie 2021 - 13:56

OBLIGATE SĂ VÂNDĂ PRODUSE LOCALE. Deputaţii cehi au adoptat miercuri un amendament care obligă magazinele cu o suprafaţă de pese 400 de metri pătraţi să vândă în principal produse alimentare locale, începând de anul viitor, în pofida criticilor formulate de mai multe state europene, transmite AFP, citată de Agerpres.

LISTA SUBVENȚIILOR APIA ANUNȚATE PENTRU ANUL 2021!

LISTA SUBVENȚIILOR APIA ANUNȚATE PENTRU ANUL 2021!

21 ianuarie 2021 - 11:06

SUBVENȚII APIA PENTRU ANUL 2021! Schemele de plăți directe pe care pot să le ceară anul acesta fermierii, crescătorii de animale, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost anunțate miercuri, 20 ianuarie 2021, de ministrul agriculturii, Adrian Oros. AGROINFO vă pune la dispoziție lista subvențiilor APIA, alcătuită pe baza declarației făcută de șeful MADR și conform regulamentului european în vigoare pentru anii de tranziție 2021-2022.

SPRIJIN PENTRU FERMIERII MICI!

SPRIJIN PENTRU FERMIERII MICI!

21 ianuarie 2021 - 09:09

BANI ÎN 2021 PENTRU FERMELE MICI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că fermele mici vor beneficia anul acesta de sprijin financiar, Submăsura 6.3 - Dezvoltare ferme mici.

NOU! GHID APIA PLĂȚI BUNĂSTAREA ANIMALELOR!

NOU! GHID APIA PLĂȚI BUNĂSTAREA ANIMALELOR!

20 ianuarie 2021 - 20:57

PLĂȚI CRESCĂTORI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat astăzi, 20 ianuarie 2021, GHIDUL SOLICITANTULUI MĂSURA 14 –„BUNĂSTAREA ANIMALELOR” DIN CADRUL PROGRAMULUI NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ PNDR 2020 -PACHETUL A) – PLĂȚI ÎN FAVOAREA BUNĂSTĂRII PORCINELOR.

SUME MAI MARI PENTRU INVESTIȚIILE ÎN FERMELE DIN ZOOTEHNIE!

SUME MAI MARI PENTRU INVESTIȚIILE ÎN FERMELE DIN ZOOTEHNIE!

20 ianuarie 2021 - 19:46

BANI PENTRU ZOOTEHNIE! În zootehnie vom avea sume consistente pentru investițiile în ferme, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, ministrul agriculturii Adrian Oros. Ajutoarele pentru fermele din zootehnie vor fi alocate distinct de sumele cu care vor fi finanțate fermele din sectorul vegetal în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală care se vor lansa în acest an.

BANI ÎN PLUS DE LA APIA ANUL ACESTA PENTRU FERMIERI!

BANI ÎN PLUS DE LA APIA ANUL ACESTA PENTRU FERMIERI!

20 ianuarie 2021 - 18:57

OFICIAL. Fermierii români vor beneficia și anul acesta de plățile compensatorii pe hectar și pentru animale acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurale. Sunt menținute și pentru anul 2021 Măsura 10 - Agro-mediu și climă, Măsura 11 - Agricultură ecologică și Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul agriculturii Adrian Oros, la o conferință de presă susținută la minister.

MINISTRUL AGRICULTURII: SUMA PE HECTAR PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

MINISTRUL AGRICULTURII: SUMA PE HECTAR PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

20 ianuarie 2021 - 17:41

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul MADR, subvențiile APIA care rămân neschimbate pentru acest an. Șeful de la Agricultură a precizat cuantumul pe hectar pentru mai multe plăți directe, printre care și sprijinul cuplat vegetal acordat fermierilor pentru legume cultivate în spații protejate.

MODIFICARE SUBVENȚIE! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU PLĂTIT ANUL ACESTA CELOR CARE DEȚIN ANIMALE REALE!

MODIFICARE SUBVENȚIE! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU PLĂTIT ANUL ACESTA CELOR CARE DEȚIN ANIMALE REALE!

20 ianuarie 2021 - 14:25

SUBVENȚII APIA CRESCĂTORI DE ANIMALE! Ajutorul național tranzitoriu (ANT) acordat crescătorilor români de bovine, pentru anul 2021, va fi modificat. Anunțul a fost făcut astăzi, 20 ianuarie 2021, de către ministrul agriculturii Adrian Oros. Noua dată de referință, iunie 2018, nu e o garanție că banii nu ajung la cei care nu mai au animale, dar le-au avut în 2018.

MINISTRUL OROS, ASTĂZI: LISTĂ AJUTOARE MINIMIS ACORDATE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI!

MINISTRUL OROS, ASTĂZI: LISTĂ AJUTOARE MINIMIS ACORDATE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI!

20 ianuarie 2021 - 14:00

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, o listă de ajutoare de minimis de care vor beneficia fermierii români în acest an. De asemenea, fermierii din vegetal și crescătorii de animale vor beneficia și anul acesta de ajutoarele naționale tranzitorii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Gabi55
|
11. 20, 2017. Monday 19:21
Pe directorii Apia din tara i-a chemat vineri la Bucuresti sa-i dea afara !
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Octavian Drăgan administrează de 35 de ani o fermă pomicolă de măr, prun și cireș, aflată în localitatea Ghinda din județul Bistrița Năsăud. Ferma are o suprafaţă de 42ha, din care plantațiile de măr ocupă o suprafață de 26ha, iar în fiecare sezon, Octavian apelează cu încredere la produsele Syngenta pentru protecția plantelor.

 

Cei mai de bază aliați ai săi împotriva bolilor și dăunătorilor din livadă sunt

Alături de Syngenta, Octavian se simte ca într-o familie și apreciază recomandările echipei tehnice, care l-au ajutat să ofere pe piață mere sănătoase și de calitate.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii