Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! LISTA NEAGRĂ DE LA APIA!

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 12:38
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AMENINȚARE PE FAȚĂ CA ÎN ANII ’50! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este de o săptămână în mare fierbere. Angajații din fiecare centru județean protestează spontan pentru că le vor scădea salariile din ianuarie 2018. Directorul general APIA, Adrian Pintea, a cerut, săptămâna trecută, printr-o adresă, tuturor Centrelor APIA din țară să i se comunice lista cu numele protestatarilor. Amenințare pe față ca în anii ’50, spun revoltați angajații. AGROINFO a aflat ce răspuns a primit din teritoriu șeful APIA!

Domnul ministru a venit chiar la mine, la Olt, și în ziua următoare, directorul general APIA a și cerut tabelele cu toți cei care au participat la protest. Am întrebat pentru ce se cer tabelele, dar nu am primit un răspuns concret. De ce credeți că ar putea să ceară aceste tabele?! Protestele au fost pașnice și la București vom protesta pașnic pentru a ne apăra drepturile. Nu e în regulă. Adică, le spui angajaților APIA că le mărești salariile și, de fapt, vi și le iei din salarii. Protestează toate centrele județene inclusiv Centrul APIA Ilfov. Nu a făcut nimeni nicun tabel la APIA Olt, sunt fotografii de la proteste și pot să ne identifice de acolo. Am protestat toți, ce rost are să mai facem tabel?! Din informațiile mele nu a trimis nimeni din țară vreun tabel cu protestatarii, declară Octavian Mateescu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, pentru AGROINFO.

AGROINFO A PUBLICAT AICI ADRESA INTERNĂ APIA PRIN CARE ȘEFUL AGENȚIEI CERE TABELE CU NUMELE PROTESTATARILOR!

AGROINFO a aflat, pe surse, că unii dintre șefii Centrelor Județene APIA i-au răspuns sec directorului general APIA la adresa în care li se solicită să facă, spunem noi, lista neagră cu răzvrătiții din APIA. Cităm din răspunsul transmis către șeful APIA:

Toți funcționarii publici din cadrul Centrului Județean au participat la un protest spontan față de prevederile Legii 153/2017 (Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice n.r.). Excepție au făcut funcționarii aflați în concediu de odihnă, concedii medicale sau cei care au de recuperat ore suplimentare. Nu a fost afectat fluxul normal de lucru pentru autorizarea dosarelor la plată. Programul de lucru va fi prelungit corespunzător până la ora 18.

Noi nu vrem să dăm în agenția noastră soră, AFIR. Dar APIA gestionează din 2008 măsuri delegate de la AFIR care însumează anual 1,2 miliarde de euro. Angajații AFIR au salarii cu cel puțin 10% mai mari decât noi și noi, cei de la APIA, lucrăm și pentru AFIR. Este adevărat și ni se pare și nouă absurd să vină fermierul o dată la noi, să facă cereri pe schema unică de plată pe suprafață (SAPS) sau pe ajutorul național trazitoriu (ANT) și după aceea să meargă la AFIR să facă cerere pentru măsurile de agromediu, de exemplu. Este aiurea! Dar dacă tot muncim pentru ei, pentru că jumătate din sumele de 2,3 miliarde, 2,4 miliarde de euro sunt pe măsuri delegate de dezvoltare rurală, nici salariile măcar să nu fie corespunzătoare?! Ne-au spus revoltați mai mulți angajați APIA din țară.

Angajații APIA se pregătesc să vină miercuri, 22 noiembrie 2017, să picheteze sediul Ministerului Agriculturiicolaj-protest-apia_b

Miercuri pichetăm Ministerul Agriculturii între orele 11 – 14. Fiecare județ va mobiliza oameni, oricum o să fim suficienți pentru a atrage atenția. M-au sunat colegii mei și vor să vină mulți la București. Chiar le-am spus că nu trebuie să vină atât de mulți pentru că trebuie să menținem continuitatea la centrele județene, că nu o să închidem agenția. Deci, solicitări sunt din teritoriu, dar eu le-am spus să vină în număr mai restrâns decât ar fi vrut să vină. Deci, oamenii sunt foarte supărați și de venit nu se pune problema că nu o să avem oameni în București miercuri. Nici nu avem unde acolo, la București, să venim atât de mulți. Colegii din țară mi-au spus că vin cu 50-60 de oameni de la fiecare centru și le-am spus că sunt prea mulți. Prin Cartel Alfa, unde suntem afiliați, am depus la Primăria București o cerere pentru pichetarea Ministerului Agriculturii. Astăzi (luni, 20 noiembrie 2017) este ședință la Primăria București, dar nu văd de ce nu ne-ar aproba pichetarea Ministerului Agriculturii, declară Octavian Mateescu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, pentru AGROINFO.


MINISTRUL DAEA LE-A PROMIS SALARII MARI ȘI LE DĂ SALARII MAI MICI!

Domnul ministru ne-a spus să muncim că avem destui bani. La recomandarea Comisiei Europene am avut o majorare de salarii de 75%. Dar nu am avut-o doar noi, mulți alții au avut această majorare. Noi avem salarii bune din 2015, până atunci aveam salarii mici. A vrut să ne alinieze și pe noi la ceilalți care derulau fonduri europene, gen AFIR, Ministerul Fondurilor Europene. Ei au salarii mari și ne-au adus și pe noi cu salariile aproape de ei. Nu avem salarii ca ei, dar tocmai asta ne-a promis domnul ministru, când a venit în primăvară la conducere, să ne aducă și pe noi la nivelul acelor salarii, diferența aceasta de 15% există între noi și AFIR, iar domnul ministru ne-a promis că ne dă, că ne cresc salariile cu 15%. Ne-a promis asta la toate întâlnirile și, de fapt, prin legea salarizării ne-a luat 30%-40%.

Bugetul se face în câteva zile și dacă așa rămâne, vom avea salarii mai mici. Scopul protestelor noastre este să nu ne scadă salariile. Să le atragem atenția guvernanților că suntem o agenție care a absorbit foarte mulți bani europeni, de la înființare și până acum, și în continuare avem bani de absorbit. Prin scăderea salariilor noastre, nu o să suferim doar noi angajații, o să sufere, după părerea mea, și fermierii și absorbția fondurilor europene și toată țara. V-am spus că la recomandarea Comisiei Europene ne-au fost mărite salariile pentru a ne exista salariați tentați să ia mită de la fermierii cărora le dau subvențiile, spune Mateescu.

De când au început protestele la APIA, ministrul agriculturii, Petre Daea, nu a discutat cu conducerea Federației Naționale a Sindicatelor APIA.

Nu, nu a discutat cu noi. Semnalele de la Ministerul Agriculturii sunt că, practic, nu intenționează să ne rezolve problema.. Salariile vor scădea cu 30%, cel mai mult sunt afectate pozițiile de la consilier în sus, cu cât salariul este mai mare, cu atât pierderea este mai mare. Dar majoritatea sunt consilieri superiori în agenție și vor avea de suferit. Noi cerem menținerea salariilor în plan. Aparatul Central nu este afectat, ca întotdeauna, cu toate că noi suntem o agenție, un tot unitar și nu ar trebui să se întâmple așa ceva.

Memorii facem din primăvara lui 2017, de când legea a ieșit în draft, și am atenționat și Ministerul Agriculturii și conducerea APIA că salariile ne vor scădea. Se pare că nu ne-a luat nimeni în seamă și nici nu au vrut să ne rezolve problema. Avem răspunsuri de la ei prin care ne-au amăgit, declară liderul sindical APIA.

INTERVINE POLITICUL!

Dacă ministrul agricuturii nu a discutat deocamdată cu liderul sindical APIA, în schimb un parlamentar de Olt l-a chemat pe Octavian Mateescu la o discuție despre protestele spontane de la APIA.

M-a chemat domnul deputat PSD Marius Iancu. I-am explicat exact cu grila de salarizare, care sunt pierderile și soluția care ar fi să nu ne scadă salariile, adică trecerea pe grila centrală, asta ar fi soluția.  Domnul deputat a înțeles situația și mi-a spus că va transmite mai departe. O să le explice mai sus colegilor ceea ce am discutat cu dânsul, spune liderul sindical Octavian Mateescu.

Vizualizat: 11150 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

APELUL DISPERAT AL UNUI TÂNĂR FERMIER: NU NE FORȚAȚI SĂ RENUNȚĂM LA AGRICULTURĂ!

APELUL DISPERAT AL UNUI TÂNĂR FERMIER: NU NE FORȚAȚI SĂ RENUNȚĂM LA AGRICULTURĂ!

12 iulie 2020 - 16:41

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit apelul disperat al unui tânăr fermier din județul Vaslui. Cerem Ministerului Agriculturii să vină în sprijinul nostru și să nu ne abandoneze, altfel acesta va fi ultimul an ca și fermieri pentru noi, lucru dorit de companiile străine cu profil agricol care au venit în ultimul an aici și care dispun de capital străin aproape nelimitat, ne-a scris tânărul fermier.

MESAJ URGENT ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR: NU CUMPĂRAȚI MIORI FĂRĂ BULETINE DE ANALIZĂ MEDICALĂ!

MESAJ URGENT ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR: NU CUMPĂRAȚI MIORI FĂRĂ BULETINE DE ANALIZĂ MEDICALĂ!

12 iulie 2020 - 16:04

VOCEA FERMIERULUI! Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) din România a transmis un comunicat către AGROINFO prin care-i avertizează pe toți crescătorii de ovine să fie foarte atenți când cumpără miori, berbeci folosiți prima oară anul acesta pentru montă. Miorii trebuie să aibă buletin de analiză medicală care confirmă că au fost testați pentru rezistența la scrapie și că li s-a făcut paternitatea, anunță APC.

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

11 iulie 2020 - 08:45

ȘEDINȚĂ GUVERN. În ședința Guvernului din data de 9 iulie 2020 a fost adoptată o Hotărâre privind aprobarea susținerii financiare a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sunt 57 de licee agricole finanțate de MADR, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

LEGE ÎN VIGOARE DIN 13 IULIE! AJUTOR DE STAT pentru CRESCĂTORII RASELOR BAZNA ȘI MANGALIȚĂ!

LEGE ÎN VIGOARE DIN 13 IULIE! AJUTOR DE STAT pentru CRESCĂTORII RASELOR BAZNA ȘI MANGALIȚĂ!

11 iulie 2020 - 08:01

LEGE FERMIERI. Legea nr. 118/2020 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru activitatea de reproducție a fost publicată vineri, 10 iulie 2020, în Monitorul Oficial și intră în vigoare din data de 13 iulie 2020. Crescătorii de suine din rasele Bazna și Mangalița beneficiază de un ajutor de stat pentru activitatea de reproducție. Valoarea totală a ajutorului de stat este de 10 milioane de euro.

DECIZIE GUVERN pentru CRESCĂTORII DE OVINE!

DECIZIE GUVERN pentru CRESCĂTORII DE OVINE!

11 iulie 2020 - 07:02

OFICIAL. Guvernul a aprobat, în ședința din 9 iulie 2020, o Hotărâre prin care testele de genotipizare a scrapiei se vor efectua gratuit, de către Agenția Națională pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu", anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

ASAS AVERTIZEAZĂ: AU SCĂZUT DRASTIC EFECTIVELE DE ANIMALE și NUMĂRUL DE FERME!

ASAS AVERTIZEAZĂ: AU SCĂZUT DRASTIC EFECTIVELE DE ANIMALE și NUMĂRUL DE FERME!

10 iulie 2020 - 16:16

SEMNAL DE ALARMĂ! Au scăzut drastic efectivele de animale, s-a redus numărul fermelor, suntem dependenți de importuri și asta ne mai lipsea o lege a mirosurilor care să ne închidă fermele zootehnice, avertizează Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

10 iulie 2020 - 15:47

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că până la data de 31.07.2020, la Centrele județene ale APIA unde este depusă cererea de plată, se primesc deconturile / documentele justificative aferente trim. II pentru Măsura 14 –„Bunăstarea animalelor” - pachetul a) – plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachetul b) – plăți în favoarea bunăstării păsărilor, din cadrul PNDR 2014-2020.

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

10 iulie 2020 - 15:10

TÂNĂR FERMIER ROMÂN PASIONAT DE AGRICULTURĂ. De când mă știu lucrez pământul, am grijă de animale și gospodărie și am cultivat legume împreună cu familia, spune tânărul fermier Andrei Ionuț Moldovan, în vârstă de 24 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor. Părinții lui se ocupă de agricultură de peste 25 de ani. Andrei Ionuț Moldovan, pasionat de agricultură, și-a făcut propria fermă cu ajutorul fondurilor europene.

Încrederea agricultorilor faţă de UE rămâne scăzută

Încrederea agricultorilor faţă de UE rămâne scăzută

10 iulie 2020 - 14:48

Deşi s-a înregistrat o uşoară creştere în ceea ce priveşte starea de spirit a fermierilor în această primăvară, comparativ cu toamna anului 2019, această creştere nu a fost suficientă pentru a compensa sentimentul negativ încă resimţit în toate statele membre ale UE.

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Gabi55
|
11. 20, 2017. Monday 19:21
Pe directorii Apia din tara i-a chemat vineri la Bucuresti sa-i dea afara !
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii