Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! LISTA NEAGRĂ DE LA APIA!

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 12:38
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AMENINȚARE PE FAȚĂ CA ÎN ANII ’50! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este de o săptămână în mare fierbere. Angajații din fiecare centru județean protestează spontan pentru că le vor scădea salariile din ianuarie 2018. Directorul general APIA, Adrian Pintea, a cerut, săptămâna trecută, printr-o adresă, tuturor Centrelor APIA din țară să i se comunice lista cu numele protestatarilor. Amenințare pe față ca în anii ’50, spun revoltați angajații. AGROINFO a aflat ce răspuns a primit din teritoriu șeful APIA!

Domnul ministru a venit chiar la mine, la Olt, și în ziua următoare, directorul general APIA a și cerut tabelele cu toți cei care au participat la protest. Am întrebat pentru ce se cer tabelele, dar nu am primit un răspuns concret. De ce credeți că ar putea să ceară aceste tabele?! Protestele au fost pașnice și la București vom protesta pașnic pentru a ne apăra drepturile. Nu e în regulă. Adică, le spui angajaților APIA că le mărești salariile și, de fapt, vi și le iei din salarii. Protestează toate centrele județene inclusiv Centrul APIA Ilfov. Nu a făcut nimeni nicun tabel la APIA Olt, sunt fotografii de la proteste și pot să ne identifice de acolo. Am protestat toți, ce rost are să mai facem tabel?! Din informațiile mele nu a trimis nimeni din țară vreun tabel cu protestatarii, declară Octavian Mateescu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, pentru AGROINFO.

AGROINFO A PUBLICAT AICI ADRESA INTERNĂ APIA PRIN CARE ȘEFUL AGENȚIEI CERE TABELE CU NUMELE PROTESTATARILOR!

AGROINFO a aflat, pe surse, că unii dintre șefii Centrelor Județene APIA i-au răspuns sec directorului general APIA la adresa în care li se solicită să facă, spunem noi, lista neagră cu răzvrătiții din APIA. Cităm din răspunsul transmis către șeful APIA:

Toți funcționarii publici din cadrul Centrului Județean au participat la un protest spontan față de prevederile Legii 153/2017 (Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice n.r.). Excepție au făcut funcționarii aflați în concediu de odihnă, concedii medicale sau cei care au de recuperat ore suplimentare. Nu a fost afectat fluxul normal de lucru pentru autorizarea dosarelor la plată. Programul de lucru va fi prelungit corespunzător până la ora 18.

Noi nu vrem să dăm în agenția noastră soră, AFIR. Dar APIA gestionează din 2008 măsuri delegate de la AFIR care însumează anual 1,2 miliarde de euro. Angajații AFIR au salarii cu cel puțin 10% mai mari decât noi și noi, cei de la APIA, lucrăm și pentru AFIR. Este adevărat și ni se pare și nouă absurd să vină fermierul o dată la noi, să facă cereri pe schema unică de plată pe suprafață (SAPS) sau pe ajutorul național trazitoriu (ANT) și după aceea să meargă la AFIR să facă cerere pentru măsurile de agromediu, de exemplu. Este aiurea! Dar dacă tot muncim pentru ei, pentru că jumătate din sumele de 2,3 miliarde, 2,4 miliarde de euro sunt pe măsuri delegate de dezvoltare rurală, nici salariile măcar să nu fie corespunzătoare?! Ne-au spus revoltați mai mulți angajați APIA din țară.

Angajații APIA se pregătesc să vină miercuri, 22 noiembrie 2017, să picheteze sediul Ministerului Agriculturiicolaj-protest-apia_b

Miercuri pichetăm Ministerul Agriculturii între orele 11 – 14. Fiecare județ va mobiliza oameni, oricum o să fim suficienți pentru a atrage atenția. M-au sunat colegii mei și vor să vină mulți la București. Chiar le-am spus că nu trebuie să vină atât de mulți pentru că trebuie să menținem continuitatea la centrele județene, că nu o să închidem agenția. Deci, solicitări sunt din teritoriu, dar eu le-am spus să vină în număr mai restrâns decât ar fi vrut să vină. Deci, oamenii sunt foarte supărați și de venit nu se pune problema că nu o să avem oameni în București miercuri. Nici nu avem unde acolo, la București, să venim atât de mulți. Colegii din țară mi-au spus că vin cu 50-60 de oameni de la fiecare centru și le-am spus că sunt prea mulți. Prin Cartel Alfa, unde suntem afiliați, am depus la Primăria București o cerere pentru pichetarea Ministerului Agriculturii. Astăzi (luni, 20 noiembrie 2017) este ședință la Primăria București, dar nu văd de ce nu ne-ar aproba pichetarea Ministerului Agriculturii, declară Octavian Mateescu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, pentru AGROINFO.


MINISTRUL DAEA LE-A PROMIS SALARII MARI ȘI LE DĂ SALARII MAI MICI!

Domnul ministru ne-a spus să muncim că avem destui bani. La recomandarea Comisiei Europene am avut o majorare de salarii de 75%. Dar nu am avut-o doar noi, mulți alții au avut această majorare. Noi avem salarii bune din 2015, până atunci aveam salarii mici. A vrut să ne alinieze și pe noi la ceilalți care derulau fonduri europene, gen AFIR, Ministerul Fondurilor Europene. Ei au salarii mari și ne-au adus și pe noi cu salariile aproape de ei. Nu avem salarii ca ei, dar tocmai asta ne-a promis domnul ministru, când a venit în primăvară la conducere, să ne aducă și pe noi la nivelul acelor salarii, diferența aceasta de 15% există între noi și AFIR, iar domnul ministru ne-a promis că ne dă, că ne cresc salariile cu 15%. Ne-a promis asta la toate întâlnirile și, de fapt, prin legea salarizării ne-a luat 30%-40%.

Bugetul se face în câteva zile și dacă așa rămâne, vom avea salarii mai mici. Scopul protestelor noastre este să nu ne scadă salariile. Să le atragem atenția guvernanților că suntem o agenție care a absorbit foarte mulți bani europeni, de la înființare și până acum, și în continuare avem bani de absorbit. Prin scăderea salariilor noastre, nu o să suferim doar noi angajații, o să sufere, după părerea mea, și fermierii și absorbția fondurilor europene și toată țara. V-am spus că la recomandarea Comisiei Europene ne-au fost mărite salariile pentru a ne exista salariați tentați să ia mită de la fermierii cărora le dau subvențiile, spune Mateescu.

De când au început protestele la APIA, ministrul agriculturii, Petre Daea, nu a discutat cu conducerea Federației Naționale a Sindicatelor APIA.

Nu, nu a discutat cu noi. Semnalele de la Ministerul Agriculturii sunt că, practic, nu intenționează să ne rezolve problema.. Salariile vor scădea cu 30%, cel mai mult sunt afectate pozițiile de la consilier în sus, cu cât salariul este mai mare, cu atât pierderea este mai mare. Dar majoritatea sunt consilieri superiori în agenție și vor avea de suferit. Noi cerem menținerea salariilor în plan. Aparatul Central nu este afectat, ca întotdeauna, cu toate că noi suntem o agenție, un tot unitar și nu ar trebui să se întâmple așa ceva.

Memorii facem din primăvara lui 2017, de când legea a ieșit în draft, și am atenționat și Ministerul Agriculturii și conducerea APIA că salariile ne vor scădea. Se pare că nu ne-a luat nimeni în seamă și nici nu au vrut să ne rezolve problema. Avem răspunsuri de la ei prin care ne-au amăgit, declară liderul sindical APIA.

INTERVINE POLITICUL!

Dacă ministrul agricuturii nu a discutat deocamdată cu liderul sindical APIA, în schimb un parlamentar de Olt l-a chemat pe Octavian Mateescu la o discuție despre protestele spontane de la APIA.

M-a chemat domnul deputat PSD Marius Iancu. I-am explicat exact cu grila de salarizare, care sunt pierderile și soluția care ar fi să nu ne scadă salariile, adică trecerea pe grila centrală, asta ar fi soluția.  Domnul deputat a înțeles situația și mi-a spus că va transmite mai departe. O să le explice mai sus colegilor ceea ce am discutat cu dânsul, spune liderul sindical Octavian Mateescu.

Vizualizat: 11206 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ BANII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ BANII!

28 octombrie 2020 - 14:54

OFICIAL! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 16 - 27.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 618.279 fermieri, reprezentând un procent de 74 % din numărul total al fermierilor, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

FERMIERII BLOCAȚI LA PLATA AVANSULUI APIA!

FERMIERII BLOCAȚI LA PLATA AVANSULUI APIA!

28 octombrie 2020 - 14:40

BLOCAȚI LA PLATĂ! Fermierul Gabriel Stoichiță ne-a semnalat o situație care trebuie rezolvată urgent de Ministerul Agriculturii și de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Grâu - Bursele slăbesc, exporturile continuă

Grâu - Bursele slăbesc, exporturile continuă

28 octombrie 2020 - 09:30

După o perioadă cu precipitaţii în câmpiile sudice la Statelor Unite şi în Rusia, atât la Bursa de la Chicago cât şi la cea din Paris, cursul grâului a cedat şi a intrat într-o scădere uşoară.

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

28 octombrie 2020 - 09:17

EVENIMENT. Ca in fiecare an, tinerele talente au primit pentru proiectele lor diploma de excelență în domeniul științelor inginerești și agricole Burse Helmut Claas și alte premii în valoare totală de peste 36.000 de euro din partea Fundației Claas din Germania.

APICULTORI, PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA PENTRU PLATA AJUTORULUI!

APICULTORI, PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA PENTRU PLATA AJUTORULUI!

28 octombrie 2020 - 08:45

AJUTOR APICULTURĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că preia până la data limită de 31 octombrie 2020 cererile apicultorilor pentru plata ajutorului de stat la motorina achiziționată și utilizată în trimestrul 3 al anului 2020, 1 iulie - 30 septembrie 2020.

DIRECTOR APIA: CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

DIRECTOR APIA: CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

28 octombrie 2020 - 07:44

PLATĂ SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este în plină campanie de plată a avansului la subvențiile agricole aferente acestui an. Un director executiv APIA explică în cât timp ajung banii în conturile fermierilor eligibili pentru avansul APIA, de la momentul autorizării la plată.

ȘEF APIA: DAU O VESTE BUNĂ FERMIERILOR!

ȘEF APIA: DAU O VESTE BUNĂ FERMIERILOR!

28 octombrie 2020 - 07:30

SUBVENȚII APIA 2020. Veste bună pentru fermierii români legată de plata avansului la subvențiile agricole aferente anului de cerere 2020. Fermierii care sunt în eșantionul de control, atât la controlul clasic în teren, cât și la cel prin teledetecție vor fi incluși pe listele de plată a avansului APIA la începutul lunii noiembrie, 5-8 noiembrie 2020, anunță directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII! LISTA TARIFELOR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII! LISTA TARIFELOR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

28 octombrie 2020 - 06:32

ÎN VIGOARE. Pe data de 25 octombrie 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 261/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 568/2019 privind aprobarea tarifelor pentru prestarea serviciilor fitosanitare din domeniul protecției plantelor și carantinei fitosanitare și din domeniul comercializării și utilizării produselor de protecție a plantelor. Prin acest Ordin, au fost mărite tarifele fitosanitare.

OIERUL VASILE TURCULEȚ: HALAL SPECIALIȘTI ÎN ZOOTEHNIE!

OIERUL VASILE TURCULEȚ: HALAL SPECIALIȘTI ÎN ZOOTEHNIE!

27 octombrie 2020 - 18:27

SCRISOARE. Vasile Turculeț, care se autodefinește un oier de canapea în prezent, dar care are la activ 40 de ani de oierit, deținând și funcția de președinte al Asociației Judeţene a Crescătorilor Montani de Ovine "Dealu Negru" Bistriţa Năsăud, a transmis astăzi o scrisoare către AGROINFO. Vasile Turculeț, un pionier în selecția și ameliorarea genetică a ovinelor, ne spune că zootehnia din România nu a scăpat nici astăzi de aberațiile comuniste.

"Foamea" de cereale a Chinei va continua pe seama incertitudinilor

27 octombrie 2020 - 14:50

Apetitul Chinei pentru importurile de cereale este în continuă creştere, întrucât țara intenționează să-și satisfacă cererea internă și să îşi asigure rezerve interne stabile în contextul unor factori de piață incerţi şi a tensiunilor comerciale internaţionale. În ultimele luni, China a accelerat achiziția de porumb, grâu, soia, sorg și orz, potrivit agențiile de monitorizare a pieței internaţionale. Dependența tot mai mare de importuri, creșterea prețurilor interne și teama de provocările logistice induse de pandemie sunt doar câţiva dintre factorii care au contribuit la această "foame" a Chinei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Gabi55
|
11. 20, 2017. Monday 19:21
Pe directorii Apia din tara i-a chemat vineri la Bucuresti sa-i dea afara !
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii