Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV. ANGAJAŢI APIA, SFĂTUIŢI să RENUNŢE la PROTESTE şi AMENINŢAŢI cu RESTRUCTURĂRI!

Publicat: 19 noiembrie 2017 - 19:47
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

LISTE CU PREZENŢA LA PROTESTE, „SFATURI” ŞI AMENINŢĂRI. Sunt o parte dintre urmările protestelor angajaţilor APIA împotriva scăderii salariilor, din 16 şi 17 noiembrie 2017. Urmează un miting la Bucureşti, pe 22 noiembrie.

Am fost sfătuiţi, de anumiţi şefi, că ar fi mai bine să nu ieşim! Centrele locale au fost ameninţate să nu vină, altfel, de la 1 ianuarie vor fi restructurări, ne-a transmis un angajat al APIA. Nu peste tot a fost aşa, dar sunt şi astfel de cazuri.

DIRECTORUL GENERAL al APIA LE-A CERUT ANGAJAŢILOR LISTA cu TOŢI PARTICIPANŢII la PROTESTE!

Având în vedere apariţia în mass-media românească a unor informaţii cu privire la întreruperea lucrului în centrele judeţene ale APIA în data de 16.11.2017, în intervalul de timp 9.00 - 12.00, vă rugăm să ne comunicaţi în regim de urgenţă următoarele:
- lista persoanelor care au întrerupt programul normal de lucru în intervalul şi data menţionată mai sus;
- modalitatea prin care a fost întreruptă activitatea în timpul programului;
- dacă a fost afectat fluxul normal de lucru pentru pregătirea ţi autorizarea dosarelor de plată în intervalul menţionat.

Este ordinul pe care l-au primit, în scris, toate centrele judeţene APIA din ţară, vineri, 17 noiembrie 2017, după ce joi, 16 noiembrie, peste 3.000 de angajaţi APIA din centrele judeţene şi locale au protestat, cerând să nu le fie reduse salariile, de la 1 ianuarie 2018. Angajaţii APIA din centrele judeţene şi locale nu solicită măriri de salarii, ci să fie salarizaţi după aceeaşi grilă ca angajaţii din APIA Centrală şi să nu le scadă salariile de la începutul anului viitor. După noua lege a salarizării, angajaţii APIA din teritoriu vor avea salarii mai mici cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei, începând din 2018, potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu.

Detalii AICI: EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

APIA, în STRADĂ! PESTE 3.000 DE ANGAJAŢI DIN TOATĂ ŢARA ÎŞI ÎNTRERUP ACTIVITATEA JOI, 16 NOIEMBRIE!

Da, eu am transmis-o (adresa prin care solicita lista persoanelor care au protestat pe 16 noiembrie – n.red.) la toate centrele judeţene, pentru că mi se pare normal să ştiu ce se întâmplă. Am văzut că s-a scris că se fac presiuni. Nu cred că poate spune cineva că am făcut vreo presiune. Sufleteşte sunt alături de ei, dar întotdeauna am spus, calea dialogului este cea mai bună, să vedem ce se poate face. Toată activitatea noastră, aşa cum foarte bine ştiţi, s-au făcut eforturi extraordinar de mari anul acesta ca să facem ceea ce am relizat până acum. Haideţi să vedem, pe calea dialogului, ce putem face, ce depinde strict de mine. Aşa cum am spus şi eu, şi domnul ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea - n.red.) a reiterat chestiunea aceasta, să vedem, şi eforturi fiţi convinşi că s-au făcut de ambele părţi. De aceea am transmis, hai să vedem ce s-a întâmplat, nu e vorba de nici o presiune. Mi se pare normal, şi eu la rândul meu dacă o să mă întrebe domnul ministru cine a fost, ce a fost (la proteste – n.red.), să am o situaţie reală. Atât, altceva nimic, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, pentru AGROINFO.

AGROINFO: Aţi aflat din presă despre protestele angajaţilor APIA?

Adrian Pintea: Nu ştiam că va fi un miting. Doar ce am mai primit din ţară informaţii, pentru că există mai multe mail-uri, unul care circulă doar între centre locale, eu ca să văd toate mail-urile ar însemna să văd 50.000 (de mesaje – n.red.) pe zi. La întâlnirea cu domnul ministru (detalii AICI: EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!) nu a fost vorba că se va face vreun protest. Şi aşa cum au declarat şi colegii, că a fost un protest spontan, dacă a fost spontan, înseamnă că a fost spontan şi am cerut să am exact o situaţie clară la nivelul tuturor judeţelor, altceva nimic.

AGROINFO: Vor fi sancţionaţi în vreun fel angajaţii APIA care au protestat?

Adrian Pintea: Nu, nici nu a fost vorba de aşa ceva.

daea-noaptea-apia_b

Vă reamintim ce au spus angajaţii APIA după prima zi de proteste: EXCLUSIV! DAEA s-a DUS la APIA Olt la INTIMIDARE! Asta, deşi ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că s-a dus la APIA Olt "cu ocazia...fişei postului”. Eu umblu prin ţară, de aici merg în altă parte. Acesta este traseul meu, de a vedea la faţa locului cum se desfăşoară activitatea. Am venit joi, în jurul orei 15.00, am vrut să văd dacă colegii sunt în dispozitivul de lucru. Nu protestele m-au adus pe mine aici, ci interesul pentru a merge treaba în ţară, a declarat Daea, după ce a petrecut trei ore la APIA Olt.

MITING AL ANGAJAŢILOR APIA LA BUCUREŞTI, MIERCURI, 22 NOIEMBRIE

Angajaţii APIA din ţară au anunţat că vor continua protestele până când Ministerul Agriculturii şi Guvernul vor adopta o soluţie concretă prin care să nu le scadă salariile. Miercuri, 22 noiembrie 2017, între orele 11.00 şi 14.00, angajaţii APIA vor picheta sediul Ministerului Agriculturii. Mitingul organizat de Federaţia Sindicatelor din APIA are susţinerea Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA.

Foto: Ministrul Petre Daea în sediul APIA Central în noaptea de duminică spre luni, 15/16 octombrie 2017, când a început plata avansului din subvenţii către fermieri


Vizualizat: 7696 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

LEGE: PRODUSELE DE LA MICII FERMIERI, COLECTATE și CUMPĂRATE DE STAT!

LEGE: PRODUSELE DE LA MICII FERMIERI, COLECTATE și CUMPĂRATE DE STAT!

29 mai 2020 - 09:11

LEGE privind achiziţionarea produselor alimentare din producţie autohtonă! Un proiect de lege, înregistrat la Senatul României, stabilește ca produsele de la micii fermieri români, de la procesatorii care folosesc materie primă românească, să fie colectate și cumpărate de stat și distribuite apoi magazinelor, unităților militare, cantinelor, spitalelor. Proiectul de lege este inițiat de deputatul Grațiela Leocadia Gavrilescu (PPU) și susținut de grupul parlamentar PSD.

MIERE ROMÂNEASCĂ PUȚINĂ ȘI SCUMPĂ! BIROCRAȚIA FRÂNEAZĂ AJUTOARELE pentru APICULTORI!

MIERE ROMÂNEASCĂ PUȚINĂ ȘI SCUMPĂ! BIROCRAȚIA FRÂNEAZĂ AJUTOARELE pentru APICULTORI!

29 mai 2020 - 08:09

APICULTORII RUINAȚI! Vremea capricioasă, temperaturile scăzute, criza sanitară, toate la un loc au afectat grav apicultura din România. Apicultorii spun că mierea va fi puțină anul acesta și scumpă, mai ales cea de salcâm. Au nevoie de ajutor, dar cu toate acestea, mulți dintre ei renunță la ajutorul de minimis de 20 de lei/familie de albină. Birocrația e mare. Dacă ai șapcă, de ce ai șapcă, dacă nu ai, de ce nu ai, spune un apicultor din județul Cluj.

AFIR ANUNȚĂ CĂ ESTE O INSTITUȚIE ANTI-MITĂ!

AFIR ANUNȚĂ CĂ ESTE O INSTITUȚIE ANTI-MITĂ!

28 mai 2020 - 20:23

COMUNICAT! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este prima instituție publică din România care a obținut din partea RINA SIMTEX, încă din iunie 2019, cerificarea internațională pentru standardul ISO 37001:2016, specific sistemului de management anti-mită, anunță AFIR într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

FERMIERII ROMÂNI PROTESTEAZĂ! DECIZIILE DE CARE SE SIMT AMENINȚAȚI!

FERMIERII ROMÂNI PROTESTEAZĂ! DECIZIILE DE CARE SE SIMT AMENINȚAȚI!

28 mai 2020 - 20:05

REGULI DURE! Fermierii români consideră că deciziile Comisiei Europene sunt greșite și duc la pierderi enorme! Comisia Europeană a adoptat două strategii prin care se renunță la 50% din pesticidele folosite, la 20% din îngrășăminte, 10% din terenuri sunt scoase din circuitul agricol, iar 25% din suprafața arabilă trebuie ocupată de agricultură ecologică. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

AVANS SUBVENȚII! MESAJ APIA pentru TOȚI FERMIERII!

AVANS SUBVENȚII! MESAJ APIA pentru TOȚI FERMIERII!

28 mai 2020 - 18:58

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a eliberat 720 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plăți directe și 613 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată pentru măsurile de mediu şi climă (Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 - Plăți zone defavorizate), în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituțiile financiar-bancare și nebancare.

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

28 mai 2020 - 11:27

OFICIAL MADR. Actul normativ pentru atribuirea celor 50 de hectare de teren agricol tinerilor fermieri este deja în avizare internă la Ministerul Agriculturii, anunță secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Cele 50 de hectare de teren agricol sunt la pachet cu ajutorul pentru instalarea tinerilor fermieri, un sprijin de maxim 50.000 de euro.

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

28 mai 2020 - 11:02

PORCUL ROMÂNESC PE CALE DE DISPARIȚIE! Pe primul loc în clasamentul importurilor de alimente pe care le face România este carnea de porc, urmată de pâine și alte produse de panificație.  Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, România importă, la acest moment, carne de porc în valoare de 700 milioane de euro.

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

28 mai 2020 - 10:03

BANI MULȚI LA PUȚINI FERMIERI! Accesul la sprijinul financiar din fondurile europene e dificil pentru mulți fermieri români. Ei se plâng că nu reușesc să obțină finanțare nerambursabilă. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, recunoaște că Ministerul Agriculturii a dat bani foarte mulți la foarte puțini fermieri. Oficialul MADR dezvăluie cum peste un miliard de euro trebuia să ajungă la 12.000 de fermieri, dar au ajuns bani doar la 1.700 de fermieri.

COȘMAR pentru CRESCĂTORI: NE UCID ZECI DE ANIMALE ÎN FIECARE AN!

COȘMAR pentru CRESCĂTORI: NE UCID ZECI DE ANIMALE ÎN FIECARE AN!

28 mai 2020 - 08:28

ATACUL ANIMALELOR SĂLBATICE! Crescătorii de animale din zona montană sunt disperați! Animalele sălbatice, urșii și lupii, le ucid zeci de animale în fiecare an. Zeci de oi și de vaci cad pradă urșilor și lupilor. Crescătorii nu au primit nici acum despăgubiri pentru animalele ucise de sălbăticiuni. Dosarele pentru despăgubiri s-au împotmolit la Ministerul Mediului.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

27 mai 2020 - 18:15

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, invitat la o dezbatere DC News, a explicat circuitul subvențiilor APIA până să ajungă în contul fermierilor. Dacă pentru plățile directe pe hectar și pe cap de animal, circuitul e destul de anevoios, dar e mai scurt, pentru plățile compensatorii, de agro-mediu sau pentru zone defavorizate, agricultură ecologică, circuitul e de-a dreptul birocratic.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
George Catalin
|
11. 19, 2017. Sunday 20:20
Director general lipsit de personalitate si verticalitate. Minti cu nerusinare. Dacă ai fi vrut sa sti cât câți dintre colegii tai au protestat, trebuia să soliciti numeric numarul si nu nominal. Nu iti este rusine sa vorbesti de lipsa dialogului cand tu si cu ministrul refuzați dialogul. Ia atitudine, fi in primul rand coleg cu subordonații tai si doar apoi sef.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii