Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV. ANGAJAŢI APIA, SFĂTUIŢI să RENUNŢE la PROTESTE şi AMENINŢAŢI cu RESTRUCTURĂRI!

Publicat: 19 noiembrie 2017 - 19:47
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

LISTE CU PREZENŢA LA PROTESTE, „SFATURI” ŞI AMENINŢĂRI. Sunt o parte dintre urmările protestelor angajaţilor APIA împotriva scăderii salariilor, din 16 şi 17 noiembrie 2017. Urmează un miting la Bucureşti, pe 22 noiembrie.

Am fost sfătuiţi, de anumiţi şefi, că ar fi mai bine să nu ieşim! Centrele locale au fost ameninţate să nu vină, altfel, de la 1 ianuarie vor fi restructurări, ne-a transmis un angajat al APIA. Nu peste tot a fost aşa, dar sunt şi astfel de cazuri.

DIRECTORUL GENERAL al APIA LE-A CERUT ANGAJAŢILOR LISTA cu TOŢI PARTICIPANŢII la PROTESTE!

Având în vedere apariţia în mass-media românească a unor informaţii cu privire la întreruperea lucrului în centrele judeţene ale APIA în data de 16.11.2017, în intervalul de timp 9.00 - 12.00, vă rugăm să ne comunicaţi în regim de urgenţă următoarele:
- lista persoanelor care au întrerupt programul normal de lucru în intervalul şi data menţionată mai sus;
- modalitatea prin care a fost întreruptă activitatea în timpul programului;
- dacă a fost afectat fluxul normal de lucru pentru pregătirea ţi autorizarea dosarelor de plată în intervalul menţionat.

Este ordinul pe care l-au primit, în scris, toate centrele judeţene APIA din ţară, vineri, 17 noiembrie 2017, după ce joi, 16 noiembrie, peste 3.000 de angajaţi APIA din centrele judeţene şi locale au protestat, cerând să nu le fie reduse salariile, de la 1 ianuarie 2018. Angajaţii APIA din centrele judeţene şi locale nu solicită măriri de salarii, ci să fie salarizaţi după aceeaşi grilă ca angajaţii din APIA Centrală şi să nu le scadă salariile de la începutul anului viitor. După noua lege a salarizării, angajaţii APIA din teritoriu vor avea salarii mai mici cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei, începând din 2018, potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu.

Detalii AICI: EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

APIA, în STRADĂ! PESTE 3.000 DE ANGAJAŢI DIN TOATĂ ŢARA ÎŞI ÎNTRERUP ACTIVITATEA JOI, 16 NOIEMBRIE!

Da, eu am transmis-o (adresa prin care solicita lista persoanelor care au protestat pe 16 noiembrie – n.red.) la toate centrele judeţene, pentru că mi se pare normal să ştiu ce se întâmplă. Am văzut că s-a scris că se fac presiuni. Nu cred că poate spune cineva că am făcut vreo presiune. Sufleteşte sunt alături de ei, dar întotdeauna am spus, calea dialogului este cea mai bună, să vedem ce se poate face. Toată activitatea noastră, aşa cum foarte bine ştiţi, s-au făcut eforturi extraordinar de mari anul acesta ca să facem ceea ce am relizat până acum. Haideţi să vedem, pe calea dialogului, ce putem face, ce depinde strict de mine. Aşa cum am spus şi eu, şi domnul ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea - n.red.) a reiterat chestiunea aceasta, să vedem, şi eforturi fiţi convinşi că s-au făcut de ambele părţi. De aceea am transmis, hai să vedem ce s-a întâmplat, nu e vorba de nici o presiune. Mi se pare normal, şi eu la rândul meu dacă o să mă întrebe domnul ministru cine a fost, ce a fost (la proteste – n.red.), să am o situaţie reală. Atât, altceva nimic, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, pentru AGROINFO.

AGROINFO: Aţi aflat din presă despre protestele angajaţilor APIA?

Adrian Pintea: Nu ştiam că va fi un miting. Doar ce am mai primit din ţară informaţii, pentru că există mai multe mail-uri, unul care circulă doar între centre locale, eu ca să văd toate mail-urile ar însemna să văd 50.000 (de mesaje – n.red.) pe zi. La întâlnirea cu domnul ministru (detalii AICI: EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!) nu a fost vorba că se va face vreun protest. Şi aşa cum au declarat şi colegii, că a fost un protest spontan, dacă a fost spontan, înseamnă că a fost spontan şi am cerut să am exact o situaţie clară la nivelul tuturor judeţelor, altceva nimic.

AGROINFO: Vor fi sancţionaţi în vreun fel angajaţii APIA care au protestat?

Adrian Pintea: Nu, nici nu a fost vorba de aşa ceva.

daea-noaptea-apia_b

Vă reamintim ce au spus angajaţii APIA după prima zi de proteste: EXCLUSIV! DAEA s-a DUS la APIA Olt la INTIMIDARE! Asta, deşi ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că s-a dus la APIA Olt "cu ocazia...fişei postului”. Eu umblu prin ţară, de aici merg în altă parte. Acesta este traseul meu, de a vedea la faţa locului cum se desfăşoară activitatea. Am venit joi, în jurul orei 15.00, am vrut să văd dacă colegii sunt în dispozitivul de lucru. Nu protestele m-au adus pe mine aici, ci interesul pentru a merge treaba în ţară, a declarat Daea, după ce a petrecut trei ore la APIA Olt.

MITING AL ANGAJAŢILOR APIA LA BUCUREŞTI, MIERCURI, 22 NOIEMBRIE

Angajaţii APIA din ţară au anunţat că vor continua protestele până când Ministerul Agriculturii şi Guvernul vor adopta o soluţie concretă prin care să nu le scadă salariile. Miercuri, 22 noiembrie 2017, între orele 11.00 şi 14.00, angajaţii APIA vor picheta sediul Ministerului Agriculturii. Mitingul organizat de Federaţia Sindicatelor din APIA are susţinerea Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA.

Foto: Ministrul Petre Daea în sediul APIA Central în noaptea de duminică spre luni, 15/16 octombrie 2017, când a început plata avansului din subvenţii către fermieri


Vizualizat: 7800 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL AGRICULTURII, TESTAT POZITIV cu NOUL CORONAVIRUS!

MINISTRUL AGRICULTURII, TESTAT POZITIV cu NOUL CORONAVIRUS!

27 noiembrie 2020 - 02:40

COVID-19 LA VÂRFUL MADR. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunţat, joi seara, că este infectat cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

26 noiembrie 2020 - 09:48

COMUNICAT ANSVSA. În cadrul programului de audit planificat al Direcției Generale Sănătate și Siguranță Alimentară (DG Sănătate și Siguranță Alimentară) se va desfășura, în perioada 7-16 decembrie 2020, în sistem videoconferință, Misiunea de audit a Comisiei Europene (DG-SANTE)/2020-6934. Obiectivul principal al auditului este evaluarea controalelor oficiale privind siguranța laptelui și a produselor din lapte efectuate de către autoritățile competente din România.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

26 noiembrie 2020 - 07:16

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele obligatorii în decembrie 2020 pentru depunerea unor documente pentru plata subvențiilor pe hectar aferente acestui an. Cuantumul acestor subvenții ajunge și la peste 500 de euro pe hectar. Fermierii trebuie să țină seama de aceste termene limită pentru a se califica la plata subvențiilor APIA. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile furnizate nouă de către APIA.

SUME MAI MARI ANUL ACESTA PENTRU PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA BOVINE!

SUME MAI MARI ANUL ACESTA PENTRU PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA BOVINE!

25 noiembrie 2020 - 16:27

SUBVENȚII APIA 2020! Plafonul total alocat anul acesta pentru plata sprijinului cuplat zootehnic a crescut cu 4.920.310 euro prin comparație cu suma totală alocată anul trecut, în 2019, pentru aceeași subvenție APIA. Astfel, anul acesta, Ministerul Agriculturii anunță, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că suma alocată pentru plata sprijinului cuplat este de 114.156.810 euro. Anul trecut, plafonul alocat a fost de 109.236.500 euro.

CUANTUM SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC PENTRU ANUL 2020!

CUANTUM SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC PENTRU ANUL 2020!

25 noiembrie 2020 - 15:43

ANUNȚ ASTĂZI MINISTERUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 25 noiembrie 2020, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că au fost stabilite sumele pentru plata sprijinului cuplat zootehnic, aferent anului de cerere 2020.

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE OVINE DEALU NEGRU: REALIZĂM CU ADEVĂRAT SELECȚIA LA RASA ȚURCANĂ ALBĂ 100% DE LAPTE!

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE OVINE DEALU NEGRU: REALIZĂM CU ADEVĂRAT SELECȚIA LA RASA ȚURCANĂ ALBĂ 100% DE LAPTE!

25 noiembrie 2020 - 13:03

VOCEA CRESCĂTORULUI. Asociația Județeană a Crescătorilor Montani de Ovine Dealu Negru, Bistrița Năsăud, spune că realizează cu adevărat selecția la Țurcana Albă 100% de lapte și nu poate fi suspectată că membrii ei ar fi încasat în mod fraudulos sprijinul cuplat la ovine. AJCMO Dealu Negru a transmis către AGROINFO câteva precizări.

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ A ÎNCEPUT PLATA AJUTORULUI DE STAT ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ A ÎNCEPUT PLATA AJUTORULUI DE STAT ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR!

25 noiembrie 2020 - 10:47

SUBVENȚII APIA! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna octombrie, aferente serviciilor prestate în luna septembrie și trimestrul al III-lea 2020.

FERMIER: CRESC 52 DE VACI ȘI NU PRIMESC UN EURO SUBVENȚIE DE LA APIA DIN CAUZA DATEI DE REFERINȚĂ!

FERMIER: CRESC 52 DE VACI ȘI NU PRIMESC UN EURO SUBVENȚIE DE LA APIA DIN CAUZA DATEI DE REFERINȚĂ!

25 noiembrie 2020 - 09:59

MESAJE DE LA FERMIERI! AGROINFO a primit mesajul unui crescător de bovine supărat că nici acum, prin schimbarea datei istorice, de referință, la bovine, el nu va beneficia de ajutorul național tranzitoriu, subvenție achitată de la bugetul de stat și care depinde de această dată de referință.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
George Catalin
|
11. 19, 2017. Sunday 20:20
Director general lipsit de personalitate si verticalitate. Minti cu nerusinare. Dacă ai fi vrut sa sti cât câți dintre colegii tai au protestat, trebuia să soliciti numeric numarul si nu nominal. Nu iti este rusine sa vorbesti de lipsa dialogului cand tu si cu ministrul refuzați dialogul. Ia atitudine, fi in primul rand coleg cu subordonații tai si doar apoi sef.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii