Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV. ANGAJAŢI APIA, SFĂTUIŢI să RENUNŢE la PROTESTE şi AMENINŢAŢI cu RESTRUCTURĂRI!

Publicat: 19 noiembrie 2017 - 19:47
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

LISTE CU PREZENŢA LA PROTESTE, „SFATURI” ŞI AMENINŢĂRI. Sunt o parte dintre urmările protestelor angajaţilor APIA împotriva scăderii salariilor, din 16 şi 17 noiembrie 2017. Urmează un miting la Bucureşti, pe 22 noiembrie.

Am fost sfătuiţi, de anumiţi şefi, că ar fi mai bine să nu ieşim! Centrele locale au fost ameninţate să nu vină, altfel, de la 1 ianuarie vor fi restructurări, ne-a transmis un angajat al APIA. Nu peste tot a fost aşa, dar sunt şi astfel de cazuri.

DIRECTORUL GENERAL al APIA LE-A CERUT ANGAJAŢILOR LISTA cu TOŢI PARTICIPANŢII la PROTESTE!

Având în vedere apariţia în mass-media românească a unor informaţii cu privire la întreruperea lucrului în centrele judeţene ale APIA în data de 16.11.2017, în intervalul de timp 9.00 - 12.00, vă rugăm să ne comunicaţi în regim de urgenţă următoarele:
- lista persoanelor care au întrerupt programul normal de lucru în intervalul şi data menţionată mai sus;
- modalitatea prin care a fost întreruptă activitatea în timpul programului;
- dacă a fost afectat fluxul normal de lucru pentru pregătirea ţi autorizarea dosarelor de plată în intervalul menţionat.

Este ordinul pe care l-au primit, în scris, toate centrele judeţene APIA din ţară, vineri, 17 noiembrie 2017, după ce joi, 16 noiembrie, peste 3.000 de angajaţi APIA din centrele judeţene şi locale au protestat, cerând să nu le fie reduse salariile, de la 1 ianuarie 2018. Angajaţii APIA din centrele judeţene şi locale nu solicită măriri de salarii, ci să fie salarizaţi după aceeaşi grilă ca angajaţii din APIA Centrală şi să nu le scadă salariile de la începutul anului viitor. După noua lege a salarizării, angajaţii APIA din teritoriu vor avea salarii mai mici cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei, începând din 2018, potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu.

Detalii AICI: EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

APIA, în STRADĂ! PESTE 3.000 DE ANGAJAŢI DIN TOATĂ ŢARA ÎŞI ÎNTRERUP ACTIVITATEA JOI, 16 NOIEMBRIE!

Da, eu am transmis-o (adresa prin care solicita lista persoanelor care au protestat pe 16 noiembrie – n.red.) la toate centrele judeţene, pentru că mi se pare normal să ştiu ce se întâmplă. Am văzut că s-a scris că se fac presiuni. Nu cred că poate spune cineva că am făcut vreo presiune. Sufleteşte sunt alături de ei, dar întotdeauna am spus, calea dialogului este cea mai bună, să vedem ce se poate face. Toată activitatea noastră, aşa cum foarte bine ştiţi, s-au făcut eforturi extraordinar de mari anul acesta ca să facem ceea ce am relizat până acum. Haideţi să vedem, pe calea dialogului, ce putem face, ce depinde strict de mine. Aşa cum am spus şi eu, şi domnul ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea - n.red.) a reiterat chestiunea aceasta, să vedem, şi eforturi fiţi convinşi că s-au făcut de ambele părţi. De aceea am transmis, hai să vedem ce s-a întâmplat, nu e vorba de nici o presiune. Mi se pare normal, şi eu la rândul meu dacă o să mă întrebe domnul ministru cine a fost, ce a fost (la proteste – n.red.), să am o situaţie reală. Atât, altceva nimic, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, pentru AGROINFO.

AGROINFO: Aţi aflat din presă despre protestele angajaţilor APIA?

Adrian Pintea: Nu ştiam că va fi un miting. Doar ce am mai primit din ţară informaţii, pentru că există mai multe mail-uri, unul care circulă doar între centre locale, eu ca să văd toate mail-urile ar însemna să văd 50.000 (de mesaje – n.red.) pe zi. La întâlnirea cu domnul ministru (detalii AICI: EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!) nu a fost vorba că se va face vreun protest. Şi aşa cum au declarat şi colegii, că a fost un protest spontan, dacă a fost spontan, înseamnă că a fost spontan şi am cerut să am exact o situaţie clară la nivelul tuturor judeţelor, altceva nimic.

AGROINFO: Vor fi sancţionaţi în vreun fel angajaţii APIA care au protestat?

Adrian Pintea: Nu, nici nu a fost vorba de aşa ceva.

daea-noaptea-apia_b

Vă reamintim ce au spus angajaţii APIA după prima zi de proteste: EXCLUSIV! DAEA s-a DUS la APIA Olt la INTIMIDARE! Asta, deşi ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că s-a dus la APIA Olt "cu ocazia...fişei postului”. Eu umblu prin ţară, de aici merg în altă parte. Acesta este traseul meu, de a vedea la faţa locului cum se desfăşoară activitatea. Am venit joi, în jurul orei 15.00, am vrut să văd dacă colegii sunt în dispozitivul de lucru. Nu protestele m-au adus pe mine aici, ci interesul pentru a merge treaba în ţară, a declarat Daea, după ce a petrecut trei ore la APIA Olt.

MITING AL ANGAJAŢILOR APIA LA BUCUREŞTI, MIERCURI, 22 NOIEMBRIE

Angajaţii APIA din ţară au anunţat că vor continua protestele până când Ministerul Agriculturii şi Guvernul vor adopta o soluţie concretă prin care să nu le scadă salariile. Miercuri, 22 noiembrie 2017, între orele 11.00 şi 14.00, angajaţii APIA vor picheta sediul Ministerului Agriculturii. Mitingul organizat de Federaţia Sindicatelor din APIA are susţinerea Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA.

Foto: Ministrul Petre Daea în sediul APIA Central în noaptea de duminică spre luni, 15/16 octombrie 2017, când a început plata avansului din subvenţii către fermieri


Vizualizat: 7777 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
George Catalin
|
11. 19, 2017. Sunday 20:20
Director general lipsit de personalitate si verticalitate. Minti cu nerusinare. Dacă ai fi vrut sa sti cât câți dintre colegii tai au protestat, trebuia să soliciti numeric numarul si nu nominal. Nu iti este rusine sa vorbesti de lipsa dialogului cand tu si cu ministrul refuzați dialogul. Ia atitudine, fi in primul rand coleg cu subordonații tai si doar apoi sef.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii