ÎN PRIMUL RÂND E LAPTE ȘI ÎN AL DOILEA RÂND, E SUFICIENT! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost ASTĂZI la lansarea brandului 100% românesc, Lapte cu caimac. Fabrica a fost deschisă de unul dintre cei mai mari crescători de bovine din România, Nicușor Șerban, dar de afacere se va ocupa fiica acestuia.
După ce a ciocnit un pahar cu lapte adevărat, neprocesat, lăsat să aibă caimacul delicios, ministrul agriculturii a spus câteva vorbe de duh în stilu-i lingvistic care l-a consacrat deja.
În primul rând, e lapte, în al doilea rând, vreau să vă spun că este și suficient. Este inedit, dar plăcut. Este tot timpul bun acolo unde este produs. Aici se realizează, este un produs autentic al fermierilor care muncesc. Un pahar de apă.. (s-a corectat imediat nr.r.) un pahar de lapte. Mă gândesc că afară apă nu este, dar totuși lapte e aici, a spus șeful de la Agricultură.
Astăzi, 12 iunie, a fost lansat brandul Lapte cu caimac al fermierului Nicușor Șerban, care administrează ferma de vaci de lapte, rasa Holstein, Agroserv Mariuţa, din Drăgoești, judeţul Ialomiţa.
Laptele produs la Lăptăria cu caimac este cât mai aproape de cel proaspăt de vacă, păstrând caimacul, care este semnul excelenței, tot ceea ce e mai bun dintr-un produs. Este pojghița sau stratul de grăsime, formate după fierberea laptelui. Caimacul protejează laptele de contactul cu aerul și este un indicator al laptelui integral. Astfel, laptele comercializat sub acest brand este minim procesat, păstrând gradul de grăsime. Ambalajul este din sticlă, atât pentru lapte, cât și pntru iaurt. În acest moment, Nicușor Șerban poate să spună că deține două dintre verigile lanțului integrat, producția și procesarea. De fabrică se vor ocupa fiica fermierului, Mădălina Cocan și soțul acesteia, Adrian Cocan.
Fabrica de lactate a fermierului este construită cu finanțare europeană nerambursabilă.
Valoarea totală eligibilă a proiectului Înființarea unei capacități de colectare și procesare a laptelui Agroserv Măriuța este de 4.925.239 euro, din care 2.462.619 euro reprezintă finanțare publică prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2020, iar 2.462.620 euro este cofinanțarea privată a beneficiarului.
Brandurile Lăptăria cu Caimac şi Lapte de la vacă Ferma Drăgoeşti sunt deja înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).
CITEȘTE ȘI: UN MARE FERMIER ROMÂN LANSEAZĂ BRANDUL 100% ROMÂNESC LĂPTĂRIA CU CAIMAC!