Adama
Vinasa Rompak

AVERTISMENTUL UNUI MARE FERMIER ROMÂN: TREZIȚI-VĂ, ROMÂNI!

Publicat: 27 mai 2018 - 20:24
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

STRĂINII AU CUMPĂRAT ȘI PĂMÂNT ȘI APĂ! Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari fermieri din România, președintele Combinatului Agroindustrial Curtici, județul Arad, avertizează că străinii au cumpărat atât de mult pământ în Ardeal încât există riscul să se rupă această parte a țării de Româna. Pe lângă pământ, străinii au cumpărat și apa.

Prima dată am început cu Cioloș (Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României, fost comisar European pentru Agricultură n.r.). M-am dus personal la Măria-Sa, am așteptat 35 de minute pentru că era într-o discuție și, bineînțeles, că mi-a tras o minciună frumoasă în care spune așa: Domnule Muscă - era în mijlocul verii - uite, toată legea este făcută (legea vânzării terenurilor agricole n.r.), când vine Parlamentul am băgat legea, am votat-o, am trecut legea și gata se oprește vânzarea pământului către străini. Adică, în ce sens? Precum în alte țări din Uniunea Europeană, să se pună talpă, să se înăsprească puțin. musca-farm-food_b

Că zic unii: ce ai cu pământul că nu se duce pământul din țară. Nu se duce pământul din țară, dar profitul sigur se duce din țară afară. Firmele care sunt aici nu produc și nu vând grâu la brutăria mea, tot îl scot afară, firme din Franța, din Germania de unde sunt, scot grâul și-l vând cu 80 de bani/kg, cu un leu, să nu-mi fraieri și să zicem că nu știm ce se întâmplă. Profitul nu mai rămâne și nu mai rămân bani ca să investim în țara românească, să ne facem treburile. Nu s-a făcut (legea vânzării terenurilor agricole n.r.).

Au venit guvernele actuale, trei câte au fost, și am avut aceeași discuție: Domnilor, faceți legea cât mai repede. În 2017, s-a discutat cu cei care sunt în funcție și astăzi: Haideți, domle, scoateți legea vânzării pământului. A trecut încă un an din mijlocul verii 2017 și până acum și tot nu s-a scos. Parlamentul țării ce face?!

Parlamentul țării parcă ar fi împotriva agriculturii și o să vă spun și de ce. În Ungaria, nu numai vânzarea pământului către cetățenii străini este interzisă, ci și arendarea pământului către alte firme sau alte persoane străine de Ungaria este interzisă. Cine a făcut de așa manieră, statul maghiar le va despăgubi pe persoanele fizice sau juridice și pământul rămâne să-l exploateze ungurii.

Oameni buni, nu am nimic cu ungurii, lucrez cu ungurii, am angajați unguri, lucrăm foarte bine, nu avem nicio problemă, nu sunt nici șovin, nici naționalist, de niciun fel. Dar de ce să nu plătim cu aceeași monedă?! De ce să nu fie scorul de 1 la 1. Adică, el nu-mi dă voie mie să mă duc să lucrez o palmă de pământ la el, iar el vine și cumpără la noi cât vrea el și mai ales în Ardeal. Și cu bătaie lungă, haideți să nu fim naivi, trebuie să ne trezim! Cumpără tot ce vrea! A cumpărat 4 hectare inclusiv la Lacul Roșu. Ce suntem?! Mămăliga românească nu mai explodează niciodată?!

Au venit și au cumpărat apa. În Arad, aprovizionarea în municipiu și-n câteva localități adiacente se face din apă subterană. O apă excepțională.

Un fost președinte de Consiliu Județean, care este în pușcărie, dar nu pentru treaba asta, a vândut apă la unguri. Eu nu pot să fac un foraj, să fac irigații că nu-mi dă voie Apele Române, cu toate că avem apă acolo. Nu ne dă voie, dar să o vindem în Ungaria se poate. Pentru numele lui Dumnezeu, cât suntem de români, ce suntem?! Sigur că s-a împotmolit că atunci când trebuia să treacă peste terenurile mele nu i-am lăsat. Le-am spus: pe aici nu se trece! S-au oprit. Nu știu ce se va întâmpla, nu știu ce repercusiuni voi avea.

Nu ne dă voie să cumpărăm o palmă de pământ în Ungaria, ei au voie să cumpere toată România. Nu uitați ce vă spun acum. Tot mai des se vorbește despre ruperea Ardealului de Țara Românească. Treziți-vă, români! Nu e întâmplător ce vă spun. Sunt vorbe de culise. Nu sunt vorbe care se spun doar la noi în țară, se vorbesc și în afara țării, a declarat Dimitrie Muscă, la o conferință organizată la începutul lunii mai, la Poiana Brașov, de Federația Națională Pro Agro.

Fermierul exploatează 7.650 ha în județul Arad, deține 2.200 de capete de vaci de lapte și de carne, are 40.000 porci și până la sfârșitul anului spune că va inaugura încă un complex de 10.000 de capete de porci.

Noua lege a vânzării terenurilor agricole a fost votată, săptămâna trecută, de Senat. Proiectul de lege urmează să fie supus dezbaterii și votului în Camera Deputaților care este for decizional.

În textul de lege propus de parlamentarii PSD se precizează: ″în vederea consolidării pieţei funciare româneşti, măsurile preconizate a fi aplicate prin prezentul proiect de lege vizează: stabilirea ordinii de preempţiune astfel: coproprietari şi rude până la gradul I; arendaşi; statul român prin Agenţia Domeniilor Statului şi proprietari de terenuri agricole vecini”.

Un amendament propus de parlamentarii UDMR susține schimbarea ordinii preemptorilor la cumpărare, vecinii urmând să fie înaintea statului. INTEGRAL AICI!

Fermierii români susțin că modificările făcute la legea vânzării terenurilor agricole sunt în dezavantajul fermierilor români și decât așa o lege, mai bine să fie lăsată vechea formă, a spus Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).



Vizualizat: 8718 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Geno
|
05. 27, 2018. Sunday 23:37
Străinii cumpara ferme mari, trebuie favorizare fermele mici!
Avem putini tineri fermieri, lucru anormal in statele dezvoltate, deoarece fermele mari devin foarte mari, iar cei care doresc sa înceapă o afacere in agricultura nu au șanse in lupta cu dinozaurii!
Mai bine 10 fermieri mici cu câte 300ha decât unul cu 3000ha. Vom avea 10 familii fericite, nu una și 9 slugi!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii