Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

AVERTISMENTUL UNUI MARE FERMIER ROMÂN: TREZIȚI-VĂ, ROMÂNI!

Publicat: 27 mai 2018 - 20:24
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

STRĂINII AU CUMPĂRAT ȘI PĂMÂNT ȘI APĂ! Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari fermieri din România, președintele Combinatului Agroindustrial Curtici, județul Arad, avertizează că străinii au cumpărat atât de mult pământ în Ardeal încât există riscul să se rupă această parte a țării de Româna. Pe lângă pământ, străinii au cumpărat și apa.

Prima dată am început cu Cioloș (Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României, fost comisar European pentru Agricultură n.r.). M-am dus personal la Măria-Sa, am așteptat 35 de minute pentru că era într-o discuție și, bineînțeles, că mi-a tras o minciună frumoasă în care spune așa: Domnule Muscă - era în mijlocul verii - uite, toată legea este făcută (legea vânzării terenurilor agricole n.r.), când vine Parlamentul am băgat legea, am votat-o, am trecut legea și gata se oprește vânzarea pământului către străini. Adică, în ce sens? Precum în alte țări din Uniunea Europeană, să se pună talpă, să se înăsprească puțin. musca-farm-food_b

Că zic unii: ce ai cu pământul că nu se duce pământul din țară. Nu se duce pământul din țară, dar profitul sigur se duce din țară afară. Firmele care sunt aici nu produc și nu vând grâu la brutăria mea, tot îl scot afară, firme din Franța, din Germania de unde sunt, scot grâul și-l vând cu 80 de bani/kg, cu un leu, să nu-mi fraieri și să zicem că nu știm ce se întâmplă. Profitul nu mai rămâne și nu mai rămân bani ca să investim în țara românească, să ne facem treburile. Nu s-a făcut (legea vânzării terenurilor agricole n.r.).

Au venit guvernele actuale, trei câte au fost, și am avut aceeași discuție: Domnilor, faceți legea cât mai repede. În 2017, s-a discutat cu cei care sunt în funcție și astăzi: Haideți, domle, scoateți legea vânzării pământului. A trecut încă un an din mijlocul verii 2017 și până acum și tot nu s-a scos. Parlamentul țării ce face?!

Parlamentul țării parcă ar fi împotriva agriculturii și o să vă spun și de ce. În Ungaria, nu numai vânzarea pământului către cetățenii străini este interzisă, ci și arendarea pământului către alte firme sau alte persoane străine de Ungaria este interzisă. Cine a făcut de așa manieră, statul maghiar le va despăgubi pe persoanele fizice sau juridice și pământul rămâne să-l exploateze ungurii.

Oameni buni, nu am nimic cu ungurii, lucrez cu ungurii, am angajați unguri, lucrăm foarte bine, nu avem nicio problemă, nu sunt nici șovin, nici naționalist, de niciun fel. Dar de ce să nu plătim cu aceeași monedă?! De ce să nu fie scorul de 1 la 1. Adică, el nu-mi dă voie mie să mă duc să lucrez o palmă de pământ la el, iar el vine și cumpără la noi cât vrea el și mai ales în Ardeal. Și cu bătaie lungă, haideți să nu fim naivi, trebuie să ne trezim! Cumpără tot ce vrea! A cumpărat 4 hectare inclusiv la Lacul Roșu. Ce suntem?! Mămăliga românească nu mai explodează niciodată?!

Au venit și au cumpărat apa. În Arad, aprovizionarea în municipiu și-n câteva localități adiacente se face din apă subterană. O apă excepțională.

Un fost președinte de Consiliu Județean, care este în pușcărie, dar nu pentru treaba asta, a vândut apă la unguri. Eu nu pot să fac un foraj, să fac irigații că nu-mi dă voie Apele Române, cu toate că avem apă acolo. Nu ne dă voie, dar să o vindem în Ungaria se poate. Pentru numele lui Dumnezeu, cât suntem de români, ce suntem?! Sigur că s-a împotmolit că atunci când trebuia să treacă peste terenurile mele nu i-am lăsat. Le-am spus: pe aici nu se trece! S-au oprit. Nu știu ce se va întâmpla, nu știu ce repercusiuni voi avea.

Nu ne dă voie să cumpărăm o palmă de pământ în Ungaria, ei au voie să cumpere toată România. Nu uitați ce vă spun acum. Tot mai des se vorbește despre ruperea Ardealului de Țara Românească. Treziți-vă, români! Nu e întâmplător ce vă spun. Sunt vorbe de culise. Nu sunt vorbe care se spun doar la noi în țară, se vorbesc și în afara țării, a declarat Dimitrie Muscă, la o conferință organizată la începutul lunii mai, la Poiana Brașov, de Federația Națională Pro Agro.

Fermierul exploatează 7.650 ha în județul Arad, deține 2.200 de capete de vaci de lapte și de carne, are 40.000 porci și până la sfârșitul anului spune că va inaugura încă un complex de 10.000 de capete de porci.

Noua lege a vânzării terenurilor agricole a fost votată, săptămâna trecută, de Senat. Proiectul de lege urmează să fie supus dezbaterii și votului în Camera Deputaților care este for decizional.

În textul de lege propus de parlamentarii PSD se precizează: ″în vederea consolidării pieţei funciare româneşti, măsurile preconizate a fi aplicate prin prezentul proiect de lege vizează: stabilirea ordinii de preempţiune astfel: coproprietari şi rude până la gradul I; arendaşi; statul român prin Agenţia Domeniilor Statului şi proprietari de terenuri agricole vecini”.

Un amendament propus de parlamentarii UDMR susține schimbarea ordinii preemptorilor la cumpărare, vecinii urmând să fie înaintea statului. INTEGRAL AICI!

Fermierii români susțin că modificările făcute la legea vânzării terenurilor agricole sunt în dezavantajul fermierilor români și decât așa o lege, mai bine să fie lăsată vechea formă, a spus Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).Vizualizat: 7851 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

04 iulie 2020 - 14:47

DE CE NU ARE ÎNCREDERE FERMIERUL ROMÂN ÎN ASOCIERE? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a identificat patru cauze ale neîncrederii fermierilor români în asociere. Printre acestea se află și unii dintre liderii fermierilor care și-au folosit poziția doar pentru propriile interese sau pentru cele ale unui grup restrâns de fermieri. Șeful MADR a adăugat că trebuie muncit la înlăturarea acestor cauze, pentru că asocierea este singura șansă a fermierilor mici din România.

AJUTOR DE 300.000 DE EURO PENTRU UN ABATOR!

AJUTOR DE 300.000 DE EURO PENTRU UN ABATOR!

04 iulie 2020 - 14:05

ANUNȚ MINISTRUL AGRICULTURII. În această lună va fi lansată o măsură de finanțare pentru zona montană, construirea de abatoare. Măsura beneficiază de un buget de 12 milioane de euro, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, ministrul agriculturii, Adrian Oros. Suma pe care o poate obține un fermier sau o cooperativă este de maxim 300.000 de euro pentru un proiect.

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

04 iulie 2020 - 13:14

NU MAI VREM LAPTE DIN UNGARIA ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA. Sprijinul financiar acordat fermierilor prin intermediul Programului european lapte, fructe, legume în școli nu ajunge la fermieri. Licitațiile sunt câștigate de firme care aduc, de exemplu, lapte din Ungaria ca să-l livreze școlilor din România. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, că se va schimba legea astfel încât primăriile să cumpere laptele, fructele, legumele, care trebuie livrate în școli, de la fermele locale.

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

04 iulie 2020 - 12:16

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, în acest moment, sunt elaborate acte pentru scheme de sprijin acordate fermierilor și crescătorilor de animale. Ajutorul de criză va fi achitat către fermieri și crescători până la sfârșitul lunii octombrie 2020, a anunțat șeful de la Agricultură.

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

04 iulie 2020 - 11:45

LEGE ADOPTATĂ! Legea privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe, adoptată de Parlamentul României, în urmă cu circa o săptămână, stabilește amenzi pentru cei care transportă animale vii și nu respectă regulile impuse de lege. AGROINFO vă pune la dispoziție lista amenzilor.

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iulie 2020 - 07:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând din 02 iulie 2020 efectuează plățile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie a anului 2020.

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

02 iulie 2020 - 17:19

LEGEA BUNĂSTĂRII ANIMALELOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi că a solicitat o modificare la Legea bunăstării animalelor pe timpul transportului, adoptată de Parlament. Concret, în lege trebuie să apară că nu este permis transportul animalelor pe timpul caniculei, la o temperatură mai mare de 30 de grade. Șeful MADR a adăugat că a negociat cu țările arabe exportul de carcase și carne, nu de animale vii.

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

02 iulie 2020 - 16:49

LEGEA CARE LOVEȘTE ÎN CRESCĂTORII DE ANIMALE! Legea mirosurilor, adoptată de Parlament, va da ocazia multor primari, care nu au cerut avize de mediu când au dat autorizații de construcții, să-i execute pe fermieri și să le închidă fermele. Ceea ce nu este corect, de aceea am cerut ca legea să fie întoarsă, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. El a adăugat că zona fermelor a fost invadată de construcții pentru care nu s-a cerut aviz de mediu.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Geno
|
05. 27, 2018. Sunday 23:37
Străinii cumpara ferme mari, trebuie favorizare fermele mici!
Avem putini tineri fermieri, lucru anormal in statele dezvoltate, deoarece fermele mari devin foarte mari, iar cei care doresc sa înceapă o afacere in agricultura nu au șanse in lupta cu dinozaurii!
Mai bine 10 fermieri mici cu câte 300ha decât unul cu 3000ha. Vom avea 10 familii fericite, nu una și 9 slugi!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii