KWS+
ipso

UN MIC GRUP DE OIERI, CU PRIVILEGII MARI, IAR RESTUL OIERILOR...DUMNEZEU CU MILA!

Publicat: 27 iunie 2018 - 19:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DAEA A AFLAT DESPRE NECAZURILE OIERILOR! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a înțeles că este nevoie urgentă de măsuri imediate pentru sectorul ovine. Altfel, în oieritul din România vor fi două clase de crescători de ovine. Una restrânsă și bogată, plină de privilegii, care va beneficia de cea mai mare subvenție și alta, numeroasă, săracă și fără privilegii.

Asociația Agricolă Țara Loviștei, cu peste 500 de membri, crescători de ovine, a fost unul dintre organizatorii evenimentului Alege Oaia, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Slatina. Asociația oierilor a transmis către AGROINFO o scrisoare în care dezvăluie discuțiile pe care le-a avut ministrul agriculturii cu oierii în ferma unuia dintre crescătorii de ovine din județul Olt.

Parteneri la organizarea campaniei ALEGE OAIA, din data de 23 iunie 2018 de la Slatina, au fost oierii din județul Olt, membri ai Asociației agricole “ȚARA LOVIȘTEI”. Faptul ca dl. ministru Petre Daea a fost in mijlocul nostru ne-a oferit prilejul să-i aducem la cunostință și lucruri bune din oierit, dar și multele probleme și piedici și chiar să identificăm, la fața locului, și unele modalități de rezolvare. Ceea ce s-a întâmplat la Slatina nu a fost o “baie de mulțime” (referire la un articol apărut pe site-ul adevărul.ro n.r.). A fost un prilej mult așteptat, care a făcut ca la fiecare stand cu produse sș apoi la fiecare boxă cu animale să se discute diferite situații din sectorul zootehnic. Oierii au fost ascultați cu seriozitate și fără grabă. Nu este adevărat ce v-a sugerat “sursa dvs.” că s-a strigat (referire la același articol apărut pe site-ul adevărul.ro unde se spunea că la venirea lui Daea, unii ar fi spus că e mai ceva decât vizita lui Ceaușescu n.r.). Am fost acolo și nu am auzit așa ceva. Dl. ministru a stat departe de oieri, doar în momentele cât a fost înconjurat de presă pentru un interviu. 

daea-oieri-olt_b

În aceiasi zi, a mai avut loc o întâlnire a domnului ministru cu oierii din Oltenia, la ferma lui Alexandru Năstase, unul din fermierii harnici din Olt. Acolo, după vizitarea fermei, s-a discutat, printre alte probleme, și situația arzătoare și la ordinea zilei a achiziționării berbecilor cu origine. Dl. ministru a ascultat cu atenție, a înțeles foarte bine că oierii au dreptate și a fost de acord că, dacă nu se iau măsuri urgente, din toamnă vor rămâne în COP (controlul oficial al performanțelor/producțiilor n.r.) și inclusiv la SCZ (sprijinul cuplat zootehnic, cea mai mare subvenție la ovine n.r.), circa 70% din efectivele de acum și ceea ce s-a realizat cu mari eforturi, în ultimii 3 ani, se va distruge. Dl. ministru a înțeles că, dacă nu se intervine urgent prin măsuri adecvate, din 2019 vom avea în România un mic grup de oieri cu mari privilegii, iar restul oierilor… Dumnezeu cu mila.

Precizăm că organizarea evenimentului ALEGE OAIA din Slatina nu a avut nici o legatura cu persoanele din IMAGINE (fotografii apărute în presă cu oierii care l-ar fi așteptat în zadar pe ministrul agriculturii n.r.), care… probabil au venit la Slatina pentru a vedea că și oierii din Olt sunt capabili să fie parteneri in organizarea unui eveniment deosebit și care le-a oferit prilejul să-și prezinte cu mândrie cele mai frumoase animale și cele mai bune produse.

ALEGE OAIA și promovarea consumului cărnii de oaie în România este o inițiativă care trebuie privită cu seriozitate și care în timp își va dovedi oportunitatea.

Asociația Agricolă Țara Loviștei

CITEȘTE ȘI: ALEGE OAIA! DE CE SUNT SUPĂRAȚI CRESCĂTORII DE OVINE, DOMNULE DAEA?

Vizualizat: 4661 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SE SCHIMBĂ ANUL ACESTA! LEGE DIN AGRICULTURĂ CU IMPACT LA SUBVENȚIILE APIA!

SE SCHIMBĂ ANUL ACESTA! LEGE DIN AGRICULTURĂ CU IMPACT LA SUBVENȚIILE APIA!

25 ianuarie 2021 - 11:39

URGENȚE MADR! Până la finele anului aş vrea să avem o Lege a arendei în care proprietarul să fie beneficiarul unei arende corecte, iar cel care lucrează terenul să fie singurul beneficiar al subvenţiilor, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-un interviu acordat Agerpres.

OFICIAL! SUMELE PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

OFICIAL! SUMELE PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

25 ianuarie 2021 - 11:05

SITUAȚIA PLĂȚILOR. Prin Politica Agricolă și Politica de Coeziune au intrat în România, până la data de 31 decembrie 2020, 15,53 de miliarde de euro. La această sumă se adaugă 7,92 miliarde de euro plățile directe către fermieri, anunță Ministerul Fondurilor Europene.

AJUTOARE PE CARE LE PUTEȚI CERE ANUL ACESTA! PRIMA LISTĂ A MĂSURILOR ANUNȚATĂ DE MINISTRUL AGRICULTURII!

AJUTOARE PE CARE LE PUTEȚI CERE ANUL ACESTA! PRIMA LISTĂ A MĂSURILOR ANUNȚATĂ DE MINISTRUL AGRICULTURII!

25 ianuarie 2021 - 09:41

PLĂȚI PENTRU FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat o primă listă a măsurilor de dezvoltare rurală, Pilonul 2, care vor putea fi accesate de fermierii români anul acesta și anul viitor. Șeful MADR a precizat și bugetul propus pentru fiecare măsură. Lista va fi definitivă după discuțiile cu asociațiile fermierilor și crescătorilor de animale.

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

24 ianuarie 2021 - 22:23

SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! Situația acordării subvențiilor pentru fermele de animale este, în acest an, pe lista urgențelor Ministerului Agriculturii. Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-un interviu acordat Agerpres.

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

24 ianuarie 2021 - 21:52

DESPĂGUBIRI FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat într-un interviu Agerpres când vor primi fermierii banii pentru culturile de primăvară şi ce restanţe mai sunt pentru cele însămânţate în toamnă lui 2019.

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

24 ianuarie 2021 - 21:33

BANI PENTRU MICII FERMIERI! Bugetul alocat, pentru anii 2021-2022, pentru dezvoltarea fermelor mici, submăsura 6.3, este de până la 90 de milioane de euro, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros.

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

24 ianuarie 2021 - 21:06

REGULI CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că bugetul alocat în 2021-2022 pentru sprijinul acordat tinerilor fermieri care se instalează ca șefi de exploatației agricolă este de până la 100 de milioane de euro. În același timp, șeful MADR spune că se vor schimba anul acesta regulile pentru că acești bani sunt prea ușor de fraudat.

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

24 ianuarie 2021 - 20:43

BANI PENTRU FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că suma alocată anul acesta pentru ajutoarele de minimis destinate fermierilor și crescătorilor de animale este de 88 de milioane de euro.

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

24 ianuarie 2021 - 20:03

ALERTĂ! Autoritățile sanitar veterinare din Sibiu sunt în alertă maximă după ce a fost confirmat focar de pestă porcină africană în orașul Avrig la cea mai mare fermă din județ. Potrivit estimărilor, peste 28 de mii de animale urmează să fie incinerate, iar în zona s-au instituit măsuri speciale de limitare a circulației animalelor, prin decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu, informează Prefectura Sibiu.

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Înainte de masă

Înainte de masă
Părintele îl întreabă pe un enoriaş: Detalii