Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

UN MIC GRUP DE OIERI, CU PRIVILEGII MARI, IAR RESTUL OIERILOR...DUMNEZEU CU MILA!

Publicat: 27 iunie 2018 - 19:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DAEA A AFLAT DESPRE NECAZURILE OIERILOR! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a înțeles că este nevoie urgentă de măsuri imediate pentru sectorul ovine. Altfel, în oieritul din România vor fi două clase de crescători de ovine. Una restrânsă și bogată, plină de privilegii, care va beneficia de cea mai mare subvenție și alta, numeroasă, săracă și fără privilegii.

Asociația Agricolă Țara Loviștei, cu peste 500 de membri, crescători de ovine, a fost unul dintre organizatorii evenimentului Alege Oaia, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Slatina. Asociația oierilor a transmis către AGROINFO o scrisoare în care dezvăluie discuțiile pe care le-a avut ministrul agriculturii cu oierii în ferma unuia dintre crescătorii de ovine din județul Olt.

Parteneri la organizarea campaniei ALEGE OAIA, din data de 23 iunie 2018 de la Slatina, au fost oierii din județul Olt, membri ai Asociației agricole “ȚARA LOVIȘTEI”. Faptul ca dl. ministru Petre Daea a fost in mijlocul nostru ne-a oferit prilejul să-i aducem la cunostință și lucruri bune din oierit, dar și multele probleme și piedici și chiar să identificăm, la fața locului, și unele modalități de rezolvare. Ceea ce s-a întâmplat la Slatina nu a fost o “baie de mulțime” (referire la un articol apărut pe site-ul adevărul.ro n.r.). A fost un prilej mult așteptat, care a făcut ca la fiecare stand cu produse sș apoi la fiecare boxă cu animale să se discute diferite situații din sectorul zootehnic. Oierii au fost ascultați cu seriozitate și fără grabă. Nu este adevărat ce v-a sugerat “sursa dvs.” că s-a strigat (referire la același articol apărut pe site-ul adevărul.ro unde se spunea că la venirea lui Daea, unii ar fi spus că e mai ceva decât vizita lui Ceaușescu n.r.). Am fost acolo și nu am auzit așa ceva. Dl. ministru a stat departe de oieri, doar în momentele cât a fost înconjurat de presă pentru un interviu. 

daea-oieri-olt_b

În aceiasi zi, a mai avut loc o întâlnire a domnului ministru cu oierii din Oltenia, la ferma lui Alexandru Năstase, unul din fermierii harnici din Olt. Acolo, după vizitarea fermei, s-a discutat, printre alte probleme, și situația arzătoare și la ordinea zilei a achiziționării berbecilor cu origine. Dl. ministru a ascultat cu atenție, a înțeles foarte bine că oierii au dreptate și a fost de acord că, dacă nu se iau măsuri urgente, din toamnă vor rămâne în COP (controlul oficial al performanțelor/producțiilor n.r.) și inclusiv la SCZ (sprijinul cuplat zootehnic, cea mai mare subvenție la ovine n.r.), circa 70% din efectivele de acum și ceea ce s-a realizat cu mari eforturi, în ultimii 3 ani, se va distruge. Dl. ministru a înțeles că, dacă nu se intervine urgent prin măsuri adecvate, din 2019 vom avea în România un mic grup de oieri cu mari privilegii, iar restul oierilor… Dumnezeu cu mila.

Precizăm că organizarea evenimentului ALEGE OAIA din Slatina nu a avut nici o legatura cu persoanele din IMAGINE (fotografii apărute în presă cu oierii care l-ar fi așteptat în zadar pe ministrul agriculturii n.r.), care… probabil au venit la Slatina pentru a vedea că și oierii din Olt sunt capabili să fie parteneri in organizarea unui eveniment deosebit și care le-a oferit prilejul să-și prezinte cu mândrie cele mai frumoase animale și cele mai bune produse.

ALEGE OAIA și promovarea consumului cărnii de oaie în România este o inițiativă care trebuie privită cu seriozitate și care în timp își va dovedi oportunitatea.

Asociația Agricolă Țara Loviștei

CITEȘTE ȘI: ALEGE OAIA! DE CE SUNT SUPĂRAȚI CRESCĂTORII DE OVINE, DOMNULE DAEA?

Vizualizat: 4575 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

07 iulie 2020 - 21:19

DESPĂGUBIRI PENTRU LAPTE, CARNE. ANIMALE PLĂTITE LA PREȚUL PIEȚEI. Crescătorii de animale din România sunt despăgubiți la prețul pieței, atât pentru animalele sacrificate, cât și pentru pagubele colaterale, lapte, carne, etc. în cazul în care sacrificarea animalelor s-a făcut din cauza unor boli, anunță Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al instituției.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

FERMIER UCIS DE TAUR!

FERMIER UCIS DE TAUR!

07 iulie 2020 - 12:34

TRAGEDIE. Un taur furios a omorât luni seara un bărbat și a rănit grav un altul, animalul fiind, în cele din urmă, împușcat. S-a întâmplat la o fermă din comuna Săvădisla din județul Cluj, a confirmat pentru Mediafax primarul localității, Tamas Gebe.

S-A DUS VREMEA CÂND ȚĂRANUL ÎȘI VINDEA PORCUL DIN BĂTĂTURĂ!

S-A DUS VREMEA CÂND ȚĂRANUL ÎȘI VINDEA PORCUL DIN BĂTĂTURĂ!

07 iulie 2020 - 10:59

LEGEA PORCULUI! Țăranii pot să crească porci, dar să nu-i vândă. Țăranii pot să crească porci, dar cu respectarea unor măsuri de biosecuritate. Vremea când țăranii vindeau câte un porc din bătătură s-a dus. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că răul cel mai mare îl fac cei care plimbă porcii din poartă-n poartă, numiți de șeful MADR samsari. Ei sunt cei care ar răspândi pesta porcină africană. Legea porcului, în pregătire, va stabili câți porci pot să crească țăranii, ce reguli să respecte.

MINISTRUL OROS: DIN MULTE FERME S-AU VÂNDUT MAI MULȚI BERBECI DECÂT OI MAME ERAU!

MINISTRUL OROS: DIN MULTE FERME S-AU VÂNDUT MAI MULȚI BERBECI DECÂT OI MAME ERAU!

07 iulie 2020 - 09:36

CU BERBECII LA VERIFICAT! Din multe ferme de ovine, s-au vândut mai mulți berbeci decât oi mame erau. Scandalul iscat în jurul berbecilor cu certificate de origine suspecte trebuie să se stingă, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros. Pentru ca discuțiile din oierit în jurul acestui subiect să fie încheiate, un procent de 3% din berbecii înscriși în registrele genealogice, cu certificate de origine, este supus anul acesta genotipării și testelor de filiație. Niciun berbec nu se mai vinde fără să fie genotipat.

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

06 iulie 2020 - 19:21

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de ovine îngrijorați că exportul de ovine vii ar fi suspendat. Samsarii, intermediarii, cei care achiziționează miei pentru export ar fi răspândit zvonuri că exportul de ovine vii s-a închis pentru a scădea prețul pe kilogramul în viu la mieii pentru export.

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

06 iulie 2020 - 13:25

VOCEA CRESCĂTORULUI DIN ROMÂNIA! Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România (ACBCR) a transmis astăzi către AGROINFO o adresă pe care a depus-o la cabinetul ministrului agriculturii, Adrian Oros. Crescătorii de bovine sunt revoltați de prevederile Ordinului MADR care stabilește regulile pentru monta naturală autorizată. Ei susțin că este aberant acest Ordin și că au fost autorizați la montă tauri aduși din Polonia, Franța, fără certificate zootehnice.

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

06 iulie 2020 - 11:38

DREPT LA REPLICĂ! Europarlamentarul român Carmen Avram (S&D) a transmis către AGROINFO un Drept la replică la Scrisoarea deschisă a apicultorilor, publicată de noi săptămâna trecută. Publicăm integral replica europarlamentarului.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii