Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UN MIC GRUP DE OIERI, CU PRIVILEGII MARI, IAR RESTUL OIERILOR...DUMNEZEU CU MILA!

Publicat: 27 iunie 2018 - 19:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DAEA A AFLAT DESPRE NECAZURILE OIERILOR! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a înțeles că este nevoie urgentă de măsuri imediate pentru sectorul ovine. Altfel, în oieritul din România vor fi două clase de crescători de ovine. Una restrânsă și bogată, plină de privilegii, care va beneficia de cea mai mare subvenție și alta, numeroasă, săracă și fără privilegii.

Asociația Agricolă Țara Loviștei, cu peste 500 de membri, crescători de ovine, a fost unul dintre organizatorii evenimentului Alege Oaia, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Slatina. Asociația oierilor a transmis către AGROINFO o scrisoare în care dezvăluie discuțiile pe care le-a avut ministrul agriculturii cu oierii în ferma unuia dintre crescătorii de ovine din județul Olt.

Parteneri la organizarea campaniei ALEGE OAIA, din data de 23 iunie 2018 de la Slatina, au fost oierii din județul Olt, membri ai Asociației agricole “ȚARA LOVIȘTEI”. Faptul ca dl. ministru Petre Daea a fost in mijlocul nostru ne-a oferit prilejul să-i aducem la cunostință și lucruri bune din oierit, dar și multele probleme și piedici și chiar să identificăm, la fața locului, și unele modalități de rezolvare. Ceea ce s-a întâmplat la Slatina nu a fost o “baie de mulțime” (referire la un articol apărut pe site-ul adevărul.ro n.r.). A fost un prilej mult așteptat, care a făcut ca la fiecare stand cu produse sș apoi la fiecare boxă cu animale să se discute diferite situații din sectorul zootehnic. Oierii au fost ascultați cu seriozitate și fără grabă. Nu este adevărat ce v-a sugerat “sursa dvs.” că s-a strigat (referire la același articol apărut pe site-ul adevărul.ro unde se spunea că la venirea lui Daea, unii ar fi spus că e mai ceva decât vizita lui Ceaușescu n.r.). Am fost acolo și nu am auzit așa ceva. Dl. ministru a stat departe de oieri, doar în momentele cât a fost înconjurat de presă pentru un interviu. 

daea-oieri-olt_b

În aceiasi zi, a mai avut loc o întâlnire a domnului ministru cu oierii din Oltenia, la ferma lui Alexandru Năstase, unul din fermierii harnici din Olt. Acolo, după vizitarea fermei, s-a discutat, printre alte probleme, și situația arzătoare și la ordinea zilei a achiziționării berbecilor cu origine. Dl. ministru a ascultat cu atenție, a înțeles foarte bine că oierii au dreptate și a fost de acord că, dacă nu se iau măsuri urgente, din toamnă vor rămâne în COP (controlul oficial al performanțelor/producțiilor n.r.) și inclusiv la SCZ (sprijinul cuplat zootehnic, cea mai mare subvenție la ovine n.r.), circa 70% din efectivele de acum și ceea ce s-a realizat cu mari eforturi, în ultimii 3 ani, se va distruge. Dl. ministru a înțeles că, dacă nu se intervine urgent prin măsuri adecvate, din 2019 vom avea în România un mic grup de oieri cu mari privilegii, iar restul oierilor… Dumnezeu cu mila.

Precizăm că organizarea evenimentului ALEGE OAIA din Slatina nu a avut nici o legatura cu persoanele din IMAGINE (fotografii apărute în presă cu oierii care l-ar fi așteptat în zadar pe ministrul agriculturii n.r.), care… probabil au venit la Slatina pentru a vedea că și oierii din Olt sunt capabili să fie parteneri in organizarea unui eveniment deosebit și care le-a oferit prilejul să-și prezinte cu mândrie cele mai frumoase animale și cele mai bune produse.

ALEGE OAIA și promovarea consumului cărnii de oaie în România este o inițiativă care trebuie privită cu seriozitate și care în timp își va dovedi oportunitatea.

Asociația Agricolă Țara Loviștei

CITEȘTE ȘI: ALEGE OAIA! DE CE SUNT SUPĂRAȚI CRESCĂTORII DE OVINE, DOMNULE DAEA?

Vizualizat: 4380 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii