Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ALEGE OAIA! DE CE SUNT SUPĂRAȚI CRESCĂTORII DE OVINE, DOMNULE DAEA?

Publicat: 24 iunie 2018 - 14:33
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ÎN FAȚĂ E OAIA LUI DAEA, ÎN SPATE E FURIA OIERILOR! Ce se ascunde dincolo de fațada campaniei Alege Oaia, în care sunt investite nu mai puțin de 6 milioane de euro? Ministrul agriculturii, Petre Daea, susține că au crescut spectaculos vânzările de carne de oaie, deci campania își face efectul. Crescătorii români de ovine, în schimb, sunt surprinzător de supărați. Oierii acuză că, de pe urma campaniei, ar avea de câștigat doar băieții isteți din oierit în timp ce ei, cei mulți și necăjiți, merg inevitabil spre dezastrul falimentului.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost sâmbătă la Slatina, să promoveze oaia. Ce s-a văzut dincolo de strălucirea naționalistă a evenimentului și de stereotipul: suntem mereu alături de fermieri? Petre Daea a fost așteptat zeci de minute de un grup de oieri, venit să-i  spună șefului de la Agricultură necazurile de care se lovesc aproape toți crescătorii de ovine, mici și nebăgați în seamă, din țara asta: pășunile, berbecii cu rasa pe hârtie de nu mai știu ciobanii de unde să cumpere să nu se trezească păcăliți, subvenția zgârcită la lână, prețul mic la brânză, carne de oaie și miei, prețul de bătaie de joc la lână și așa mai departe. Oierii nu au mai apucat să-i spună ministrului agriculturii nimic. Daea a făcut o baie de mulțime în centrul orașului, alături de vicepremierul Paul Stănescu, în timp ce unii le-au strigat cu curaj: Ați venit ca pe vremea lu’ Ceaușescu, bă?! Iar alții i-ar fi reproșat vicepremierului că a făcut scut în jurul liderului PSD, Liviu Dragnea, susțin jurnaliștii de la Adevărul.

Când Petre Daea a terminat cu baia de mulțime, cu împărțit declarații, din grupul amărât al crescătorilor de ovine, venit cu jalba-n proțap, a mai rămas un singur cioban. Exact cum s-a întâmplat în povestea cu cei zece negri mititei. Au plecat pe rând, dezamăgiți. Rămas singur, crescătorul nu s-a mai încumetat să-l abordeze pe ditamai ministrul.

oieri-suparati_b

Sursa foto: Adevărul

Acu’ am rămas singur, ce să-i mai spun! Aveam şi noi o problemă cu nişte berbecuţi, cu rase, cu de-astea, că nu mai ştim de care să luăm şi ce să facem ca să putem să luăm subvenţia. Şi cu lâna, că  ei zic că avem unde s-o ducem, da’ de unde, că n-avem, ne-o ia cu 50 de bani kilu’, nici tunsu’ nu-l plăteşti. Nici carnea, că n-avem magazine,  nici nimic, poveşti!“, au rămas cu ochii în soare, la propriu, oierii, susține aceeași sursă.

Dar cireașa de pe tortul campaniei sau picătura care a revărsat marea de furie a oierilor din România este o fotografie de la evenimentul din Slatina, postată sâmbătă pe Facebook de secretarul de stat Daniel Botănoiu din Ministerul Agriculturii. În timp ce ministrul agriculturii se plimba printre oameni, Daniel Botănoiu s-a fotografiat cu doi dintre cei mai prosperi oieri din România, Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, supranumit și regele ciobanilor, și Iancu Polifronie, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dobrogea, considerați amândoi și ambasadori ai campaniei Alege Oaia.

botanoiu-andresoi-lelior_b

De la stânga la dreapta: Dumitru Andreșoi, Lelior Iacob, Gheorghe Neață, Daniel Botănoiu și Iancu Polifronie

În fotografie mai apar fostul director pe probleme de zootehnie din minister, Gheorghe Neață, actualmente angajat la Asociația Dacia Hunedoara, unde președinte, am spus deja, este oierul Andreșoi, și șeful Agenției Naționale pentru Zootehnie, Lelior Iacob.

Pornind de la imagine ca de la o recunoaștere publică a ceea ce se întâmplă, crescătorii de ovine au început să facă legăturile dintre personaje, unii dintre ei știind multe, sau cel puțin bănuind multe, despre relațiile existente între cei din fotografie. Oierii acuză că Alege Oaia nu e pentru tot ciobanul sărac, că e o campanie doar pentru elita ciobănimii din România,  care oricum e singura care ajunge la subvențiile mari din oierit. că se învârt milioane de euro, că pășunile sunt acaparate, că nu-i numără nimeni oile regelui, că se numără doar crotaliile din pungă și așa mai departe.  Inserăm câteva dintre comentarii:

postare-botanoiu_bcoment-unu_bcoment-doi_bcoment-trei_b

Vizualizat: 3919 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

03 decembrie 2020 - 16:02

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 02 decembrie 2020, a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2020. APIA anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a transferat astăzi peste 94 de milioane de euro în conturile fermierilor.

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

03 decembrie 2020 - 15:32

DECIZIE. Ministerul Agriculturii anunță că a alocat peste 800 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, aferent anului de cerere 2020. Proiectul de hotărâre de Guvern este în dezbatere publică pe site-ul oficial al MADR.

FRAUDE BANI EUROPENI! ROMÂNIA, AVERTIZATĂ DE UE!

FRAUDE BANI EUROPENI! ROMÂNIA, AVERTIZATĂ DE UE!

03 decembrie 2020 - 14:51

NOTIFICARE DE LA UE! Astăzi, 3 decembrie, Comisia a decis să trimită avize motivate Irlandei și României din cauza neîndeplinirii obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația lor națională privind combaterea fraudelor vizând interesele financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal, anunță un comunicat al Reprezentanței în România a Comisiei Europene, transmis pentru AGROINFO.

STÂNELE ȘI EFECTIVUL DE OVINE DIN MUNȚII ROMÂNIEI S-AU ÎNJUMĂTĂȚIT!

STÂNELE ȘI EFECTIVUL DE OVINE DIN MUNȚII ROMÂNIEI S-AU ÎNJUMĂTĂȚIT!

03 decembrie 2020 - 09:38

PĂȘUNILE DIN MUNȚI, PUSTII. Crescătorii de oi nu mai urcă la munte cu turmele. Pajiștile montane nu mai sunt ocupate de animale ca altădată. Paradoxal, crescătorii se plâng că nu au pășuni, dar în munți numărul animalelor și al stânelor s-a înjumătățit. Munții sunt părăsiți pentru că fermierii nu sunt ajutați.

DECIZIE UE PENTRU PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR!

DECIZIE UE PENTRU PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR!

03 decembrie 2020 - 06:35

RATA DE AJUSTARE A SUBVENȚIILOR APIA! Regulament UE aplicat de la 1 decembrie 2020! Pentru constituirea rezervei pentru situațiile de criză din sectorul agricol, plățile directe ale fermierilor, aferente anului 2020, care depășesc suma de 2.000 de euro se reduc cu o rată de de ajustare de 2,906192 %, anunță REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/1801 AL COMISIEI din 30 noiembrie 2020 de adaptare a ratei de ajustare a plăților directe pentru anul calendaristic 2020.

CALENDAR SUBVENȚII APIA ÎN DECEMBRIE 2020!

CALENDAR SUBVENȚII APIA ÎN DECEMBRIE 2020!

03 decembrie 2020 - 05:47

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele pentru plata subvențiilor agricole în luna decembrie 2020. AGROINFO vă pune la dispoziție aceste termene APIA importante pentru încasarea subvențiilor din agricultură.

SUBVENȚIILE APIA, GARANTATE PENTRU URMĂTORII DOI ANI!

SUBVENȚIILE APIA, GARANTATE PENTRU URMĂTORII DOI ANI!

02 decembrie 2020 - 18:47

VEȘTI BRUXELLES! În ședința Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European (AGRI), a fost aprobat, marți, 1 decembrie, Regulamentul de Tranziție. În urma negocierilor interinstituționale, fermierii au câștigat siguranța faptului că bugetele și programele de dezvoltare rurală vor rămâne neschimbate, anunță europarlamentarul român Carmen Avram (S&D), membru în Comisia AGRI, Parlamentul European.

PLATA AJUTORULUI APIA ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR! PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA!

PLATA AJUTORULUI APIA ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR! PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA!

02 decembrie 2020 - 18:23

OFICIAL. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 02 - 15 decembrie 2020 se depun, la Centrele judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, Cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2021, cereri avizate de către ANZ, anunță APIA astăzi, 2 decembrie, într-un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚUL APIA DE ASTĂZI DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

ANUNȚUL APIA DE ASTĂZI DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

02 decembrie 2020 - 18:08

COMUNICAT. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 02 - 31 decembrie 2020, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2021, la Centrele judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat, sau unde au fost depuse Cererile unice de plată în cadrul Campaniei 2020.

APIA: DE ASTĂZI, VIN SUBVENȚIILE!

APIA: DE ASTĂZI, VIN SUBVENȚIILE!

02 decembrie 2020 - 10:30

START PLATĂ FINALĂ! Agenția de plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că de astăzi, 2 decembrie 2020, a început autorizarea plăților finale pentru fermierii care au solicitat subvențiile pentru anul de cerere 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Asociatia agricola TARA LOVISTEI
|
06. 24, 2018. Sunday 22:59
Parteneri la organizarea campaniei ALEGE OAIA, din data de 23 iunie 2018 de la Slatina au fost oierii din judetul Olt, membri ai Asociatiei agricole “TARA LOVISTEI”. Faptul ca dl. Ministru Petre Daea a fost in mijlocul nostru ne-a oferit prilejul sa-i aducem la cunostiinta si lucruri bune din oierit, dar si multele probleme si piedici si chiar sa identificam, la fata locului si unele modalitati de rezolvare. Ceea ce s-a intamplat la Slatina nu a fost o “baie de multime”. A fost un prilej mult asteptat, care a facut ca la fiecare stand cu produse si apoi la fiecare boxa cu animale sa se discute diferite situatii din sectorul zootehnic. Oierii au fost ascultati cu seriozitate si fara graba. Nu este adevarat ce v-a sugerat “sursa dvs.” ca s-a strigat. Am fost acolo si nu am auzit asa ceva. Dl. Ministru a stat departe de oieri, doar in momentele cat a fost inconjurat de presa pentru un interviu.
In aceiasi zi a mai avut loc o intalnire a domnului ministru cu oierii din Oltenia, la ferma lui Alexandru Nastase, unul din fermierii harnici din Olt. Acolo, dupa vizitarea fermei, s-au discutat printre alte probleme si situatia arzatoare si la ordinea zilei a achizitionarii berbecilor cu origine. Dl. Ministru a ascultat cu atentie, a inteles foarte bine ca oierii au dreptate si a fost de acord ca daca nu se iau masuri urgente, din toamna vor ramane in COP si inclusiv la SCZ, circa 70% din efectivele de acum si ceea ce s-a realizat cu mari eforturi in ultimii 3 ani se va distruge. Dl. Ministru a inteles ca daca nu se intervine urgent prin masuri adecvate, din 2019 vom avea in Romania un mic grup de oieri cu mari privilegii, iar restul oierilor… Dumnezeu cu mila.
Precizam ca organizarea evenimentului ALEGE OAIA din Slatina nu a avut nici o legatura cu persoanele din IMAGINE, care… probabil au venit la Slatina pentru a vedea ca si oierii din Olt sunt capabili sa fie parteneri in organizarea unui eveniment deosebit si care le-a oferit prilejul sa-si prezinte cu mandrie cele mai frumoase animale si cele mai bune produse.
ALEGE OAIA si promovarea consumului carnii de oaie in Romania este o initiativa care trebuie privita cu seriozitate si care in timp isi va dovedi oportunitatea.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii