Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ALEGE OAIA! DE CE SUNT SUPĂRAȚI CRESCĂTORII DE OVINE, DOMNULE DAEA?

Publicat: 24 iunie 2018 - 14:33
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ÎN FAȚĂ E OAIA LUI DAEA, ÎN SPATE E FURIA OIERILOR! Ce se ascunde dincolo de fațada campaniei Alege Oaia, în care sunt investite nu mai puțin de 6 milioane de euro? Ministrul agriculturii, Petre Daea, susține că au crescut spectaculos vânzările de carne de oaie, deci campania își face efectul. Crescătorii români de ovine, în schimb, sunt surprinzător de supărați. Oierii acuză că, de pe urma campaniei, ar avea de câștigat doar băieții isteți din oierit în timp ce ei, cei mulți și necăjiți, merg inevitabil spre dezastrul falimentului.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost sâmbătă la Slatina, să promoveze oaia. Ce s-a văzut dincolo de strălucirea naționalistă a evenimentului și de stereotipul: suntem mereu alături de fermieri? Petre Daea a fost așteptat zeci de minute de un grup de oieri, venit să-i  spună șefului de la Agricultură necazurile de care se lovesc aproape toți crescătorii de ovine, mici și nebăgați în seamă, din țara asta: pășunile, berbecii cu rasa pe hârtie de nu mai știu ciobanii de unde să cumpere să nu se trezească păcăliți, subvenția zgârcită la lână, prețul mic la brânză, carne de oaie și miei, prețul de bătaie de joc la lână și așa mai departe. Oierii nu au mai apucat să-i spună ministrului agriculturii nimic. Daea a făcut o baie de mulțime în centrul orașului, alături de vicepremierul Paul Stănescu, în timp ce unii le-au strigat cu curaj: Ați venit ca pe vremea lu’ Ceaușescu, bă?! Iar alții i-ar fi reproșat vicepremierului că a făcut scut în jurul liderului PSD, Liviu Dragnea, susțin jurnaliștii de la Adevărul.

Când Petre Daea a terminat cu baia de mulțime, cu împărțit declarații, din grupul amărât al crescătorilor de ovine, venit cu jalba-n proțap, a mai rămas un singur cioban. Exact cum s-a întâmplat în povestea cu cei zece negri mititei. Au plecat pe rând, dezamăgiți. Rămas singur, crescătorul nu s-a mai încumetat să-l abordeze pe ditamai ministrul.

oieri-suparati_b

Sursa foto: Adevărul

Acu’ am rămas singur, ce să-i mai spun! Aveam şi noi o problemă cu nişte berbecuţi, cu rase, cu de-astea, că nu mai ştim de care să luăm şi ce să facem ca să putem să luăm subvenţia. Şi cu lâna, că  ei zic că avem unde s-o ducem, da’ de unde, că n-avem, ne-o ia cu 50 de bani kilu’, nici tunsu’ nu-l plăteşti. Nici carnea, că n-avem magazine,  nici nimic, poveşti!“, au rămas cu ochii în soare, la propriu, oierii, susține aceeași sursă.

Dar cireașa de pe tortul campaniei sau picătura care a revărsat marea de furie a oierilor din România este o fotografie de la evenimentul din Slatina, postată sâmbătă pe Facebook de secretarul de stat Daniel Botănoiu din Ministerul Agriculturii. În timp ce ministrul agriculturii se plimba printre oameni, Daniel Botănoiu s-a fotografiat cu doi dintre cei mai prosperi oieri din România, Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, supranumit și regele ciobanilor, și Iancu Polifronie, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dobrogea, considerați amândoi și ambasadori ai campaniei Alege Oaia.

botanoiu-andresoi-lelior_b

De la stânga la dreapta: Dumitru Andreșoi, Lelior Iacob, Gheorghe Neață, Daniel Botănoiu și Iancu Polifronie

În fotografie mai apar fostul director pe probleme de zootehnie din minister, Gheorghe Neață, actualmente angajat la Asociația Dacia Hunedoara, unde președinte, am spus deja, este oierul Andreșoi, și șeful Agenției Naționale pentru Zootehnie, Lelior Iacob.

Pornind de la imagine ca de la o recunoaștere publică a ceea ce se întâmplă, crescătorii de ovine au început să facă legăturile dintre personaje, unii dintre ei știind multe, sau cel puțin bănuind multe, despre relațiile existente între cei din fotografie. Oierii acuză că Alege Oaia nu e pentru tot ciobanul sărac, că e o campanie doar pentru elita ciobănimii din România,  care oricum e singura care ajunge la subvențiile mari din oierit. că se învârt milioane de euro, că pășunile sunt acaparate, că nu-i numără nimeni oile regelui, că se numără doar crotaliile din pungă și așa mai departe.  Inserăm câteva dintre comentarii:

postare-botanoiu_bcoment-unu_bcoment-doi_bcoment-trei_b

Vizualizat: 3863 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR PENTRU FERMA DE FAMILIE PLAFONAT LA 150.000 DE EURO!

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR PENTRU FERMA DE FAMILIE PLAFONAT LA 150.000 DE EURO!

22 septembrie 2020 - 21:43

SUBVENȚII FERMIERI. Sprijinirea fermei de familie este unul dintre obiectivele pe care le vizează Planul Național Strategic (PNS) 2021-2027, la care lucrează acum Ministerul Agriculturii. Documentul va sta la baza acordării tuturor subvențiilor din agricultura românească. Ajutorul însă va fi plafonat la circa 150.000 de euro, anunță secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

HAITELE DE LUPI ATACĂ STÂNELE CARE NU AU CÂINI BUNI DE PAZĂ!

HAITELE DE LUPI ATACĂ STÂNELE CARE NU AU CÂINI BUNI DE PAZĂ!

22 septembrie 2020 - 20:43

NECAZ MARE. O haită de lupi a făcut prăpăd la o stână de oi din Sarasău, județul Maramureș. Sălbăticiunile au sfârtecat 40 de oi, iar crescătorul de ovine spune că alte 150 de oi nu sunt de găsit. Oierii susțin că haitele de lupi ar fi venit din Ucraina și dau atacul la stânele unde nu sunt câini buni de pază. Un oier spune că e scump un câine care poate alunga lupii, dar merită investiția.

LISTA LICEELOR AGRICOLE CARE PRIMESC BANI DE LA MINISTERUL AGRICULTURII!

LISTA LICEELOR AGRICOLE CARE PRIMESC BANI DE LA MINISTERUL AGRICULTURII!

22 septembrie 2020 - 20:18

COMUNICAT MADR. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se află în plin proces de semnare a contractelor de finanțare pentru investiții specifice și asigurarea unor cheltuieli materiale pentru un număr de 56 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol. Valoarea totală a finanțării pentru anul 2020 este de 10 milioane lei.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CELE 50 DE HECTARE PENTRU TINERII FERMIERI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CELE 50 DE HECTARE PENTRU TINERII FERMIERI!

22 septembrie 2020 - 13:00

ANUNȚ. Proiectul de hotărâre de Guvern privind atribuirea a maxim 50 de hectare pentru tinerii fermieri care se instalează ca șefi de exploatație agricolă ar putea fi aprobat joi, în ședința de Guvern, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

ADIO SUBVENȚIE LA TOMATE?!

ADIO SUBVENȚIE LA TOMATE?!

22 septembrie 2020 - 11:42

ANUNȚ FĂCUT DE UN OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII! Programul de ajutor de minimis pentru cultivatorii de tomate în spații protejate se încheie anul acesta, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Programul este în al treilea an, iar ajutorul de minimis se acordă pentru trei exerciții financiare. Oficialul din MADR a declarat că nu are un răspuns clar, la acest moment, legat de acordarea plăților pentru ciclul 2 al Programului.

CE ANUNȚĂ ACUM UN OFICIAL DIN MADR DESPRE AJUTOARELE PENTRU MICII CRESCĂTORI DE ANIMALE!

CE ANUNȚĂ ACUM UN OFICIAL DIN MADR DESPRE AJUTOARELE PENTRU MICII CRESCĂTORI DE ANIMALE!

22 septembrie 2020 - 11:01

AJUTOARE DE CRIZĂ. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, anunță că până la sfârșitul acestei săptămâni va fi elaborat ghidul pentru depunerea cererii la APIA pentru așa-zisele ajutoare de criză acordate crescătorilor de bovine care au subt 91 capete de animale, crescătorilor de ovine și/sau caprine, dar și legumicultorilor. Este vorba despre deja cunoscuta Măsură 21.

MINISTRUL AGRICULTURII DIN UNGARIA SE OPUNE DISPARIȚIEI AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU!

MINISTRUL AGRICULTURII DIN UNGARIA SE OPUNE DISPARIȚIEI AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU!

22 septembrie 2020 - 10:19

SUBVENȚII FERMIERI. Comisia Europeană nu este de acord ca fermierii să primească și anul viitor ajutoarele naționale tranzitorii (ANT). A spus-o clar comisarul european pentru Agricultură, ieri, la Consiliul AGRIFISH, ținut la Bruxelles. În timp ce ministrul român al agriculturii nu a spus nimic despre aceste ajutoare în intervenția sa, ministrul agriculturii din Ungaria s-a opus eliminării lor.

SUBVENȚIE DIRECTĂ PENTRU CARNE DE PORC ȘI DE PASĂRE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PENTRU CARNE DE PORC ȘI DE PASĂRE!

22 septembrie 2020 - 09:14

OFICIAL. Crescătorii de porci și cei de pasăre din România nu beneficiază, la acest moment, de o subvenție directă. Singurul ajutor acordat acestor crescători este plata pentru bunăstarea animalelor. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a solicitat ieri, la Bruxelles, în cadrul Consiliului AGRIFISH, să fie introduse pe lista sprijinului cuplat și carnea de porc și de pasăre.

INTEGRAL INTERVENȚIA MINISTRULUI OROS la BRUXELLES PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

INTEGRAL INTERVENȚIA MINISTRULUI OROS la BRUXELLES PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

22 septembrie 2020 - 08:47

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a solicitat în cadrul Consiliului AGRIFISH, desfășurat ieri, la Bruxelles, înlocuirea plafonării subvențiilor pentru fermele mari cu plăți redistributive pentru fermele mici și medii, sprijin cuplat pentru carnea de porc și pasăre, lăsarea la aprecierea României stabilirea unui număr maxim de hectare pentru care să li se acorde tinerilor fermieri sprijinul complementar pentru venit. Toate sunt propuneri pentru noua politică agricolă, 2021-2027. Integral intervenția ministrului Oros!

DISPARE AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU, SUBVENȚIA DE CARE BENEFICIAZĂ CEI MAI MULȚI FERMIERI ROMÂNI?

DISPARE AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU, SUBVENȚIA DE CARE BENEFICIAZĂ CEI MAI MULȚI FERMIERI ROMÂNI?

22 septembrie 2020 - 07:30

SUBVENȚII APIA FERMIERI. Comisia Europeană nu este de acord cu continuarea plății către fermierii români a ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT), de care beneficiază atât fermierii din vegetal, cât și crescătorii de animale, a anunțat comisarul european pentru Agricultură, la Consiliul AGRIFISH, desfășurat ieri, 21 septembrie 2020, la Bruxelles. Oficialul Comisiei Europene a precizat că 2020 este ultimul an de acordare a acestor ajutoare pentru fermieri. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a participat la Consiliul AGRIFISH.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Asociatia agricola TARA LOVISTEI
|
06. 24, 2018. Sunday 22:59
Parteneri la organizarea campaniei ALEGE OAIA, din data de 23 iunie 2018 de la Slatina au fost oierii din judetul Olt, membri ai Asociatiei agricole “TARA LOVISTEI”. Faptul ca dl. Ministru Petre Daea a fost in mijlocul nostru ne-a oferit prilejul sa-i aducem la cunostiinta si lucruri bune din oierit, dar si multele probleme si piedici si chiar sa identificam, la fata locului si unele modalitati de rezolvare. Ceea ce s-a intamplat la Slatina nu a fost o “baie de multime”. A fost un prilej mult asteptat, care a facut ca la fiecare stand cu produse si apoi la fiecare boxa cu animale sa se discute diferite situatii din sectorul zootehnic. Oierii au fost ascultati cu seriozitate si fara graba. Nu este adevarat ce v-a sugerat “sursa dvs.” ca s-a strigat. Am fost acolo si nu am auzit asa ceva. Dl. Ministru a stat departe de oieri, doar in momentele cat a fost inconjurat de presa pentru un interviu.
In aceiasi zi a mai avut loc o intalnire a domnului ministru cu oierii din Oltenia, la ferma lui Alexandru Nastase, unul din fermierii harnici din Olt. Acolo, dupa vizitarea fermei, s-au discutat printre alte probleme si situatia arzatoare si la ordinea zilei a achizitionarii berbecilor cu origine. Dl. Ministru a ascultat cu atentie, a inteles foarte bine ca oierii au dreptate si a fost de acord ca daca nu se iau masuri urgente, din toamna vor ramane in COP si inclusiv la SCZ, circa 70% din efectivele de acum si ceea ce s-a realizat cu mari eforturi in ultimii 3 ani se va distruge. Dl. Ministru a inteles ca daca nu se intervine urgent prin masuri adecvate, din 2019 vom avea in Romania un mic grup de oieri cu mari privilegii, iar restul oierilor… Dumnezeu cu mila.
Precizam ca organizarea evenimentului ALEGE OAIA din Slatina nu a avut nici o legatura cu persoanele din IMAGINE, care… probabil au venit la Slatina pentru a vedea ca si oierii din Olt sunt capabili sa fie parteneri in organizarea unui eveniment deosebit si care le-a oferit prilejul sa-si prezinte cu mandrie cele mai frumoase animale si cele mai bune produse.
ALEGE OAIA si promovarea consumului carnii de oaie in Romania este o initiativa care trebuie privita cu seriozitate si care in timp isi va dovedi oportunitatea.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii