KWS+
Reclama header after big part 2

ȘEFII FEDERAȚIILOR DIN OIERIT SUNT MANIPULAȚI!

Publicat: 08 mai 2018 - 19:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFACERILE DIN OIERIT PROSPERĂ! Bătaia este mare pentru pășuni ca să se încaseze subvențiile, berbecii de rasă fără rasă se vând în continuare, chiar a devenit o industrie, șefii federațiilor din oierit sunt manipulați de structuri oculte, iar de scrapia din fermele românești de ovine nu se va scăpa în grabă. Afirmațiile curajoase le face crescătorul de ovine Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte din România.

Berbecii de rasă fără rasă, crotaliile pregătite în pungă pentru bonitarea pe loc a berbecilor, certificate origine fabricate pe bandă rulantă, toate ar face parte dintr-o adevărată industrie, spune șeful Federației Oierilor de Munte.

A devenit o industrie și nu știu cine o poate stopa pentru că ar trebui stopată prin sprijinul cuplat, genetica să aibă valoarea și să fie schimbate criteriile de eligibilitate pentru sprijinul cuplat la ovine. Genetica trebuie să fie o valoare. Am reproducător cu valoare genetică, ies pe bursă, ies cu el la negocieri. Genetica se plătește în toată lumea, nu se susține pe formule din astea. Deci, noi am motivat-o și am argumentat-o la Bruxelles, dar nu e corect. Ar trebui să se dea (sprijinul cuplat la ovine n.r.) pe carne, cum spune regulamentul european.

Șeful oierilor de munte mai spune că liderii din oierit sunt manipulați, ori de structuri oculte, ori de bani. Cât despre premiera pentru România, îndrăzneala celor trei oieri români care, anul trecut, au ajuns până-n inima Europei, până la Bruxelles pentru a dezvălui acolo ce se întâmplă cu banii pentru cea mai mare subvenție din oierit, sprijinul cuplat, Gonțea crede că la Bruxelles nu ar fi trebuit duse reclamații, ci propuneri pentru o mai justă împărțire a subvențiilor între crescătorii de ovine. Vă reamintim că sprijinul cuplat la ovine a fost de 25 de euro/cap de ovină pentru anul de cerere 2017.

În afara de federația noastră, că noi nu am pus botul la nimic, ceilalți șefi de federații sunt toți manipulați din spate de structuri oculte, pe bani și așa mai departe. S-au făcut plângeri, unii s-au dus și-au făcut și la Bruxelles și au făcut o mare gafă, pentru că acolo trebuiau duse propuneri, nu cu reclamații. Acolo trebuia mers cu propuneri concrete: pe lângă formula asta (de subvenție n.r.) mai vrem și pentru mielul livrat la carne. Nu te duci acolo cu reclamații, acolo te duci cu propuneri. Și așa trebuia făcut. S-a greșit! Dar este și o greșeală din partea Ministerului Agriculturii pentru că nu a stat cu ei de vorbă. Și ministrul agriculturii trebuia să le spună: măi, fraților, nu vă duceți acolo. Hai să găsim formulă de rezolvare. S-au încăpățânat și au crezut că ei sunt cocoșii pământului.

CITEȘTE AICI DESPRE PRIMII OIERI ROMÂNI CARE AU AJUNS SĂ DISCUTE CU OFICIALII DE LA BRUXELLES: PREMIERĂ pentru FERMIERII ROMÂNI! CIOBANII ASCULTAȚI la BRUXELLES, la DG AGRI unde se NEGOCIAZĂ SUBVENȚIILE APIA!

România este pe locul 4 în Europa la numărul de ovine, arată un raport al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. Crescătorul de ovine de la Brașov spune că oile s-au înmulțit în țara noastră pentru că unii abili și deloc profesioniști în ale oieritului au vrut să pună mâna pe subvențiile pentru pășuni.

Situația e clară. Oile s-au înmulțit din două motive: pentru accesul pe pășuni, pentru încasarea subvențiilor la pășuni. Și aici sunt foarte puțini crescători care sunt profesioniști. Restul sunt pentru încasat. Și nu contează calitatea, nu-i interesează calitatea, absolut nimic, declară Gonțea.

Pe lângă scandalul falșilor berbeci de rasă, a subvențiilor mari împărțite celor puțini, fermele de ovine din România stau sub amenințarea scrapiei, o boală mortală la oi. Fermele unde este depistat un caz de scrapie sunt lichidate în cele mai multe dintre cazuri, astfel paguba oierului este uriașă.

Programul de genotipare la ANSVSA este pregătit demult și este în derulare. Anul trecut s-au mai mișcat pentru că, se pare, banii s-au cheltuit și prin alte părți, dar eu zic că e un program bun. Măcar se trage un semnal pentru animalele cu rezistență mică la scrapie, să le elimine. Rezistență mică la scrapie, sub 10%. Dar nu există o formulă de despăgubire (se referă la fermele care sunt lichidate din pricina unui focar de scrapie, boală mortală la ovine n.r.). Dar eu consider următoarea problemă: cei care se respectă și care vor să facă până vom reglementa legislativ și despăgubirile, e bine să scoată berbecii. Pentru că ei generează în continuare produși cu rezistență mică. Să taie berbecii și produșii lor, cel puțin cei care fac genetică și controlul oficial al performanțelor (COP) să-i urmărească și să-i scoată. Dar mă îndoiesc, declară Gonțea.

Președintele Federației Oierilor de Munte participă în aceste zile la primul congres organizat de Federația PRO AGRO, Farm Food Forum, desfășurat la Poiana Brașov. Eugen Gonțea spune că este dezamăgit de indiferența arătată de Ministerul Agriculturii pentru acest eveniment.

Nu se poate să nu vină nimeni de la Ministerul Agriculturii, ei sunt dirijați de alte formule oculte. O federație ca PRO AGRO în care intră aproape toate sectoarele din agricultură și tu ca ministru sau ca secretar de stat să nu onorezi cu prezența?! Aici sunt oamenii care ajută ministerul cu tot felul de propuneri, vedeți bine că și prin ministerele astea sunt depășiți rău de tot.

Vizualizat: 4691 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

17 ianuarie 2021 - 19:35

Caracteristici meteorologice. În acest interval va predomina o vreme mai rece decât în mod obişnuit, chiar deosebit de rece, în aproape toată țara.

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

15 ianuarie 2021 - 08:50

MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

14 ianuarie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Supărare

Supărare
Soţul, întorcându-se seara de la serviciu, este întâmpinat de soţie cu un afiş în mâini: Detalii