Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEFII FEDERAȚIILOR DIN OIERIT SUNT MANIPULAȚI!

Publicat: 08 mai 2018 - 19:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFACERILE DIN OIERIT PROSPERĂ! Bătaia este mare pentru pășuni ca să se încaseze subvențiile, berbecii de rasă fără rasă se vând în continuare, chiar a devenit o industrie, șefii federațiilor din oierit sunt manipulați de structuri oculte, iar de scrapia din fermele românești de ovine nu se va scăpa în grabă. Afirmațiile curajoase le face crescătorul de ovine Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte din România.

Berbecii de rasă fără rasă, crotaliile pregătite în pungă pentru bonitarea pe loc a berbecilor, certificate origine fabricate pe bandă rulantă, toate ar face parte dintr-o adevărată industrie, spune șeful Federației Oierilor de Munte.

A devenit o industrie și nu știu cine o poate stopa pentru că ar trebui stopată prin sprijinul cuplat, genetica să aibă valoarea și să fie schimbate criteriile de eligibilitate pentru sprijinul cuplat la ovine. Genetica trebuie să fie o valoare. Am reproducător cu valoare genetică, ies pe bursă, ies cu el la negocieri. Genetica se plătește în toată lumea, nu se susține pe formule din astea. Deci, noi am motivat-o și am argumentat-o la Bruxelles, dar nu e corect. Ar trebui să se dea (sprijinul cuplat la ovine n.r.) pe carne, cum spune regulamentul european.

Șeful oierilor de munte mai spune că liderii din oierit sunt manipulați, ori de structuri oculte, ori de bani. Cât despre premiera pentru România, îndrăzneala celor trei oieri români care, anul trecut, au ajuns până-n inima Europei, până la Bruxelles pentru a dezvălui acolo ce se întâmplă cu banii pentru cea mai mare subvenție din oierit, sprijinul cuplat, Gonțea crede că la Bruxelles nu ar fi trebuit duse reclamații, ci propuneri pentru o mai justă împărțire a subvențiilor între crescătorii de ovine. Vă reamintim că sprijinul cuplat la ovine a fost de 25 de euro/cap de ovină pentru anul de cerere 2017.

În afara de federația noastră, că noi nu am pus botul la nimic, ceilalți șefi de federații sunt toți manipulați din spate de structuri oculte, pe bani și așa mai departe. S-au făcut plângeri, unii s-au dus și-au făcut și la Bruxelles și au făcut o mare gafă, pentru că acolo trebuiau duse propuneri, nu cu reclamații. Acolo trebuia mers cu propuneri concrete: pe lângă formula asta (de subvenție n.r.) mai vrem și pentru mielul livrat la carne. Nu te duci acolo cu reclamații, acolo te duci cu propuneri. Și așa trebuia făcut. S-a greșit! Dar este și o greșeală din partea Ministerului Agriculturii pentru că nu a stat cu ei de vorbă. Și ministrul agriculturii trebuia să le spună: măi, fraților, nu vă duceți acolo. Hai să găsim formulă de rezolvare. S-au încăpățânat și au crezut că ei sunt cocoșii pământului.

CITEȘTE AICI DESPRE PRIMII OIERI ROMÂNI CARE AU AJUNS SĂ DISCUTE CU OFICIALII DE LA BRUXELLES: PREMIERĂ pentru FERMIERII ROMÂNI! CIOBANII ASCULTAȚI la BRUXELLES, la DG AGRI unde se NEGOCIAZĂ SUBVENȚIILE APIA!

România este pe locul 4 în Europa la numărul de ovine, arată un raport al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. Crescătorul de ovine de la Brașov spune că oile s-au înmulțit în țara noastră pentru că unii abili și deloc profesioniști în ale oieritului au vrut să pună mâna pe subvențiile pentru pășuni.

Situația e clară. Oile s-au înmulțit din două motive: pentru accesul pe pășuni, pentru încasarea subvențiilor la pășuni. Și aici sunt foarte puțini crescători care sunt profesioniști. Restul sunt pentru încasat. Și nu contează calitatea, nu-i interesează calitatea, absolut nimic, declară Gonțea.

Pe lângă scandalul falșilor berbeci de rasă, a subvențiilor mari împărțite celor puțini, fermele de ovine din România stau sub amenințarea scrapiei, o boală mortală la oi. Fermele unde este depistat un caz de scrapie sunt lichidate în cele mai multe dintre cazuri, astfel paguba oierului este uriașă.

Programul de genotipare la ANSVSA este pregătit demult și este în derulare. Anul trecut s-au mai mișcat pentru că, se pare, banii s-au cheltuit și prin alte părți, dar eu zic că e un program bun. Măcar se trage un semnal pentru animalele cu rezistență mică la scrapie, să le elimine. Rezistență mică la scrapie, sub 10%. Dar nu există o formulă de despăgubire (se referă la fermele care sunt lichidate din pricina unui focar de scrapie, boală mortală la ovine n.r.). Dar eu consider următoarea problemă: cei care se respectă și care vor să facă până vom reglementa legislativ și despăgubirile, e bine să scoată berbecii. Pentru că ei generează în continuare produși cu rezistență mică. Să taie berbecii și produșii lor, cel puțin cei care fac genetică și controlul oficial al performanțelor (COP) să-i urmărească și să-i scoată. Dar mă îndoiesc, declară Gonțea.

Președintele Federației Oierilor de Munte participă în aceste zile la primul congres organizat de Federația PRO AGRO, Farm Food Forum, desfășurat la Poiana Brașov. Eugen Gonțea spune că este dezamăgit de indiferența arătată de Ministerul Agriculturii pentru acest eveniment.

Nu se poate să nu vină nimeni de la Ministerul Agriculturii, ei sunt dirijați de alte formule oculte. O federație ca PRO AGRO în care intră aproape toate sectoarele din agricultură și tu ca ministru sau ca secretar de stat să nu onorezi cu prezența?! Aici sunt oamenii care ajută ministerul cu tot felul de propuneri, vedeți bine că și prin ministerele astea sunt depășiți rău de tot.

Vizualizat: 4659 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

01 octombrie 2020 - 21:09

OFICIAL APIA! Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștință opiniei publice, situația rezultată în urma finalizării tuturor controalelor administrative și a plăților aferente Schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pentru fiecare județ în parte.

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 20:17

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR  activitatea de primire a cererilor.

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

DOCUMENTUL OBLIGATORIU PENTRU AJUTORUL DE MAXIM 2.500 DE EURO PE FERMA DE OVINE SAU DE CAPRINE!

DOCUMENTUL OBLIGATORIU PENTRU AJUTORUL DE MAXIM 2.500 DE EURO PE FERMA DE OVINE SAU DE CAPRINE!

01 octombrie 2020 - 11:53

AJUTOR MĂSURA 21. Atenție! Fără acest document nu beneficiați de ajutorul de maxim 2.500 de euro/ferma de ovine și/sau caprine. Această adeverință trebuie prezentată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) de către toți crescătorii de oi și/sau capre care depun cererea pentru ajutorul excepțional acordat în cadrul Măsurii 21 Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor afectați în mod deosebit de criza Covid-19.

DATA DE REFERINȚĂ AJUTOR APIA MĂSURA 21 PENTRU OVINE, CAPRINE ȘI BOVINE!

DATA DE REFERINȚĂ AJUTOR APIA MĂSURA 21 PENTRU OVINE, CAPRINE ȘI BOVINE!

01 octombrie 2020 - 11:00

AJUTOR EXCEPȚIONAL PENTRU FERMELE DE ANIMALE. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de animale. Aceștia ne întreabă ce înseamnă data de referință pentru ajutoarele excepționale din cadrul Măsurii 21, de care beneficiază crescătorii de animale care au avut pierderi cauzate de criza sanitară. Cuantumul maxim al acestui ajutor este de 7.000 de euro/fermă.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

SUBVENȚIA DE 100 DE EURO! LISTA APIA CU CRESCĂTORII DE ANIMALE DIN FIECARE JUDEȚ!

SUBVENȚIA DE 100 DE EURO! LISTA APIA CU CRESCĂTORII DE ANIMALE DIN FIECARE JUDEȚ!

30 septembrie 2020 - 18:47

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! Situația finală a cererilor depuse pentru ajutoarele de stat aferente susținerii  activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19!

ASTĂZI! SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ DE APIA PENTRU ZOOTEHNIE!

ASTĂZI! SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ DE APIA PENTRU ZOOTEHNIE!

30 septembrie 2020 - 16:08

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna august 2020, aferente serviciilor prestate în luna iulie 2020, anunță astăzi APIA, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Stiai că o singură linguriță de sol productiv conține în general între 100 de milioane și 1 miliard de bacterii? Despre sol, sămânță și tratamente, în episodul 3 al ”Fermy Show”!

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Bancul zilei

La audieri

La audieri
La audieri, suspecta blondă: Detalii