Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MINISTRUL AGRICULTURII, FOC ȘI PARĂ PE CIOBANII CARE AU FOST LA BRUXELLES!

Publicat: 14 ianuarie 2018 - 14:28
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SĂ SE FACĂ DREPTATE ȘI DE AR FI SĂ SE DĂRÂME CERUL! Invitat duminică în emisiunea Viața Satului, TVR 1, ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost foc și pară în momentul în care moderatorul l-a întrebat despre neregulile reclamate la Bruxelles, la sfârșitul anului trecut, de trei oieri din România. Să nu facem un rău țării prin excesele acestea de comportament, a spus furios Daea.

Gabriel Gherghescu, realizatorul emisiunii, l-a întrebat pe ministrul agriculturii în ce fază sunt cercetările cu privire la neregulile semnalate de trei oieri din România, Dan Petrescu din Curtea de Argeș, Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, din Sibiu și Ionică Sterp din Bihor. Vă reamintim că sunt primii ciobani români care au avut îndrăzneala să meargă până al Bruxelles și să dezvăluie cum se împarte în România subvenția europeană pentru ovine și caprine cu cea mai mare valoare, sprijinul cuplat. Banii ar ajunge în buzunarele unor băieți deștepți din oierit în timp ce majoritatea oierilor ar cam primi praful de pe tobă. Valoarea sprijinului cuplat pentru 2017 este de aproape 25 de euro/cap de animal în timp ce subvenția pe care o încasează majoritatea oierilor, ajutorul național tranzitoriu (ANTZ) ajunge undeva la 22 de lei/cap de animal. Diferența dintre cele două subvenții este uriașă. Cei trei oieri care-și spun ciobani adevărați au depus memorii la Parlamentul European, la Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, DG Agri, din Comisia Europeană, au fost primiți și ascultați chiar de ofițerul pentru plăți directe, dar și sesizări la OLAF, în care semnalează cazuri concrete de fraudare a banilor europeni.

CITEȘTE AICI DESPRE CE AU FĂCUT CIOBANII LA BRUXELLES!

Doar când a auzit de cei trei oieri ministrul agriculturii s-a înfuriat, semn că episodul Bruxelles i-a provocat multă agitație și neliniște. Petre Daea a și subliniat că vrea să șteargă această secvență.

ciobanii-si-ministru_b

Fotografia este făcută în cabinetul ministrului agriculturii, în vara anului trecut, când cei trei oieri au bătut la ușa lui Petre Daea și i-au spus ce se întâmplă cu adevărat în oierit, atât cu împărțirea sprijinului cuplat, trucarea licitațiilor pentru pășuni, etc. Oierii i-au cerut ministrului agriculturii ajutorul înainte de a lua calea Bruxelles-ului. Dacă au văzut că nu se întâmplă nimic, oierii au mers până-n inima Europei. Alături de Daea sunt Ghiță Ciobanul (dreapta) și Dan Petrescu (stânga).

Sunt două lucruri distincte: pe de o parte, cercetarea în sine, și al doilea, de a face ceva în sectorul acesta. Pe mine nu mă oprește una față de cealaltă. Cercetarea își urmează cursul, dacă interesează pe cineva, unele se vor finaliza, din punctul meu de vedere a trecut de cercetarea Ministerului Agriculturii, urmează și alte organe să penetreze și să analizeze zona respectivă, în funcție de ceea ce văd dumnealor și ceea ce stabilesc, este problema aflată în altă parte. Să nu facem un rău țării prin excesele acestea de comportament. Am spus-o foarte clar celor trei și tuturor le spun foarte clar: eu, la Ministerul Agriculturii, nu caut în picioarele scaunelor. Eu am venit să construiesc, nu caut greșeli, caut soluții. Și la greșelile care apar evident că mă proiectez cu măsuri și cu soluții în acest sens. Le-am spus foarte clar ce pot să fac eu și am făcut. Le-am spus că pentru a înlocui orice dezordine în domeniu trebuie să facem determinare genomică. Sunt pe drumul acesta, asta fac pentru unul dintre puncte. Le puteau face până acum pentru că subvențiile se iau de mai mult timp, nu știu de ce nu s-a făcut.

Am spus, nu mă interesează acest capitol, pe mine mă interesează să nu facem rău țării. Să ne ducem până la Uniunea Europeană să spunem că e dezastru în România, că aici toți sunt în neregulă?! Eu nu sunt ministrul anchetelor aici, eu sunt ministru să construiesc în Țara Românească, acest lucru îl fac, iar neregula dacă apare și ține de mine, o elimin însă nu rămâne în această zonă de frecușuri. Este o secvență pe care eu vreau să o elimin prin eliminarea cauzelor și prin așezarea la treabă, la treabă în țară și de abordare temeinică pentru respect reciprocși-a pierdut cumpătul ministrul Daea.

Un principiu de drept spune: facem dreptate chiar de ar fi să se dărâme cerul, i-a spus ministrului realizatorul emisiunii. Nu putem să ascundem neregulile sub preș ca să nu facem rău țării, a adăugat acesta.  

Eu am spus că nu putem să facem rău țării extrapolând o situație, generalizând-o la nivelul țării. Că așa este...nu, domle, ce este în neregulă, dispare, și să nu ținem ca surdul pe tobă neregula respectivă, dăm în ea până auzim și noi, și-a încheiat ministrul discursul pe un ton plin de furie.

Oierii au fost la Bruxelles, la începutul lunii decembrie 2017, pentru că le-a ajuns cuțitul la os. Ei sunt profund nemulțumiți de modul nedrept în care se împart subvențiile pentru sectorul ovin din România. Și aici e vorba mai ales de sprijinul cuplat zootehnic, subvenția  europeană cu cea mai mare valoare din zootehnie, care ar fi împărțită, spun ei, fără să se țină seama de scopul pentru care se acordă acest ajutor european, ameliorarea raselor, creșterea producției de carne, de lapte etc. Paradoxal, banii ar fi direcționați spre cei care se folosesc de certificate de origine suspectate a fi false și fabricate tocmai cu scopul încasării sprijinului cuplat pentru oi. Astfel, este exclusă din ecuație ameliorarea raselor de oi din moment ce banii sunt dați, de exemplu, pentru berbeci de rasă, dar ajung la berbeci care nu au nicio rasă.

Trebuie să facem aici o precizare. Condiția esențială pentru încasarea sprijinului cuplat la animale, în acest caz ovine, este înscrierea acestora în registrele genealogice. Apartenența la o rasă sau alta este dovedită cu registrele genealogice. Ca să fie înscris animalul în registru, e nevoie de un certificat de origine. Așa ar fi început să apară pe piață teancuri de certificate de origine care să transforme brusc berbecii în unii de rasă, acte suspectate a fi false.


Vizualizat: 12663 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV! CIOBANII ROMÂNI, ÎN PUNCTUL FIERBINTE AL EUROPEI UNDE SE IAU DECIZIILE pentru SUBVENȚII!

EXCLUSIV! CIOBANII ROMÂNI, ÎN PUNCTUL FIERBINTE AL EUROPEI UNDE SE IAU DECIZIILE pentru SUBVENȚII!

DE LA STÂNĂ, ÎN INIMA EUROPEI! Trei crescători de ovine din România au fost primiți marți, 5 decembrie, la Bruxelles, în Parlamentul European, la OLAF, la Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri) din Comisia Europeană. Oameni simpli, trăiți mai mult pe la stână, în munte, dar extrem de încăpățânați în lupta pe care o duc.

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! "CIOBANII ADEVĂRAȚI" PLEACĂ SPRE BRUXELLES!

EXCLUSIV AGROINFO! MERGEM PÂNĂ LA CAPĂT! PÂNĂ VOM TREZI DIN SOMN AUTORITĂȚILE DIN ROMÂNIA! Ciobanii adevărați din România, cum îşi spun ei, pleacă spre Bruxelles, să-și caute dreptatea! Fermierii Dan Petrescu, crescător de ovine de la Curtea de Argeș, Ghiță Ciobanul, cum îl știe toată lumea, Gheorghe Dănulețiu, din Jina Sibiu, și Ionică Sterp, crescător de oi din Bihor, sunt pregătiți să-i dezvăluie Comisiei Europene cum sunt fraudați banii de subvenții în România.

Alte articole in aceasta categorie

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

DOCUMENT OBLIGATORIU PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L TRANSMITĂ LA ANZ PÂNĂ LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2020!

DOCUMENT OBLIGATORIU PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L TRANSMITĂ LA ANZ PÂNĂ LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2020!

30 septembrie 2020 - 09:25

OBLIGAȚII APRICULTORI. Apicultorii transmit anual, în perioada 1 septembrie- 31 decembrie, la Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), prin Oficiul Județean pentru Zootehnie (OJZ), declarația pe propria răspundere cu numărul de stupi identificați pregătiți pentru iernare, informează Ordinul MADR nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor.

CÂND ÎNCEPE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

CÂND ÎNCEPE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

30 septembrie 2020 - 08:18

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că perioada de reținere în ferme a bovinelor se încheie, pentru acest an, la data de 15 decembrie 2020. Astfel, crescătorii de bovine vor intra la plata subvențiilor din zootehnie abia după această dată, cel mai probabil, prin ianuarie 2021.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 21:17

SUSPECT. Carabinierii au arestat în aceste zile în Italia un român în vârstă de 22 de ani, suspectat că ar fi ucis doi frați italieni. Victimele au fost descoperite fără viață în luna iunie a acestui an la Caltanissetta, în Sicilia. Unul dintre frați era pe jumătate carbonizat, iar celălalt avea craniul sfărâmat. Cei doi frați erau ciobani, la fel și presupusul ucigaș. Scandalul ar fi pornit de la pășune, informează ANSA, agenție italiană de știri.

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

29 septembrie 2020 - 20:07

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Crescătorul de bovine Ștefan Muscă din județul Giurgiu spune că a chemat mașina de la abator să ducă vacile. Nu mai putem să fim sclavi, nu că nu mai vrem, că ne-am obișnuit să fim sclavi, dar nu mai putem, nimeni nu ne mai dă pe datorie, spune cu amărăciune crescătorul. A vândut laptele în februarie, dar nu și-a primit nici acum banii. Ștefan Muscă a trimis deja o parte din bovinele din fermă la abator.

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

29 septembrie 2020 - 11:22

PREGĂTIM O NOUĂ GENERAȚIE DE LIDERI ÎN AGRICULTURĂ! Grupul Agricover continuă strategia de responsabilitate socială și lansează programul “Burse Agricover 2020” în cadrul căruia vor fi oferite 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie și să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

29 septembrie 2020 - 09:49

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor, în această perioadă, ajutorul de stat pentru culturile însămânțate în toamna anului 2019 și distruse de secetă. Ajutorul este plătit în procent de 81%, deci nu integral. Ministerul Agriculturii le-a promis agricultorilor un ajutor și pentru culturile de primăvară afectate grav de secetă. Când vor fi plătite diferența de 19% pentru culturile de toamnă și ajutorul pentru culturile de primăvară?

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

29 septembrie 2020 - 07:58

TERMEN LIMITĂ CERERE. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță tinerii fermieri că termenul limită pentru depunerea cererii pentru obținerea ajutorului de 50.000 de euro la instalarea ca șefi de exploatație agricolă este 15 octombrie 2020, ora 15:59.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

29 septembrie 2020 - 07:21

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-o vreme normală sub aspect termic, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 8...21°C, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...27°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
mioritza
|
01. 15, 2018. Monday 11:04
mentalitate comunista :ascundem golaniile sub pres sa nu se auda afara !
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou...

Cadou...
De sărbători, o familie a găsit în cutia poştală două bilete la un concert şi un bileţel pe care scria “Ghici de la cine?”. Detalii