Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ADIO FALSURI! PRIMUL ELEMENT DE SECURIZARE A CERTIFICATELOR DE ORIGINE!

Publicat: 13 martie 2019 - 16:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ADIO FALSURI! Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România este prima organizație a fermierilor români care anunță ce element de securizare va folosi pentru certificatele de origine emise pentru bovinele de rasă astfel încât aceste acte să nu mai poată fi falsificate.

Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România va utiliza pentru Certificatele Zootehnice, holograme de securizare, o noutate în acest domeniu în România, cu scopul de a reduce sau chiar elimina riscul falsificării, a anunțat conducerea Asociației. Organizația crescătorilor de bovine de carne din România deține Registrele genealogice pentru rasele de bovine Charolaise și Limousine.

holograma_b

De mai mult timp, există suspiciunea că unele dintre certificatele de origine care circulă între crescătorii de ovine sau crescătorii de bovine, emise pentru animalele de rasă, ar fi falsificate. Scopul falsificării este obținerea celei mai mari subvenții din zootehnie, sprijinul cuplat, dar și creșterea spectaculoasă a prețului animalului care are un astfel de certificat. De exemplu, un berbec cu certificat de origine costă 3.000 de lei - 3.500 de lei în timp ce unul fără certificat abia ajunge la 1.000 - 1.500 de lei. Mulți dintre oierii români au cumpărat berbeci doar pentru certificatul de origine pentru că animalele nu păreau tocmai de rasă și nici nu se încadrau la greutate, aspect, etc. Se pare că mulți dintre băieții deștepți din zootehnie ar fi creat o afacere profitabilă din vânzarea berbecilor de rasă, dar și din vânzarea bovinelor de rasă.

Securizarea certificatelor zootehnice pentru toate rasele, ovine, caprine, bovine, a fost discutată cu conducerea Agenției Naționale de Zootehnie de reprezentanții asociațiilor fermierilor care dețin registrele genealogice ale raselor de animale, la ședința din 30 ianuarie 2019.

Cu privire la securizare, sunt discuții, unii (dintre reprezentanții asociațiilor care dețin registrele genealogice n.r.) vor să folosească un timbru special, unii vor să folosească acea presă cum este pe actele notariale. Lucrurile astea le-am luat în discuție, fiecare a avut câte o idee, și trebuie să alegem soluția cea mai bună încât să avem garanția că lucrurile sunt corecte. Toate asociațiile care dețin registrele genealogice vor folosi același element de securizare pentru certificate, a explicat Lelior Iacob, șeful ANZ, exclusiv pentru AGROINFO, după ședința din 30 ianuarie 2019. INTEGRAL AICI: ȘEFUL ANZ: CERTIFICATELE DE ORIGINE pentru ANIMALELE DE RASĂ VOR FI SECURIZATE!

Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne s-a decis pentr o hologramă. Elementul care securizează actul ar trebui să facă mult ai dificilă falsificarea lui. Așteptăm anunțul asociațiilor crescătorilor de ovine despre elementul de securizare pe care-l vor folosi pentru împiedicarea falsificării certificatelor. Se știe că la ovine s-ar fabrica  pe bandă rulantă astfel de acte de origine.

Vizualizat: 1938 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii