Adama
Agreena
AGRICOVER

Vocea fermierului: Măsura 141 – am primit 4500 euro şi am restituit statului 3800 euro

Publicat: 24 ianuarie 2013 - 14:43
5 comentarii   | Video   | Print | Trimite unui prieten
Agricultorii vorbesc despre dificila cale de absorbţie a fondurilor europene

La sfârşitul săptămânii trecute, am lansat pe portalul nostru de ştiri agroinfo.ro “Vocea fermierului” - o nouă secţiune dedicată în întregime opiniilor dumneavoastră. 

Aici, fermierii pot scrie ce dificultăţi au întâmpinat cu privire la: încasarea plăţilor SAPS, accesarea fondurilor europene, arendarea terenului agricol, păşunat, plăţi pe agromediu, plăţi CNDP la animale şi multe altele.

Unul dintre fermieri ne-a scris că în urma depunerii unui proiect pe măsura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă a primit 4500 euro în decursul a trei ani, însă prin diverse taxe şi impozite a fost nevoit să achite statului aproape 3800 euro şi a renunţat la proiect.

“În februarie 2009 am depus documentaţia pentru Măsura 141. Am înfiintat I.F. cu toate taxele care s-au cerut. În luna mai am fost chemat la fisc unde m-au obligat să depun Declaraţia de venit 260, pe care am depus-o cu venit 0(zero). Pe 31.12.2009 am primit 1500 euro, bani pe care i-am cheltuit prin achiziţionarea unei combine pentru recoltat cereale, a unei maşini de erbicidat, şi a unei maşini de împrăştiat îngraăşăminte chimice (MIC). În 2010 am primit din nou 1500 euro, dar prin presiuni de la fisc am depus Declaratia de venit 260 în suma 1500 lei cu profit de 800 lei, la care am plătit impozit 128 lei, impozit defalcat pe toate cele 4 trimestre. Pentru anul 2011 am depus Declaraţia cu venit zero, dar impozit tot am plătit ca reprezentând impozit anticipat. Ei şi de aici încep adevăratele probleme: sunt pensionar anticipat din 2008 cu o vechime de 36 ani efectivi iar cu sporul de grupă cca 38 ani cu o pensie de 560 lei. Mi-au făcut poprire pe pensie 400 lei impozit, şi s-a reţinut. Mi-au proprit pensia pe un an respectiv 6720 lei si mi-au şi anulat pensia pentru anul 2010 deci încă 6720 lei. Văzând ce se întâmplă am renunţat la 141, întrucât am primit în total 4500 euro şi am restituit circa 3800 euro, statul nostru a ştiut cum să învârtă treburile şi banii primiţi de la UE să revină tot statului. Oare aşa se procedează şi în celelalte ţări din UE???!!!!”, se întreabă retoric fermierul Aurel. 

Tot despre dificila cale de absorbţie a fondurilor europene ne scrie şi preşedintele Asociaţiei Fermierilor Crescători de Bovine din Cluj (AFCBC), Călin Fărgaciu.

“În 07.01.2013 s-a împlinit un an de la depunerea dosarelor pe Măsura 112. Fermierii cu dosare declarate eligibile încă aşteaptă semnarea contractelor cu APDRP. Între timp. în iunie a fost o nouă sesiune de depunere. Întreb: oare reprezintă o normalitete faptul că au trecut 365 de zile şi fermierii nici măcar nu au semnat contractile? În agricultură ca şi în alte sectoare, dar în agricultură fiecare zi e importantă. După un an de criză (seceta), de credite bancare angajate pentru a acumula anumărul de UDE şi condiţii de eligibilitate fermierii să mai aştepte? În acest fel sunt atrase fondurile europene, singura sursă clară de intrare a fondurilor în Romania?” ne scrie Călin Fărgaciu.

Vă mulţumim pentru deschiderea de care da-ţi dovadă!

Daţi Click pe link-ul de mai jos şi scrieţi povestea, problema sau opinia dumneavoastră!

http://agroinfo.ro/vocea-fermierului/lansam-vocea-fermierului-scrie-ne-povestea-problema-sau-opinia-ta#comment

Menţionăm că aceste comentarii reprezintă opinii personale şi nu reflectă în mod necesar poziţia portalului agroinfo.ro

Vizualizat: 29037 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Alte articole in aceasta categorie

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

17 mai 2024 - 11:56

Antraxul este o boală bacteriană contagioasă, cu potențial letal atât pentru animalele domestice, cât și pentru oamen, și reprezintă o amenințare serioasă în cadrul fermelor de creștere a bovinelor. Recunoașterea rapidă a simptomelor este esențială pentru intervenție și prevenirea răspândirii bolii.

Video! Oier Sterp: Să afle toți oierii! Nu dați mieii la samsari! Țineți prețul sus, că vin contractele!

Video! Oier Sterp: Să afle toți oierii! Nu dați mieii la samsari! Țineți prețul sus, că vin contractele!

15 mai 2024 - 09:43

Crescătorul de ovine Ionică Sterp, Ianoșda, Bihor, vicepreședinte Asociația Ciobanilor Profesioniști din România, are un anunț important pentru toți oierii. Sunt pe cale să fie semnate contracte de export miei cu Marocul și Algeria, firmele exportatoare fiind din Spania.

Plata în cel mai scurt timp a subvenției de 100 euro/ha!

Plata în cel mai scurt timp a subvenției de 100 euro/ha!

15 mai 2024 - 07:32

Fermierii români amenință cu un protest masiv pe data de 27 mai 2024 dacă nu le vor fi îndeplinite revendicările. Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România ne-a transmis lista de revendicări a fermierilor.

Cinci fermieri în greva foamei pe holul Parlamentului!

Cinci fermieri în greva foamei pe holul Parlamentului!

14 mai 2024 - 12:24

Un grup de cinci fermieri polonezi a intrat în greva foamei chiar pe holul Parlamentului de la Varșovia. Motivele? Aceleași pentru care au fost uriașe demonstrații în toată Europa, inclusiv în România: pe de-o parte reglementările de mediu impuse de Uniunea Europeană, pe de altă parte concurența cerealelor ieftine din Ucraina.

De 75 de ani este cioban la o turmă de 200 de oi

De 75 de ani este cioban la o turmă de 200 de oi

07 mai 2024 - 18:05

De când se știe, Mihai Pruteanu este înconjurat de oițe. A preluat afacerea de familie de la părinți, iar de peste 70 de ani își câștigă existența din munca de la stână.

Hristos a Înviat! Tradițiile românilor în prima zi de Paște!

Hristos a Înviat! Tradițiile românilor în prima zi de Paște!

05 mai 2024 - 07:23

Sărbătorile pascale sunt petrecute de românii noștri în familie, alături de ființele dragi. Multe dintre tradițiile noastre străvechi au dispărut. În spațiul rural, din fericire, s-au conservat o parte din obiceiurile, ritualurile care creionează identitatea noastră ca neam.

Cu cât se vând mieii din fermele românești în Grecia! Prețul e uriaș!

Cu cât se vând mieii din fermele românești în Grecia! Prețul e uriaș!

02 mai 2024 - 19:33

Mieii cumpărați de la crescătorii de ovine din România cu un preț mic sunt vânduți cu un preț uriaș pe kilogram în Grecia. Oierii greci s-au revoltat din pricina speculei făcută de mai multe magazine. 

Fermierii polonezi renunță la blocarea frontierelor cu Ucraina

Fermierii polonezi renunță la blocarea frontierelor cu Ucraina

30 aprilie 2024 - 14:53

Fermierii polonezi anunță că toate pasajele rutiere de la frontiera dintre Polonia şi Ucraina au fost deblocate, ”pentru a nu face şi mai dificilă” situaţia ucrainenilor vizaţi în atacuri deosebit de intense ale armatei ruse.

Cât plătesc arabii pe kilogramul de miel în viu! Cumpără cu miile!

Cât plătesc arabii pe kilogramul de miel în viu! Cumpără cu miile!

24 aprilie 2024 - 15:43

Crescătorii români de ovine vând în această perioadă sute de miei pentru export în țările arabe. Zeci de mii de miei din județele Galați și Vrancea ajung anul acesta în ţările arabe. Fermierii spun că s-a dus vestea că românii au marfă bună, astfel că tirurile vin şi încarcă mieii în viu, direct de la stână.

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

16 aprilie 2024 - 14:44

Crescătorul de ovine Ioan Suciu din Făgăraș și-a întrebat astăzi colegii, pe un grup Facebook de profil, cum se descurcă fără ciobani la stână care să aibă grijă de turma de oi, ce soluții au găsit. Ciobani care să știe meserie nu se mai găsesc de mult. Problema forței de muncă pentru ferme e cronică.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
c.iosif
|
03. 27, 2013. Wednesday 11:27

buna , ma numesc iosif si am o ferma de bovine intr-o zona x , proiectul 141 l-am accesat din anul 2010 , deci am intrat in anul 4 , in principiu totul a fost in regula pana cand a ajuns si la noi impartirea pamantului , iar asociatiile l-au impartit in favoarea lor desigur..si mie mi s-a dat un loc aici unul acolo unul dincolo , astefel incat eu cu 35 de animale care trebuie scoase la pascut sau pentru a produce faneata eu trebuie sa dau mai mult pe motorina decat pe pretul fanului , ma plimb pe drumuri mai mult decat cosesc sau strang . pe perioada proiectului am achizitionat o autoincarcatoare , am renovat grajdurile si am marit efectivul de animale.mi-am indeplinit absolut toate criteriile inafara de pamantul comasat , am 16 hectare din care nu am nici macar 2 la un loc... nu mai fac fata cu motorina care se scumpeste si eu trebuie sa ma plimb mai mult decat sa produc .voi v-ati lovit de aceasta problema? cum putem proceda , de ce uni care doar administreaza pamanturile taranilor dar nu muncesc nimic iau subventii pe spatele lor deoarece repede ii prostesc si taranii cu ei tin caci cred ca le fac bine si le da in continuare pamanturile pentru a lua ei subventii si taranii sa plateasca impozitele doar , si eu cand le propun sa le lucrez pan\mantul ma refuza , lasa ca vine X ca lui i-a dat tot timpul , voi cum procedati ?

4.
cascarino
|
02. 14, 2013. Thursday 04:13

Potrivit legislatiei in vigoare, plata pensiei se suspendă pe timpul cît pensionarii lucreaza în continuare sau sint reîncadrati în munca dupa pensionare.

Pentru a beneficia de una din masurile ce permit accesul la fonduri europene nerambursabile, solicitantii, in cazul in care sint persoane fizice, sint OBLIGATI (se obliga) sa inregistreze in termen de un an sub una din formelejuridice de organizare.

Din 1 februarie 2013 a fost modificat Codul fiscal, microintreprinderi (microintreprindere = persoana juridica romana care realizeaza venituri ce nu au depăşit echivalentul în lei a 65.000 euro) nu mai platesc 16% impozit pe profit, ci 3% impozit pe VENIT

Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de organul fiscal competent prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.
norma de venit pe unitatea de suprafata (/ha, /cap de animal, /familie de albine) este stabilita in functie de tipul de cultura infiintata. Deasemenea devine obligatorie si plata CASS, de 5,5%.

3.
eugen
|
02. 13, 2013. Wednesday 13:55

Domnule Aurel, cred ca s-a facut un abuz de catre cei de la Administratia financiara . Ce legatura are pensia cu faptul ca v-ati autorizat pe o activitate? De ce declaratia 260 si nu ati completat declaratia 200? nu am mai intalnit asa ceva pana acum! cum sa va opreasca pensia? Ati avut pe cineva care sa va ajute sa va tineti o evidenta contabila primara? sunt multe intrebari! Intr-adevar se plateste un impozit de 16% din venit net realizat si 5,5% CAS.Eu stiu ca pe baza declaratiei 260 se stabilesc sumele datorate asigurarilor de sanatate. Eu in locul dumneavoastra as consulta un contabil bun care sa va indrume eventual sa va recuperati banii.

2.
cascarino
|
01. 28, 2013. Monday 09:58

Omul vorbeste de o retinere a pensiei pe 2 ani, ca urmare a realizarii de venituri din agricultura, unde cel mai probabil s-a inregistrat cu firma pe actiuni, sau alta forma de intreprindere (altfel nu putea beneficia de niciuna dintre masurile pe agricultura!) + impozitele adiacente. Adica bani de care n-a mai beneficiat, intorcindu-se la stat. Unde ati vazut "dobinzi bancare" in articol!?

Si pina la urma, ce este de acuzat in cazul in care nu dispune de sumele necesare pentru aportul propriu si se imprumuta de la institutii financiare? Ca doar asa fumnctioneaza economia de piata. Citi agricultori dispun de sumele astea?! Poate doar cei care conduc destinele tarii "primii agricultori", ca de taxat stiu cum s-o faca!!!

1.
a.donca
|
01. 26, 2013. Saturday 07:19

RUBEN BUDAU este un Om foarte LUMINAT,dar cum vad nu la MINTE !

Banii primiti pe Masura 141 ,sant sume care SPRIJINESC Agricultorii , Nu FINANTATORI !

Deci Agricultorul are ceva banii economisiti + Banii Primiti = Achizitionari Diverse

Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

Singura societate care exploatează terenuri agricole din România listată la bursă, Holde Agri, şi-a făcut un obicei în a cumpăra combine de recoltat marca New Holland. Nu mai puţin de 11 astfel de echipamente au fost achiziţionate de-a lungul anilor, toate model CR 9.90!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Afiş într-un bar: Detalii