Adama
Vinasa Rompak

Vocea fermierului: Măsura 141 – am primit 4500 euro şi am restituit statului 3800 euro

Publicat: 24 ianuarie 2013 - 14:43
5 comentarii   | Video   | Print | Trimite unui prieten
Agricultorii vorbesc despre dificila cale de absorbţie a fondurilor europene

La sfârşitul săptămânii trecute, am lansat pe portalul nostru de ştiri agroinfo.ro “Vocea fermierului” - o nouă secţiune dedicată în întregime opiniilor dumneavoastră. 

Aici, fermierii pot scrie ce dificultăţi au întâmpinat cu privire la: încasarea plăţilor SAPS, accesarea fondurilor europene, arendarea terenului agricol, păşunat, plăţi pe agromediu, plăţi CNDP la animale şi multe altele.

Unul dintre fermieri ne-a scris că în urma depunerii unui proiect pe măsura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă a primit 4500 euro în decursul a trei ani, însă prin diverse taxe şi impozite a fost nevoit să achite statului aproape 3800 euro şi a renunţat la proiect.

“În februarie 2009 am depus documentaţia pentru Măsura 141. Am înfiintat I.F. cu toate taxele care s-au cerut. În luna mai am fost chemat la fisc unde m-au obligat să depun Declaraţia de venit 260, pe care am depus-o cu venit 0(zero). Pe 31.12.2009 am primit 1500 euro, bani pe care i-am cheltuit prin achiziţionarea unei combine pentru recoltat cereale, a unei maşini de erbicidat, şi a unei maşini de împrăştiat îngraăşăminte chimice (MIC). În 2010 am primit din nou 1500 euro, dar prin presiuni de la fisc am depus Declaratia de venit 260 în suma 1500 lei cu profit de 800 lei, la care am plătit impozit 128 lei, impozit defalcat pe toate cele 4 trimestre. Pentru anul 2011 am depus Declaraţia cu venit zero, dar impozit tot am plătit ca reprezentând impozit anticipat. Ei şi de aici încep adevăratele probleme: sunt pensionar anticipat din 2008 cu o vechime de 36 ani efectivi iar cu sporul de grupă cca 38 ani cu o pensie de 560 lei. Mi-au făcut poprire pe pensie 400 lei impozit, şi s-a reţinut. Mi-au proprit pensia pe un an respectiv 6720 lei si mi-au şi anulat pensia pentru anul 2010 deci încă 6720 lei. Văzând ce se întâmplă am renunţat la 141, întrucât am primit în total 4500 euro şi am restituit circa 3800 euro, statul nostru a ştiut cum să învârtă treburile şi banii primiţi de la UE să revină tot statului. Oare aşa se procedează şi în celelalte ţări din UE???!!!!”, se întreabă retoric fermierul Aurel. 

Tot despre dificila cale de absorbţie a fondurilor europene ne scrie şi preşedintele Asociaţiei Fermierilor Crescători de Bovine din Cluj (AFCBC), Călin Fărgaciu.

“În 07.01.2013 s-a împlinit un an de la depunerea dosarelor pe Măsura 112. Fermierii cu dosare declarate eligibile încă aşteaptă semnarea contractelor cu APDRP. Între timp. în iunie a fost o nouă sesiune de depunere. Întreb: oare reprezintă o normalitete faptul că au trecut 365 de zile şi fermierii nici măcar nu au semnat contractile? În agricultură ca şi în alte sectoare, dar în agricultură fiecare zi e importantă. După un an de criză (seceta), de credite bancare angajate pentru a acumula anumărul de UDE şi condiţii de eligibilitate fermierii să mai aştepte? În acest fel sunt atrase fondurile europene, singura sursă clară de intrare a fondurilor în Romania?” ne scrie Călin Fărgaciu.

Vă mulţumim pentru deschiderea de care da-ţi dovadă!

Daţi Click pe link-ul de mai jos şi scrieţi povestea, problema sau opinia dumneavoastră!

http://agroinfo.ro/vocea-fermierului/lansam-vocea-fermierului-scrie-ne-povestea-problema-sau-opinia-ta#comment

Menţionăm că aceste comentarii reprezintă opinii personale şi nu reflectă în mod necesar poziţia portalului agroinfo.ro

Vizualizat: 29128 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Alte articole in aceasta categorie

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

05 decembrie 2024 - 06:25

Mai multe organizații ale fermierilor români semnează o scrisoare deschisă transmisă ministrului plenipotențiar la Reprezentanța Permanentă a României la UE, Achim Irimescu, ministrului agriculturii Florin Barbu, ministrului Economiei Ștefan Radu Oprea și ministrului Afacerilor Externe, Luminița Teodora Odobescu.

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

01 decembrie 2024 - 14:56

S-a născut în Italia unde familia lui emigrase pentru a munci în agricultura din peninsulă. A revenit însă cu părinții în locurile natale și de atunci e un fermier aparte.

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

19 noiembrie 2024 - 23:55

Furia fermierilor francezi împotriva acordului comercial UE-Mercosur a atins cote maxime în ultimele două zile!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

06 noiembrie 2024 - 06:43

Aproximativ douăzeci de fermieri de la Confédération paysanne din Franța au ocupat filiala Groupama din Morlaix, în Finisterre. Companiile de asigurări private, care se ocupă acum de riscul climatic, refuză să acopere anumite ferme.

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

31 octombrie 2024 - 15:40

Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țară, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, a fost reținut de procurorii Parchetului European suspectat că ar fi fraudat o sumă uriașă din subvențiile europene. 

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

31 octombrie 2024 - 06:22

Crescătorii de oi din România amenință că vor ieși în stradă cu zecile de mii. Ei au dat un ultimatum Guvernului, data de 6 noiembrie 2024.

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

30 octombrie 2024 - 18:20

Cooperativa Agricolă Bio Carpathia va lansa anul viitor pe piaţă lapte UHT, în contextul în care în septembrie 2025 va operaţionaliza o fabrică dedicată pentru astfel de produse, a explicat Aurel Blaj, preşedintele Bio Carpathia, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
c.iosif
|
03. 27, 2013. Wednesday 11:27

buna , ma numesc iosif si am o ferma de bovine intr-o zona x , proiectul 141 l-am accesat din anul 2010 , deci am intrat in anul 4 , in principiu totul a fost in regula pana cand a ajuns si la noi impartirea pamantului , iar asociatiile l-au impartit in favoarea lor desigur..si mie mi s-a dat un loc aici unul acolo unul dincolo , astefel incat eu cu 35 de animale care trebuie scoase la pascut sau pentru a produce faneata eu trebuie sa dau mai mult pe motorina decat pe pretul fanului , ma plimb pe drumuri mai mult decat cosesc sau strang . pe perioada proiectului am achizitionat o autoincarcatoare , am renovat grajdurile si am marit efectivul de animale.mi-am indeplinit absolut toate criteriile inafara de pamantul comasat , am 16 hectare din care nu am nici macar 2 la un loc... nu mai fac fata cu motorina care se scumpeste si eu trebuie sa ma plimb mai mult decat sa produc .voi v-ati lovit de aceasta problema? cum putem proceda , de ce uni care doar administreaza pamanturile taranilor dar nu muncesc nimic iau subventii pe spatele lor deoarece repede ii prostesc si taranii cu ei tin caci cred ca le fac bine si le da in continuare pamanturile pentru a lua ei subventii si taranii sa plateasca impozitele doar , si eu cand le propun sa le lucrez pan\mantul ma refuza , lasa ca vine X ca lui i-a dat tot timpul , voi cum procedati ?

4.
cascarino
|
02. 14, 2013. Thursday 04:13

Potrivit legislatiei in vigoare, plata pensiei se suspendă pe timpul cît pensionarii lucreaza în continuare sau sint reîncadrati în munca dupa pensionare.

Pentru a beneficia de una din masurile ce permit accesul la fonduri europene nerambursabile, solicitantii, in cazul in care sint persoane fizice, sint OBLIGATI (se obliga) sa inregistreze in termen de un an sub una din formelejuridice de organizare.

Din 1 februarie 2013 a fost modificat Codul fiscal, microintreprinderi (microintreprindere = persoana juridica romana care realizeaza venituri ce nu au depăşit echivalentul în lei a 65.000 euro) nu mai platesc 16% impozit pe profit, ci 3% impozit pe VENIT

Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de organul fiscal competent prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.
norma de venit pe unitatea de suprafata (/ha, /cap de animal, /familie de albine) este stabilita in functie de tipul de cultura infiintata. Deasemenea devine obligatorie si plata CASS, de 5,5%.

3.
eugen
|
02. 13, 2013. Wednesday 13:55

Domnule Aurel, cred ca s-a facut un abuz de catre cei de la Administratia financiara . Ce legatura are pensia cu faptul ca v-ati autorizat pe o activitate? De ce declaratia 260 si nu ati completat declaratia 200? nu am mai intalnit asa ceva pana acum! cum sa va opreasca pensia? Ati avut pe cineva care sa va ajute sa va tineti o evidenta contabila primara? sunt multe intrebari! Intr-adevar se plateste un impozit de 16% din venit net realizat si 5,5% CAS.Eu stiu ca pe baza declaratiei 260 se stabilesc sumele datorate asigurarilor de sanatate. Eu in locul dumneavoastra as consulta un contabil bun care sa va indrume eventual sa va recuperati banii.

2.
cascarino
|
01. 28, 2013. Monday 09:58

Omul vorbeste de o retinere a pensiei pe 2 ani, ca urmare a realizarii de venituri din agricultura, unde cel mai probabil s-a inregistrat cu firma pe actiuni, sau alta forma de intreprindere (altfel nu putea beneficia de niciuna dintre masurile pe agricultura!) + impozitele adiacente. Adica bani de care n-a mai beneficiat, intorcindu-se la stat. Unde ati vazut "dobinzi bancare" in articol!?

Si pina la urma, ce este de acuzat in cazul in care nu dispune de sumele necesare pentru aportul propriu si se imprumuta de la institutii financiare? Ca doar asa fumnctioneaza economia de piata. Citi agricultori dispun de sumele astea?! Poate doar cei care conduc destinele tarii "primii agricultori", ca de taxat stiu cum s-o faca!!!

1.
a.donca
|
01. 26, 2013. Saturday 07:19

RUBEN BUDAU este un Om foarte LUMINAT,dar cum vad nu la MINTE !

Banii primiti pe Masura 141 ,sant sume care SPRIJINESC Agricultorii , Nu FINANTATORI !

Deci Agricultorul are ceva banii economisiti + Banii Primiti = Achizitionari Diverse

Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii