Adama
Agreena
AGRICOVER

Vocea fermierului: Măsura 141 – am primit 4500 euro şi am restituit statului 3800 euro

Publicat: 24 ianuarie 2013 - 14:43
5 comentarii   | Video   | Print | Trimite unui prieten
Agricultorii vorbesc despre dificila cale de absorbţie a fondurilor europene

La sfârşitul săptămânii trecute, am lansat pe portalul nostru de ştiri agroinfo.ro “Vocea fermierului” - o nouă secţiune dedicată în întregime opiniilor dumneavoastră. 

Aici, fermierii pot scrie ce dificultăţi au întâmpinat cu privire la: încasarea plăţilor SAPS, accesarea fondurilor europene, arendarea terenului agricol, păşunat, plăţi pe agromediu, plăţi CNDP la animale şi multe altele.

Unul dintre fermieri ne-a scris că în urma depunerii unui proiect pe măsura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă a primit 4500 euro în decursul a trei ani, însă prin diverse taxe şi impozite a fost nevoit să achite statului aproape 3800 euro şi a renunţat la proiect.

“În februarie 2009 am depus documentaţia pentru Măsura 141. Am înfiintat I.F. cu toate taxele care s-au cerut. În luna mai am fost chemat la fisc unde m-au obligat să depun Declaraţia de venit 260, pe care am depus-o cu venit 0(zero). Pe 31.12.2009 am primit 1500 euro, bani pe care i-am cheltuit prin achiziţionarea unei combine pentru recoltat cereale, a unei maşini de erbicidat, şi a unei maşini de împrăştiat îngraăşăminte chimice (MIC). În 2010 am primit din nou 1500 euro, dar prin presiuni de la fisc am depus Declaratia de venit 260 în suma 1500 lei cu profit de 800 lei, la care am plătit impozit 128 lei, impozit defalcat pe toate cele 4 trimestre. Pentru anul 2011 am depus Declaraţia cu venit zero, dar impozit tot am plătit ca reprezentând impozit anticipat. Ei şi de aici încep adevăratele probleme: sunt pensionar anticipat din 2008 cu o vechime de 36 ani efectivi iar cu sporul de grupă cca 38 ani cu o pensie de 560 lei. Mi-au făcut poprire pe pensie 400 lei impozit, şi s-a reţinut. Mi-au proprit pensia pe un an respectiv 6720 lei si mi-au şi anulat pensia pentru anul 2010 deci încă 6720 lei. Văzând ce se întâmplă am renunţat la 141, întrucât am primit în total 4500 euro şi am restituit circa 3800 euro, statul nostru a ştiut cum să învârtă treburile şi banii primiţi de la UE să revină tot statului. Oare aşa se procedează şi în celelalte ţări din UE???!!!!”, se întreabă retoric fermierul Aurel. 

Tot despre dificila cale de absorbţie a fondurilor europene ne scrie şi preşedintele Asociaţiei Fermierilor Crescători de Bovine din Cluj (AFCBC), Călin Fărgaciu.

“În 07.01.2013 s-a împlinit un an de la depunerea dosarelor pe Măsura 112. Fermierii cu dosare declarate eligibile încă aşteaptă semnarea contractelor cu APDRP. Între timp. în iunie a fost o nouă sesiune de depunere. Întreb: oare reprezintă o normalitete faptul că au trecut 365 de zile şi fermierii nici măcar nu au semnat contractile? În agricultură ca şi în alte sectoare, dar în agricultură fiecare zi e importantă. După un an de criză (seceta), de credite bancare angajate pentru a acumula anumărul de UDE şi condiţii de eligibilitate fermierii să mai aştepte? În acest fel sunt atrase fondurile europene, singura sursă clară de intrare a fondurilor în Romania?” ne scrie Călin Fărgaciu.

Vă mulţumim pentru deschiderea de care da-ţi dovadă!

Daţi Click pe link-ul de mai jos şi scrieţi povestea, problema sau opinia dumneavoastră!

http://agroinfo.ro/vocea-fermierului/lansam-vocea-fermierului-scrie-ne-povestea-problema-sau-opinia-ta#comment

Menţionăm că aceste comentarii reprezintă opinii personale şi nu reflectă în mod necesar poziţia portalului agroinfo.ro

Vizualizat: 29028 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Alte articole in aceasta categorie

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

16 aprilie 2024 - 14:44

Crescătorul de ovine Ioan Suciu din Făgăraș și-a întrebat astăzi colegii, pe un grup Facebook de profil, cum se descurcă fără ciobani la stână care să aibă grijă de turma de oi, ce soluții au găsit. Ciobani care să știe meserie nu se mai găsesc de mult. Problema forței de muncă pentru ferme e cronică.

Veste bună pentru micii crescători de animale!

Veste bună pentru micii crescători de animale!

16 aprilie 2024 - 09:13

Un târg de animale cunoscut printre micii crescători și-a redeschis porțile sâmbătă, 13 aprilie 2024.

Decizia pe care a luat-o un crescător care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte!

Decizia pe care a luat-o un crescător care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte!

16 aprilie 2024 - 08:03

Un crescător de bovine care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte nu a vrut să renunțe la fermă când fiul său a urmat o altă carieră decât cea de fermier. La cei 65 de ani ai săi, crescătorul a  decis că nu renunță la fermă și a trecut la creșterea vacilor de carne.

Fermierii români, protest ASTĂZI!

Fermierii români, protest ASTĂZI!

15 aprilie 2024 - 14:42

Proteste spontane ale fermierilor afectați de sistemul antigrindină Lipsa măsurilor concrete din partea autorităților au determinat fermierii impactați de efectele sistemului antigrindă să organizeze, astăzi, 15 aprilie 2024, proteste spontane în zonele punctelor de lansare a rachetelor, informează un comunicat al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, transmis Agroinfo

Protest ASTĂZI! Crescătorii și-au dus vacile la pășunat în fața primăriei!

Protest ASTĂZI! Crescătorii și-au dus vacile la pășunat în fața primăriei!

08 aprilie 2024 - 12:35

Funcționarii Primăriei Bod, Brașov, s-au trezit în această dimineață cu vacile la ușa instituției. Mai mulți fermieri, nemulțumiți de faptul că au primit prea puține hectare pentru pășunat și la distanțe mari de fermele lor, au decis să apeleze la o formă de protest inedită pentru a-și face dreptate. Aceștia au venit cu mai multe animale în fața Primăriei pentru a cere explicații edililor. Oamenii spun că vor protesta în fiecare zi, până când li se vor solicita revendicările.

Oierii care negociază ajutoarele pentru sector la Ministerul Agriculturii!

Oierii care negociază ajutoarele pentru sector la Ministerul Agriculturii!

03 aprilie 2024 - 18:46

Prin Ordinul MADR 114 din 27 martie 2024 au fost înființate grupurile de lucru la Ministerul Agriculturii pentru zootehnie. Din grupul de lucru pentru sectorul ovine/caprine fac parte mai mulți crescători de oi și/sau capre, ei fiind cei care aduc în atenția conducerii ministerului problemele cu care se confruntă sectorul și care negociază ajutoarele pentru oieri.

Oierii la București, le-a ajuns gheara ursului la os!

Oierii la București, le-a ajuns gheara ursului la os!

25 martie 2024 - 20:19

Oierii Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, Jina-Sibiu, președinte Asociația Ciobanilor Profesioniști din România și Ionică Sterp, Ianoșda-Bihor, vicepreședinte APC, au pornit în această seară spre București. La sfârșitul anului trecut, Ministerul Mediului le-a promis că va rezolva problema urșilor. Promisiunile nu au fost respectate. 

Ce a făcut un cioban pentru că nu și-a luat banii pe oile vândute unui iordanian cu fermă de export!

Ce a făcut un cioban pentru că nu și-a luat banii pe oile vândute unui iordanian cu fermă de export!

20 martie 2024 - 14:29

Cunoscut crescător de ovine din România, Alexandru Pelei, cere în instanță falimentul unuia dintre cei mai mari exportatori de animale din România, un iordanian cu fermă de carantină, scrie replicaonline.ro

Un român întors în țară după 12 ani în Italia s-a apucat de cultivat legume!

Un român întors în țară după 12 ani în Italia s-a apucat de cultivat legume!

19 martie 2024 - 21:02

După mai bine de 12 ani petrecuți în Italia, Ionuț Răducu a decis să se întoarcă în România și să își construiască un viitor în agricultură, în special în legumicultură. Comuna olteană Strejești a fost locul ales pentru a-și realiza visul.

Rase de Vaci Românești: Patrimoniul Genetic Autohton

Rase de Vaci Românești: Patrimoniul Genetic Autohton

18 martie 2024 - 17:06

Bogăția și diversitatea agricolă a României sunt reflectate în mod substanțial în patrimoniul său genetic de vaci autohtone. Cu o istorie îndelungată și o adaptabilitate notabilă la condițiile locale, aceste rase de bovine au contribuit semnificativ la dezvoltarea agriculturii și la producția de lapte și carne.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
c.iosif
|
03. 27, 2013. Wednesday 11:27

buna , ma numesc iosif si am o ferma de bovine intr-o zona x , proiectul 141 l-am accesat din anul 2010 , deci am intrat in anul 4 , in principiu totul a fost in regula pana cand a ajuns si la noi impartirea pamantului , iar asociatiile l-au impartit in favoarea lor desigur..si mie mi s-a dat un loc aici unul acolo unul dincolo , astefel incat eu cu 35 de animale care trebuie scoase la pascut sau pentru a produce faneata eu trebuie sa dau mai mult pe motorina decat pe pretul fanului , ma plimb pe drumuri mai mult decat cosesc sau strang . pe perioada proiectului am achizitionat o autoincarcatoare , am renovat grajdurile si am marit efectivul de animale.mi-am indeplinit absolut toate criteriile inafara de pamantul comasat , am 16 hectare din care nu am nici macar 2 la un loc... nu mai fac fata cu motorina care se scumpeste si eu trebuie sa ma plimb mai mult decat sa produc .voi v-ati lovit de aceasta problema? cum putem proceda , de ce uni care doar administreaza pamanturile taranilor dar nu muncesc nimic iau subventii pe spatele lor deoarece repede ii prostesc si taranii cu ei tin caci cred ca le fac bine si le da in continuare pamanturile pentru a lua ei subventii si taranii sa plateasca impozitele doar , si eu cand le propun sa le lucrez pan\mantul ma refuza , lasa ca vine X ca lui i-a dat tot timpul , voi cum procedati ?

4.
cascarino
|
02. 14, 2013. Thursday 04:13

Potrivit legislatiei in vigoare, plata pensiei se suspendă pe timpul cît pensionarii lucreaza în continuare sau sint reîncadrati în munca dupa pensionare.

Pentru a beneficia de una din masurile ce permit accesul la fonduri europene nerambursabile, solicitantii, in cazul in care sint persoane fizice, sint OBLIGATI (se obliga) sa inregistreze in termen de un an sub una din formelejuridice de organizare.

Din 1 februarie 2013 a fost modificat Codul fiscal, microintreprinderi (microintreprindere = persoana juridica romana care realizeaza venituri ce nu au depăşit echivalentul în lei a 65.000 euro) nu mai platesc 16% impozit pe profit, ci 3% impozit pe VENIT

Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de organul fiscal competent prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.
norma de venit pe unitatea de suprafata (/ha, /cap de animal, /familie de albine) este stabilita in functie de tipul de cultura infiintata. Deasemenea devine obligatorie si plata CASS, de 5,5%.

3.
eugen
|
02. 13, 2013. Wednesday 13:55

Domnule Aurel, cred ca s-a facut un abuz de catre cei de la Administratia financiara . Ce legatura are pensia cu faptul ca v-ati autorizat pe o activitate? De ce declaratia 260 si nu ati completat declaratia 200? nu am mai intalnit asa ceva pana acum! cum sa va opreasca pensia? Ati avut pe cineva care sa va ajute sa va tineti o evidenta contabila primara? sunt multe intrebari! Intr-adevar se plateste un impozit de 16% din venit net realizat si 5,5% CAS.Eu stiu ca pe baza declaratiei 260 se stabilesc sumele datorate asigurarilor de sanatate. Eu in locul dumneavoastra as consulta un contabil bun care sa va indrume eventual sa va recuperati banii.

2.
cascarino
|
01. 28, 2013. Monday 09:58

Omul vorbeste de o retinere a pensiei pe 2 ani, ca urmare a realizarii de venituri din agricultura, unde cel mai probabil s-a inregistrat cu firma pe actiuni, sau alta forma de intreprindere (altfel nu putea beneficia de niciuna dintre masurile pe agricultura!) + impozitele adiacente. Adica bani de care n-a mai beneficiat, intorcindu-se la stat. Unde ati vazut "dobinzi bancare" in articol!?

Si pina la urma, ce este de acuzat in cazul in care nu dispune de sumele necesare pentru aportul propriu si se imprumuta de la institutii financiare? Ca doar asa fumnctioneaza economia de piata. Citi agricultori dispun de sumele astea?! Poate doar cei care conduc destinele tarii "primii agricultori", ca de taxat stiu cum s-o faca!!!

1.
a.donca
|
01. 26, 2013. Saturday 07:19

RUBEN BUDAU este un Om foarte LUMINAT,dar cum vad nu la MINTE !

Banii primiti pe Masura 141 ,sant sume care SPRIJINESC Agricultorii , Nu FINANTATORI !

Deci Agricultorul are ceva banii economisiti + Banii Primiti = Achizitionari Diverse

Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii