Adama
Vinasa Rompak

Vocea Fermierului: Întrebări despre fondurile europene, izlazul comunal şi profitabilitate în agricultură

Publicat: 20 mai 2013 - 15:48
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

După lansarea secţiunii Vocea Fermierului, fermierii din toate sectoarele ne-au scris opiniile şi problemele lor. Am făcut o selecţie a comentariilor pentru a pune în lumină principalele probleme cu care se confruntă fermierii la ora actuală.

Iată ce ne-au scris aceştia:

Daogariu Gheorghe: Este corect ca o persoană care nu are poziţie de rol să primească subvenţie de la APIA şi mai ales să i se elibereze adeverinţă de la primărie cu o suprafaţă de la altă poziţie de rol şi alt nume? Aştept răspuns.

Ionel Coman: În general, pe primari nu-i interesează fonduri europene pentru votanţi, doar... votul. Pentru accesare îţi trebuie în primul rând un consultant "BUN" adică priceput şi cu experienţă. Iar de la primărie şi din alte părţi, multe, multe acte. Poţi întreba în Braşov pe strada Lânii în Bartolomeu, unde au fost pesticidele, la APDRP local, sau vis-a-vis de spitalul Judeţean la APDRP. Baftă!!!

Ciolan Eusebiu: Bună ziua, sunt un fermier din oraşul Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, şi doresc să îmi daţi un răspuns la întrebarea: unde mă pot adresa pentru a putea beneficia şi eu de izlazul care aparţine oraşului. Menţionez că l-a acaparat un fermier din zona pus într-o funcţie înaltă şi numai el beneficiază de acest izlaz. Aştept un răspuns, mulţumesc.

Budeanu Petru: Observ cu îngrijorare că nu se are în vedere nici refacerea zonelor umede şi nici împădurirea terenurilor degradate, greu de cultivat. Se face doar o propagandă scump plătită şi din banii noştri fără efecte remarcabile pe viitor.

Rădulea: Bună, aş dori să vă spun povestea mea, poate primesc măcar nişte sfaturi ca să mă încurajeze, pentru că altceva nu cred. Sunt plecat din ţară de aproape 8 ani jumate. Muncesc în Spania împreună cu fratele meu. În urmă cu 2 ani am luat decizia să investim în agricultură pentru că în Spania mergeau lucrurile din ce în ce mai rău. Am auzit şi de fondurile europene, am început să cumpărăm utillaje agricole, am făcut un grajd pentru 23 de vaci, am cumpărat 10 capete, aşa că până la ora actuală suma investită depăşeşte uşor 40.000 de euro.
După 2 ani de muncă, singurul câştig e subvenţia. Am depus şi proiect pe măsura 112, dar am doar 50 de puncte şi sunt şanse foarte mici să obţin finanţarea. Sunt la capătul răbdării. Acum cred că era mai bine să aleg alt drum. Aştept nişte sfaturi de la dumneavoastră, vă mulţumesc...

Daţi Click pe link-ul de mai jos şi scrieţi povestea, problema sau opinia dumneavoastră!

http://agroinfo.ro/vocea-fermierului/vocea-fermierului-intrebari-de-la-cititori#comment

Precizare: Comentariile sunt moderate şi ne asumăm rescrierea acestora fără a influenţa/modifica în vreun fel sensul cuvintelor sau expresiilor. Menţionăm că aceste comentarii reprezintă opinii personale şi nu reflectă în mod necesar poziţia portalului agroinfo.ro

Vizualizat: 3300 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

05 decembrie 2024 - 06:25

Mai multe organizații ale fermierilor români semnează o scrisoare deschisă transmisă ministrului plenipotențiar la Reprezentanța Permanentă a României la UE, Achim Irimescu, ministrului agriculturii Florin Barbu, ministrului Economiei Ștefan Radu Oprea și ministrului Afacerilor Externe, Luminița Teodora Odobescu.

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

01 decembrie 2024 - 14:56

S-a născut în Italia unde familia lui emigrase pentru a munci în agricultura din peninsulă. A revenit însă cu părinții în locurile natale și de atunci e un fermier aparte.

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

19 noiembrie 2024 - 23:55

Furia fermierilor francezi împotriva acordului comercial UE-Mercosur a atins cote maxime în ultimele două zile!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

06 noiembrie 2024 - 06:43

Aproximativ douăzeci de fermieri de la Confédération paysanne din Franța au ocupat filiala Groupama din Morlaix, în Finisterre. Companiile de asigurări private, care se ocupă acum de riscul climatic, refuză să acopere anumite ferme.

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

31 octombrie 2024 - 15:40

Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țară, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, a fost reținut de procurorii Parchetului European suspectat că ar fi fraudat o sumă uriașă din subvențiile europene. 

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

31 octombrie 2024 - 06:22

Crescătorii de oi din România amenință că vor ieși în stradă cu zecile de mii. Ei au dat un ultimatum Guvernului, data de 6 noiembrie 2024.

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

30 octombrie 2024 - 18:20

Cooperativa Agricolă Bio Carpathia va lansa anul viitor pe piaţă lapte UHT, în contextul în care în septembrie 2025 va operaţionaliza o fabrică dedicată pentru astfel de produse, a explicat Aurel Blaj, preşedintele Bio Carpathia, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
drtuei
|
06. 03, 2013. Monday 18:00

as vrea sa va supun atentiei un avantaj pe care cei care locuiesc sau isi au afacerile in zone defavorizate il au in cazul proiectelor pentru fonduri europene. Punctajul ce le este repartizat pentru acest motiv a facut ca multe proiecte, chiar foarte multe si poate si mai valoroase , ale celor care locuiesc in cealalta parte a tarii sa nu fie eligibile. Mi se pare o abordare inechitabila si chiar discriminatorie aceasta alocare a unui numar de puncte care plaseaza aceste proiecte pe locuri superioare pe scara eligibilitatii. Daca tot vrem sa ajutam persoanele din aceste zone, cred ca ar fi mai corect sa alocam o subventie mai substantiala si sa dam sanse egale proiectelor tuturor solicitantilor scotind din grila de punctare aceasta modalitate de departajare care face ca solicitantii din zonele respective sa fie mai degraba favorizati decat defavorizati. Cu stima.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii