Revenim cu articole realizate în urma comentariilor trimise de dumneavoastră la diverse articole sau la secţiunea Vocea fermierului, destinată special opiniilor, problemelor sau poveştilor fermierilor români.
La 1 februarie a.c. a intrat în vigoare noul Cod Fiscal, ce prevede un nou sistem de impozitare a persoanelor fizice care lucrează în agricultură. Iată ce ne-au scris cititorii noştri despre prevederile de la capitolul Impozitare în agricultură.
“Asta denotă cât de puţin cunoaşte statul situaţia din teren. Toate cifrele după care sunt făcute calculele acestea sunt aiurea, făcute de nişte birocraţi să-şi justifice banii pe care îi iau. De exemplu, la bovine: 50% din efectivul înregistrat la DSVSA nu există pe teren sunt doar pe hârtie, (…), iar din ceilalţi 50% reali ,cel puţin 25% o să dispară în primul an de la aplicarea acestei legi. Deci teoretic stăm bine, dar la practică stăm prost”, ne scrie Sergiu.
Unii sunt dezorientaţi cu privire la modul de calcul al normelor de venit, norme după care urmează să plătească impozit. “Câte tipuri de livadă sunt cultivate, pomi răzleţi, livadă tradiţională, livadă semiintensivă, intensivă, superintensivă, fiecare tip cu numărul de pomi aferenti? Producţie medie estimată pentru fiecare tip în parte? Cheltuieli de producţie aferente fiecărui tip de cultură? Toate sunt în norma de profit de 4709 ron per ha? Calcul din birou? Aşa să fie?” întreabă Ioan Pop.
Sunt însă şi fermieri care consideră acest sistem destul de binevenit pentru agricultura românească. „Super ok! Sunt plătitor de impozit de 7 ani. Am fermă zootehnică cu autorizare şi contracte cu medic, protecţia muncii, controale de toate felurile şi supravieţuiesc alături de ţăranii milionari pe care demagogii îi compatimesc (…) Dar primesc subvenţia pe mii de ha, sute şi mii de oi, sute de vaci şi nu contribuie cu nimic la buget! (...) Să fim demni şi să plătim ca orice taxă, căci toţi vrem să ne fie mai bine!” scrie Paul Creitaru.
Daţi Click pe link-ul de mai jos şi scrieţi povestea, problema sau opinia dumneavoastră!
http://www.agroinfo.ro/vocea-fermierului/lansam-vocea-fermierului-scrie-ne-povestea-problema-sau-opinia-ta#comment
Precizare: Comentariile sunt moderate şi ne asumăm corectarea şi rescrierea acestora fără a influenţa/modifica în vreun fel sensul cuvintelor sau expresiilor.Menţionăm că aceste comentarii reprezintă opinii personale şi nu reflectă în mod necesar poziţia portalului agroinfo.ro