Adama
Vinasa Rompak

Scrie-ne povestea, problema sau opinia ta la secţiunea Vocea Fermierului!

Publicat: 06 aprilie 2013 - 21:43
8 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ai nevoie de lămuriri legate de plata subvenţiilor, soluţii de finanţare, costuri şi beneficii? Ai reuşit să obţii recolte bogate sau dimpotrivă, ai înregistrat pierderi mari? Deţii o fermă profitabilă sau eşti abia la început de drum? Scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

“Vocea fermierului” este secţiunea dedicată în întregime opiniilor dumneavoastră. Aici puteţi scrie ce dificultăţi aţi întâmpinat cu privire la: încasarea plăţilor SAPS, accesarea fondurilor europene, arendarea terenului agricol, păşunat, plăţi pe agromediu, plăţi CNDP la animale şi multe altele.
De asemenea, aici veţi împărtăşi cu colegii de breaslă soluţii de succes, veţi afla secretele recoltelor bogate sau veţi putea intra în dezbateri de proiecte cu temă de interes comun.

Iată ultimele mesaje primite de la cititorii agroinfo.ro:

Alexandru: Bună ziua, mă numesc Holenciuc Alexandru, am 27 de ani, sunt fermier în judeţul Arad şi am o singură întrebare. Am preluat de anul acesta o exploataţie în jur de 50 ha de teren agricol pe care îl lucrez fiind ambiţionat de faptul că o să putem primi fonduri pentru tinerii fermieri şi vom putea să ne dezvoltăm treptat. Se pare că nu voi putea accesa Măsura 112 pentru tinerii fermieri deoarece în acest an nu se va mai organiza. Anul viitor, adică 2014, nu vom mai fi eligibili deoarece avem de un an exploataţia deschisă. Ce ne facem? Nu se pot găsi soluţii şi pentru noi? Ca mine sunt mulţi tineri. Dacă nu se organizează anul acesta depuneri pe Măsura112 atunci măcar să se facă o excepţie pentru anul următor pentru noi şi cine a început o exploataţie anul ăsta şi nu a avut cum să depună să poată depune anul viitor. Vă mulţumesc

Iosif: Mă numesc Iosif şi am o fermă de bovine într-o zonă x, am accesat proiectul 141 l din anul 2010, deci am intrat în anul 4. În principiu totul a fost în regulă până când a ajuns şi la noi împărţirea pământului, iar asociaţiile l-au împărţit în favoarea lor desigur, şi mie mi s-a dat un loc aici, unul acolo, unul dincolo, astfel încât eu cu 35 de animale care trebuie scoase la păscut sau pentru a produce fâneaţa trebuie să dau mai mult pe motorină decât pe preţul fânului, mă plimb pe drumuri mai mult decât cosesc sau strâng. Pe perioada proiectului am achiziţionat o autoîncărcătoare, am renovat grajdurile şi am mărit efectivul de animale. Mi-am îndeplinit absolut toate criteriile înafară de pământul comasat, am 16 hectare din care nu am nici măcar 2 la un loc... nu mai fac fată cu motorina care se scumpeşte şi eu trebuie să mă plimb mai mult decât să produc. V-aţi lovit de această problemă? Cum putem proceda, de ce unii care doar administrează pământurile ţăranilor, dar nu muncesc nimic, iau subvenţii pe spatele lor deoarece repede îi prostesc şi ţăranii cu ei ţin căci cred că le fac bine şi le dau în continuare pământurile pentru a lua ei subvenţii şi ţăranii să plătească impozitele, iareu când le propun să le lucrez panâmantul mă refuza, lasă că vine X că lui i-am dat tot timpul. Voi cum procedaţi?

Claudia: Cum puteţi spune că în perioada 12-14 martie s-au efectuat plăti la subvenţii pentru animale când în conturile fermierilor nu a intrat nici un leu? Chiar ieri am fost la banca să verific contul şi nimic

Elena: Şi eu am păţit aşa, am sunat la APIA şi mi-au spus că doar 40% din beneficiari au primit banii iar eu nu mă număr pe aceste liste... aşteptăm şi iar aşteptăm.
Da Click pe link-ul de mai jos şi scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

http://www.agroinfo.ro/vocea-fermierului/scrie-ne-povestea-problema-sau-opinia-ta-la-sectiunea-vocea-fermierului-1#comment

Precizare: Comentariile sunt moderate şi ne asumăm corectarea şi rescrierea acestora fără a influenţa/modifica în vreun fel sensul cuvintelor sau expresiilor. Menţionăm că aceste comentarii reprezintă opinii personale şi nu reflectă în mod necesar poziţia portalului agroinfo.ro

Vizualizat: 2527 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

05 decembrie 2024 - 06:25

Mai multe organizații ale fermierilor români semnează o scrisoare deschisă transmisă ministrului plenipotențiar la Reprezentanța Permanentă a României la UE, Achim Irimescu, ministrului agriculturii Florin Barbu, ministrului Economiei Ștefan Radu Oprea și ministrului Afacerilor Externe, Luminița Teodora Odobescu.

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

01 decembrie 2024 - 14:56

S-a născut în Italia unde familia lui emigrase pentru a munci în agricultura din peninsulă. A revenit însă cu părinții în locurile natale și de atunci e un fermier aparte.

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

19 noiembrie 2024 - 23:55

Furia fermierilor francezi împotriva acordului comercial UE-Mercosur a atins cote maxime în ultimele două zile!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

06 noiembrie 2024 - 06:43

Aproximativ douăzeci de fermieri de la Confédération paysanne din Franța au ocupat filiala Groupama din Morlaix, în Finisterre. Companiile de asigurări private, care se ocupă acum de riscul climatic, refuză să acopere anumite ferme.

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

31 octombrie 2024 - 15:40

Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țară, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, a fost reținut de procurorii Parchetului European suspectat că ar fi fraudat o sumă uriașă din subvențiile europene. 

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

31 octombrie 2024 - 06:22

Crescătorii de oi din România amenință că vor ieși în stradă cu zecile de mii. Ei au dat un ultimatum Guvernului, data de 6 noiembrie 2024.

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

30 octombrie 2024 - 18:20

Cooperativa Agricolă Bio Carpathia va lansa anul viitor pe piaţă lapte UHT, în contextul în care în septembrie 2025 va operaţionaliza o fabrică dedicată pentru astfel de produse, a explicat Aurel Blaj, preşedintele Bio Carpathia, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [8]  
Pagini: [1]  1   
8.
oldmen
|
07. 17, 2013. Wednesday 21:53

De ce se permite sa lucreze centre de achizite cereale fara aparatura de control calitati a grului ?Farinograf ? Umidometru ?De ce se fac acestea manual pe sprinceana?La SALONTA Bihor sup patronatul ARDEALUL CAREI ?aparate de laborator de 100 de ani ? Oare cine le tine spatele.

7.
Viitor concesionar
|
06. 11, 2013. Tuesday 08:24

Buna
Sunt din jud. Covasna si am o problema care se refera la problema pajistilor comunale apartinand primariilor. Exista o adevarata mafie a pajistilor in cadrul careia pajistile apartinand primariilor sunt concesionate 'IN EXCLUSIVITATE' unor terte persoane omul de rand nu avand nici 1 % sansa sa ia in arenda sau concesiune pajisti pentru animalele detinute. In momentul de fata as-i vrea sa infiintezi o ferma de vaci de carne dar din cauza asta nu am posibilitate neavand loc de pasunat
As-I vrea sa va intreb unde se poate adresa cu aceasta problema

6.
Ionut Ionut
|
04. 08, 2013. Monday 21:39

Buna ziua,sunt un tanar fermier, am depus cerere pentru subventia la bovine de carne.Zilel trecute am fost sunat de la centrul APIA judetean ca animalele nu indeplinesc conditia ca sa aibe 8 luni in exploatatie la data depunerii cereri, mentionez ca aceasta conditie nu este impusa in lege,extras din lege """"e) animalele pentru care se solicita ajutor specific sunt detinute de beneficiar cel putin o perioada de 8 luni de la data intrarii în exploatatie a acestora si pâna în momentul iesirii;""""Eu detin si la momentul de fata animalele,iar animalele sunt de 1an si 3 luni la mn in exploatatie.Un coleg de breasla a fost respins pe acelasi motiv,la data depuneri cereri animalele lui aveau 2-3 luni,deci nu aveau cum sa indeplineasca conditia ca sa aiba 8 luni in exploatatie la data depunerii cererii.Cei de la APIA care au creat Softul au introdus aceasta conditie impotriva legi ori fiind rau intentionati, ori neavand habar sa proiecteze un soft.As vrea sa stiu daca mai sunt fermieri cu acesiasi problema sau doar la Tulcea se intampla asa ceva.Daca nu se va rezolva voi chema in instanta APIA pentru ca nu modifica nimeni legea dupa bunul plac.

5.
LUCI
|
04. 08, 2013. Monday 21:37

MA NUMESC LUCIAN SI AM O SINGURA INTREBARE: CARE ESTE DATA DE REFERINTA PENTRU BOVINE . VREAU SA SCHIMB EXPLOATATIA DE PE NUMELE TATALUI PE NUMELE MEU SI AS VREA SA STIU CUM TREBUIE PROCEDAT ?

4.
trofim ion
|
04. 08, 2013. Monday 20:16

am 4 ha livada ;mar,cais piersic de toamna in loc. nalbant jud tulcea livada a crescut si nu pot sa mai fac tratament cu atomizorul in spate ,am o vechitura de tractor de 45 cp si as vrea sa-i pun in spate o masina de stropit si s-o platesc in 3-4 toamne poate tara asta sa ma ajute ?.astept un dialog intre cineva din lumea celor ce gandesc ,eu recunosc fac parte din lumea celor care muncesc.

3.
Agricultor.RO
|
04. 08, 2013. Monday 17:19

Buna ziua,

Am o ferma in jud MH de 150 ha , daca pana acum doi- trei ani la fiecare transe a subventiei APIA la sprijinul pe hectar primeam o decizie (o instintare) acum nu mai primim nimic si bani intra dezordonat din surse diverse iar noi fermierii trebue sa fim foarte atenti daca au intrat toti banii.
Intrebare : DE CE NU MAI PRIMIM DECIZII SCRISE .? Oare sa fie alte interese?
Astept raspuns.
Multumesc.

2.
romeo popa
|
04. 08, 2013. Monday 09:20

ma numesc Romeo si am o intrebare,Am o ferma de bovine prin proiect sapard si anul acesta primaria vrea sa organizeze licitatie pentru pasunea pe care pasunez vacile deoarece a expirat contractul.Licitatia vrea sa o realizeze doar pe 6 luni precizind ca vrea sa o retrocedeze la nustiu ce mostenitor al boierului din franta.Partea frumoasa este ca am intrebat daca este normal sa realizeze licitatie doar pe 6 luni si daca nu poate sa am vrun avantaj fata de altii deoarece sunt din comuna platesc impozite acolo pasunez pe aceasta pasune de 10 ani sunt tanar 35 ani am terminat fac de zootehnie am term un proiet sapard in 2010.Rasp a fost nu deoarece sunt altii din alte comune interesati de acea pasune si sa caut alternative.

1.
gelu
|
04. 08, 2013. Monday 07:37

Ma numesc radu gygy si detin o ferma apicola formata din 70 de stupi (famili de albine) in judetul olt, si am si eu o nelamurire si daca se poate sa mi raspunda si mie un functionar din cadrul M A D R .
Am stupi inscrisi la primarie , am crotalii la stupii , cum au si bovinele caprinele e.t.c.si noi nu primim subventie pe bucata cum primesc cei cu animale. Noua ni se da ce ramine din fonduri, fiind obligati sa cumparam de la A.C.A.( asociatia crescatorilor de albine) stimulentele din programul apicol (PNA) la preturi piperate si in unele cazuri siropul foarte diluat.Daca cumparam din alta parte nu ni se deconteaza. NU CUMVA ESTE O CONCURENTA NELOIALA??? CIT VA MAI DURA ACEST MONOPOL A.C.A. si cine o tine in brate pe aceasta asociatie care i si jupoaie membri de buna credinta. .Doresc sa primesc si eu subventia pe familie de albine (stup) asa cum primresc si ceilalti agricutori subventia pe bucata /animal platind si noi impozit ca si dinsi . Astept si eu un raspuns competent

Rezultate: [8]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii