Adama
Vinasa Rompak

Scrie-ne povestea, problema sau opinia ta la secţiunea Vocea Fermierului!

Publicat: 15 martie 2013 - 14:00
13 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ai nevoie de lămuriri legate de plata subvenţiilor, soluţii de finanţare, costuri şi beneficii? Ai reuşit să obţii recolte bogate sau dimpotrivă, ai înregistrat pierderi mari? Deţii o fermă profitabilă sau eşti abia la început de drum? Scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

“Vocea fermierului” este secţiunea dedicată în întregime opiniilor dumneavoastră. Aici puteţi scrie ce dificultăţi aţi întâmpinat cu privire la: încasarea plăţilor SAPS, accesarea fondurilor europene, arendarea terenului agricol, păşunat, plăţi pe agromediu, plăţi CNDP la animale şi multe altele.

De asemenea, aici veţi împărtăşi cu colegii de breaslă soluţii de succes, veţi afla secretele recoltelor bogate sau veţi putea intra în dezbateri de proiecte cu temă de interes comun.

Iată ultimele mesaje primite de la cititorii agroinfo.ro:

Alexandru: Bună ziua, mă numesc Holenciuc Alexandru, am 27 de ani, sunt fermier în judeţul Arad şi am o singură întrebare. Am preluat de anul acesta o exploataţie în jur de 50 ha de teren agricol pe care îl lucrez fiind ambiţionat de faptul că o să putem primi fonduri pentru tinerii fermieri şi vom putea să ne dezvoltăm treptat. Se pare că nu voi putea accesa Măsura 112 pentru tinerii fermieri deoarece în acest an nu se va mai organiza. Anul viitor, adică 2014, nu vom mai fi eligibili deoarece avem de un an exploataţia deschisă. Ce ne facem? Nu se pot găsi soluţii şi pentru noi? Ca mine sunt mulţi tineri. Dacă nu se organizează anul acesta depuneri pe Măsura112 atunci măcar să se facă o excepţie pentru anul următor pentru noi şi cine a început o exploataţie anul ăsta şi nu a avut cum să depună să poată depune anul viitor. Vă mulţumesc

Iosif: Mă numesc Iosif şi am o fermă de bovine într-o zonă x, am accesat proiectul 141 l din anul 2010, deci am intrat în anul 4. În principiu totul a fost în regulă până când a ajuns şi la noi împărţirea pământului, iar asociaţiile l-au împărţit în favoarea lor desigur, şi mie mi s-a dat un loc aici, unul acolo, unul dincolo, astfel încât eu cu 35 de animale care trebuie scoase la păscut sau pentru a produce fâneaţa trebuie să dau mai mult pe motorină decât pe preţul fânului, mă plimb pe drumuri mai mult decât cosesc sau strâng. Pe perioada proiectului am achiziţionat o autoîncărcătoare, am renovat grajdurile şi am mărit efectivul de animale. Mi-am îndeplinit absolut toate criteriile înafară de pământul comasat, am 16 hectare din care nu am nici măcar 2 la un loc... nu mai fac fată cu motorina care se scumpeşte şi eu trebuie să mă plimb mai mult decât să produc. V-aţi lovit de această problemă? Cum putem proceda, de ce unii care doar administrează pământurile ţăranilor, dar nu muncesc nimic, iau subvenţii pe spatele lor deoarece repede îi prostesc şi ţăranii cu ei ţin căci cred că le fac bine şi le dau în continuare pământurile pentru a lua ei subvenţii şi ţăranii să plătească impozitele, iareu când le propun să le lucrez panâmantul mă refuza, lasă că vine X că lui i-am dat tot timpul. Voi cum procedaţi?

Claudia: Cum puteţi spune că în perioada 12-14 martie s-au efectuat plăti la subvenţii pentru animale când în conturile fermierilor nu a intrat nici un leu? Chiar ieri am fost la banca să verific contul şi nimic

Elena: Şi eu am păţit aşa, am sunat la APIA şi mi-au spus că doar 40% din beneficiari au primit banii iar eu nu mă număr pe aceste liste... aşteptăm şi iar aşteptăm.

Da Click pe link-ul de mai jos şi scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

http://agroinfo.ro/vocea-fermierului/scrie-ne-povestea-problema-sau-opinia-ta-la-sectiunea-vocea-fermierului#comment

Precizare: Comentariile sunt moderate şi ne asumăm corectarea şi rescrierea acestora fără a influenţa/modifica în vreun fel sensul cuvintelor sau expresiilor. Menţionăm că aceste comentarii reprezintă opinii personale şi nu reflectă în mod necesar poziţia portalului agroinfo.ro

Vizualizat: 3165 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Vocea Fermierului: Ajutaţi tinerii să-şi apere averea, nu să-şi vândă pământul pentru un pumn de bani străinilor

Vocea Fermierului: Ajutaţi tinerii să-şi apere averea, nu să-şi vândă pământul pentru un pumn de bani străinilor

Referitor la revizuirea normelor de impozitare a persoanelor fizice din agricultură, unii fermieri consideră că cei care au stabilit aceste norme s-au grăbit şi le sugerează deplasarea în teritoriu pentru o mai bună înţelegere a situaţiei din agricultură românească.

Vocea Fermierului: Livezile din România vor dispărea. Statul vrea performanţă sau contraperformanţă?

Vocea Fermierului: Livezile din România vor dispărea. Statul vrea performanţă sau contraperformanţă?

Opiniile şi întrebările postate de fermierii români la secţiunea Vocea fermierului, de pe agroinfo.ro, fac subiectul unui nou articol. De această dată, sectorul vizat este pomicultura. 

Vocea fermierului: APIA ne amână de la săptămână la săptămână

Vocea fermierului: APIA ne amână de la săptămână la săptămână

După lansarea secţiunii Vocea fermierului, agricultorii din toate colţurile ţării ne-au scris fie pentru întrebări, nelămuriri legate de proiecte, subvenţii şi multe alte probleme din sectorul agricol. Iată ce ne-a spus un fermier din judeţul Galaţi. 

Vocea fermierului: 25% din efectivul de bovine va dispărea în primul an după aplicarea noului sistem de impozitare

Vocea fermierului: 25% din efectivul de bovine va dispărea în primul an după aplicarea noului sistem de impozitare

Revenim cu articole realizate în urma comentariilor trimise de dumneavoastră la diverse articole sau la secţiunea Vocea fermierului, destinată special opiniilor, problemelor sau poveştilor fermierilor români.

Vocea fermierului: Măsura 141 – am primit 4500 euro şi am restituit statului 3800 euro

Vocea fermierului: Măsura 141 – am primit 4500 euro şi am restituit statului 3800 euro

La sfârşitul săptămânii trecute, am lansat pe portalul nostru de ştiri agroinfo.ro “Vocea fermierului” - o nouă secţiune dedicată în întregime opiniilor dumneavoastră. 

Lansăm VOCEA FERMIERULUI. Scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

Lansăm VOCEA FERMIERULUI. Scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

Ai reuşit să obţii recolte bogate sau dimpotrivă, ai înregistrat pierderi mari? Deţii o fermă profitabilă sau eşti abia la început de drum? Ai nevoie de lămuriri legate de plata subvenţiilor, soluţii de finanţare, costuri şi beneficii?

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [13]  
Pagini: [1]  1   
13.
cornel 30
|
04. 12, 2013. Friday 20:02

Ma numesc Cornel sunt din judetul Brasov comuna Prejmer si am urmatoarea intrebare;
ce masuri se poate lua impotriva micilor fermieri oieri (cetateni ai comunei noastre cu 50-150 oi) care pasc oile pe terenurile noastre cu grau de toamna, lucerna si iarba de care si noi depindem cu animalele noastre? Mentionez ca primaria comunei nu ia nici o decizie desi s-au facut plangeri si se platesc impozite si taxe (SE APROPIE SFINTELE SARBATORI DE PASTE SI MAI BUN ESTE UN MIEL GRAS decat taxe si impozite).
VA MULTUMESC

12.
purice gheorghe
|
03. 18, 2013. Monday 22:11

Sunt un fermier mic din comuna Tazlau judetul Neamt o zona montana deosebita si care din diferite motive a fost uitata ,si cum eu sunt la inceput de drum intr-un domeniu care nu multi oameni se ancumeta sa il faca "Cresterea caprelor".Detin 150 de capre si cam 100de ieduti.Am avut discutii cu asociatia unde sunt inscris pentru gasirea unei modalitati de preluarea laptelui de la ferma mea si inca de la o persoana care are cam 100 de capre ,dar domnu sef de asociatie nu a avut interes sa scoata un pret bun si la laptele de capra ci numai la laptele de oae ,la laptele de capra a scos un pret nici de jumatate ca cel de oae.Am vrea daca se gaseste cineva sa ne ajute si pe noi cei care suntem mici si la inceput de drum,casa nu fim inghititi de cei mari din domeniu .Am uitat sa specific ca suntem intr-o zona ecologica si care nu a fost nici macar cooperativizata .

11.
dorel
|
03. 18, 2013. Monday 21:42

E jale in tara ,daca s-ar trezi Ceausescu ar cere el sa mai fie impuscat inca o data daca ar vedea ca ce a construit el noi nu putem nici sa intretinem ferme , utilaje, locuri de munca

10.
bagiu
|
03. 18, 2013. Monday 19:47

detin o fosta ferma in suprafata de 3 ha de teren in intravilanul localitatii la nici 20 km de municipiul Bacau;
o parte din suprafata este ocupata cu niste cladiri,foste grajduri si magazii,aflate intr-o stare avansata de degradare,iar pe o suprafata de peste 1 ha as putea sa o folosesc pentru agricultura;
eu as vrea sa infiintez un centru de producerea legumelor in solarii si o unitate de prelucrarea legumelor in conserve traditionale de legume,gen tocane,zacusca,salate,etc.;
nu reusesc sa realizez acest proiect din lipsa de finantare pentru demararea afacerii-am incercat sa accesez un imprumut dar nu am suficiente garantii ,banca refuzind sa ia in calcul terenul sau solariile pe care le-as achizitiona;
caut un partener,colaborator,finantator,asociat care sa ma poata ajuta sa realizez aceasta afacere care poate fi sigura si stabila,am destula experienta profesionala,sunt inginer agronom;
daca ma puteti ajuta cu un sfat,o relatie,o indicatie cum as putea sa accesez o finantare v-as fi profund recunoscator;
cu stima,
vasile bagiu
P.S. pot fi contactat pentru detali si la tel 0756 504 681

9.
vacar
|
03. 18, 2013. Monday 19:29

cum este posibil sa primim subventi pt.vaci raportat la 2008 suntem in2013uni au vindut alti au crescutcei ce ne conduc de pe ce planeta au cazut.sa le dea d-zeu multa sanatate lor si la familiile lor.asa sa-i ajute dupa cum conduc.dacatineti la bietul taran ajutatil pe el sa creasca nu proiecte pt.tineri de la oras care iau bani si o taie se alege praful de tot
ate.halal strategie fratilor.

8.
romeol
|
03. 18, 2013. Monday 17:47

Am in intravilan 800 mp livada,600 mp vita de vie,400 mp gradina de legume. De ce nu exista sprijin si pentru aceste suprafete?

7.
baboi marin
|
03. 18, 2013. Monday 13:10

Suvențiile se dau după cum vor muschii lor. Romania este o colonie care nu poate să se ridice la nivelul metropolei.In PROTOCOALELE DE LA TORONTO punctul 12 se spune clar : Vom face totul pentru ruinarea agriculturii statelor care nu ne acceptă.Avem controlul absolut aszupra pproducției alimentare la scară mondială. TOȚI VOR CUMPĂRA CÂND VREM NOI,CE VREM NOI SI CU PREȚUL IMPUS DE NOI. Ce interese au guvernanții nostri să asculte de noi sau de stăpânii lumii care-i așeajă în saune.Cine pleacă ultimul din ROMANIA să stingă lumina !

6.
Tony
|
03. 18, 2013. Monday 12:13

domnule Prisacaru Vasile tin sa va anunt ca nu sunteti singur in situatia asta ,Si ieu am intimpinat probleme asemanatoare si dupa o luna de cautari alergari si bani cheltuiti dege am descoprit ca in SATU MARE (ROMANIA) daca nu dai spaga nu rezolvi nimic, nu intereseaza pe nimeni ce vrei sa faci cite locuri de munca vrei sa asiguri romanilor sau citi bai vrei sa investesti nici nu stau de vorba cu tine daca nu ii unfli cu euro.Si atunci am hotarit ca sa ma intorc inapoi la munca in Italia unde muncesc de 13 ani.O zi buna sa aveti

5.
Tenie Gheorghe
|
03. 18, 2013. Monday 08:35

Buna ziua,



As dori sa va prezint din partea tinerilor fermieri problemele cu care se confrunta fermierii din toata tara si care trebuiesc rezolvate.

Va rugam sa studiati memoriul din atasament si sa ne ajutati in gasirea rapida a unei rezolvari eficiente.



Cu respect , Tenie Gheorghe



( Am intentionat sa infiintam o asociatie pentru tinerii fermieri , dar problemele ne depasesc si suntem confuzi si pesimisti datorita masurilor care se iau impotriva noastra de guvernantii care ne conduc. Lipsa posibilitatilor nu ne permit sa luam fiinta).
Memoriu,

Prin prezentul memoriu dorim sa va aducem la cunostinta problemele cu care se confrunta fermierii.
1. Fonduri europene :
In aceasta privinta as dori sa punctam fiecare problema care trebuie rezolvata.
a.) Elaborarea si publicarea gidurilor pentru fiecare masura in parte sa fie facuta cu cel putin 30 de zile inainte de lansarea sesiunii de depunere de proiecte.
Motive : daca se doreste accesarea si absorbtia fondurilor europene, de ce au un termen limita de depunere a dosarelor intr-o sesiune? De ce nu se continua depunerea dosarelor pana la epuizarea sumei alocate ? Un exemplu interesant este masura 121 a carui sesiune s-a tot prelungit ,dar nimeni nu a stiut ca se va prelungi deoarece pe site-ul apdrp anuntul prelungirii s-a facut cu 2-3 zile inaintea expirarii termenului limita de depunere prevazut anterior. Cum sa facem proiecte daca nu avem posibilitatea sa obtinem avizele si autorizatiilor la timp ? Cum sa ne facem un plan de afaceri daca totul este incert ? Totul se face pe ascuns fara transparenta.
Un proiect necesita o perioada de timp pentru intocmire, necesita avize , autorizatii , memorii , obtinerea unor oferte, elaborarea unui proiect tehnic. Termenul de o luna nu este suficient pentru realizarea unui proiect.
b.) Cerem responsabilizarea APDRP cu precizarea unor termene scurte de maxim 3 luni pentru evaluarea eligibilitatii unui proiect si dupa declararea eligibilitatii precizarea unui termen limita pentru incheierea contractului de finantare. Respectarea acestor termene trebuie conditionata prin masuri coercitive care au menirea sa traga la raspundere vinovatii .
Exemplu : proiectele depuse in sesiunea din iunie 2012 sunt declarate aligibile abia in martie 2013. Anul agricol incepe si tinerii instalati nu stiu in ce situatie sunt , au de facut marirea numarului de UDE prin investiti .Banii de la proiecte vor veni cel mai probabil prin luna iunie cand se recolteaza… Cand au nevoie tinerii de bani , la recoltare sau la inceputul anului agricol ? Cu ce sa faca tinerii fermiei investitiile? Speram ca Ministerul Agriculturii trebuie sa fie constient de necesitatile fermierilor, deoarece agricultura se face la timpul potrivit , nu cand vine vara……Domnilor : semanati vant, culegeti furtuna.Daca nu semanam nimic , nu culegem nimic. Adio crestere economica.
b.) Sa se mareasca sumele alocate pentru fiecare masura unde sunt mai multe proiecte eligibile decat suma alocata.
Tinerii fermieri instalati prin incercarea de a accesa Masura 112 ale caror proiecte nu au fost finantate, desi sunt declarati eligibili, deoarece banii alocati nu au ajuns si la ei , sa li se finanteze si lor proiectele sau macar sa li se dea posibilitatea sa depuna din nou proiectele in sesiunea urmatoare. Nu este corect fata de niste oameni care au muncit , au facut investitii , au alergat dupa documente, au facut cheltuieli aproximativ de 1000 euro pentru accesarea acestei masuri sa fie compromise pentru totdeauna. Va pot da un exemplu evident : in sesiunea iunie 2012 au fost depuse peste 6500 de proiecte din care 6406 proiecte sunt declarate eligibile. Din aceste 6406 proiecte , eligibile numai 3672 sunt finantabile. Va rugam sa ne spuneti in ce situatie se afla ceilalti 2743 de tineri fermieri instalati pentru prima data in agricultura , ale caror proiecte au fost declarate eligibile,dar care nu mai ai nici o sansa sa faca agricultura. Agricultura se face cu bani. Cum poate face un tanar agricultura cand porneste cu mai nimic? Daca Romania are vreun interes sa fiscalizeze agricultura , aceasta este cea mai buna sansa.
c.) Solicitam continuarea masurii 112 si in urmatorul PAC 2014-2020 , deoarece este singura masura unde banii au fost absorbiti integral , ba chiar cererea a fost mai mare. Sa se mai spuna ca romanii nu doresc sa acceseze fonduri….. Romania nu doreste sa acceseze fondurile europene , din acest motiv nu mareste sumele alocate masurilor unde valoarea proiectelor depuse este mai mare decat fondul alocat fiecarei masuri.

2. O alta problema stringenta pentru fermieri este subventia :

Subventia de 170 euro promisa in campanie electorala unde este? Cand vine?De ce niciodata nu va respectati promisiunile facute?De ce primim o subventie tot mai mica si tot mai tarziu ? Primim cumva o subventie mai mica deoarece europarlamentarii care ne reprezinta la Uniunea Europeana nu au stiut suprafata agricola a Romaniei ca este de 9 milioane ha si nu de 8,5 milioane ha cum au declarat ? Pana cand vom mai suporta incompetenta si iresponsabilitatea celor care ne reprezinta?
De ce nu primim subventia la sfarsitul anului pentru anul in curs ?
Subventia la motorina mai exista sau ati uitat sa instiintati Uniunea Europeana despre ea si nu se mai acorda?

3. Impozite sit axe :

Domnilor guvernanti sunteti minti luminate si de accea dorim ca impreuna sa realizam impozitarea fermierilor in mod echitabil pentru toate categoriile
Domnule Ministru , ati modificat prin Ordonanta de Guvern Codul Fiscal si astfel ati impozitat o categorie sociala din mediul rural , numita micii fermieri. Va rugam sa ne spuneti cum ati ajuns la concluzia ca se pot realiza veniturile minime stabilite in noul Cod Fiscal?
In acest sens as dori sa va dau un exemplu de cat trebuie sa plateasca o firma mare si cat trebuie sa platesca un mic fermier : Sc Agromec Sa Corod este o societate care are in arenda teren , aproximativ 2200ha pe care le cultiva cu cereale in fiecare an. Aceasta firma are un profit in anul 2011 de 64771 ron din care trebuie sa platesca 16 % impozit ceea ce inseamna 10363 ron. Eu sunt o persoana fizica autorizata cu contabilitate in partida simpla si care cultiv o suprafata de 8 ha pepeni in camp neirigat deoarece nu am posibilitatea. Cota de venit la un hectar de legume in camp este de 4000 ron. In total venitul minim stabilit de dumneavoastra ar fi de 32000 de lei.Mentionez ca aceasta suma este imposibil de realizat la o cultura in camp neirigata. Din aceasta suma trebuie sa platesc 16% impozit si 5.5% sanatatea , ceea ce ar insemna 6880 ron. DE CE TIN CONTABILITATE ? PENTRU CE SUNT FISCALIZAT DACA MA CONSIDERATI PERSOANA FIZICA NAUTORIZATA ?
Va rog sa imi spuneti daca vi se pare corect sa platesc aproape cat o mare firma care are utilaje proprii, ingineri agronomi si personal calificat pentru aceasta activitate.
Chiar credeti ca se poate realiza acest venit de pe o cultura neirigata ? Ce se intampla in situatia in care nu ploua si cultura este afectata 50 % ??? Daca vom avea un an la fel de secetos ca cel de anul trecut ? De unde sa platim atatia bani ?
Cred sincer ca calculele dumneavoastra privind venitul minim realizat sunt eronate si va rog sa va convingeti si sa veniti sa lucrati alaturi de noi 1 ha de pepeni in camp si sa verificati teoria noastra.Va pun la dispozitie un hectar de teren din cele 8 pe care doresc sa le cultiv anul acesta.
Dorim sa ne dati un exemplu de companie agricola din Romania care a realizat anul trecut un asemenea venit in legumicultura.
Ati stabilit niste venituri minime imposibil de realizat si prin aceasta credem ca doriti distrugerea micilor fermieri , cu toate ca multi au inceput sa se fiscalizeze din proprie initiative. Doriti prin aplicarea acestor taxe vinderea terenurilor catre straini si lasarea copiior si nepotilor nostri pe drumuri .

4.
boghian vasile
|
03. 17, 2013. Sunday 13:42

Cred ca de fermieriI isi mai aduc aminte cind este vorba de impozite si taxe Nimeni nu se intreaba cum si in conditii rezista si fac fata situatiei in acest moment cand costurile de productie sint din ce in ce mai mari si produsele sint din ce in ce mai ieftine,sau se vind pe preturi de nimic . Cresc si exploatez animale de douzeci de aniI dar sImt ca se apropie sfirsitul acestei activitati pentru mine.mai greu ca acum nu a fost ninciodata .,politicile agrare sint numai pe hirtie. nu exista nici o masura eficienta .astazi numai cei care fac politica se dezvolta Din pacate nu toti putem avea functi politice traim intr-o era a incopetentei politicienilor pe care i-am votat.ma simt umilit de incompetenta,minciuna,nesimtirea,acestor oameni.mai rau este faptul ca nici sindicatele pe domeniu nu mai exista,s-au politizat ,urmaresc numai functi politice ,caci sunt si ei oameni.mi-e rusine ca sant roman si traiesc aceste timpuri.Ichei cu speranta ca poate generatiile viitoare vor fi determinate sa gindeasca altfel,.regret ca nu pot sa particip cu nimic la constructia viitorului in agricultura

3.
ova
|
03. 17, 2013. Sunday 02:00

SCUZATIMA DE INTREBARE DOMNULE CEZAR DACA MAI ESTE PAMANT MULTI DETIN STRAINI CAM TARZIU SOR GANDIT ASTIA AM SI EU PAMANT SI CE SA FAC NU MAI POT SAL LUCRU MA OMOARA ..MOTORINA ,SAMANTA ,ERBICIDU,ETC DEBIA MA INVART DE 20 LITRI DE MOTORINA CA SA POT SA PUN UN LANT DE RESTU SA CREASCA BURUIENILE AM 24 HECTARE CRED CA O SAL DAU RESTU SA PLATESC IMPOZITE SUVENTILE NICI NU AJUNG NU POT SA VIND NICI CEREALE CAS PREA SCUMPE SE DUC LA FIRME CA IL IAU MAI EFTIN NOI CE SA FACEM LASA CA DAU LEGI PARALAMENTARI EU DETIN UN TRACTOR NICI PERMIS NAM CE SA FAC CA NU POT SAL PUN CA TRECE PE LA POLITIE ASA O SAL VIND SI EU CA NU POT SAL PUN

2.
ducu
|
03. 16, 2013. Saturday 11:29

Buna ziua, ma numesc Holenciuc Alexandru am 27 de ani, sunt fermier in jud. Arad si am o singura intrebare. Am preluat de anul acesta o exploatatie in jur de 50 ha de teren agricol pe care il lucrez fiind ambitionat de faptul ca o sa putem primi tanar fermier si vom putea sa ne dezvoltam treptat. Dar se pare ca nu voi putea accesa masura 112 tanar fermier deoarece in acest an nu se va mai organiza dupa cum se pare. Anul viitor adica 2014 nu vom mai fi eligibili deoarece avem de un an exploatatia deschisa. Ce ne facem? Nu se pot gasi solutii si pentru noi? Ca mine sunt multi tineri in situatia asta. Daca nu se organizeaza anul acesta depuneri pe 112 atunci macar sa se faca o exceptie pentru anul urmator pentru noi si cine a inceput o exploatatie anul asta si nu a avut cum sa depuna sa avem o sansa anul viitor sa putem depune anul viitor.Va multumesc

1.
Prisacaru Vasile
|
03. 15, 2013. Friday 17:22

Buna ziua tuturor ! Sunt un tanar din medgidia am lucrat in strainatate pana acum mai precis in italia m-am saturat sa tot lucrez pentru straini si de strainatate m -am saturat ,am ajuns acasa in tara in luna ianuarie cu gandul de a infiinta o ferma de bovine de carne am fost la crescatori renumiti de la noi exact cum am ajuns am mers sa vad sa ma conving cum sta treaba mai clar , si am plecat la drum am tot cautat grajd de animale sal iau in chirie sau concesiune in zona mea nici o sansa am mers la suceava la unchi mei de fel sunt crescut in suceava de bunici am mers la primarie am gasit un grajd bunicel pentru animale am discutat cu primarul comunei situatia de fata , dansul ma citit ca vin de la oras si imi spune domnule prisacaru da va ajut uitati asa asa imi explica el ca la sfarsit sa imi atraga atentia ca a mai avut cineva vaci de lapte in grajdiul respectiv si a dat faliment tot un baiat tanar din constanta si ca primarul are chitante pe investitia grajdiului de 800 milioane lei vechi sa inebunesc deja ceva imi zicea ca nu este bine zic bun si ce este de facut ? ce imi mai spune domnul primar trebuie sai facem evaluarea si sa organizam o licitatie publica zic ok sa ne apucam de treaba el zice nu te supara baiatule tu trebuie sa platesti evaluarea zice uite sunal pe cutarica si spunei sa vina sa faca evaloarea grajdiului depui cerere si eu te ajut tot repeta el (mare escroc ) , merg acasa la unchiul meu pun mana sa sun pe respectivul sa-l intreb cam cat ma costa evaloarea asta sa stiu ce sa fac ,el a dato in coteala ca eu nu fac ca nu stiu ce nu prea am inteles multe si el imi zice sunal pe domnul primar si spunei sa ma sune pe mine ca vb eu cu el ,m-am suparat foarte tare si nu am mai sunat pe nimeni .Sa inteleg ca el dorea sa discute cu domnul primar sa vada care este partea lui ,mafia asta. A m discutat in zona sa arendez 15 hectare de pasune a da primaria nici nu ati acorda cat de cat pasune de pascut animalele ca este pasune berechet , am pierud o saptamana cautand pasuni si terenuri in arenda si la sfarsit sa inteleg ca eu tre sa suport cheltueli care nu ma privesc . Eu stiu ca daca ai ceva de vanzare sau inchiriere trebue sa ai acte in regula , eu i -am explicat ca iau grajdiu in concesiune in chirie pe cat mai multi ani posibili dar nimic de facut nu sunt oameni seriosi asa o sa stea grajdiul in paragina pacat de el ,am cautat o posibilitate de finantare pentru achizitia animaleleor nici un ajutor din partea nimanui am varsta de 33 de ani sunt casatorit am crezut ca sunt sanse sa raman in tara mea sa lucrez aici dar in zadara nu prea sunt sanse ma gandeam sa cumpar 10 hectare de teren arabil sa-l lucrez dar nu am sanse maine poimaine ajungem in 2014 vin straini peste noi vin sa ne umileasca in tara noastra sa lucram acasa la noi tot pentru ei , nu mai inteleg nimic spun ca ajuta tineri una alta dar nu este nimic adevarat ,doar vise .

Rezultate: [13]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii