Adama
Vinasa Rompak

Scrie-ne opinia, problema sau povestea ta la Vocea Fermierului!

Publicat: 18 noiembrie 2014 - 15:10
8 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ai reuşit să obţii recolte bogate sau dimpotrivă, ai înregistrat pierderi mari? Deţii o fermă profitabilă sau eşti abia la început de drum? Ai nevoie de lămuriri legate de plata subvenţiilor, soluţii de finanţare, costuri şi beneficii? Scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

Iată câteva dintre mesajele primite de la cititorii agroinfo.ro:

Tomiţă Cârciumaru scrie cu privire la plata subvenţilor: Continuaţi să minţiţi şi în curand veţi avea parte de o mare Răscoală, stimaţi guvernanţi... conduşi de păpuşari potenţi ... "mari investitori".....zice-se...

Nagy Iuhasz Mihai, despre preţurile la cereale: Toţi te fură la umiditate. Dar sunt unii care iau cu japca. A-ţi mai auzit să te penalizeze la transportul apei de la 18 la 14 de la tine până la uscator?

Stan Dumitru, despre asociere: Stimaţi fermieri (mă refer mai mult la cei cu 100/200 ha) de ce nu ne putem uni şi noi în asociaţii care să fie active nu ca cele care există şi nu ne reprezintă, doar iau cotizaţia!!! Eu am o propunere: să nu mai primească toata lumea subvenţia pe ha, ci doar cei care prezintă factura de vânzare a produsului, iar subvenţia să fie dată la kilogram, adică să se stabilească un preţ de referinţă la nivel naţional (preţ care include realitatea cheltuielilor pe ha/produs) şi APIA să plătească diferenţa. Aşa ar dispărea vânzările la negru şi ar primi subvenţia exact cei care muncesc pământul, ce parere aveţi?

Da Click pe link-ul de mai jos şi scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

http://www.agroinfo.ro/vocea-fermierului/scrie-ne-opinia-problema-sau-povestea-ta-la-vocea-fermierului#comment

Precizare: Menţionăm că aceste comentarii reprezintă opinii personale şi nu reflectă în mod necesar poziţia portalului agroinfo.ro

Vizualizat: 2100 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

05 decembrie 2024 - 06:25

Mai multe organizații ale fermierilor români semnează o scrisoare deschisă transmisă ministrului plenipotențiar la Reprezentanța Permanentă a României la UE, Achim Irimescu, ministrului agriculturii Florin Barbu, ministrului Economiei Ștefan Radu Oprea și ministrului Afacerilor Externe, Luminița Teodora Odobescu.

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

01 decembrie 2024 - 14:56

S-a născut în Italia unde familia lui emigrase pentru a munci în agricultura din peninsulă. A revenit însă cu părinții în locurile natale și de atunci e un fermier aparte.

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

19 noiembrie 2024 - 23:55

Furia fermierilor francezi împotriva acordului comercial UE-Mercosur a atins cote maxime în ultimele două zile!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

06 noiembrie 2024 - 06:43

Aproximativ douăzeci de fermieri de la Confédération paysanne din Franța au ocupat filiala Groupama din Morlaix, în Finisterre. Companiile de asigurări private, care se ocupă acum de riscul climatic, refuză să acopere anumite ferme.

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

31 octombrie 2024 - 15:40

Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țară, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, a fost reținut de procurorii Parchetului European suspectat că ar fi fraudat o sumă uriașă din subvențiile europene. 

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

31 octombrie 2024 - 06:22

Crescătorii de oi din România amenință că vor ieși în stradă cu zecile de mii. Ei au dat un ultimatum Guvernului, data de 6 noiembrie 2024.

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

30 octombrie 2024 - 18:20

Cooperativa Agricolă Bio Carpathia va lansa anul viitor pe piaţă lapte UHT, în contextul în care în septembrie 2025 va operaţionaliza o fabrică dedicată pentru astfel de produse, a explicat Aurel Blaj, preşedintele Bio Carpathia, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [8]  
Pagini: [1]  1   
8.
make
|
01. 13, 2015. Tuesday 07:11

Cred ca in noul pndr sa negociat f prost ptr apicultori.Cati detin in Ro 1000 de familii sa se incadreze la banala masura 112.sau sa dorit sa fie scosi din start din schema.

7.
apan mircea
|
12. 24, 2014. Wednesday 07:37

Buna sunt un mic agricultor din Satu Mare am 34 de ani lucrez 90 h as dori si eu ceva informatii cu privire la ceva fonduri europene pt utilaje noi sau o microferma detin toate utilajele dar sunt cam vechi ar mai trebui schimbate ca din profitul din cereale abia am acoperit costurile

6.
marcovici
|
11. 20, 2014. Thursday 16:30

Am accesat fonduri europene SAPARD acum 6 ani Am prins in proiect inclusiv subventiile promise pentru sere Am investit 150 mii euro si nici pina acum nu se dau subventii pentru sere las pamintul pirloaga ca pentru nemunca primesti Este mai bine sa stai si sa primesti Aste este protectia sociala

5.
Ambrus
|
11. 19, 2014. Wednesday 22:20

Stimati Domni de la Conducerea agriculturi Romanesti . spuneti mi cine castiga mai mult fermierul sau proprietarul de teren cand primim subventia .? noi fermierii investim o gramada de bani in araturi semanaturi fertilizari daca este cazul recoltare si asa mai departe dar de multe ori iesim in pierdere adica daca nu am face nimic pe banii respectiv am putea cumpara mai mult decat am produs . sunt proprietari de terenuri si foarte multi la nr care nu si misca nici un degetel numai cand numara banii la banca si are venit 100 la100 fara sa investeaca inapoi ceva . cand se vor trezii oamenii ca cine este producator si cine primeste pe degaba banii . subventionati pe cei care produc ptr tara asta si exludeti de la subventii pe acesti sobolani care ne sunt absolut in defavoarea statului .

4.
ANCUTA ALIN
|
11. 19, 2014. Wednesday 20:43

Buna ziua,
va supun atentiei urmatoarea problema.
Am o ferma de cateva sute de ha. Pentru a lucra comasat am fost nevoit sa fac schimburi de teren cu alti arendasi, alti proprietari de terenuri etc. Intrebarea mea este urmatoarea: Cum digitizez la APIA cum lucrez in realitate sau digitizez unde am teren conform contractelor de arenda.
Va multumesc

3.
marius bratosin
|
11. 19, 2014. Wednesday 18:38

domnule STAN DUMITRU dar daca sunteti fermier si cresteti 2 porci sa ii tai tu intr-un an si 100 de pasari tot pentru consum propriu, cum ai aprecia tu sa se dea subventia pe cate pene duci la apia?mai bn ar scoate impozitul pe profit la mici fermieri sub 30ha.

2.
simion mariana
|
11. 19, 2014. Wednesday 08:29

Aş dori să ştiu de ce firmele de asigurări nu pot prelua şi riscurile pentru infiltraţii de apă, deoarece sunt un fermier care deţine o suprafaţă de teren în lunca Dunării şi dacă nu în fiecare an cel puţin la doi ani tot am pierderi de producţie pe anumite suprafeţe, iar cei de la finanţe pentru a ne returna TVA ne cer să ne recuperăm banii de la firmele de asigurări.

1.
MUSAT STELICA
|
11. 19, 2014. Wednesday 07:38

Minciuna continua!

Dupa ce am auzit de la ministrul agriculturii si de la alte persoane cu functii de raspundere ca avansul pentru subventia pe suprafata se va plati pana la sfarsitul lunii octombrie, nici pana acum JUNCA LACT COOPERATIVA AGRICOLA, nu a incasat acest avans.

Dupa ce am auzit ca se elibereaza adeverinte in contul subventiei pentru ovine si caprine (toti crescatorii), APIA CALARASI nu elibereaza nici pana acum aceste adeverinte pentru crescatorii care au fost in procesul de control al efectivelor. Raspunsul APIA, dupa nenumarate telefoane: inca nu s-au introdus in aplicatia lor rapoartele de control. Oamenii acestia stiu când trebuiesc facute tratamente, sau când trebuie sa manance graunte aceste animale? Daca nu, instruirea la mine la ferma este gratis. Ii astept oricând cu placere.

Rezultate: [8]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii