2 L Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni; Post
3 M Sfântul Nichita Marturisitorul
4 M Sfântul Iosif, scriitorul de cântări
5 J Sfinţii Mucenici Agatopod şi Teodul
6 V Sfântul Eutihie, patriarhul Constantinopolului;
7 S Sfântul Mucenic Caliopie; Pomenirea morţilor - Sâmbăta lui Lazar Dezlegare la ulei şi vin
8 D † Duminica Floriilor; Pomenirea Sfinţilor Apostoli Irodion, Agav si Ruf - Ap. Filipeni IV, 4-9Ev. Ioan XII, 1-18 Dezlegare la peşte
Predica la Duminica Floriilor - Ap. Filipeni IV, 4-9Ev. Ioan XII, 1-18
Duminica Floriilor
Duminica Floriilor sau Floriile se sărbătoreşte în ultima duminică dinaintea Pastelui. Ea serbează sfârşitul postului dar şi reinvierea naturii.
De Florii, oamenii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie pe care le pun la geamuri, la uşi sau la porţi. În unele părţi ale tării, locuitorii de la sate se încing cu ramurile de salcie peste mijloc. Credinţa spune că acest ritual îi apără de boli şi ii face mai puternici. De asemenea, apără casa de rele şi o protejeaza de evenimente neplăcute. În Duminica Floriilor, gospodinele merg la biserică şi curăţă mormintele strămosilor, agăţând de cruci rămurele de salcie.
Tot de Florii, se agaţă într-un pom inflorit jnurul de mărţişor, şi alături de jnurul de acesta haine şi zestrea fetelor de măritat. Fiind o sărbătoare care marchează reinvierea naturii, sensul ei este atribuit şi elementelor din viaţa cotidiană. În unele zone, fetele pun în noaptea de Florii busuioc sub pernă, spre a deveni mai frumoase şi mai sănătoase, mai dorite de către flăcăi, pentru a se putea mărita în acel an. În Muntenia, oamenii nu se spală pe cap deoarece există crezul că daca faci asta în Duminica Floriilor, în care toţi pomii înfloresc, vei albi precum coroanele albe ale copacilor.
Din punct de vedere religios, Floriile marchează Intrarea în Ierusalin a Mântuitorului. În aceasta zi este dezlegare la peşte. O altă credinţă specifică Duminicii Floriilor, spune că aşa cum este vremea în ziua de Florii, aşa va fi şi în ziua de Paşte.