Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

S.C.Z. – ul NU este “SUBVENŢIA MARE”!

Publicat: 27 iunie 2017 - 12:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Probabil din motive de simplificare a lucrurilor, anumite publicaţii denumesc S.C.Z.-ul drept „subvenţia mare”, acreditând ideea că acest sprijin financiar ar avea caracter filantropic alocat de milostivii Uniunii Europene pentru unele „gazde” din România, trage atenţia Vasile Turculeţ, preşedinteleAsociaţiei Judeţene a Crescătorilor Montani de Ovine "Dealu Negru" Bistriţa Năsăud.

“Drept urmare, cei care consideră că li se cuvine acest S.C.Z. doar pentru faptul că deţin un anumit număr de ovine (în cazul nostru) sunt foarte revoltaţi ba pe A.P.I.A.,ba pe asociaţiile acreditate C.O.P. că nu le întocmesc actele pentru a beneficia de această „subvenţie mare”, la care ar avea dreptul din oficiu de vreme ce cresc ovine în România care beneficiază de asemenea daruri din partea Uniunii Europene. Dacă cineva încearcă să explice că S.C.Z.-ul nu este de fapt o subvenţie cu scop social ci un sprijin financiar destinat selecţiei de rasă pentru a se ajunge la performanţe productive conforme cu anumite programe de ameliorare genetică, presupuşii beneficiari ai S.C.Z.-ului sunt gata să „le dea în cap” celor care amintesc despre astfel de condiţii.
În acest context mi s-a reproşat faptul că anumiţi proprietari de ovine „au pierdut sume importante de bani”, adică au pierdut ceea ce nici n-au avut vreodată şi nici nu li se cuvenea legal”, susţine Turculeţ.

Potrivit acestuia, explicaţiile referitoare la faptul că întocmirea de acte false se pedepseşte cu închisoarea pe lângă alte neplăceri care apar în acest caz, nu-i conving deloc câtă vreme ei au înţeles că prin P.A.C. este subvenţionată inclusiv agricultura din România „deşi agricultorul (cetăţeanul) român are dreptul să facă ceea ce vrea cu proprietatea lui”.

În treacăt fie spus, asociaţiile sunt bune doar atunci când le creează membrilor lor avantaje de orice fel, din care nu trebuie să lipsească încasarea S.C.Z., conchide Turculeţ.

Vizualizat: 7073 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii