Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Proiectul „Bio-agricultura...” la TimAgralim 2011

Publicat: 20 iunie 2011 - 12:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În acest an, TimAgralim a fost parte integrantă a proiectului „Bio-agricultura, păstrarea culturilor în comunitățile din zonele specializate în obținerea de produse agricole, zootehnie și pomicultură”, fapt materializat prin Salonul România-Ungaria.

În cadrul salonului au fost prezente mai multe firme din partea partenerului maghiar alături de firme românești din județele Timiș și Arad ce produc în sistem certificat „bio” lactate și brânzeturi, vin, mezeluri, miere şi produse apicole, paste făinoase, produse de panificație și patiserie, dar și îngrășăminte organice, pomi fructiferi, soiuri de viță de vie.

Expoziţia a oferit publicului interesat diverse acţiuni şi evenimente suport în domeniul bio-agriculturii: programul conex din cadrul TimAgralim 2011, cu cele 6 seminarii incluse, dar şi salonul România –Ungaria au constituit schimburi de experienţă şi bune practici în acest sens.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş este partener coordonator în proiectul „Bio-agricultura, păstrarea culturilor în comunităţile din zonele specializate în produse agricole, zootehnie şi pomicultură”, alături de Asociația Camerelor de Comerț și Industrie din Regiunea Vest și de Camera Agricolă și Societatea de Utilitate Publică a județului Csongrad (Ungaria).

Proiectul este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 şi este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Dezvoltarea Regională, completat de cofinanţarea naţională a celor două state membre participante în program, Ungaria şi România.

Obiectivul principal al proiectului este intensificarea colaborării dintre comunităţile transfrontaliere în scopul de a facilita dezvoltarea în domeniul bio-agro-alimentar.

Vizualizat: 2269 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii