Adama
Vinasa Rompak

Proiectul „Bio-agricultura...” la TimAgralim 2011

Publicat: 20 iunie 2011 - 12:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În acest an, TimAgralim a fost parte integrantă a proiectului „Bio-agricultura, păstrarea culturilor în comunitățile din zonele specializate în obținerea de produse agricole, zootehnie și pomicultură”, fapt materializat prin Salonul România-Ungaria.

În cadrul salonului au fost prezente mai multe firme din partea partenerului maghiar alături de firme românești din județele Timiș și Arad ce produc în sistem certificat „bio” lactate și brânzeturi, vin, mezeluri, miere şi produse apicole, paste făinoase, produse de panificație și patiserie, dar și îngrășăminte organice, pomi fructiferi, soiuri de viță de vie.

Expoziţia a oferit publicului interesat diverse acţiuni şi evenimente suport în domeniul bio-agriculturii: programul conex din cadrul TimAgralim 2011, cu cele 6 seminarii incluse, dar şi salonul România –Ungaria au constituit schimburi de experienţă şi bune practici în acest sens.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş este partener coordonator în proiectul „Bio-agricultura, păstrarea culturilor în comunităţile din zonele specializate în produse agricole, zootehnie şi pomicultură”, alături de Asociația Camerelor de Comerț și Industrie din Regiunea Vest și de Camera Agricolă și Societatea de Utilitate Publică a județului Csongrad (Ungaria).

Proiectul este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 şi este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Dezvoltarea Regională, completat de cofinanţarea naţională a celor două state membre participante în program, Ungaria şi România.

Obiectivul principal al proiectului este intensificarea colaborării dintre comunităţile transfrontaliere în scopul de a facilita dezvoltarea în domeniul bio-agro-alimentar.

Vizualizat: 2845 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii