În cadrul unei ceremonii care a avut loc ieri, 27 octombrie, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a conferit companiei SONIMPEX SERV COM cel de-al doilea titlu de Furnizor al Casei Regale a României, de această dată pentru dulcețurile din fructe fără zahăr adăugat și pentru Zacusca de vinete „Topoloveana” – toate fără conservanți și fără aditivi alimentari.
Compania SONIMPEX SERV COM a primit primul titlu de Furnizor al Casei Regale a României pentru Magiunul de prune Topoloveni la data de 8 februarie 2010, la Palatul Elisabeta. Distincția a fost înmânată de către Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României și Principele Radu al României.
Ca urmare a inovării permanente pe segmentul alimentelor funcționale (benefice pentru sănătate) și diversificării producției din ultimul an, compania noastră a primit pentru a doua oară acest titlu pentru întreaga sa gama de dulcețuri fără zahăr adăugat sau conservanți, realizate după o rețetă specială înregistrată la OSIM sub numele de „Topoloveana”.
În această gamă intră: Dulceața de căpșuni, Dulceața de cireșe negre, Dulceața de vișine, Dulceața de afine ecologice, Dulceața de gutui, Dulceața de prune cu migdale dulci ecologice. De asemenea, titlul mai este acordat și pentru Zacusca de vinete „Topoloveana”, fără conservanți și fără aditivi alimentari (E-uri).
Despre Dulcețurile din fructe fără zahăr adăugat și fără conservanți (sau alți aditivi alimentari) „Topoloveana”
În anul 2010, compania a scos pentru prima dată pe piață și a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) sub marca „Topoloveana” produse unice pe piață: dulcețurile din fructe fără zahăr adăugat și fără conservanți.
Acestea au în comun tehnologia de producție: fructele sunt fierte la abur în cazane cu pereți dubli, la 68-70 grade Celsius, cu scopul de a păstra cât mai multe vitamine, minerale și fitonutrienți din conţinutul natural al fructelor. Zahărul existent în rețetele de dulceață cunoscute pe piață a fost înlocuit cu siropul natural de mere. În acest fel, dulcețurile „Topoloveana” sunt 100% naturale, fără adaos de zahăr, E-uri sau agenți de conservare.
Despre Zacusca de vinete „Topoloveana”, fără conservanți
Este un aliment tradițional, care poate fi servit ca aperitiv sau ca garnitură pentru friptură.
Zacusca de vinete „Topoloveana” se prepară după o rețetă tradițională din vinete şi ardei care sunt coapte și apoi decojite. Legumele sunt amestecate cu ulei vegetal în cazane cu pereţi dubli, împreună cu ceapa şi morcovii. După ce legumele au fost omogenizate, se adaugă sucul de roşii şi condimentele naturale. La sfârșitul procesului de preparare, produsul este sterilizat.
Gustul legumelor este conservat prin metoda tradiţională de prelucrare, care oferă acestui produs o savoare deosebită, completată de conținutul bogat în fibre alimentare şi minerale.