Pentru că decembrie este luna Sărbătorilor şi a meselor îmbelşugate vă aducem în dar reţete practice pentru preparate delicioase cu gust de „acasă”. Iată cum puteţi pregăti o ciorbă ardelenească cu costiţă de porc!
Ingrediente pentru 4 persoane: 400 g costiţă de porc afumată, 4 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 ardei capia, 1 ceapă, 40 g orez, 4 linguri ulei, sare, leuştean, 100 ml smântână, 100-150 ml zeamă de varză murată (moare).
Prepararea: Costiţa de porc se spală în apă caldă, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert. Între timp se curăţă zarzavaturile, un morcov se dă pe răzătoare, restul se taie rondele. Ceapa se mărunţeşte, ardeiul se taie cubuleţe. Se încălzeşte uleiul, se adaugă morcovul dat pe răzătoare şi se înăbuşe, după 2-3 minute se adaugă ceapa, apoi restul de zarzavat, ardeiul şi se înăbuşe toate împreună câteva minute. Se toarnă peste ele un polonic de zeamă fierbinte. Când costiţa este fiartă aproape de tot, se adaugă în ciorbă amestecul de legume, orezul, leuşteanul mărunţit, se sărează şi se fierbe în continuare. Când este gata, se trage deoparte, se lasă 2-3 minute, după care se amestecă smântâna cu zeamă fierbinte şi se toarnă înapoi în ciorbă. Se acreşte după gust cu zeamă de varză murată.
Poftă bună!