KWS+
Reclama header after big part 2

PRODUS ROMÂNESC: De pe MESELE DOMNITORILOR, pe PODIUMUL unui CONCURS INTERNAŢIONAL!

Publicat: 21 august 2016 - 21:21
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Avem produse româneşti foarte bune. Atât de bune, încât străinii le premiază. Un astfel de exemplu este Brânza lui Vodă, produsă de Căşăria Petruvio, după reţete românești cu tradiţie de câteva sute de ani. Un salt în timp, şi Brânza lui Vodă, care înnobila mesele voievozilor români, ajunge, în zilele noastre, la cea mai mare şi prestigioasă competiţie de specialitate din lume, International Cheese Awards, unde primeşte o medalie de argint. Iată povestea acestui produs românesc de excepţie!

Cășăria Petruvio este o manufactură înfiinţată în 2015, care produce brânză artizanală gourmet după reţete româneşti cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600. Gustul, cremozitatea şi textura deosebite au făcut ca această brânză autohtonă să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea, până la Vodă Ioan Cuza. De aici i se trage numele, spune producătorul.

Cășăria Petruvio produce 3 sortimente de brânză artizanală maturată, sub marca Brânza lui Vodă. Iată cum le prezintă producătorul:
Brânza lui Vodă - COLANUL ROŞU: are o crustă gălbui-portocalie, comestibilă, ce îmbracă miezul de culoarea untului. Cu un gust complementar strugurilor negri şi o aromă fină de fân de pajişte, acest sortiment încântă întreaga cavitate bucală transformând deschiderea şi/sau finalul unei mese într-o adevarată bucurie.

BRANZA-LUI-VODA-ROSU_b

Brânza lui Vodă - COLANUL ALBASTRU: are o crustă de culoare galben-pai, comestibilă, ce îmbracă un miez care are un gust cu o foarte suavă nuanţă dulce-acrişoară şi o aromă fină de fân proaspăt cosit.
Brânza lui Vodă - COLANUL ALB: are o crustă de culoare galbenă, comestibilă, care îmbracă un miez cu găuri mari ce are o cremozitate şi textură deosebite şi al cărui gust variază de la dulce-fructat la uşor aromat, aceasta datorându-se conţinutului de ierburi florale din hrana vacilor.

Brânza este produsă numai din ingrediente naturale: lapte de vacă pasteurizat, sare, culturi lactice, cheag şi este înnobilată peste 120 de zile, iar câteva exemplare exclusiviste sunt înnobilate până la 365 de zile. Fiecare roată de brânză este prelucrată manual.

Brânza lui Vodă, de pe mesele domnitorilor români, în topul internaţional al brânzeturilor

La prima participare într-un concurs, respectiv International Cheese Awards, Cășăria Petruvio a obţinut medalia de Argint în categoria „Best Overseas Cheese” (Cea mai bună brânză străină - n.red.), pentru sortimentul Brânza lui Vodă - Colanul Roşu.

TROFEE-BRANZA-VODA_b

International Cheese Awards, desfăşurată la Nantwich, Anglia, în perioada 26-27 iulie 2016, este cea mai prestigioasă competiţie de specialitate din lume. Potrvit organizatorilor, ediţia din acest an a stabilit un nou record mondial de participare: 5.000 de sortimente de brânzeturi şi produse lactate din 27 de ţări au concurat pentru o medalie.

BRANZA-CONCURS_b

La categoria la care a obţinut medalia de argint (locul II), Brânza lui Vodă a concurat cu alte 17 sortimente de brânzeturi din Belgia, Portugalia, Canada, Irlanda, Austria şi Letonia.

Procesul de producţie

Brânza lui Vodă este produsă întotdeauna imediat după muls, din lapte integral. Fiecare roată de brânză este prelucrată manual, folosind vechi tehnici artizanale. Brânza este produsă din lapte de vacă pasteurizat la temperaturi joase, pentru deplina siguranţă a consumatorului şi, în acelaşi timp, pentru păstrarea tuturor caracteristicilor naturale ale laptelui. Este 100% naturală, fără amelioratori de gust, conservanţi, coloranţi sau alte adaosuri, spune producătorul.

Povestea Brânzei lui Vodă

Urmare poruncilor date, Vodă Radu Mihnea (despre care Nicolae Iorga scria că a fost „urmaş adevarat al dinastiei celei vechi”, domn al Ţării Românesti şi al Moldovei, „cunoscut prin învăţătura, dreptatea şi demnitatea sa”) află în persoana unui anume Trifan, de prin părţile Tătărănilor de Dăneşti, un căşar care făcea o brânză „mai bună decât brânza adusă de la talieni”. De atunci şi până mai hăt încoace, prin intermediul negustorilor evrei, brânza căşarului şi a urmaşilor săi ajungea negreşit la domnitor, indiferent cine era acesta. De aceea, i-au zis „Brânza lui Vodă”. Se mai zice că acel căşar avea un zămnic (pivniţă – n.red.) prin care curgea un izvor şi că ăsta ar fi unul din secretele „mărcii” sale.

Astfel spune căşarul Petruvio, pe numele său întreg Viorel Petru Trifan, povestea brânzei domnitorilor români, produs cu care a cucerit juriul internaţional.

Pe la începutul anilor '60, un frate al bunicului dinspre tată mi-a încredinţat o reţetă de branză pe care a moştenit-o din moşi-strămoşi. Făcuse această brânză până prin anii începutului colectivizării, când, pentru că i se luase totul, a renunţat s-o mai producă şi, totodată, n-a vrut să transmită neprietenilor meştesugul obţinerii ei. Deşi eram un copil, mi-a zis că poate, odată şi odată, voi aduce pe masa românilor asemenea bunătăţi, mai povesteşte căşarul Petruvio, care susţine că este singurul care mai cunoaşte în zilele noastre secretele producerii Brânzei lui Vodă.

(sursa foto: petruvio.ecwid.com, internationalcheeseawards.co.uk)

Vizualizat: 5488 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

AVERTISMENTUL unui MEDIC CELEBRU pentru ROMÂNI: Mâncați PRODUSE ROMÂNEȘTI ca să EVITAȚI CANCERUL!

AVERTISMENTUL unui MEDIC CELEBRU pentru ROMÂNI: Mâncați PRODUSE ROMÂNEȘTI ca să EVITAȚI CANCERUL!

DE CE SĂ MÂNCĂM ROMÂNEȘTE? Reputatul medic român prof. Mircea Beuran atrage atenția că alimentele care vin din import și de care sunt burdușite rafturile supermarketurilor cresc riscul îmbolnăvirii de cancer. Medicul chirurg insistă pe consumul de hrană românească tradițională!

GUVERN, OFICIAL: Avem PRODUS MONTAN!

GUVERN, OFICIAL: Avem PRODUS MONTAN!

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Denumirea de PRODUS MONTAN poate fi folosită de producătorii agricoli din România! Executivul a adoptat în ședința săptămânală, ținută miercuri, 20 iulie, o hotărâre prin care stabilește condițiile în care produsele din fermă pot să capete această denumire. Ce condiții trebuie să îndeplinească produsul montan?

PRODUSUL ROMÂNESC. GUVERNUL CIOLOȘ vrea să INVESTEASCĂ bani în ACEST STUDIU!

PRODUSUL ROMÂNESC. GUVERNUL CIOLOȘ vrea să INVESTEASCĂ bani în ACEST STUDIU!

EXCLUSIV. Primul ministru Dacian Cioloș vrea să finanțeze efectuarea unui studiu de piață care să ajute produsul românesc. Ce produse românești, produse din fermele noastre, se vând mai bine? Care sunt mai profitabile?

Alte articole in aceasta categorie

Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al PREŞEDINTELUI KLAUS IOHANNIS: CÂND SE REDESCHID PIEŢELE AGROALIMENTARE!

Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al PREŞEDINTELUI KLAUS IOHANNIS: CÂND SE REDESCHID PIEŢELE AGROALIMENTARE!

02 decembrie 2020 - 16:00

DECIZIE PENTRU PRODUCĂTORII AGRICOLI. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, 2 decembrie, că pieţele agroalimentare care funcţionează în spaţii închise vor fi redeschise, motivând decizia prin faptul că numărul de persoane infectate cu virusul Sars-CoV-2 a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni.

ORIGINEA şi CONDIŢIILE DE BUNĂSTARE A ANIMALELOR, înscrise pe ETICHETA PRODUSELOR TRADIŢIONALE!

ORIGINEA şi CONDIŢIILE DE BUNĂSTARE A ANIMALELOR, înscrise pe ETICHETA PRODUSELOR TRADIŢIONALE!

01 septembrie 2020 - 15:38

PROPUNERI MADR. Lanţul alimentar, bugetul PAC, lucrătorii sezonieri, protecţia produselor tradiţionale şi comerțul animalelor vii sunt subiectele pe care ministrul Adrian Oros a făcut propuneri la Reuniunea informală a miniștrilor agriculturii din UE.

Expoziţia AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 2020, REPROGRAMATĂ din cauza COVID-19!

Expoziţia AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 2020, REPROGRAMATĂ din cauza COVID-19!

06 aprilie 2020 - 19:35

DECIZIE PANDEMIE COVID-19. DLG InterMarketing, organizatorul celor mai mari expoziţii agricole în câmp din România, anunţă reprogramarea expoziţiei AgriPlanta-RomAgrotec 2020, din cauza măsurilor de prevenţie împotriva răspândirii coronavirusului COVID-19. 

CUM PREVENIŢI INFECTAREA CU COVID-19 ÎN PIEŢELE AGROALIMENTARE!

CUM PREVENIŢI INFECTAREA CU COVID-19 ÎN PIEŢELE AGROALIMENTARE!

29 martie 2020 - 19:10

MĂSURI SIGURANŢĂ CORONAVIRUS. AGROINFO vă informează ce măsuri ar trebui să ia administratorii pieţelor agroalimentare, cât şi producătorii agricoli care îşi vând produsele în pieţe, pentru a reduce riscul de contaminare cu COVID-19.

DECIZIE ULTIMA ORĂ COVID-19: MODEL NOU DECLARAŢIE pentru FERMIERI!

DECIZIE ULTIMA ORĂ COVID-19: MODEL NOU DECLARAŢIE pentru FERMIERI!

26 martie 2020 - 16:45

ACTUALIZARE MODEL DECLARAŢIE. Grupul de Comunicare Strategică anunţă că a simplificat modelul declaraţiei pe proprie răspundere şi al adeverinţei eliberate de angajator pentru persoanele care ies din casă pe perioada stării de urgenţă instituită de autorităţile române în contextul pandemiei de COVID-19.

Noi PRODUSE LACTATE primesc certificare ca „PRODUS MONTAN”!

Noi PRODUSE LACTATE primesc certificare ca „PRODUS MONTAN”!

22 august 2019 - 19:00

PRODUSE CERTIFICATE. Ministerul Agricuturii anunţă că Agenţia Naţională a Zonei Montane (ANZM) a acordat unui operator economic din judeţul Harghita dreptul de utilizare a menţiunii de calitate facultative „produs montan” pentru un număr de 14 produse.

SCRUMBIA de DUNĂRE AFUMATĂ, PRODUS ROMÂNESC PROTEJAT în UE!

SCRUMBIA de DUNĂRE AFUMATĂ, PRODUS ROMÂNESC PROTEJAT în UE!

03 decembrie 2018 - 16:30

PRODUS ROMÂNESC RECUNOSCUT LA NIVEL EUROPEAN. Începând cu 3 decembrie 2018, Scrumbia de Dunăre afumată, produsă de Miadmar sub brandul Deltaica – Tradiţii Sănătoase, a primit aprobarea Comisiei Europene (CE) pentru a deveni produs cu indicaţie geografică protejată (IGP), anunţă Reprezentanţa CE în România.

AGROMALIM, cel mai important EVENIMENT AGRICOL din VESTUL României

AGROMALIM, cel mai important EVENIMENT AGRICOL din VESTUL României

11 iulie 2018 - 23:54

Cu o experienţă şi tradiţie de 28 de ani în organizarea evenimentelor agricole, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad propune şi în acest an o ediţie specială pentru unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul agriculturii din România: a 29-a ediţie a târgului internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje Agromalim.

PROGRAMUL complet al AGRARIA şi ZOOTEHNICA SHOW 2018!

PROGRAMUL complet al AGRARIA şi ZOOTEHNICA SHOW 2018!

10 aprilie 2018 - 18:32

AGRARIA 2018, cea mai mare expoziţie agricolă din Transilvania, organizată de DLG InterMarketing, se desfăşoară în perioada 19 -22 aprilie, în localitatea Jucu, din judeţul Cluj. Sectorul zootehnic primeşte, în acest an, mai multă atenţie, sub un nume nou: ZOOTEHNICA SHOW - INOVAŢIE ÎN ZOOTEHNIE. Vă prezentăm, în detaliu, programul evenimentelor.

Campania „Haleşte Oaia cu Daea”, reloaded! GALERIE FOTO

Campania „Haleşte Oaia cu Daea”, reloaded! GALERIE FOTO

18 noiembrie 2017 - 12:37

Conform unei informări de presă sosită de la MADR, onor ministrul agriculturii, Petre Daea, „va fi alături de caravana Campaniei naţionale de informare şi promovare „Alege oaia”. În cadrul aceluiaşi eveniment, mult stimata Instituţie a Prefectului din judeţul Sibiu va purcede deîmpreună cu Asociaţia Producătorilor de Telemea de Sibiu la prezentarea „Produsului Telemea de Sibiu” - IGP.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Fidelitate

Fidelitate
Există unele femei care, în loc să-i facă să sufere pe mai mulţi bărbaţi, aşa cum e firesc, se concentrează asupra unuia până îl extermină. Detalii