MGC Topoloveni a lansat o nouă gamă de produse tradiţionale, denumită “Bunătăţi de Topoloveni – fondat 1901”. În cadrul evenimentului desfăşurat la Topoloveni, a fost preparată cea mai mare porţie de mâncare gătită în cel mai scurt timp.
La eveniment a fost prezent Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum şi oficialităţi locale care, împreună cu locuitorii din Topoloveni, au vizitat complexul de fabrici având astfel ocazia de a vedea cum tehnologia păstrează tradiţia. La pregătirea porţiei gigant au fost folosite 1,5 tone fasole şi peste 1500 de cârnaţi, iar mâncarea a fost gata după aproximativ o oră. Cei peste 3000 de participanţi la eveniment au fost serviţi cu peste 6000 de sarmale, 3500 de frigărui de pui 100% şi peste 2500 de mici, toate din partea casei.
„Ceea ce dorim să scoatem în evidenţă prin porţia imensă pregătită astăzi este că MGC Topoloveni are o capacitate de producţie de peste 30 tone de mâncare gătită şi specialităţi tradiţionale pe zi, ceea ce înseamnă că suntem pregătiţi să ajungem pe masa fiecărui român. Credem că gustul delicios al bunătăţilor, reţetele tradiţionale folosite şi respectarea etapelor tradiţionale de preparare dovedesc că la MGC Topoloveni tehnologia păstrează tradiţia si ne vor ajuta să câştigăm încrederea consumatorilor şi, mai mult decat atât, să devenim „Cămara cu bunătăţi a Europei!”, a declarat Nicolae Păuna, director general MGC Topoloveni, în timpul evenimentului.
Brandul Bunătăţi de Topoloveni - fondat 1901
Având peste 110 ani de tradiţie şi experienţă, complexul MGC Topoloveni a fost extins şi modernizat cu o investiţie ce depăşeşte 14 milioane de Euro, derulată în mai multe etape. Odată cu finalizarea ultimei etape de dezvoltare şi modernizare a complexului de fabrici, MGC Topoloveni a lansat gama de produse tradiţionale, Bunătăţi de Topoloveni - fondat 1901 - , unice pe piaţa din România. Noua gamă va include specialităţi tradiţionale, preparate după reţete bine păstrate.
„Noua gamă de produse Bunătăţi de Topoloveni reprezintă cartea de vizită, din punct de vedere culinar, de care ţara noastră are nevoie pentru a reuşi să se impună pe piaţa de export. Reţetele tradiţionale, gustul autentic şi nu în ultimul rând, respectarea etapelor tradiţionale de preparare ale bunătăţilor sunt atuurile pe care mizăm în promovarea brandului „Bunătăţi de Topoloveni – Fondat 1901-” şi prin care demonstrăm încă o dată că tehnologia păstrează tradiţia!, a completat Nicolae Păuna.
Complexul de fabrici MGC Topoloveni
Istoria complexului începe încă din anul 1901 când a fost construită, chiar pe prezentul amplasament, o fabrică de prelucrare a fructelor şi legumelor. Fabrica s-a dezvoltat în următorii ani, devenind în 1941 una din cele mai importante fabrici ce aprovizionau soldaţii aliaţi în timpul celui de-al doilea război mondial cu marmeladă.
În 2002 Fabrica de Conserve, Legume şi Fructe Topoloveni a fost preluată de către compania MGC Topoloveni, care deţine şi în acest moment complexul iar tehnologiile utilizate au fost îmbunătăţite în mai multe etape.
În ultimii ani MGC Topoloveni a investit progresiv în extinderea complexului prin adăugarea unei noi fabrici: Fabrica de Preparate din Carne. De asemenea, compania a modernizat şi vechea fabrică de la 1901, care poartă acum denumirea de Fabrica de Conserve Legume-Fructe, Conserve Mixte şi Preparate din Carne. Ultima etapă a modernizării, respectiv cea a fabricii vechi, a fost realizată printr-o investiţie în valoare de 3,7 mil. Euro.
Investiţia în extinderea şi modernizarea întregului complex, de la preluare şi până în prezent, totalizând peste 14 milioane de Euro, a fost realizată cu sprijinul Uniunii Europene, Banca Românească şi al Guvernului României, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltarea Rurală, în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Compania işi propune să investească in continuare în complexul de la Topoloveni.
Fabricile din cadrul complexului MGC Topoloveni deţin certificate de export, utilajele moderne respectă toate standardele europene în materie de siguranţă alimentară şi calitate, iar întregul complex este certificat ISO 22000.
Suprafaţa totală a complexului este de aproape 6 hectare, pe care se află Fabrica de Conserve Legume-Fructe, Conserve Mixte şi Preparate din Carne şi Fabrica de Sosuri.