Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Bunătăţi de Topoloveni – fondat 1901 – tehnologia păstrează tradiţia

Publicat: 24 octombrie 2012 - 10:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MGC Topoloveni a lansat o nouă gamă de produse tradiţionale, denumită “Bunătăţi de Topoloveni – fondat 1901”. În cadrul evenimentului desfăşurat la Topoloveni, a fost preparată cea mai mare porţie de mâncare gătită în cel mai scurt timp.

La eveniment a fost prezent Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum şi oficialităţi locale care, împreună cu locuitorii din Topoloveni, au vizitat complexul de fabrici având astfel ocazia de a vedea cum tehnologia păstrează tradiţia. La pregătirea porţiei gigant au fost folosite 1,5 tone fasole şi peste 1500 de cârnaţi, iar mâncarea a fost gata după aproximativ o oră. Cei peste 3000 de participanţi la eveniment au fost serviţi cu peste 6000 de sarmale, 3500 de frigărui de pui 100% şi peste 2500 de mici, toate din partea casei.
„Ceea ce dorim să scoatem în evidenţă prin porţia imensă pregătită astăzi este că MGC Topoloveni are o capacitate de producţie de peste 30 tone de mâncare gătită şi specialităţi tradiţionale pe zi, ceea ce înseamnă că suntem pregătiţi să ajungem pe masa fiecărui român. Credem că gustul delicios al bunătăţilor, reţetele tradiţionale folosite şi respectarea etapelor tradiţionale de preparare dovedesc că la MGC Topoloveni tehnologia păstrează tradiţia si ne vor ajuta să câştigăm încrederea consumatorilor şi, mai mult decat atât, să devenim „Cămara cu bunătăţi a Europei!”, a declarat Nicolae Păuna, director general MGC Topoloveni, în timpul evenimentului.

Ansamblul-Folcloric-Topoloveni_b

Brandul Bunătăţi de Topoloveni - fondat 1901
Având peste 110 ani de tradiţie şi experienţă, complexul MGC Topoloveni a fost extins şi modernizat cu o investiţie ce depăşeşte 14 milioane de Euro, derulată în mai multe etape. Odată cu finalizarea ultimei etape de dezvoltare şi modernizare a complexului de fabrici, MGC Topoloveni a lansat gama de produse tradiţionale, Bunătăţi de Topoloveni - fondat 1901 - , unice pe piaţa din România. Noua gamă va include specialităţi tradiţionale, preparate după reţete bine păstrate.
„Noua gamă de produse Bunătăţi de Topoloveni reprezintă cartea de vizită, din punct de vedere culinar, de care ţara noastră are nevoie pentru a reuşi să se impună pe piaţa de export. Reţetele tradiţionale, gustul autentic şi nu în ultimul rând, respectarea etapelor tradiţionale de preparare ale bunătăţilor sunt atuurile pe care mizăm în promovarea brandului „Bunătăţi de Topoloveni – Fondat 1901-” şi prin care demonstrăm încă o dată că tehnologia păstrează tradiţia!, a completat Nicolae Păuna.

inaugurare-bunatati-de-topoloveni_b

Complexul de fabrici MGC Topoloveni
Istoria complexului începe încă din anul 1901 când a fost construită, chiar pe prezentul amplasament, o fabrică de prelucrare a fructelor şi legumelor. Fabrica s-a dezvoltat în următorii ani, devenind în 1941 una din cele mai importante fabrici ce aprovizionau soldaţii aliaţi în timpul celui de-al doilea război mondial cu marmeladă.
În 2002 Fabrica de Conserve, Legume şi Fructe Topoloveni a fost preluată de către compania MGC Topoloveni, care deţine şi în acest moment complexul iar tehnologiile utilizate au fost îmbunătăţite în mai multe etape.
În ultimii ani MGC Topoloveni a investit progresiv în extinderea complexului prin adăugarea unei noi fabrici: Fabrica de Preparate din Carne. De asemenea, compania a modernizat şi vechea fabrică de la 1901, care poartă acum denumirea de Fabrica de Conserve Legume-Fructe, Conserve Mixte şi Preparate din Carne. Ultima etapă a modernizării, respectiv cea a fabricii vechi, a fost realizată printr-o investiţie în valoare de 3,7 mil. Euro.
Investiţia în extinderea şi modernizarea întregului complex, de la preluare şi până în prezent, totalizând peste 14 milioane de Euro, a fost realizată cu sprijinul Uniunii Europene, Banca Românească şi al Guvernului României, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltarea Rurală, în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Compania işi propune să investească in continuare în complexul de la Topoloveni.
Fabricile din cadrul complexului MGC Topoloveni deţin certificate de export, utilajele moderne respectă toate standardele europene în materie de siguranţă alimentară şi calitate, iar întregul complex este certificat ISO 22000.
Suprafaţa totală a complexului este de aproape 6 hectare, pe care se află Fabrica de Conserve Legume-Fructe, Conserve Mixte şi Preparate din Carne şi Fabrica de Sosuri.

Vizualizat: 2849 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

Agricultura ecologică, mai profitabilă decât cea convenţională!?

Agricultura ecologică, mai profitabilă decât cea convenţională!?

08 iulie 2020 - 12:35

Dacă fermierii care practică agricultura ecologică obţin stimulente financiare care ajung până la sută la sută şi îşi păstrează nivelul randamentelor la o treime faţă de exploataţiile convenţionale, aceştia tind să fie mai profitabili decât cultivatorii tradiţionali.

CIOLOŞ: 'Produs bio nu înseamnă neapărat mai scump'!

CIOLOŞ: 'Produs bio nu înseamnă neapărat mai scump'!

21 iunie 2020 - 12:11

Conversia către agricultura ecologică, spre care pare să ne ghideze viitoarea Politică Agricolă Comună, ar trebui să atragă oportunităţi nu doar pentru fermieri dar şi pentru consumatorul român.

Roşiile crescute la umbră au mai mulţi antioxidanţi

Roşiile crescute la umbră au mai mulţi antioxidanţi

19 mai 2020 - 13:28

Revista americană 'Journal of Agriculture and Food Chemistry' a publicat recent un studiu realizat de cercetători ai Universităţii din Almeria (Spania) care ar putea pune pe gânduri mulţi cultivatori şi consumatori de tomate.

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

08 aprilie 2020 - 17:07

Probabil aţi observat deja, de la prima privire, că FERMA arată complet diferit. Am decis să schimbăm grafica, dar şi modalitatea de redare a conţinutului, cu accent pe informaţiile esenţiale pentru ca totul să fie uşor de citit, mai atractiv, dar şi mult mai rapid - ştim că timpul este esenţial pentru fermieri!

PREMIERĂ: Revista FERMA ONLINE – DESIGN NOU în pas cu AGRICULTURA VIITORULUI!

PREMIERĂ: Revista FERMA ONLINE – DESIGN NOU în pas cu AGRICULTURA VIITORULUI!

07 aprilie 2020 - 23:31

Mereu cu un pas înainte, Revista FERMA revoluţionează designul publicaţiilor agricole româneşti. Subiecte la zi, CELULA DE CRIZA FERMA – constituită special în contextul pandemiei COVID-19 - minut cu minut în contact cu fermierii, CAMPANIE de SUSŢINERE A PRODUCĂTORILOR LOCALI, toate într-un layout unic, special creat pentru dumneavoastră, pentru noi toţi, pentru AGRICULTURA VIITORULUI nostru!

Pintea (APIA): NU E NEVOIE ca FERMIERII SĂ AIBĂ INTERNET pentru DEPUNEREA CERERII! CÂŢI au depus cererile PRIN TELEFON!

Pintea (APIA): NU E NEVOIE ca FERMIERII SĂ AIBĂ INTERNET pentru DEPUNEREA CERERII! CÂŢI au depus cererile PRIN TELEFON!

07 aprilie 2020 - 18:42

CERERI SUBVENŢII APIA 2020. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că, în cele două zile de depunere electronică, s-a depus deja un număr de 16.698 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 111.448 hectare, pentru subvenţiile aferente anului 2020.

Expoziţia AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 2020, REPROGRAMATĂ din cauza COVID-19!

Expoziţia AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 2020, REPROGRAMATĂ din cauza COVID-19!

06 aprilie 2020 - 19:35

DECIZIE PANDEMIE COVID-19. DLG InterMarketing, organizatorul celor mai mari expoziţii agricole în câmp din România, anunţă reprogramarea expoziţiei AgriPlanta-RomAgrotec 2020, din cauza măsurilor de prevenţie împotriva răspândirii coronavirusului COVID-19. 

Producția SUA de biocombustibil va creşte „încet” până în 2050

Producția SUA de biocombustibil va creşte „încet” până în 2050

30 martie 2020 - 16:43

EIA (Energy Information Administration), agenţia Departmentului pentru energie care aministrează informațile energetice ale SUA se așteaptă ca producția de biocombustibili să crească în continuare, dar într-un ritm relativ lent, în perioada 2020-2050, în conformitate cu actualele perspective energetice. Producția de etanol, care reprezintă mai mult de 90% din totalul biocombustibilului consumat, este de o importanță vitală pentru agricultura din SUA, deoarece pentru producţia aceastuia se utilizează mai mult de o treime (34,5%) din producția totală de porumb a Statelor Unite.

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

28 martie 2020 - 12:46

În trecerea lui devastatoare prin lume, CoVid-19, inamicul invizibil, va lăsa urme adânci. Obiceiurile alimentare, deprinderile de consum, comerţul, relaţiile sociale şi cele de muncă, transporturile şi multe altele se vor schimba.

ANUNŢ MADR mult AŞTEPTAT: Ce program continuă şi în 2020?

ANUNŢ MADR mult AŞTEPTAT: Ce program continuă şi în 2020?

27 martie 2020 - 11:39

AJUTOR PENTRU TOMATE şi în 2020. În Şedinţa Guvernului din data de 26 martie 2020 a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate”, pentru anul 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii