KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Peştele, ajutorul agricol şi vaca de muls

Publicat: 23 iunie 2011 - 10:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
TABLETA DE AMITRIPTILINĂ

Privit de sus, conturul ţării noastre ste asemănător unui peşte. (Pentru unele cancelarii occidentale pare a fi peştişorul de aur!) 

Ei, bine, contemplându-l, gândul mă duce la binecunoscuta pildă biblică: celui flămând nu-i faci un bine, oferindu-i un peşte, ci dă-i o undiţă să pescuiască pentru a avea cu ce trăi!

Discutând cu un fermier dintr-o comună gălăţeană, acesta era profund nemulţumit de faptul că „statul încurajează puturoşenia!”
România a ajuns într-o situaţie cel puţin paradoxală. „Eu am peste 100 de animale. Unui sătean mai nevoiaş, având şase copii de întreţinut, am vrut să-i dau o vacă de pomană, s-o îngrijească. Dar... m-a refuzat categoric, că-i taie ajutorul social!”, ne declara Ionel Panaite. Şi continuă:”Suntem o ţară europeană, trebuie să acordăm ajutoare celor neputincioşi, celor care, efectiv, nu pot munci! Nu trebuie să mai continuăm această stare de puturoşenie!

 Viţică_b

Aşa cum eu pot ţine 100 de vaci, putea şi el ţine măcar una, îşi întreţinea familia, nu mai consuma din impozitele noastre!”
Are dreptate fermierul, statul e de vină. Pe cel în cauză l-a luat de la... muncă! Înainte, omul avea în gospodărie vacă cu lapte; statul nu i-a preluat laptele şi atunci nu a mai avut ce face cu vaca... Acum, te refuză să primească un animal, chiar şi pomană, pentru că-i dispare ajutorul de la stat!

Închei aceste rânduri cu o adaptare după o binecunoscută parodie:
„Şi cu mâna larg întinsă, / Zugrăvit pe cerul gol, / Asistatul, deodată, / E al... statului simbol!”


Vizualizat: 1186 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii