Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PĂCĂLIŢI cu CIFRE! CINE a RĂMAS PE DINAFARĂ la PLATA SUBVENŢIILOR APIA?

Publicat: 11 aprilie 2017 - 11:26
5 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PLĂŢI SUBVENŢII APIA. Au fost plătiţi aproximativ 97% din fermieri, nu 97% din subvenţii! De ce domnul ministru Daea se umflă în pene când, de fapt, are mai mult de 30% restanţă de plată?

Doamna Georgia Radu, din Bucureşti, ne spune că este o pensionară care îşi doreşte să devină agricultor, dacă ar putea. Se declară revoltată de faptul că oficialii Agriculturii româneşti ne păcălesc cu cifre. A făcut un calcul şi ne-a transmis un mesaj, rugându-ne să investigăm chestiunea. Redăm mai jos mesajul transmis:

Mai vorbim şi noi cu specialiştii din când în când. Specialişti care sunt foarte supăraţi şi porniţi pe domnul ajuns ministru al agriculturii româneşti, spre ghinionul nostru, al tuturor. Şi ascultându-i, zău dacă nu le dăm dreptate. Ca urmare, ce-am aflat? Pe sistemul „laudă-te gură, că ţi-am dat untură”, iată:

Petre Daea, actualul specialist nr. 1 al agriculturii româneşti (Doamne-ajută să nu devină groparul ei...), se laudă că a plătit subvenţiile şi că a achitat cam 97% din ele. Şi noi trebuie să-l credem? Ei bine, nu putem! Au fost plătiţi aproximativ 97% din fermieri, nu 97% din subvenţii.

Unde e şpilul domnului Daea? Păi, orice om normal ştie că din beneficiarii de subvenţii de la APIA, adică din 950.000 de fermieri, doar vreo 50.000 sunt persoane juridice. Ca un făcut, Petre Daea şi omul de bază al lui Irimescu, Pintea de la APIA, au plătit subvenţiile la persoanele fizice şi la micii fermieri (cei până în 10-15 ha). Astfel, da, au ajuns la 97% fermieri plătiţi... (că nu e chiar 97%, cine mai stă să calculeze, că nu ne arde de calcule, ne arde de laude). Doar nu era să ne spună că au rămas pe dinafară vreo 33.000 de fermieri? Paradoxal, cam toţi fermierii medii şi mari. Adică, ăia care aduc mâncarea pe masă şi există în economie.

Cât mai are de plătit APIA? Păi, rezultă chiar din comunicatul lor, dacă ştii să îl citeşti: vreo 650 de milioane de euro. Un mizilic. Aşa că nu înţelegem de ce domnul ministru se umflă în pene când, de fapt, pe cifre, are mai mult de 30% restanţă de plată. De ce 30%? Păi, dacă tu ai plafon FEGA pe 2016 de 1,7 miliarde de euro şi plăteşti din FEGA doar 1,05 miliarde, nu-ţi mai rămân cam 650 milioane euro? Şi cât sunt 650 de milioane de euro din 1,7 miliarde? Cam 30%.

Din păcate, asociaţiile, marile organizaţii profesionale tac... Unde sunt cei din LAPAR? Unde e Pro Agro? Lor li se pare totul roz? Îi ştiam combativi şi de partea celor mulţi. Să sperăm că n-au fost şi ei păcăliţi de ministrul Daea şi „specialistul” Pintea... Şi că vor înţelege că românii au nevoie de ei. Au nevoie de virulenţa lor, nu de delicateţea lor faţă de acest ministru şi „greşelile” lui.

Vizualizat: 8887 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
and731
|
04. 12, 2017. Wednesday 18:06
minciuni si iar minciuni..in dolj nu au terminat inca controlul pt agromediu,ieri am fost sunat sa duc caietul de sarcini..iar noi asteptam banii..tot sistemul este plin de oameni incompetenti si addunaturi..
4.
Agricultorilor pacalit
|
04. 12, 2017. Wednesday 12:57
Eu am avut 25 de ha. Am plătit impozitul pentru ele atat pentru suprafata cat si pentru venit. La Control mi-au tăiat cinci ha.pe diverse închipuiri. Nimeni nu poate sa conteste motivele invocate pentru ca nimeni nu ii întreabă iar motivele sunt puerile! Ei măsoară suprafata cultivată prin satelit si trebuie sa dea cu cea măsurată de tine cu capra. Voi da APIA si pe Petre Daea in judecata pentru ca banii sunt europeni si nu au dreptul sa-i foloseasca dupa bunul plac.Ceea ce fac ei se cheamă abuz in serviciu si fraudarea fondurilor europene Auzi la ei ca suntem "ghinionisti" de parca am jucat la alba-neagra
3.
Elena Barta
|
04. 12, 2017. Wednesday 11:33
Toți comentatorii habar nu au de condițiile care trebuie să le îndeplinească și de prevederile legislației europene și a statului nostru. Se pare că au rămas ca în comunism, să le facă altul traba și ei să primească banii. Toate statele din lume au reguli precise stabilite prin acte normative pe care le respectă toți (de la vlădică, la opincă). În România nu dorește tot omul să respecte legea și regulile de viață. Comentariile de mai sus fac parte din propagandă electorală. Nu reprezintă profesioniștii din agricultură și din APIA care se preocupă să cunoască căt mai bine programele informatice puse la dispoziție. Fermierii trebuie să înțeleagă că fără să cunoască foarte bine programele informatice puse la dipoziția dănșilor prin grija APIA, nu pot să știe ce au de făcut atât privind desfășurarea lucrărilor agricole în teren cât și pregătirea cererii privind solicitarea subvențiilor, a tuturor documentelor necesare, etc.” Să dăm Cezarului ce este a Cezarului” Actualul ministrul al agriculturii și conducerea APIA au reușit să plîtească toți fermierii eligibili pănă la data de 31 martie 2017. Conform O.MADR nr.619/2015, au rămas de achitat subvențiile pentru schemele, pentru care fermierii au avut obligația să depună la APIA până la data de 31.03.2017, ultimile documente privind realizarea producțiilor pe anul 2016 și valorificarea acestora. Este absolut normal ca aceste scheme să fie verificate și avizate la plată în aprilie 2017. Pe lângă aceste scheme au mai rămas de achitat fermierii a căror cereri sunt cu probleme.
Este foarte rușinos atunci când nu ești cunoscător al sistemului de lucru și faci comentarii dintre cele mai josnice la adresa ministrului și la adresa APIA. Să prețuim mai mult valorile umane, să ne respectăm mai mult unii pe alții, să fim uniți. Recomand tuturor agricultorilor și fermierilor să -și aloce timp pentru cunoașterea actelor normative în domeniul care lucrează, calea sigură pentru evitarea pierderilor de timp și bani.
Fiind foarte aproape sărbătorile pascale a anului 2017, doresc tuturor agricultorilor și tuturor cetățenilor României,
” Multă sănătate, putere de muncă, un an agricol binecuvântat de DUMNEZEU cu ploi curate, fără calamități, cu roade bogate și împlinirea tuturor dorințelor de bine!”
PAȘTE FERICIT!
Să nu uităm pilda ” Respect-ți aproapele ca pe tine însuți”

Cu mult drag și respect,
Ec. Barta Elena (0721 050014)
Tecuci, județul Galați
2.
Petrescu Janin
|
04. 12, 2017. Wednesday 11:27
A făcut bine ca a plătit persoanele fizice și pe cei care au 10-15 ha , astea duc produsele la piața nu marii fermieri care vând la export, dau 300 lei/ha la arenda sau produse la cel mai mic pret, iau sămânță și îngrășăminte , chimicale cu plata la recoltare , cultiva abuziv fără contracte de arenda pana când și drumurile tehnice oare când va fii disciplina dpv legal?
1.
Fane
|
04. 12, 2017. Wednesday 08:00
Apia si Ministerul Agriculturii sunt instrumente de corectie si reeducare pentru cei care nu au votat PSD.Propun sa ne unim toti fermierii sa facem o petitie la Parlamentul European.
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

În ferma zootehnică Agrimat Matca, din judeţul Galaţi, media productivităţii în anul 2016 a fost de 38 de litri de lapte pe zi pe cap de vacă mulsă.

 

Interviu cu GABRIELA GANEA, şef fermă zootehnică Agrimat Matca

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

GAVRILĂ TUCHILUŞ ÎŞI FACE FERMĂ DE ANGUS GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA

Bancul zilei

Bun simţ...

Bun simţ...
Târziu în noapte se aude o bătaie în geam... Detalii