Adama
Vinasa Rompak

Programe educaţionale la Muzeul ASTRA

Publicat: 25 octombrie 2011 - 13:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu luna octombrie, Muzeul ASTRA derulează o serie de proiecte educaţionale adresate atât celor mai mici, cât şi elevilor de gimnaziu şi de liceu. Obiectivul este acela de a familiariza copiii şi tinerii cu rostul şi rolul unui muzeu şi dezvoltarea unor atitudini pozitive de receptare a misiunii acestuia. 

Programele de educaţie muzeală se desfăşoară pe trei direcţii principale: „Muzeul se prezintă”, „Poveştile lumii la Muzeul Franz Binder” şi „Meşteşugurile satului de odinioară”, structura şi tematica fiecărui program ţinând cont de particularităţile de vârstă ale copiilor şi tinerilor.
Astfel, Muzeul se prezintă este un program ce reuneşte teme precum Colaj -  satul meu, Personaje din legende în poveştile populare, Armenii din Dumbrăveni. Tradiţii şi Obiceiuri Uitate, Costumul Popular Tradiţional, Să învăţăm meşteşugul olăritului şi Povestea Morii.

Poveştile lumii la Muzeul Franz Binder este un program ce se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu. Ei desfăşoară o serie de activităţi legate atât de valorificarea expoziţiilor temporare, precum Animale din continente în artefacte, povestiri şi imagini, cât şi de susţinerea unor reprezentaţii artistice, prin derularea unui teatru de umbre în cadrul expoziţiei de bază Din Cultura şi Arta Popoarelor Lumii.

Realizarea unor activităţi de tip atelier, în cadrul programului Meşteşugurile satului de odinioară, permite atât însuşirea cunoştinţelor teoretice, spuse şi povestite de meşteri populari şi personal de specialitate, cât şi a tehnicilor şi metodelor de realizare a meşteşugurilor tradiţionale.

Integrarea activităţilor de acest tip în spaţiul expoziţional (expoziţii pavilionare sau în aer liber) oferă un plus procesului de învăţare.

De asemenea, din acest an şcolar, Muzeul ASTRA desfăşoară 3 noi proiecte educaţionale adresate liceenilor: Moara – construcţie şi mod de funcţionare, Textile tradiţionale – metode şi mijloace de realizare şi Muzeul ASTRA – promotor al turismului cultural.
Activităţile din cadrul proiectelor se vor desfăşura în 5 etape, de-a lungul întregului an şcolar şi au în vedere atât cunoaşterea patrimoniului muzeal, cât şi cunoaşterea în detaliu a morilor, textilelor tradiţionale şi a serviciilor turistice specifice instituţiilor culturale, toate urmate de aplicaţii practice.

Vizualizat: 1714 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Târg de produse tradiţionale şi ecologice în cadrul AFF SIBIU 2011

Târg de produse tradiţionale şi ecologice în cadrul AFF SIBIU 2011

Un nou târg de produse tradiţionale şi ecologice, îşi va deschide porţile în zilele de 29 şi 30 octombrie 2011, orele 10 -18, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, ca parte a evenimentului ASTRA Film Festival Sibiu.

Titlul de „Furnizor al Casei Regale” se acordă companiei SONIMPEX SERV COM, pentru dulceţuri şi zacuască

Titlul de „Furnizor al Casei Regale” se acordă companiei SONIMPEX SERV COM, pentru dulceţuri şi zacuască

În cadrul unei ceremonii ce va avea loc în 27 octombrie a.c., Majestatea Sa Regele Mihai I al României va înmâna conducerii companiei SONIMPEX SERV COM un nou titlu de ”Furnizor al Casei Regale” – de această dată pentru dulcețurile din fructe fără zahăr adăugat și pentru Zacusca de vinete ”Topoloveana” – toate fără conservanți și fără aditivi alimentari.

Conferinţă: „Dezvoltarea pieţei muncii prin promovarea ocupaţiilor neagricole în mediul rural”

Conferinţă: „Dezvoltarea pieţei muncii prin promovarea ocupaţiilor neagricole în mediul rural”

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti în parteneriat cu Institutul de Economie Agrară - Academia Română, Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii şi Dezvoltare Rurală Bucureşti- Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Şişeşti", Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară 'Ion Ionescu de la Brad" Iaşi, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea din Petroşani anunţă conferinţa finală a proiectului „Dezvoltarea pieţei muncii prin promovarea ocupaţiilor neagricole în mediul rural".

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii