Adama
Vinasa Rompak

Lansăm VOCEA FERMIERULUI. Scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

Publicat: 19 ianuarie 2013 - 11:55
63 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ai reuşit să obţii recolte bogate sau dimpotrivă, ai înregistrat pierderi mari? Deţii o fermă profitabilă sau eşti abia la început de drum? Ai nevoie de lămuriri legate de plata subvenţiilor, soluţii de finanţare, costuri şi beneficii?

Agroinfo.ro lansează “Vocea fermierului” - o nouă secţiune dedicată în întregime opiniilor dumneavoastră. Aici puteţi scrie ce dificultăţi aţi întâmpinat cu privire la: încasarea plăţilor SAPS, accesarea fondurilor europene, arendarea terenului agricol, păşunat, plăţi pe agromediu, plăţi CNDP la animale şi multe altele.

De asemenea, aici veţi împărtăşi cu colegii de breaslă soluţii de succes, veţi afla secretele recoltelor bogate sau veţi putea intra în dezbateri de proiecte cu temă de interes comun.


Dă Click pe link-ul de mai jos şi scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

http://www.agroinfo.ro/vocea-fermierului/lansam-vocea-fermierului-scrie-ne-povestea-problema-sau-opinia-ta#comment


Vizualizat: 9188 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

Scrisoare deschisă a fermierilor români!

05 decembrie 2024 - 06:25

Mai multe organizații ale fermierilor români semnează o scrisoare deschisă transmisă ministrului plenipotențiar la Reprezentanța Permanentă a României la UE, Achim Irimescu, ministrului agriculturii Florin Barbu, ministrului Economiei Ștefan Radu Oprea și ministrului Afacerilor Externe, Luminița Teodora Odobescu.

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

01 decembrie 2024 - 14:56

S-a născut în Italia unde familia lui emigrase pentru a munci în agricultura din peninsulă. A revenit însă cu părinții în locurile natale și de atunci e un fermier aparte.

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

Fermierii au blocat autostrăzile cu sute de tractoare!

19 noiembrie 2024 - 23:55

Furia fermierilor francezi împotriva acordului comercial UE-Mercosur a atins cote maxime în ultimele două zile!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

Fond de solidaritate care să acopere pagubele fermierilor!

06 noiembrie 2024 - 06:43

Aproximativ douăzeci de fermieri de la Confédération paysanne din Franța au ocupat filiala Groupama din Morlaix, în Finisterre. Companiile de asigurări private, care se ocupă acum de riscul climatic, refuză să acopere anumite ferme.

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

Ce se întâmplă ACUM cu Dumitru Andreșoi, supranumit Regele ciobanilor din România!

31 octombrie 2024 - 15:40

Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țară, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, a fost reținut de procurorii Parchetului European suspectat că ar fi fraudat o sumă uriașă din subvențiile europene. 

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

31 octombrie 2024 - 06:22

Crescătorii de oi din România amenință că vor ieși în stradă cu zecile de mii. Ei au dat un ultimatum Guvernului, data de 6 noiembrie 2024.

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

Cooperativa Bio Carpathia deschide în 2025 o fabrică de lapte!

30 octombrie 2024 - 18:20

Cooperativa Agricolă Bio Carpathia va lansa anul viitor pe piaţă lapte UHT, în contextul în care în septembrie 2025 va operaţionaliza o fabrică dedicată pentru astfel de produse, a explicat Aurel Blaj, preşedintele Bio Carpathia, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [63]  
Pagini: [1]  1   
63.
LASCU ELENA
|
12. 19, 2015. Saturday 17:27

buna seara, sunt un fermier din Constanta care in acest an a ramas fara subventie,din cauza unei supradeclarari de care nu am stiut pana in luna august, cand m-am autosesizat si am fost la apia. Spre marea mea uimire pe terenul pe care trebuia sa fim pozitionati se afla o firma care nu a dat o brazda de plug acolo.Domni de la apia mi-a spus ca nu dumnealor au probleme ci cei care sunt inrositi.Dupa multe rugaminti am reusit sa-i dam la o parte de pe terenul nostru facand repozitionare ,dar fara plata.Nu ma consider un fermier sprijinit ,subventia ne era de mare folos, suntem tarani care ne muncim pamantul cu dragoste in cinste si credinta!

62.
Aurel Carausu
|
05. 31, 2015. Sunday 11:31

APIA SI IAR APIA=DUMNEZEU. Nu am vazut . Telefon 0744774270

61.
Aurel Carausu
|
05. 31, 2015. Sunday 11:27

APIA SI IAR APIA=DUMNEZEU. Vedeti ca de la 15 iunie vom fi penalizati pentrmodul foarte prost organizat in ce priveste primirea cererilor unice. tot noi taranii si nu cei ce stau frumos la umbra , in fata calculatorului, si conduc aceste institutii pe banii nostri. Ne poarta pe drumuri aiurea. Nu am vazut la o primarie afisat mare si clar cu ce documente sa se mearga in fata celor din birourile APIA. De la o zi la alta apar noi si noi conditii. Se doreste scoaterea a cit mai multi fermieri(din cei mici) de la subventii sa ramina cit mai mult pentru cei mari.

60.
stefanut ilie ioan
|
01. 28, 2014. Tuesday 12:09

BUNA ZIUA , MA NUMESC STEFANUT ILIE IOAN AM 24 DE ANI SI SUNT DIN BISTRITA NASAUD , AS DORI SA IMI DESCHID UN PROIECT DE MINI FERMIER SI NU STIU CUM SA PROCEDEZ SI CE PROIECT AR FUNCIONA IN ZONA MEA , DACA SE POATE SA IMI SUGERATI CEVA SI DE CE ACTE AM NEVOIE . VA MULTUMESC

59.
Roxana Toma Galati
|
10. 10, 2013. Thursday 15:58

Asa mare dreptate ai !!! Eu ma zvarcolesc de 2 ani sa incep ceva tot pe parte de agricultura si cand stiu cat am muncit pentru banutii pe care vreau sa ii bag mie frica sa ma lansez in orice dupa ce cistesc forumuri pline de povesti ca a ta.

58.
ciolan eusebiu
|
05. 06, 2013. Monday 17:12

buna ziua, sunt un fermier din orasul Campulung Muscel,jud. Arges si doresc sa imi dati un raspuns unde ma pot adresa pentru a putea beneficia si eu de izlazul care apartine orasului.mentionez ca la acaparat un fermier din zona pus intr-o functie inalta si numai el beneficiaza de acest izlaz.astept un raspuns. multumesc

57.
ciolan eusebiu
|
05. 06, 2013. Monday 17:02

detin 57 de oi si 2 ha in arenda.doresc sa stiu ce masura pot accesa pentru cumpararea unei motocoase pentru deal model GF 3.MULTUMESC

56.
Horvat Mihai
|
03. 21, 2013. Thursday 19:57

Buna ziua sunt fermier jud Cluj am bovine 33 UVM, pasunea este data pe un contract din 2012, pe 5 an, pe legea 214, la o persoana care reprezinta sateni (am inteles ca e asociatie ad hoc) cu aprox 30 UVM, pasunea are cam 80 ha, stie cineva daca pot sa mai am acces la pasune, adica se poate rezilia acel contract.

55.
paula
|
03. 19, 2013. Tuesday 13:18
Comentariu editorial

Buna ziua,

Cel mai indicat ar fi să vă adresaţi funcţionarilor APIA de la sediul la care aţi depus cererea pentru plata ajutorului pentru zona defavorizata.

Cu stimă,
echipa Agroinfo.

54.
turcu doinita
|
03. 19, 2013. Tuesday 12:56

buna ziua sant intr_o mare problema,nu am primit subventia pentru zona nefavorizata nici pana acum si santem trecuti deja de jumatea lu martie ,puteti va ro frumos sami ziceti unde trebuie s ma adresez locuiesc in jud braila si sant din satul dudescu .va multumesc frumos

53.
stoica gheorghe''lurari agricole i.i.
|
03. 04, 2013. Monday 20:41

ce sa mai credem in acest guvern si ministru al agriculturi care ne minte cu nerusinare.,
pentru agricultori este necesar ca subventiea sa se dea toata odata ,pentru ca sa putem
achita imputurile catre furnizori,
ingrasamintele sa fie subventionate la jumatate de pret.,Motorina sa fie si aceasta subventionata tot la jumatate de pret,iar ceriealele sa fie preluate de catre guvernul rominiei
la un pret de peata.
Reconstruirea fabricilor de tractoare rominesti si a utilajelor agricole.
Nu uitati ca ceausescu a scapat tara de datori cu agricultura ,nu sea vindut pamintul tarii, cum
guvernati de azi ,pentru ca ei au vindut copii nostri,tineretul nostru la aruncat in sclvagiea
straina iar pe pamintul rominesc la ora actuala il lucreaza cetateni de virsta a3-a
Dragi mei guvernatori aplicati legea bulgareasca sa nu se mai vinda pamintul la streini.

52.
IPU
|
03. 04, 2013. Monday 14:25

Sa nu dam pamintulstrainilor...hmmm....ce pamint,ca cumlegea 18/91,s-a dat tot la smecheri,care locoiesc in oras si le-au transformat in locuri de casa ccum se intimpla si in Focsanei,Vadu-Pasii,Buzau,unde s-a dat intravilanul unui papa lapte de buzau care si-a pus martori sa-si recupereze un pamint care nu a fost niciodata al lui,SI SUNT CORUPTI DE A PRIMAR LA TRIBUNAL.....

51.
Cristian123
|
03. 04, 2013. Monday 08:27

E escrocherie la buzunar cu acest nou impozit pentru ca in agricultura nu-ti iese cat platesti. Imputurile sunt foarte foarte scumpe in Romania si au TVA 24%. Tot ce bani in agricultura costa bani si in final obtii niste preturi de mizerie pe productia pe care o obtii cu munca multa. Daca statul vrea sa ia impozite din agricultura sa preia el productia de la tarani la preturi bune si sa-si opreasca impozitele din valorificare. In Romania statul vrea doar sa ia bani si atatat tot, nu-l preocupa daca taranul are din ce sa traiasca sau moare de foame. E impropriu sa numesti ceea ce obtine o gospodarie de subzistenta "venit agricol" pentru ca e doar un venit de subzistenta nu un profit real, un castig efectiv. Singura solutie este sa iesim tot in strada. Aceste impoite au fost stabilite in birou, din condei de oameni care habar n-au de agricultura.

50.
cosnean calin
|
03. 03, 2013. Sunday 17:54

Buna ziua. Ma numesc Cosnean Calin sunt fermier in comuna Zabala judetul Covasna. Am sperat ca noua guvernare se va tine de promisiuni si ne va acorda subventiile cuvenite asa cum au promis dar din pacate sunt la fel de mincinosi ca sa nu spun altfel ca si ceilalti guvernanti ,Astazi este 3 martie 2013 si pana in prezent nu am ptimit nici un leu subventie . Speram ca dupa un an dezastruos pentru agricultori , ministerul isi va intoarce fata spre noi si ne va acorda subventiile asa cum au promis dar din pacate am sperat degeaba. RUSINE sa le fie pentru ca atunci cand a trebuit sa-i votam ne promiteau marea cu sarea si au mintit. Nu asa se ajuta agricultura domnilor guvernanti cu promisiuni neonorate. Eu sunt beneficiarul unui proiect pe masura 121 si acuma nu mai am cu ce sa imi platesc ratele la banca de unde am luat creditul si sunt amenintat cu executarea. Imi pare rau ca v-am votat domnule ministru Constantin pentru ca si dvs. mintiti cu nerusinare. Suntem la inceput de campanie si nu avem nici bani de motorina sa ne incepem lucrarile , noroc cu distribuitorii de inputuri care ne da produse cu plata la recoltare. RUSINE , RUSINE , RUSINE domnilor guvernanti pentru modul in care conduceti fraiele acestei tari.

49.
Ionela
|
02. 21, 2013. Thursday 22:50

Am depus un proiect pe masura 121 in mai 2012 iar la aproape un an de atunci nu se stie nimic liniste totala.Este o medie de 30 de proiecte pe judet la nivelul tarii dar se pare ca sunt prea multe de vreme ce dureaza atat sa se uite peste ele.Toti guvernantii care au trecut pe la putere au spus ca fondurile europene sunt o prioritate si ca se vor simplifica procedurile si nu se va mai astepta atat dar sunt din pacate doar gogosi umplute cu aer. Aceste fonduri momentan ar fi singura solutie de a misca un pic tara si mai ales economia reala pentru ca nu se poate lucra la negru cu aceste fonduri europene. Am cunostinte care au depus proiecte au fost aprobate dupa 2 ani iar cand au dat fuga la banca pentru a incepe treaba banca a spus ca srisoarea de garantie data cu doi ani in urma nu mai este valabila pentru ca intre timp au fost schimbate normele de creditare iar proiectele aprobate raman in aer si nu se mai implementeaza niciodata. Va multumim si speram ca veti continua linia competentei dovedite pana acum si va dura 5 ani de la depunerea unui proiect si pana la anuntarea selectiei. Cred ca nu e de mirare ca suntem ULTIMI in Europa la absortia fondurilor europene.

48.
Bogdan Fottescu
|
02. 21, 2013. Thursday 10:51

Exista si calea actionarii in insanta unde puteti solicita si despagubir, puteti s-o faceti in civil, sau in penal(neglijenta sau abuz in serviciu). De consultat un avocat. E greu, dureaza, dar puteti avea castig de cauza, fapt ce va va satisface pe deplin, mai ales ca si functionarii in cauza ar simti pe pielea lor ca nu suntem bataia lor de joc, ci obiectivul principal pentru care ei au fost angajati! Personal, am fost parte in peste 50 de dosare insumand 14 cauze, civile, comerciale, penale in care m-am reprezentat singur si, cu careva exceptii aberante, am avut castig de cauza! In schimb, un proces(fond, apel, recurs) dureaza ani de zile...

47.
Bogdan Fottescu
|
02. 20, 2013. Wednesday 11:11

Pe noi ne-ati omorat, dar cu pomii ce ati avut?Ma intreb si va intreb ca sa intrebati si Dvs, la randu-va:
De ce de ani de zile, ministreul Agriculturii vrea sa dispara livezile din tara?
Intrebarea mea se justifica astfel:
de la revolutia si pana azi, suprafata livezilor din Romania s-a diminuat dramatic; multe din livezile existente sunt imbatranite si prost ingijite. Asta deorece NU exista livezi in atentia Ministerului decat atunci cand vine vorba despre impozite; cel mai mare impozit pe suprafata e la livezi, cel mai mare impozit pe productie e la livezi!
Statul roman NU acorda subventie pe suprafata pentru livezi!
Cu exceptia anului 2001 cand s-a acordat 1 milion/ha pentru orice suprafata agricola si a anului 2006 cand s-a acordat 4 milioane/ha bonuri de motorina sau pesticide deasemenea pentru oricer suprafata agricola, la livezi, statul nu a dat 1 leu!!! Chestia cu fondurile pt. infiintare de noi livezi, e altceva; odata infiintate trebuie si ingrijite!
NICIODATA nu s-a tinut cont de natura livezii: foarte tanara(neintrata inca pe rod), batrana(cu productie scazuta), de soiul cultivat: pretul frutelor difera, nuca are un pret, pruna altul, productia pe ha difera functie de soi, varsta, conditii climatice !
Spre deosebire de marea cultura cerealiera, la livada se impun mult mai multe lucrari extrem de costisitoare.
Desi statul roman ar fi trebuit sa despagubeasca pomicultorii asigurati pentru pierderile suferite din cauza inundatiilor sau a secetei, nu a dat un ban !!!
Motorina si benzina(valabil pt. intraga agricultura romanesaca)folosita la tractoare, drujbe, motocoase etc. contine in pret o taxa banditeasca: taxa de drum a lui Basescu("Aici sunt banii Dumneavoastra"); Ce are drujba cu drumul? Jaf la drumul mare!
Daca am inteles bine, sper din suflet sa ma insel, acum se ia ca baza de venit anual per ha de livada suma de 4.709 lei. http://www.agroinfo.ro/vegetal/iata-cum-vor-fi-impozitati-agricultorii?utm_source=agroinfo&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_455
Astfel, impozitul datorat per ha de livada este de 16%=5,5%+21,5% din 4.709 =1012.435lei!!!! Se adauga si impozitul pe suprafata de 60lei/ha de livada =1072.435lei/ha de livada impozit la statul care nu da nimic pentru livezi! Subventia pe suprafata ati estimat-o lpentru anul 2013 la 140eu/ ha la o cota aproximativa de 4.4lei/eu=610.4lei/ha. Rezulta ca: statul roman nu da nimic pentru 1 ha de livada, mai mult, fura subventia de la UE si culmea obliga proprietarul de livada sa vina de acasa cu 1072.435-610.4=462.035 lei/ha !!!!!!!!!!
In conditiile in care eu si nu numai am avut productie 0(ZEROOOO) in 2012 din cauza secetei(care mi-a uscat sute de pomi) pentru care nu am primit acei 100lei/ha pt. 10 ha deoarece din nou livezile au fost exceptate de la aordare de sprijin, nu-mi ramane decat sa-mi defrisez livada(30HA)!!!! Apropos' care sunt normele in vigoare pe care trebuie sa le urmez pt. a-mi defrisa livada?
http://www.agroinfo.ro/vegetal/iata-cum-vor-fi-impozitati-agricultorii?utm_source=agroinfo&utm_mediu
www.agroinfo.ro
http://www.agroinfo.ro/vegetal/iata-cum-vor-fi-impozitati-agricultorii?utm_source=agroinfo&utm_mediu
www.agroinfo.ro
http://www.agroinfo.ro/vegetal/iata-cum-vor-fi-impozitati-agricultorii?utm_source=agroinfo&utm_mediu
www.agroinfo.ro

46.
IOAN POP
|
02. 18, 2013. Monday 14:53

domnule bogdan sint solidar cu calculele dumneavoastra la fel si cu concluziile,daca primiti un raspuns la comentariul dumneavoastra va rog sa il faceti public, pacat ca fermierii nu au sindicat care sa organizeze proteste ample impotriva acestor hotariri aplicate peste noapte din birouri care nu au nici o legatura cu munca pamintului,ar fi fost cu totul altfel gindita jecmaneala asta ,inainte de aplicare.va multumesc

45.
sasarman gabriel
|
02. 11, 2013. Monday 13:51

Ma numesc Sasarman Gabriel si sunt un fermier din Bistrita Nasaud.am o problema cu plata subventiilor intrucat la centrul judetean APIA nu se respecta legea. O sa va dau cateva date ca sa intelegeti mai bine . In cazul meu APIA refuza sa ma puna in plata deoarece ma supradeclar pe una din parcele cu un alt fermier. Diferenta este ca eu am acte de la primarie care certifica faptul ca sunt indreptatit sa cer plata pe hectar iar celalalt are acte care confirma ca se afla gresit localizat. Apia considera ca este caz de litigiu in mod gresit si ne opreste pe amandoi de la plata, interpretand eronat legea intrucat manualele de procedura prevad cat se poate de clar ca daca unul are acte valabile iar altul nu le are este indreptatit sa intre la plata cel cu acte. Nu mai stiu cui sa ma adresez am incercat si la Apia Central si la Ministerul Agriculturii dar se pare ca nu are nimeni interesul sa imi rezolve situatia.As dorii sa stiu daca exista vreun ONG sau asociatie care sa ne apere de abuzurile comise de functionarii Apia. Va multumesc.

44.
Bogdan Fottescu
|
02. 08, 2013. Friday 12:55

Intrebare: Intentioneaza cumva statul roman sa ridice performanta argiculturii in Romania furand subventiile pe suprafata acordate de UE????
Se pare ca DA!!!
Astfel:
Pentru pomicultura statul roman NU acorda subentii pe suprafata, 0(ZERO)!!!! In schimb pretinde impozit de 60lei/ha!!!
A promis 119 eu/ha suventie UE pe 2012; se pare ca va fi de 107eu/ ha, inmultit cu 4,5383lei/eu, cursul de referinta pt. subventii 2012 = 485,5981 lei/ha.
Iar acum, lovitura de gratie: "In ceea ce priveşte pomii şi viile pe rod, impozitul se va aplica la o suprafaţă mai mare de 1,5 hectare, respectiv 0,5 hectare, iar normele de venit au fost stabilite la 4.709 lei şi 1.385 de lei pe unitatea de suprafaţă."
Adica: 16% din 4709lei = 546,244lei /ha.
Rezulta: daca scadem impozitul pe venit adunat cu cel pe suprafata, adica: 546,244+60=606,244lei'ha, din 485,5981lei/ha acordati efectiv pe 2012, rezulta: MINUS!!!!! 120.6459lei/ha!!!!!!!!!
Rezultatul? Liveziile vor disparea total din Romania!!!! Preformanta sau contraperformanta? Asta imi aduce aminte de o formulare din epoca ceausista: "Sabotarea economiei nationale"!!!! pentru asa ceva, atunci erai impuscat!!!!

43.
paula
|
02. 08, 2013. Friday 11:02
Comentariu editorial

Buna ziua,

Intrucat problema semnalată de dumneavoastra a fost adusă in discutie de mai multi fermieri, va transmitem că referitor la problema subventiilor la motorina (restantele pentru 2012 dar şi deciziile pentru 2013), echipa Agroinfo.ro a trimis Ministerului Agriculturii o adresă oficiala in care solicitam raspunsuri la intrebarile dumneavoastra. Deocamdata nu am primit raspuns, insa de indata ce vom primi o sa va aducem la cunostinta. Situatia este similară si la alte tipuri de plăti.

Va multumim pentru deschidere si interes,

Cu stima,
echipa Agroinfo.ro

42.
GHEORGHE.B
|
02. 08, 2013. Friday 09:51

In judetul CALARASI s-a acordat subventia la motorina pe trimestrul -iii- in procent de 30 %
Am trimis un E-mail catre Ministerul Agriculturii in care am solicitat sa-mi spuna daca se
mai da si diferenta de 70% insa nu am primit nici un raspuns. Surse din cadrul Directiei Agricole judetene spun ca acest procent nu se v-a mai da.
Poate prin vocea fermierului se gaseste cineva care sa ne lamureasca in aceasta problema
Cu privire la platile APIA nici vorba.Numai minciuni din partea d-lui ministru Constantin,
Motivatia cu aprobarea bugetului pe 2013 este de STAN si BRAN
Ce are bugetul 2012 cu cel din 2013 ???? pentru ca sumele pe care fermierii le primesc pe
anul 2012 deja au fost prinse in bugetul din acel an care la data la care ne aflam ar fii trebuit executat.
Numai daca cineva din minister a facut o deturnare de fonduri si nu au mai fost banii necesari platilor APIA .Poate explica cineva acest scenariu !!!!!!!!!!

41.
Fineas
|
02. 08, 2013. Friday 09:29

Buna ziua. Nu ma pot numi fermier, dar lucrez si eu ceva teren. Am renuntat la calculatoare pentru tractoare. Sectorul agricol este cel mai important. Poti trai fara masina noua, fara casa noua, fara haine noi si lista poate continua , dar nu poti trai fara hrana. Nu inteleg unde vor acesti conducatori ai tarii sa ajunga. Impozite peste impozite peste bietul taran , iar cei care fac banii din pix sau din tastatura sunt la fel impozitati sau chiar mai putin. Exemplu: Un ha de porumb. Profit aprox 1000-1500 ron doar daca Dumnezeu da un an bun. Mergi la notar pentru legalizat acte. O semnatura 500 ron. Probabil o sa spuneti: "Cine are carte are parte". Atunci taranul trebuie sa spuna: "Producatorul sa traiasca, consumatorul sa plateasca" . Pe langa
faptul ca nici nu este platita munca agricultorului , adica omul care hraneste tara si o tine in viata mai este si impozitata " la greu" . Succes tuturor !

40.
stan dumitru
|
02. 08, 2013. Friday 07:17

buna ziua
sunt un mic fermier si ma confrunt cu doua probleme pe care nimeni nu vrea sa le vada, ma refer la cei cu decizii in agricultura
1-daca eu ma ingrijesc sa cultiv pamantul si ma si impoziteaza ,pe cei care il lasa parasiste sau il declara la ,,misto" fineata de ce nu se ia nicio masura impotriva lor?ce s-ar intampla daca si noi abandonam !!!
2-datorita secetei profitul meu in ultimi doi ani a fost de 6000 ron,din care sa platesc si tractoristii si sa fac din nou cultura(deoarece nimeni nu te asigura pt seceta !!!!!!!!!) in comparatie cu o,, persoana" care presteaza servicii la cetateni cu 2 tractoare si o combina si nu plateste niciun impozit sau taxa,obtinand un profit pe an de 45 000 euro, din spusele lui,vi se pare o concurenta loiala??????

39.
papa jhon
|
02. 04, 2013. Monday 23:13

Buna ziua.

Doresc sa infiintez o ferma de vaci de carne,am construit gradiul etc si mai am bani destui pt finalizare instalatii etc.,dar nu mai am bani pt animale si utilaje,doresc sa mentionezi ca gradiul l-am facut din bani proprii vreo 28.000 euro.
Ce masura pot accesa sa pot cumpara animale de rasa si achizitiona utilaje,ca de altfel nu pot sa mai continui.

38.
popescu
|
02. 04, 2013. Monday 13:15

de ce nu nse impoziteaza si cartofi polonezi de statul roman ca ar aduce venituri la buget de osuta de ori mai mult

37.
paula
|
02. 04, 2013. Monday 11:06
Comentariu editorial

Buna ziua,

Din pacate nu putem activa comentariul dumneavoastra cu link-ul atasat, dar veti fi contactat de colegul nostru Marian Musat in vederea realizării unei anchete pentru revista Ferma, pentru prezentarea situatiei dumneavoastra.

Va multumim,
echipa Agroinfo.ro

36.
dr. Janos Sultesz
|
02. 04, 2013. Monday 04:08

Mai mult .. daca intra in vigoare, vor ramane (!) : 25 % .. sau chiar mai putin, in cifre reale.

35.
Popovici Sorin
|
02. 01, 2013. Friday 17:27

intr-un sens salut impozitul forfetar din agricultura,pentru ca asa speram sa nu mai fie terenuri in paragina,cu toate ca multe terenuri lasate pirloaga se vor refugia in marja de 2 ha iar impozitul ar trebui insotit de masuri concrete de consolidare a clasei de mijloc din aceasta ramura.Noi agricultorii din zona Negresti - Bacesti jud Vaslui ne-am creat propriile noastre locuri de munca am acesat masurile 141-112 din PNDR iar acum ne sint amenintate de exploatarea gazelor de sist prin metoda fractionarii hidraulice care inseamna desertificarea zonei...PE NOI NU NE APARA NIMENI ??? de FALIMENT...de BOLI ...de APA OTRAVITA Doar noi dorim sa platim impozit forfetar...

34.
Dedy
|
01. 30, 2013. Wednesday 20:52

In judetul Mehedinti cunosc foarte multi "Baieti destepti" , ajutati de functionarii publici care implementeaza masura 141 si 112, au luat si iau banii fara a avea un animal sau un ha de pamant, adica sunt paraleli cu agricultura. Si-au cumparat masini , tigari, orice numai agricultura, nu; de ei "va avea grija" cineva?

33.
CATA
|
01. 28, 2013. Monday 10:17

Am reusit sa accesez masura 112 la a doua incercare. Am cheltuit foarte multi bani, iar in 2012 a dat si seceta peste noi. Au fost foarte multe piedici in accesarea acestor fonduri iar de birocratie nici nu mai vorbesc. Am reusit sa-mi achizitionez un tractor performant pentru plata caruia am mai imprumutat inca 12500 E. De atunci nu prea mai dorm noaptea pentru ca nu stiu ce-mi va rezerva viitorul. O sa reusesc oare sa trag si transa a doua? Am auzit ca vor fi piedici la fel de mari: autorizatii la mediu; pista betonata pt. tractor etc. Am primit o propunere sa accesez si masura 121 dar nu mai am curaj. Este greu, toti vor sa mulga bani. Vreau sa va spun ca de cind am accesat aceasta masura salariul meu nu mai ajunge in casa si este unul acceptabil. In concluzie aceste fonduri ar fi binevenite daca birocratia ar fi redusa cel putin la jumatate iar conditiile de accesare ar fi mult mai lejere.

32.
paula
|
01. 28, 2013. Monday 10:03
Comentariu editorial

Va multumim tuturor pentru comentarii si pentru deschiderea cu care ne comunicati problemele intampinate de dumneavoastra in activitatea de zi cu zi sau in demersurile initiate pentru a dezvolta o afacere agricola.

Vom selecta aleatoriu o parte dintre acestea si vom realiza un material special "Vocea fermierului" in revista Ferma - numarul de februarie 2013.

Cu stima,
echipa Agroinfo.ro

31.
mario
|
01. 28, 2013. Monday 09:44

DIN 2010 nu am primit nici un ban de la subventia pe teren deoarece APIA BISTRITA/ NASAUD nu respecta legislatia in domeniu si ma tine blocat datorita unor reguli numai de ei stiute desi in alte judete se aplica corect normele. Doresc sa stiu daca exista vreo asociatie care se ocupa de abuzuri ale apia pentru a actiona in judecata aceasta institutie abuziva si corupta.

30.
paula
|
01. 28, 2013. Monday 09:42
Comentariu editorial
@ovi:

Buna ziua,

Impozitul va fi calculat in functie de normele de venit stabilite de Guvern pentru fiecare sector: culturi vegetale, cresterea animalelor...

Mai multe detalii puteti citi aici http://agroinfo.ro/vegetal/iata-cum-vor-fi-impozitati-agricultorii

Va multumim,
echipa Agroinfo.ro

29.
paula
|
01. 28, 2013. Monday 09:38
Comentariu editorial

Buna ziua,

Saptamana trecuta, am trimis o adresa oficiala catre APIA cu privire la lamuririle solicitate pentru subventia la motorina. Ni s-a comunicat ca documentul a fost redirectionat catre Ministerul Agriculturii. Imediat ce vom avea un raspuns il vom face public pentru dumneavoastra.

Va multumim!
echipa Agroinfo.ro

28.
ASOCIATIA BOVIS
|
01. 27, 2013. Sunday 19:41

SUBVENTIA PE PASUNE
FOLOSIM DE APROX 10 ANI DE ZILE 300 DE HA DE PASUNE COMUNALA. IN TOT ACEST TIMP NU AM BENEFICIAT DE NICIO SUBVENTIA, PRIMARIA FIIND BENEFICIARA ACESTEIA.
NE-AM CONSTITUIT CA ASOCIATIE DE CRESCATORI DE ANIMALE IN 2011/2012. IN LUNA IAN 2012 AM DEPUS O CERERE IN CADRUL PRIMARIEI PENTRU ALOCAREA PRIN CONCESIUNE/ARENDARE A PASIUNII LOCALE. NICI DUPA 12 LUNI NU AM PRIMIT RASPUNS LA ACEASTA CERERE IAR SUBVENTIA PENTRU 2012 O INCASEAZA TOT PRIMARIA,
DESI IN 2012, IN MOMENTUL IN CARE PRIMARIA A DEPUS CERERE DE PLATA PENTRU SUBVENTIEM A DEPUS SI O DECLARATIE PRIN CARE SE SPUNEA CA NU EXISTA CERERI NESOLUTIONATE CU PRIVIRE LA ARENDAREA/CONCESIONAREA PASIUNII COMNUNALE, SE PARE CA CA SUNT ELIGIBILI LA PLATA PENTRU SUBVENTIA PE SUPRF 2012. IN TOT ACEST TIMP , PRIMARIA A BENEFICITA DE SUBVENTIA PENTRU APROX 800 HA DE PASUNE COMUNALA, AVAND ACCESATE SI MASURILE DE AGROMEDIU. UN SIMPLE CALCUL ARATA FAPTUL CA PENTRU 2012, PRIMARIA VA INCASA DIN SUBCENTIA PENTRU PASUNE APROX 225000 EURO .

27.
ovi
|
01. 27, 2013. Sunday 12:58

buna ziua as vrea un raspuns la unele probleme pe care le am.domnul ministru vrea sa platim impozit si persoanele fizice dar nu inteleg daca pe profit sau idiferent daca ai reusit sau ai pierdut
anul trecu2012 a fost un an foarte slab pentru agricultura si eu pot sa spun ca nu am scos cit mau costat motorina samanta ingrasamintea si ierbicidul pe linga toate astea am inteles ca bani pentru seceta nu o sai mai primim dar noi trebuie sa platim impozit plus pe deasupra nici a doua transa din platile pe suprafata nu leam primit

26.
ioan
|
01. 27, 2013. Sunday 10:23

ma numesc chihaia ioan si detin in arenda 200 de hectare teren arabil,in perioada anului 2012 leam cultivat cu porumb cca170ha si 20ha griu si 10ha cu floarea soarelui,dintre toate culturile doar floare soarelui a da randamen ca cultura in rest griul si porumbul au lasat de astept{foarte slaba cultura},am avut datorii catre firma cu care am colabora peste un miliard doua sute de milioane pe care cu greu leam achitat plus arenda catre proprietari terenurilor. pot spune ca mia mai ramas doar subventia care se pare ca tot intirzie,daca se mai si impoziteaza terenul si dupa cite am inteles si subventia nu stiu ce ne vom face.

25.
narcisa
|
01. 26, 2013. Saturday 23:58

Buna ziua si bun venit pt,,VOCE",si am marea rugaminte ca stimabila voce sa aduca special la stiinta tuturor celor 40 de presedinti de consilii judetene realizarea dlui presedinte de la Constanta referitoare la oferirea gratuita de sere,rasaduri ,puieti,etc pt a ajuta pe cei ce doresc sa lucreze,sa faca programe gen ,,primesti 2 oferi 4"cu stupi,animale ,etc,eventual sa lanseze un concurs cu cele mai bune realizari de catre cons jud pe tema
RUGAM CA EXEMPLUL LUI SA FIE URMAT DE TOTI CEI 40(sau ceilalti sint ...incapabili si ar trebui sa plece?) pt ca este greu sa obtii credite
-am rugamintea sa imi spuneti de unde pot cumpara la un pret corect(bun)saminta certificata de dovleac Butternut F1(100kg;pret/kg)Olinka,(sau dovleac fara coaja)

24.
teleorman adriana
|
01. 26, 2013. Saturday 14:08

Buna ziua. Sunt tanara fermiera la inceput de drum , am inceput pe acest drum ca si pasiune insuflata de parinti care s-au ocupat intotdeauna cu agricultura in deosebi producerea de legume proaspete, lovindu-ma in prezent de ziudul numit ''PROIECT EUROPEAN''.
Spun asta deoarece am incercat sa accesez masura 112 , indeplinint toate conditiile cerute de lege , m-am lovit de neeligibilitatea proiectului deoarece cei competenti cu aceste verdicte ori nu cunos bine ghidul solicitantului ori pun intentionat bete in roti tinerilor pana la obtinerea propriei cote parte. Mi s-a spus ca am faramitat exploatatia agricola ceea este un fals , deoarece eu am preluat o suprafata de teren din proprietatea tatalui ( avant registrul agricol separat de famili la primarie )si nu intreaga suprafata cu RO-ul de la APIA ceea ce ar insemna FARAMITAREA EXPLOATATIEI AGRICOLE .

23.
Vasile George
|
01. 25, 2013. Friday 15:40

Legea proasta a guvernului Ponta
....de exemplu la bovine, de unde se v-a lua nr efectiv de capete, dupa situatia fizica pe care o are fiecare persoana la momentul actual in ferma, de la APIA sau de la Registrul Agricol? la APIA sunt inregistrati fermierii care nu mai au niciun animal, platesc impozit pentru ce nu mai detin ....?

22.
nan
|
01. 25, 2013. Friday 10:18

d-l cu masura nu are dreptate si dezinformeaza. trebuia inainte de a accesa masura sa se informeze ca trebuie sa isi faca o intreprindere .Conform legii persoanele pensionate anticipat nu au voie sa detina sau sa lucreze legal nicaieri ,deci acesta este motivul pentru care i s-au luat banii de pensie inapoi .Eu sunt tot pensionara anticipat si am fost informata de consultant si am renuntat la aceasta masura .Imi pare rau pentru ce i s-a intamplat domnului Aurel dar ar trebui sa i intrebe pe consultantii care i-au facut dosarul despre acest lucru nu se simt vinovati cu nimic?

21.
MICU FILIP
|
01. 25, 2013. Friday 10:05

Ma numesc Micu Filip si am 25 de ani. Sunt din com. Dor Marunt, jud. Calarasi si de profesie sunt inginer agronom. In anul 2009, student in anul 3 fiind, am facut proiect pe masura 141, am obtinut finantare, am fost obligat sa-mi fac PFA si casa de pensii m-a obligat sa-mi fac asigurare de sanatate cu toate ca fiind student aveam aceasta facilitate si am platit contributia sociala in functie de venitul declarat pana la 1 ianuarie 2011. Pana aici toate bune si frumoase dar a dat domnul Boc o HG prin care venitul minim in agricultura este de 800 ron lunar si deci contributia sociala era de 220 ron lunar. La fisc 16 %, la casa de pensii 31,3 %. Adunat cu benzina consummata pentru drumuri statul roman imi lua peste jumatate din venit. Si profitul meu? Nici nu se vede.... Si cand ma gandesc ca am facut un proiect unicat in Romania reusind sa adun 100 gaini outoare, 5 stupi albine, 30 oi, 4,2 ha teren agricol si fiind in prima sesiune de depunere a proiectelor pe masura 141, va dati seama dragi cititori cat am muncit....nu mai vorbesc de birocratie...acte drumuri....

20.
Costy
|
01. 25, 2013. Friday 10:05

F.F.F. IMPORTANT
Ce au de gand guvernantii sa faca cu pretul lamotorina pt. agricultura?
Se stie ca vechiul act normativ de subventionare a accizei a expirat, subventiile pe trim.III 2012 nu s-au achitat iar campania de primavara bate la usa.
Domnilor guvernanti parca ziceati ca o sa fiti mai bun ca BOC nu mult mai RAI.

19.
sorin.c
|
01. 25, 2013. Friday 08:37

Impozitul forvetar pe persoana fizica ,nemaitalnit in Europa ,antidemocratic ,de tip feudal ,totalitar si communist.
1- Legea este abuziva deoarece este o dubla impozitare. Toti proprietarii de imobile din Romania platesc un impozit pe acel imobil (casa ,teren) .Impozitarea este diferentiata ,deoarece sunt luate in calcul mai multe criterii : 1) pozitionarea imobilului , 2) potentialul de rendita al acestuia 3) destinatia acestuia.
Toate imobilele au o destinatie care nu poate fi schimbata (in cele mai multe cazuri ) ,in cazul locuintelor aceste pot fi ,de birouri ,comerciale ,depozite sau de locuit iar in cazul terenurilor acestea pot fi intravilane sau extravilane. Cele extravilane sunt in majoritatea lor agricole ,care la randul lor se impart in mai multe categorii in functie de productivitate.
Un teren aflat in zona de maxima productivitate nu i se poate scimba destinatia si poate fi folosit doar pentru agricultura.
Impozitul pe proprietate este singura forma de a aplica un impozit unei persoane fizice care foloseste personal un bun aflat in proprietatea sa. Un eventual profit al unei persoane fizice din bunul pe care il are in proprietate aste inclus in unicul impozit pe imobil.
Daca in schimb cedeaza in folosinta acel bun unei alte persoane si din aceste rezulta un profit (pentru ca este posibilitatea darii in folosinta gratuita a bunului) ,acest profit vine impozitat cu 16%. Din aceasta cota de impozitare ,proprietarul plateste doar 75% restul de 25% vine lasat proprietarului ca si cheltuieli suplimentare de intretinere a imobilului.
Nu se poate aplica unei personae fizice ,un impozit suplimentar doar pentru ca-si foloseste acel bun pentru destinatia pe care o are. In cazul terenului agricol ,care are ca singura destinatie acela de a fi cultivat ,echivaleaza cu ingradirea unui drept. Este exact acelasi lucru ,ca si cum ati avea o locuinta in proprietate si pentru care platiti deja un impozit ,guvernul sa va mai calculeze un impozit (luand ca baza de calcul o chirie) cand doriti sa va folositi de acel bun pentru destinatia pentru care l-ati cumparat ,adica sa locuiti in el. Iar daca nu-l folositi ,adica daca nu intrati in casa ,nu mai platiti acel impozit forfetar….cam o absurditate de acest gen este si cu terenul agricol.

18.
sorin.c
|
01. 25, 2013. Friday 08:32

Parchetului si instantei.

17.
paula
|
01. 24, 2013. Thursday 14:22
Comentariu editorial

Buna ziua, va rugam sa ne lasati intr-un comentariu numele dumneavoastra si numarul de telefon pentru a va putea contacta.

Va multumim!

echipa Agroinfo.ro

16.
stefanalex
|
01. 22, 2013. Tuesday 13:19

Sa iti spun cum se face in situatia ta. Faci o cerere scrisa catre societatea care lucreaza amplasamentul tau din titlu de proprietate sa iti elibereze terenul in termen de 30 de zile pentru ca il lucreaza abuziv, si il si anunti ca dupa 30 d ezile vrei sa cureti terenul de buruieni printr-o aratura sau discuire. In acelasi timp faci o cerere la primarie sa te puna in posesie , si sa iti taruseze terenul. Daca societatea nu se conformeaza, intrii frumos cu plugu acum in martie si pregatesti terenul. Astea toate se fac NUMAI DACA : terenul in cauza nu a fost arendat niciodata.

15.
FERARU DANIEL
|
01. 22, 2013. Tuesday 12:46

Va salut.
Detin pe raza comunei Oancea jud Galati o suprafata de 30 hect teren agricol,terenul este cadastrat si intabulat.anu-l trecut nu am putut folosi nici macar un hectar din cauza asociatilor agricole,am reclamat in instanta pt infractiunea tulburare de posesie .(tot degeaba)unul dintre arendasi SC AGROFRAN SRL Oancea din zona are proiect EUROPEAN pe masuras 121 a declarat terenurile mele din 2008 la APIA A a luat subventie,a facut proiect EUROPEAN sI II MERGE IN CONTINUARE.
SINCER NU STIU CUI SA MA ADRESEZ.

14.
stefanalex
|
01. 22, 2013. Tuesday 12:28

de mult timp trebuia sa se intample asa, respectiv, primaria sa nu elibereze adeverinte pentru apia decat daca proprietarul este la zi cu impozitele pe proprietate. Pe langa partea de moralitate, tine si de concurenta. Eu ca si proprietar cat si ca cultivator ma chinui sa platesc taxele integral in martie pentru a plati mai putin, chiar daca atunci am nevoie de bani pentru campania de primavara, iar altii nu au platit niciodata. Proprietarul cand isi ia drepturile este bine, dar de obligatii? Toti suntem datori. Ca sa nu mai spun si de impozitul ala, care la oras e de 100 ron, iar la sat e de 40. De parca terenul arabil din extravilanul unui oras e mai fertil decat cel de la sat.

13.
dranca petru
|
01. 22, 2013. Tuesday 08:44

Buna ziua. nu trebuie sa fiti dezamagiti,poate sunt zone in care intr-adevar se merita sa investiti in agricultura pt ca agricultura este singura ramura de dezvoltare pe timp de criza.si poate sunt primari competenti care doresc sa dezvolte comuna. sfatul meu este sa nu renuntati la idee,dar mai intai analizati f. bine zona si mafia din zona.mult succes. cu stima si respect

12.
andreia
|
01. 21, 2013. Monday 18:53

Salut as dori sa deschid si eu o mini ferma pomicola de minim 5 ha am 25 de ani putin bani cateva utilaje si multa experienta privind cresterea alunilor am lucrat in italia mult timp (italia este al 2 producator de alune din europa) si as vrea sa stiu ce masura de ajutor mi se potriveste.astept raspuns.

11.
Soc. Agricola
|
01. 21, 2013. Monday 17:35

Buna Ziua!
Reprezit o societate agricola care administreaza 1300 ha iar primarul nu vrea sa ne elibereze adeverinta pentru APIA pentru motivul ca proprietarii ternului nu si-au achitat taxele locale. Este normal si daca nu, ce avem de facut si cui ne adresam?

10.
Axenie Dorel
|
01. 21, 2013. Monday 17:07

Domnule am citit cu atentie tot ce ai scris sincer eu vreau sa ma apuc sa imi pornesc o afacere agricola dar cind aud si vad asa situatie imi vine sa stau locului. E imposibil asa ceva . Pacat ca nu sintem lasati sa ne dezvoltam.

9.
Aurel
|
01. 21, 2013. Monday 16:36

MASURA 141; In februarie 2009 am depus documentatia pentru 141. Am infiintat I.F. cu toate taxele care sau cerut. In luna mai am fost chemat la fisc unde m-au obligat sa depun Declaratia de venit 260, pe care am depuso cu venit 0(zero). pe 31.12.2009 am priit1500 euro. bani pe care i-am cheltuit prin achizitionarea unei combine pentru recoltat cereale, a unei masini de erbicidat, si a nei masini de imprastiat ingrasaminte chimice (MIC).In 2010 am primit din nou 1500 euro, dar prin presiuni de la fisc am depus Declaratia de venit260 in suma 1500 LEI cu profit de 800 lei, la care am platit impozit 128 lei, impozit defalcat pe toate 4 trimestre. Pentru anul 2011 am depus Declaratia cu venit zero, dar impozit tot am platit ca reprezentind impozit anticipat.Ei si de aici incep adevaratele probleme.Sint pensionar anticipat din 2008 cu o vechime de 36 ani efectivi iar cu sporul de grupa cca 38 ani cu o pensie de 560 lei.Miau facut poprire pe pensie 400 lei impozit, si s-a retinut. Mi-au proprit pensia pe un an respectiv 6720 lei si mi-au si anulat pensia pentru anul 2010 deci inca 6720 lei. Vazind ce se intimpla am renuntat la 141, am primit in total 4500 euro si AM RESTITUIT CCA 3800 EURO, statul nostru a stiut cum sa invirta treburile si banii primiti de la UE sa revina tot statului. Nu mai spun ca sint foarte sigur ca majoritatea din cei care au luat bani pe aceasta masura ii vor restitui intreit sau chiar mai mult la stat prin faptul ca cel putin noua nu ni s-a spus ca este necesar tinerea contabilitatii cu veniturile si cheltuielile specifice. Ori dupa trei ani multi nu au pastrat sau poate ca nici nu au cerut facturi pentru a justifica cheltuielile.Iar acum se vor trezi cu niste amenzi li se vor imputa impozitul pe profit caci profit sigur este dar cheltuieli ba, si cu majorarile si penalittatile se va restitui cu virf si indesat. Mai bine vindem oamintul la straini, aducem lapte, carne, legume, fructe "BUNE"din UE, dar afacerile mari merg struna. Sintemnoi tarani multi daaaa u prosti. Oare asa se procedeaza in celelalte tari din UE???!!!!

8.
fargaciu calin
|
01. 21, 2013. Monday 13:24

in 07.01.2013 s-a implinit un an de la depunerea dosarelor pe masura112 .fermierii cu dosare declarate eligibile inca asteapta semnarea contractelor cu apdrp.intre timp in iunie a fost o noua sesiune de depunere.intreb...oare reprezinta o normalitete faptul ca au trecut 365 de zile si fermierii nici macar nu au semnat contractele,cand in agricultura ca si in alte sectoare dar in agricultura fiecare zi e importanta,dupa un an de criza(seceta) de credite bancare angajate pentru a face nr de ude si conditii de eligibilitate fermierii sa mai astepte.in acest fel sunt atrase fondurile europene ,sg sursa clara de intrare de fonduri in romania ?

7.
paula
|
01. 21, 2013. Monday 12:50
Comentariu editorial

Vă rugăm să ne comunicaţi numărul dumneavoastră de telefon şi, în măsura în care va fi posibil, veţi fi contactat de unul dintre redactorii agroinfo.ro pentru mai multe detalii privind problema expusă de dumneavoastră.

Vă mulţumim,
echipa Agroinfo.ro

6.
paula
|
01. 21, 2013. Monday 12:30
Comentariu editorial

Bună ziua,
Din păcate nu suntem autorizaţi să vă răspundem la această întrebare. Vă putem îndruma, însă, spre consultarea Ghidului Solicitantului Măsura 312 (vezi Anexa 4.2 - Declaraţie privind firme în dificultate), sau mai degrabă adresaţi această întrebare reprezentanţilor APDRP de pe raza localităţii dumneavoastră.

În cazul în care nu veţi găsi sprijin, vă rugăm să reveniţi cu un mesaj.

Cu respect,
echipa Agroinfo.ro

5.
LABAU GEORGE;
|
01. 21, 2013. Monday 12:04

Buna ziua.
1.Puteti sa-mi dati un raspuns la intrebarea ;Datorita situatiei economice pe care o traversam posibilitatile financiare s-au diminuat considerabil. Ar exista posibilitatea reduceri de personal angajat , In prezent am 5 angajati ,nu pot ramine la 3. (Mentionez ca am un proiect in derulare pe masura 312) , deoarece agricultura este ca o activitate sezoniera (perioada de iarna nu ai activitate)

4.
dranca petru
|
01. 21, 2013. Monday 11:38

Buna Ziua. De foarte mult timp asteptam o procedura sa pot sa va explic in cateva cuvinte povestea mea. Ma numesc dranca petru si detin o ferma agricola cu o exploatatie de 380 Ha in judetul galati.Cand m-am infiintat terenurile erau parloage(nelucrate)de la revolutie. Am incheiat contracte si am inceput sa lucrez terenurile,evident ca productia fiind zero. Al doilea an am mers pe productie medie.fapt pt care Primarul comunei respective un mare (spagar)mi-a cerut 10.000 euro daca vreau sa mai raman in zona. eu i-am zis ca nu imi permit pt ca doar ce mi-am acoperit cheltuielile din primul an de la infiintare.si mi-a zis ca face orice-i sta in putiinta sa faca sa ma dea afara din zona,pt ca se afla f.aproape de padure si eu anuntam organele politiei oridecate ori vedeam ca se fura masiv din acea padure.,si in 2011 a contactat alte 2 asociatii agricole care au incheiat contracte de arenda cu aceeasi proprietari,influentand lumea si mintind ca eu m-am retras din zona si trebuie sa dea in arenda in alta parte.oamenii f. usor influentabili..au incheiat contracte cu alte asociatii,fapt pt care au intrat peste mine si terenurile care le detineam legal cu contracte.Mentionez ca a refuzat sa-mi elibereze adeverinta care trebuie depusa la declaratia suprafetelor la APIA.Vazand ca nu cedez nici atunci,a facut sesizari pe la prefectura si APIA galati precum eu am terenuri nelucrate de 3 ani si sa-mi taie sucventia.a venit de la APIA contolul si au constatat ca erau lucrate terenurile,iar primarul era nemultumit de raspuns si a mai facut odata sesizare,fapt pt care am fost selectat la contolul manual.APIA a raspuns din nou sesizarii facute de primar,si au venit la control manual in teren,unde au participat si cetatenii comunei (oamenii primarului)care nu au lasat organele de control sa-si faca treaba,mentionand ca acele suprafete sunt lucrate de altcineva si nu-mi apartin.fapt pt care organele de control au plecat fara sa termine de masurat toate suprafetele 118 la numar.Si acum atentie!!! Organele de control au incheiat un raport de control,specificand ca restul suprafeteleor nu au putut fi identificate.Deci s-au masurat 210 ha si diferenta 170 Ha care nu le masurase,depaseste 30% si se sanctioneaza ori 3. Fapt pt care mi-au taiat sucventia pe toata suprafata. Am depus contestatie la APIA dar mi-a fost respinsa,acum urmeaza sa-i dau in judecata pt ca am dovezi filmate precum primarul nu permitea controlului sa efectueze masuratori pe suprafetele care le detin. Sunt un tanar fermier care am investit peste 50.000 euro din bani personali munciti in 6 ani de strainatate,si acum intrebarea.. Cu ce suntem ajutati noi tinerii fermieri,sau cu ce ne sprijinesc autoritatile pt a ne incuraja sa investim si sa muncim in tara noastra care totul se rezolva numai pe interese politice.Rog si cer o ancheta in cazul meu,sa aratam lumii cum nu suntem lasati de unii incompetenti de la conducere,sa muncim si sa producem.. sunt convins ca sunt multi ca mine tineri si dezamagiti de de autoritati.

3.
Ivan sabin
|
01. 21, 2013. Monday 09:31

Buna ziua
1.As intreba daca exista o strategie privind dezvoltarea cuniculturii in tara noastra? Daca da, cum poate fi accesat documentul sau actul normativ?
2. Exista o intiativa de stat sau privata de colectare si valorificare a produselor cunicule de la micii producatori.
Va multumesc anticipat!

2.
nitu ion
|
01. 21, 2013. Monday 06:19

sint un beneficiar al masuri141 in al3 an ,in legatura cu taxele nu sint de speriat impozitul pe profit depinde de profilul activitati pe care o desfasurati dar sa stiti ca merita[ fiecare leu e bine primit,eu va doresc succes

1.
serafim liviu
|
01. 20, 2013. Sunday 20:03

Pot afla de la voi ce taxe anuale se plateste la stat lpentru masura 141 si ce avantaje sunt . Va multumesc

Rezultate: [63]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii