Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DOMNULE MINISTRU OROS, CE AVEŢI CU SECTORUL HORTICOL?

Publicat: 06 septembrie 2020 - 18:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MAI PUŢINI BANI PENTRU PRODUCĂTORII DE TOMATE. Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt, îl acuză pe ministrul agriculturii Adrian Oros că nu şi-a respectat promisiunile făcute în faţa fermierilor şi a decis reducerea bugetului Programului „Tomata” fără consultarea reprezentanţilor formelor asociative din sectorul legumicol.

raspuns-madr-tomata-2020-1_bÎntr-un răspuns transmis către preşedintele SPA Olt, MADR precizează că pentru Ciclul I de producţie al programului „Tomata” au fost alocate 39,477 milioane euro în anul 2020, bani care s-au împărţit la 17.386 beneficiari eligibili, rezultând un cuantum de 2.270,62 euro (10.786,54 lei) pe beneficiar.

MADR mai precizează că în 2019 au fost 14.405 de beneficiari pentru Ciclul I de producţie al schemei de ajutor de minimis pentru susţinerea producătorilor de tomate în spaţii protejate, numărul beneficiarilor pentru anul 2020 Ciclul I de producţie fiind mai mare cu 21% faţă de anul trecut.

Pentru programul de susţinere a producătroilor de usturoi, suma maximă alocată pentru anul 2020 este de 7,5 milioane lei, echivalentul a 1,579 milioane euro, mai precizează MADR.

Iată ce a transmis, în replică la răspunsul MADR, ION PĂUNEL, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt:

Suma totală alocată anul acesta pentru primul ciclu de producţie este mult mai mică decât în 2019 şi anume, bugetul alocat anul acesta a fost de 39.477.000 euro, iar în anul 2019, a fost de 43.194.000 euro, deci anul acesta, pentru primul ciclu de producţie, au fost alocaţi cu 3.717.000 euro mai puţin decât în 2019. De asemenea, numărul de beneficiari a crescut, datorită încrederii în program a cât mai multor fermieri, datorită incertitudinii fermierilor că programul va funcţiona şi pe ciclul 2, foarte mulţi dintre aceştia mizînd pe ciclul 1 de producţie.

Dacă se făcea şi se dorea o analiză exactă a acestui program, precum şi a Programului „Usturoiul”, se putea vedea foarte exact trendul ascendent de beneficiari pe fiecare an, lucru pe care l-am semnalat la vremea respectivă MADR, dar, din păcate, domnul Ministru Nechita Adrian OROS nu a ţinut cont, ci dimpotrivă, a fost şi este unul din cei care s-au împotrivit acestor Programe şi nu a dorit suplimentarea sumelor la rectificarea bugetară, uitând şi neţinându-se de promisiunile făcute la întâlnirile cu fermierii (Izbiceni, Matca, Băleni etc.)

Să nu uităm că acest HG (HG 248/26.03.2020) a fost făcut fără consultarea care trebuia să fie obligatorie cu reprezentanţii formelor asociative din legumicultură.

Decizia de a micşora bugetul, decizia de a introduce 1.000 de kg suplimentar la 0,1 ha i-a aparţinut, ca de altfel şi întârzierea aparaţiei HG, precum şi celelalte modificări.

Personal şi în numele Uniunii Salvăm Țăranul Român îl rugăm sau, de ce nu?, îl somăm pe domnul Ministru să ne spună şi să ne prezinte public cu cine s-a consultat când a luat aceste decizii!

Vizavi de ajutorul de pînă la 7000 euro/fermă în contextul COVID -19, doresc să fac câteva precizări: Uniunea Salvăm Țăranul Român a informat MADR despre acest sprijin financiar de la UE şi a cerut în mod vehement şi prin adrese oficiale introducerea sectorului Horticol, care a avut poate cele mai importante pierderi, la primirea acestui sprijin financiar. În acest context, doresc să-i mulţumesc domnului Ministru Secretar de Stat Emil Dumitru, Doamnei Director AM-PNDR Daniela Rebega, Doamnei Director al compartimentul de politici agricole, pentru susţinere şi pentru modul profesionist de care au dat dovadă. Însă nu acelaşi lucru îl putem spune de domnul Ministru Oros, de domnul Secretar de Stat Scarlat, care s-au opus vehement acordării de sprijin financiar sectorului Horticol.

Deci, domnule Ministru Nechita Adrian Oros şi Domnule Scarlat, ce aveţi cu sectorul Horticol? Ajutoare de Stat ca la celelalte sectoare (bovină, ovină, caprină, suine, albine) de ce nu aţi luat în calcul şi pentru Horticultură? În România avem doar ferme mari Zootehnice care trebuiesc sprijinite mai mult, doar pentru faptul că unii dintre dumneavoastră au afaceri în domeniu?

Vizualizat: 1049 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ORDINUL MADR CARE ÎNCURAJEAZĂ FURTUL!

ORDINUL MADR CARE ÎNCURAJEAZĂ FURTUL!

24 februarie 2021 - 23:25

ORDINUL SUBVENȚIILOR APIA 2021-2022. Dan Sergiu Moroșanu, fost coordonator Serviciu Măsuri Specifice APIA Bacău, actualmente pensionar, a transmis către AGROINFO opinia sa de specialist APIA cu privire la modificările făcute peste noapte la proiectul de Ordin MADR pentru stabilirea condițiilor de eligibilitate pentru subvențiile agricole din acest an. În urma modificărilor, a rezultat un Ordin MADR care încurajează furtul, susține specialistul APIA.

AJUTOR 50.000 DE EURO/FERMIER! CE I S-A ÎNTÂMPLAT UNUI TÂNĂR CRESCĂTOR DE ANIMALE!

AJUTOR 50.000 DE EURO/FERMIER! CE I S-A ÎNTÂMPLAT UNUI TÂNĂR CRESCĂTOR DE ANIMALE!

23 februarie 2021 - 08:18

VOCEA FERMIERULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a postat pe pagina sa Facebook sfaturi pentru tinerii fermieri din diaspora care vor să acceseze ajutorul de maxim 50.000 de euro/fermier, submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri din diaspora, singura deschisă de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) la capitolul tineri fermieri. Un tânăr crescător de animale i-a scris ministrului agriculturii ce i s-a întâmplat când a cerut acest ajutor și cum a fost nevoit să dea banii înapoi.

FERMIER: DIN GERMANIA, FRANȚA, BELGIA VINE ÎN ROMÂNIA CARTOFUL ĂLA CU PROBLEME!

FERMIER: DIN GERMANIA, FRANȚA, BELGIA VINE ÎN ROMÂNIA CARTOFUL ĂLA CU PROBLEME!

22 februarie 2021 - 10:54

VOCEA CULTIVATORULUI DE CARTOFI! Germania, Franța, Belgia exportă în România cartofii cu diverse probleme, care nu se vând pe piețele lor, spune fermierul Orban Laszlo din județul Covasna. Agricultorul a adăugat cu supărare că abia și-a vândut producția de cartofi la 60 de bani pe kilogram în timp ce la supermarket, cartofii se vând cu 2,80 de lei pe kilogram.

SUBVENȚII APIA 2021! FERMELE MARI DE VACI AVANTAJATE DE NOTIFICAREA MADR la COMISIA EUROPEANĂ!

SUBVENȚII APIA 2021! FERMELE MARI DE VACI AVANTAJATE DE NOTIFICAREA MADR la COMISIA EUROPEANĂ!

22 februarie 2021 - 07:51

VOCEA CRESCĂTORILOR! Ministerul Agriculturii a transmis pe 19 februarie 2021 o notificare la Comisia Europeană cu condițiile în care se plătește subvenția mare din zootehnie, sprijinul cuplat. Potrivit unui Memoriu semnat de mai multe asociații de profil, în Notificare, Ministerul Agriculturii ar fi eliminat plafonul maxim de 250 de capete de vaci pentru acordarea sprijinului cuplat.

FERMIERII CAUTĂ SINGURI SOLUȚII PENTRU PLATA AJUTORULUI LA SECETĂ!

FERMIERII CAUTĂ SINGURI SOLUȚII PENTRU PLATA AJUTORULUI LA SECETĂ!

20 februarie 2021 - 07:03

VOCEA FERMIERILOR! Alianța pentru Agricultură și Cooperare transmite Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, soluțiile pe care le-au găsit fermierii pentru plata despăgubirilor la secetă.

MINISTRUL OROS: TOȚI CEI CARE VÂND PORCI TREBUIE SĂ AIBĂ O EVIDENȚĂ VETERINARĂ!

MINISTRUL OROS: TOȚI CEI CARE VÂND PORCI TREBUIE SĂ AIBĂ O EVIDENȚĂ VETERINARĂ!

19 februarie 2021 - 09:21

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că țăranii pot să crească porci pentru vânzare, dar toți cei care vând porci trebuie să aibă o evidență veterinară ca să se poată urmări mișcarea animalelor pentru stoparea răspândirii pestei porcine africane. Deci, cei 5 porci, cât i se permite țăranului să crească, atenție, doar pentru consum, nu sunt un pericol și, probabil, nu au cum cei 5 să se molipsească de pestă porcină africană.

FEDERAȚIA OIERILOR DE MUNTE: DOMNULE MINISTRU, CINE V-A COMANDAT SĂ DISTRUGEȚI OIERITUL?!

FEDERAȚIA OIERILOR DE MUNTE: DOMNULE MINISTRU, CINE V-A COMANDAT SĂ DISTRUGEȚI OIERITUL?!

18 februarie 2021 - 11:34

VOCEA OIERILOR DE MUNTE! Domnule ministru al agriculturii, Adrian Oros, de la ce structuri ați primit ordin să distrugeți oieritul din România?! E revoltat crescătorul de oi Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte, de schimbările care urmează să fie făcute pentru plata celei mai mari subvenții din oierit, sprijinul cuplat. Cuantumul acestei subvenții este de cca 18 euro/ovină la nivelul anului 2020.

MARII CRESCĂTORI DE PORCI SUSȚIN ORDINUL MADR MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ!

MARII CRESCĂTORI DE PORCI SUSȚIN ORDINUL MADR MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ!

17 februarie 2021 - 17:03

COMUNICAT. Proiectul de Ordin al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru stabilirea dimensiunilor tipurilor de exploataţii de suine, în forma sa actuală, este o iniţiativă îndelung aşteptată şi binevenită, care vine să clarifice viitorul creşterii porcilor în România şi să sprijine preponderent sectorul tradiţional, consideră reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

PLATA AJUTOARELOR! ÎNTÂLNIRE DE URGENȚĂ A FERMIERILOR CU PREMIERUL ROMÂNIEI!

PLATA AJUTOARELOR! ÎNTÂLNIRE DE URGENȚĂ A FERMIERILOR CU PREMIERUL ROMÂNIEI!

17 februarie 2021 - 14:06

VOCEA FERMIERILOR! Fermierii s-au întâlnit marți, 16 februarie 2021, cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, pentru a discuta plata ajutoarelor din agricultură. Pentru că nu depinde de șeful MADR, suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii astfel încât fermierii români să beneficieze de un ajutor pentru secetă, fermierii solicită acum o întâlnire de urgență cu prim-ministrul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare.

UN CRESCĂTOR DE OI, NUMIT OFICIAL ÎN CONDUCEREA MINISTERULUI AGRICULTURII!

UN CRESCĂTOR DE OI, NUMIT OFICIAL ÎN CONDUCEREA MINISTERULUI AGRICULTURII!

17 februarie 2021 - 08:52

DECIZIE! Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a semnat decizia de numire în funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii a lui George Aurelian Cățean, cunoscut crescător de oi și vaci din județul Brașov. Decizia a fost publicată marți, 16 februarie 2021, în Monitorul Oficial.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere! Cum folosește Vasile Târziu discul greu tractat Discordon DXRV II de la Grégoire Besson într-o fermă de aproape 3.000 ha!

Fermier: Vasile Târziu, fermier, SC Agrobilan SRL, jud. Timiş
Utilaj: Grégoire Besson - Discordon DXRV II - disc greu tractat
Distribuitor: ConsDDA - www.cons-dda.ro; +0745.203.690 - Dan Goldiș
Redactor: Gheorghe Ghișe

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

La operă

La operă
Doi scoţieni ies de la Operă. Detalii