KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Depunerea dosarelor pentru împădurirea a 4.000 de ha

Publicat: 15 iunie 2011 - 15:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O nouă sesiune de depunere a dosarelor pentru împădurirea a 4.000 de hectare va fi lansată în maximum o lună, a anunţat, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, la conferinţa Economia Verde în România.

„Avem peste 2.000 de hectare în curs de execuţie, pentru vreo 4.200 încheiem acum contractele şi pentru alte 4.000 vom ieşi în circa o lună cu o nouă sesiune, care să fie bună de lucru pentru toamnă, când va fi sezon de plantat. Sigur, e mult, e puţin, e de discutat. Nevoia României este mult mai mare decât ceea ce facem noi, dar ne aducem contribuţia atât cât ne permit fondurile pe care le avem şi obiectivele stabilite de Guvern”, a subliniat preşedintele AFM.

Acesta a adăugat că AFM a dat prioritate programului de împădurire, având în vedere că 2011 este anul internaţional al pădurii, scrie Agerpres.

Suprafaţa împădurită a României a crescut, în 2010, cu numai 0,3% faţă de 2009, iar pentru împăduriri suma prevăzută pentru acest an este de 400 milioane lei, de aproape trei ori mai mare decât în anul precedent, se arată în datele Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP).

Conform datelor, în prezent, suprafaţa fondului forestier naţional ocupă o pondere de 28% din teritoriul României, echivalentul a 6,65 milioane de hectare, din acest punct de vedere ţara noastră clasându-se pe locul 17 în Europa.

Din acest total, 67% reprezintă proprietate publică, administrată în principal de către Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, iar 33% este proprietate privată, administrată, în general, de către structurile silvice private.

Vizualizat: 2251 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii