Adama
Agreena
AGRICOVER

Gabi Stuparu a pariat pe tehnologia Hillside

Dragostea pentru agricultură şi ataşamentul pentru brandul New Holland au creat premisele unei afaceri de succes pe care soţii Gabriel şi Delia Stuparu au dezvoltat-o la Cipău, în judeţul Mureş. După zece ani petrecuţi în Italia, aceştia au decis să revină pe meleagurile natale, unde astăzi lucrează o suprafaţă de 430 de hectare...

În cei zece ani de când face agricultură, Gabriel Stuparu a mizat cu precădere pe maşinile şi echipamentele New Holland. Are două combine, tot atâtea tractoare şi un telehandler, vopsite în culorile tradiţionale ale acestui brand, galben-albastru. Prima combină şi-a achiziţionat-o în 2014. A optat pentru modelul TC50.80 Hillside, pentru că 85% din suprafeţele pe care le lucrează sunt cu înclinaţie. Şi acum spune că a fost cea mai bună alegere, pentru că altfel performanţele la recoltat ar fi fost mult inferioare. „Diferenţele de cost între o combină clasică şi una cu tehnologia Hillside se recuperează în doi-trei ani, pentru că performanţele sunt net superioare pe terenurile colinare, cum sunt de obicei în zona Transilvaniei”, ne-a explicat Emil Coldea. Între timp, Gabi şi-a mai cumpărat o combină, tot un Hillside, dar modelul CX5.90, mult mai productiv descât versiunea TC, care are avantajul de a fi şi de generaţie nouă. Specific acesteia este faptul că poate compensa pantele cu până la 38 de grade.

Afișat
27 aprilie 2023
Vizualizat
877
Comentat
0

Comentariu videoNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Anunturi agricole

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii