Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Tot ce trebuie să știi despre protecția culturilor de viță de vie și Smart Technology

Publicat: 10 noiembrie 2022 - 11:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Calitatea strugurilor pentru vin se poate asigura încă de la început în vegetație. BASF vine cu soluții eficiente pentru protecția viței de vie, pentru ca Profitabilitatea recoltei să fie cât mai mare, iar calitatea strugurilor să se apropie de perfecțiune.

Conceptul Smart Technology este recomandarea experților BASF pentru protecția culturii de viță de vie.

protectia culturilor de vita de vie si Smart Technology_b

Schemă de tratamente cu Smart Technology


Agenții patogeni afectează vița de vie, de aceea conceptul Smart Technology de la BASF cuprinde o schemă completă de tratamente eficiente. Produsele BASF sunt special concepute pentru a asigura un grad ridicat de protecție de încredere în perioadele vulnerabile ale culturilor. De asemenea, alternarea fungicidelor cu moduri diferite de acțiune este unul dintre modurile prin care conceptul Smart Technology vine în ajutorul fermierilor.

 

Protecția strugurilor cu produsele BASF


Bolile care afectează vița de vie sunt o problemă tot mai apăsătoare pentru fermieri. Printre cele mai întâlnite sunt mana, putregaiul negru, putregaiul cenușiu și făinarea. Iar atacurile și presiunea de infecție devin tot mai grave de la un an la altul Există, totuși, soluții pentru fiecare în parte. Acestea pot fi incluse în scheme de tratament, conform nevoilor specifice din plantația de viță de vie:

  • Pentru combaterea făinării: Kumulus® DF, Sercadis®, Vivando®, Sercadis®, Vivando®, până în perioada coacerii.
  • Pentru combaterea manei: Polyram® DF, Forum® Gold, Delan® PRO, Cabrio®Top, Delan® Pro, Soriale® LX, până în perioada coacerii.
  • Pentru combaterea putregaiului cenușiu: Cantus® în toată perioada creșterii boabelor până la începutul coacerii și Scala® în prima parte a creșterii boabelor.
  • Pentru combaterea putregaiului negru: Cabrio® Top, pentru întreaga perioadă a creșterii boabelor și până la începutul coacerii strugurilor.


Avantajele Smart Technology


Smart Technology, programul inteligent de protecție a plantelor, aduce viticultorilor o serie de beneficii:

  • Tratamente optimizate prin alternarea produselor cu moduri complementare de acțiune
  • Produse cu caracteristici unice, pentru securizarea eficacității de durată a tratamentelor (de exemplu rezistența la spălare, efecte fiziologice de vitalizare, redistribuția substanțelor active)Timp de pauză favorabil până la recoltare
  • Se folosesc produse ce nu influențează calitatea boabelor de struguri.
  • Produse ce nu influențează calitățilea organoleptice ale vinului

Află mai multe despre cum poți obține o producție de calitate cu ajutorul Smart Technology, accesând pagina BASF Agricultural Solutions România.

https://www.agro.basf.ro/ro/culturi/Viță-de-vie/

Vizualizat: 1464 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Grupul AGRIND din Tășnad, jud. Satu Mare are la bază o mică activitate agricolă de familie, dezvoltată după anii ’90, cu multă muncă, provocări și implicare. Investițiile și fructificarea la maxim a fondurilor europene au adus societatea la ceea ce este astăzi: peste 3.000 de hectare exploatate în cultura mare, procesare (morărit și panificație), zootehnie (bovine de lapte și de carne) și pomicultură, toate sectoarele fiind dezvoltate pentru a ajunge cât mai aproape de consumatorul final.

Toate acestea au fost clădite cu viziune, perseverență, curaj, dar și prudență de un adevărat trio tehnico-economico-financiar: bunicul și tatăl, absolvenți de studii agricole și fiul, Horațiu Buzgău, absolvent de Științe economice. Alături de ei, o întreagă echipă de prieteni, colaboratori, angajați, parteneri, clienți. ”O întreagă familie!”, spune Horațiu cu mândrie.

Horațiu a făcut primii pași în viață direct... în câmp! A fost implicat de mic în toate activitățile agricole ale familiei, învățarea practică ajutându-l să înțeleagă foarte bine cât este de importantă agricultura și industria alimentară, inclusiv din punct de vedere economic. A decis încă din clasele primare că aceasta va fi calea de urmat și că relevanța cifrelor în agribusiness se transpune, până la urmă, în succesul care determină acțiunile și investițiile viitoare.

Deși are doar 25 de ani, tânărul antreprenor mi-a oferit o adevărată lecție de economie agrară aplicată, teoria fiind transpusă în practică și, evident, în cifrele pe care le obține afacerea agricolă a familiei sale. Cea mai recentă investiție a grupului, în cultura de alun certificată ecologică pe 50 de hectare, suprafață integral irigată, a dat naștere brandului ALLU, Horațiu fiind managerul Holiv Ecoplant, firma care are ca obiect de activitate producția și procesarea alunelor, investiție de asemenea realizată cu fonduri europene.

Horațiu Buzgău a venit la agroSTORY cu o poveste pe cât de frumoasă, pe atât de plină de învățăminte pentru orice tânăr aflat la început de drum în agricultură.


Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii