În această perioadă, viticultorii de la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV) Bujoru au mult de lucru în plantaţie. În ultimii ani, la Staţiune au fost introduse pentru testare nouă soiuri româneşti.
„Continuăm tăierile la viţa-de-vie începute în luna ianuarie şi oprite din cauza zăpezii pe întreaga suprafaţă de 381 hectare. De asemenea, după data de 15 martie vom începe altoitul la soiurile de vin şi de masă. Întrucât comenzile nu sunt atât de mari, nu ne putem permite să altoim foarte mult. Lucrarea o vom realiza în parcelele cu Fetească regală, Aligote Şarba, Băbească gri, Merlot, Fetească neagră, Sauvignon, Fetească albă, dar şi în cele cu struguri pentru masă: Muscat de Hamburg, Coarnă neagră selecţionată, Chasselas dore”, ne-a declarat Cristina Simion, directorul unităţii de cercetare.
De asemenea, în această primăvară, la Staţiunea Bujoru se vor planta două hectare cu Fetească Neagră, tot atâtea cu Muscat Ottonel şi un hectar cu Băbească gri, materialul săditor fiind produs la şcoala de viţă.
În ultimii ani, la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie de la Tg. Bujor au fost introduse pentru testare în condiţiile podgoriei Dealu Bujorului noi soiuri de struguri pentru masă, obţinute la unităţile de cercetare româneşti. Acestea sunt: Cetăţuia, Silvania, Transilvania, Splendid, Gelu, Milcov, precum şi soiurile apirene (fără sâmburi): Centenar Pietroasa, Otilia şi Călina.