Adama
Vinasa Rompak

Iaşi: PROVINO 2011 - prima ediţie

Publicat: 04 noiembrie 2011 - 09:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prima ediţie a Festivalului PROVINO - Vin, Artă, Gastronomie, care promovează arta, cultura vinului şi ştiinţa gastronomică, şi-a deschis porţile joi, 3 noiembrie, la Centrul Expoziţional Providenţa din Iaşi.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 3-6 noiembrie şi reuneşte într-una dintre cele mai importante zone viticole din ţară 14 producători de vin din România, Republica Moldova şi Italia, numeroşi importatori şi distribuitori de vinuri, peste 30 de companii din industria conexă şi auxiliară, precum şi reprezentanţi ai segmentului HoReCa, oenologi, somelieri, degustători autorizaţi şi maeştri bucătari.

„Festivalul găzduit de centrul cultural istoric al Moldovei depăşeşte cadrul de expoziţie care aduce în faţa publicului peste 150 de sortimente de vin. PROVINO reprezintă un eveniment al Vinului, o Şcoală a Vinului înnobilată de artă şi propune publicului seri de socializare într-un cadru rafinat, muzică bună şi o expoziţie de artă, lansări şi degustări de vin, cursuri de introducere în lumea vinului şi show-uri gastronomice live. În festival va fi prezentată în premieră, cea mai mare sticlă de vin şi cea mai mare sticlă de şampanie din ţară, de 18, respectiv, 15 litri, iar somelierii din Bucureşti şi Cluj îşi propun să stabilească un record naţional de sabraj, cu 20-30 de sticle de şampanie”, a declarat Florin Mindirigiu, organizatorul evenimentului, citat de Agerpres.

La „Şcoala Vinului” poţi studia arta degustării
În cadrul degustărilor organizate în zona WINE & GASTRONOMY iubitorii de vin învaţă cum să asocieze corect vinul preferat descoperit la degustări, fiind ghidaţi în alegere de somelieri care oferă exemple concrete prin asocierea vinurilor cu diverse produse gastronomice.

În acelaşi timp, la Şcoala Vinului, pasionaţii vor avea prilejul de a învăţa de la profesionişti cum să aprecieze un vin bun, sunt iniţiaţi în arta degustării şi după finalizarea celor şase ore de instruire primesc diplome care atestă participarea lor la cursuri.

Vizualizat: 1977 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Am importat 6,5 milioane de litri de vin din Bulgaria

Am importat 6,5 milioane de litri de vin din Bulgaria

În perioada ianuarie-septembrie 2011, vecinii bulgari de la sud de Dunăre, au dat la export 34,24 milioane litri de vin, în creştere cu 2,6% faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat joi Agenţia viei şi vinului din Bulgaria.

Producătorii de vinuri din România vor să se impună pe piaţa vinurilor în China şi Rusia

Producătorii de vinuri din România vor să se impună pe piaţa vinurilor în China şi Rusia

Producătorii români de vinuri încearcă să se impună pe pieţele externe, ţintele fiind Federaţia Rusă şi China, în condiţile în care vinurile româneşti se bucură de o imagine bună pe aceste pieţe, potrivit participanţilor la Vintest - Salonul Naţional de Vinuri, care are loc în perioada 27 - 30 octombrie la Bucureşti.

Alcovin va furniza, anual, cele mai bune vinuri ale sale către Casa Regală

Alcovin va furniza, anual, cele mai bune vinuri ale sale către Casa Regală

Cele mai bune vinuri ale Societăţii Alcovin, în jur de 40 de sticle, vor fi trimise anual în vinoteca Casei Regale a României, potrivit directorului economic al societăţii Alcovin, Dan Jalea, societate distinsă cu titlul de „Furnizor al Casei Regale”.

Domeniile Nicoreşti lansează vinul Băbeasca Neagră de Nicoreşti

Domeniile Nicoreşti lansează vinul Băbeasca Neagră de Nicoreşti

Cramele Domeniile Nicoreşti, cu o tradiţie de peste 75 de ani în producerea de vinuri din soiuri pure româneşti lansează miercuri, 26 octombrie, Băbeasca Neagră de Nicoreşti.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii