Adama
Vinasa Rompak

Gran Oro pentru „Lacrima lui Ovidiu” la cel mai important concurs de vinuri sud-american

Publicat: 22 septembrie 2011 - 15:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lacrima lui Ovidiu a obţinut Marea Medalie de Aur, Gran Oro, la cel mai important concurs de vinuri sud-american, organizat în perioada 9 - 10 septembrie în Argentina, potrivit Murfatlar, care produce celebrul vin licoros.

Lacrima lui Ovidiu 12, produsă de Murfatlar România, a câştigat cea mai preţioasă medalie pusa în joc: Gran Oro. Cu o vechime de 18 ani, Vinandino, cel mai important concurs din America de Sud, se organizează o dată la doi ani şi reuneşte producători importanţi atât din Lumea Nouă, cât şi din întreaga lume. Juriul concursului a notat 725 de probe, provenite de la peste 200 de producători.

Publicaţia argentiniană Los Andes titrează surpriza pe care a produs-o România, o ţară fără multe participări în cadrul concursului sud-american de-a lungul timpului, prin câştigarea marii medalii de aur. „Ca şi în fotbal, uneori istoria nu este suficientă pentru a decide câştigătorii şi poate oricând să ofere surprize. (...) România, unul dintre producătorii netradiţionali, are un motiv de mândrie cu Lacrima lui Ovidiu de la Murfatlar, care a obţinut una dintre cele trei mari medalii de aur acordate”, scrie site-ul specializat osandes.com.ar.

Deţinătoarea „Gran Oro” este şi liderul pieţei de vin din România
Murfatlar România, liderul pieţei de vin din România, poziţie câştigată în 2003 şi menţinută consecvent, deţine o cotă de piaţă de 25%. La sfârşitul anului trecut cifra de afaceri se situa la 140 milioane de lei, estimând pentru 2011 o creştere la 185 milioane lei, din care 45 milioane lei vor proveni din vânzările reţelei cu acoperire naţională a magazinelor "Crama Murfatlar".

Murfatlar România administrează în prezent aproximativ 3.000 hectare, reprezentând cea mai mare suprafaţă cultivabilă de viţă de vie din România, aparţinând unui singur producător. Binecuvântată cu unul din cele mai potrivite amplasamente naturale, Podgoria Murfatlar este aşezată în sud-est-ul României, între Dunare şi Marea Neagra, în centrul Podişului Dobrogei. Condiţiile de complex natural ale zonei şi în special solurile sunt asemănătoare cu cele întâlnite în regiunea Bordeaux din Franţa.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2694 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Retragerea sub control a subproduselor vitivinicole

Retragerea sub control a subproduselor vitivinicole

Producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice care produc vin sau must în unităţi proprii de producţie, în cantitate mai mare de 2500 litri, au obligaţia de a aplica retragerea sub control a subproduselor vitivinicole.

Aradul găzduieşte lucrările Biroului Internaţional al Adunării Regiunilor Europene Viticole

Aradul găzduieşte lucrările Biroului Internaţional al Adunării Regiunilor Europene Viticole

La sfârşitul acestei săptămâni, se vor desfăşura la Arad, lucrările Biroului Internaţional al Adunării Regiunilor Europene Viticole.

Anul acesta, piaţa industriei avicole româneşti va fi de peste 1 miliard de euro

Anul acesta, piaţa industriei avicole româneşti va fi de peste 1 miliard de euro

Piaţa industriei avicole din România va depăşi în acest an un miliard de euro, aceasta fiind susţinută în primul rând de creşterea exporturilor de produse din carne de pasăre, a declarat, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii