Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Sfecla de zahăr e mai bună pentru producţia de etanol decât porumbul

Publicat: 09 februarie 2012 - 16:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sfecla de zahăr este o sursă mult mai eficientă pentru producerea de etanol decât porumbul, pentru că foloseşte o suprafaţă mai mică de teren, mai puţină apă şi poate fi cultivată în multe regiuni în timpul iernii, ceea ce nu este cazul porumbului.

Utilizată în primul rând ca materie primă în industria zahărului, asigurând circa 30% din producţia mondială, sfecla de zahăr foloseşte cu 40 la sută mai puţină apă decât porumbul şi necesită jumătate din teren. De asemenea, în urma procesării o mare parte din deşeuri pot fi transformate fie în combustibil fie în îngrăşăminte.

Găsirea de noi surse pentru producţia de etanol este esenţială, în contextul creşterii cotelor federale pentru combustibilii obţinuţi din surse regenerabile, dar mai ales din cauza îngrijorărilor legate de deficitul de hrană şi contaminarea surselor de apă potabilă.

La sfârşitul lunii trecute, Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului a anunţat ca obiectiv pentru 2012 creşterea cu 36 la sută a producţiei de biocombustibili folosind materii prime altele decât porumbul. Cele mai vizate sunt producţia de etanol pe bază de trestie de zahăr şi alge, respectiv biocombustibilii obţinuţi din păşuni, lemn şi plante.

sfecla_zahar_b

Omenirea este obligată să găsească surse de energie alternative care să înlocuiască treptat resursele minerale. Agenţia Internaţională pentru Energie estimează că, în Europa, resursele de petrol se vor epuiza în 40 de ani, cele de gaze naturale în 60 de ani, iar cele de cărbune în 200 de ani, lucru care s-ar traduce prin faptul că, peste aproximativ 20 de ani, Europa va fi nevoită să importe 70 la sută din necesarul de energie.

În prezent, biomasa contribuie cu 14% la consumul mondial de energie primară, iar pentru trei sferturi din populaţia globului care trăieşte în ţările în curs de dezvoltare aceasta reprezintă cea mai importantă sursă de energie.

Vizualizat: 4462 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii