Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

USDA estimează EXPORTURI MAI MARI de PORUMB din Ucraina

Publicat: 16 iunie 2017 - 15:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PESTE 1 MILIARD DE TONE. În sezonul viitor 2017/18 ar urma să se recolteze la nivel mondial 1,032 mrd t porumb. Astfel, cea de-a doua prognoză a ministerului agriculturii USDA pentru anul fiscal viitor prevede o scădere de 1,8 milioane de tone.

Această scădere se datorează în special perspectivelor privind recolta din UE. Aici se estimează o recoltă de 62 milioane de tone. Suprafeţele cultivate mai reduse din Franţa şi Germania sunt unul dintre motive. Şi producţia de porumb din Canada se estimează ceva mai redusă, întrucât vremea a fost ploioasă în mai şi a determinat o amânare a semănatului în provinciile Ontario şi Quebec, ceea ce va influenţa şi prognoza privind recolta.
USDA şi-a mărit estimările pentru Ucraina, prognozând o recoltă de 28,5 milioane de tone, suprafaţa cultivată fiind mai mare aici faţă de anul trecut. Pentru SUA, prognoza rămâne neschimbată faţă de luna precedentă: 357,3 milioane de tone sau 14,065 miliarde de buseli. Suprafaţa cultivată cu porumb este de 90 milioane de acri în SUA. Pentru emisfera nordică, USDA are prognoze nesigure, acest lucru datorându-se stadiului timpuriu de vegetaţie. Consumul mondial 2017/18 estimat este de 1,062 miliarde de tone, cu 30 miilioane de tone peste producţie.

Cererea pune comerţul în mişcare
În timp ce pentru SUA se estimează exporturi neschimbate de 47,6 milioane de tone pentru sezonul următor, Ucraina ar urma să exporte mai mult porumb, şi anume 20,5 milioane de tone. Pentru UE se estimează importuri de 15 milioane de tone. Stocurile mondiale la finalul sezonului următor sunt estimate la 194,3 milioane de tone.

Pentru sezonul curent 2016/17, USDA şi-a mărit estimarea privind recolta la 1,067 miliarde de tone. O cauză sunt ploile peste medie din Brazilia, care au făcut ca în regiunea Vestul Central producţia să crească. Ţara sudamericană a recoltat 97 milioane de tone de porumb. Şi pentru America de Sud, ministerul şi-a mărit prognoza cu privire la recolta de porumb din acest an: 16,4 milioane de tone.

Stocurile finale la nivel mondial ar urma să atingă 224,6 milioane de tone pentru sezonul curent.

sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 918 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii